mali roker
Buduća legenda
- Poruka
- 33.292
Deda izgleda voli samo da njuska ne bi li nasao nesto za klopu,nema veze sta ima u frizideru,izgleda da vise voli kad nema nikog da se sunja i nalazi plazmu i smokice i voce i onda to pojede u roku od par sekundi,zaista je neverovatno kojom brzim moze da jede kad misli da ga niko ne gleda.
A vece se zavrsilo nikako,sa ribanjem i pranjem,jer je popio skoro litru mleka. a to se sve desilo u vreme kad sam pocela da sredjujem Lelu za spavanje,situacija ravna panici,sa jedne strane dete koje je taman okupano i priprema se za oblacenja,a sa druge deda koji se uneredio
.Naravno stavljam dete umotano u peskir u krevetac i krecem da vodim dedu u kupatilo,dete vice i trazi nosu ne stizem da stignem na vreme,rezultat,mokar krevetac,i sta sad prvo uraditi?
Dete u veliki krevet,flasica u ruke,kanta,krpa,ribanje,deda u kadu,izbacivanje svega na terasu,na kraju ribanje kreveca,i uspavljivanje Lele.
A taman sam mislila da odgledam film na tv.Nadam se da cu bar to uspeti
A vece se zavrsilo nikako,sa ribanjem i pranjem,jer je popio skoro litru mleka. a to se sve desilo u vreme kad sam pocela da sredjujem Lelu za spavanje,situacija ravna panici,sa jedne strane dete koje je taman okupano i priprema se za oblacenja,a sa druge deda koji se uneredio
.Naravno stavljam dete umotano u peskir u krevetac i krecem da vodim dedu u kupatilo,dete vice i trazi nosu ne stizem da stignem na vreme,rezultat,mokar krevetac,i sta sad prvo uraditi?Dete u veliki krevet,flasica u ruke,kanta,krpa,ribanje,deda u kadu,izbacivanje svega na terasu,na kraju ribanje kreveca,i uspavljivanje Lele.
A taman sam mislila da odgledam film na tv.Nadam se da cu bar to uspeti

Da li si probala da razgovaras u Socijalnom o bilo kakvom nacinu da se resi tvoj problem? Posto ti ne radis, a deda ima malu penziju... ma, mora nesto da se uradi po tom pitanju. Nemoj zamerati dedi, koliko god je moguce pokusaj da razumes da je to bolest a ne on. Uh, sizim i ja, pa me suprug smiruje tim istim recima. Potpuno te razumem. 

) a ne može da izađe jer je moj muž stavio rajber na vrata baš zato da ne bi izlazio noću u dvorište (dva puta su se psi uznemirili i on je našao dedu skroz pogubljenog kako je pošao negde i izgubio se kod zaključane kapije, pa je stavio taj rajber da se bar ne srmekne u avliji noću ili prehladi napolju). Zato je dementnima i propisan nadzor 24 sata....to je bukvalno 24 sata.
Onda su i cigare i upaljač bili pod kontrolom.

Evo nas vec par dana zajedno. Preko dana i nekako, a svaka druga noc je haos. Valjda se svake "prve" noci naspava.
Ajde da je smirim... odlucim da je okupam. Jedva je popnem u duboku kadu, drzim je i pomazem, ona sve vreme psuje i zarice se da vise nece da se kupa u tom kupatilu
Izadejmo jedva iz kupatila i sada treba da osusi kosu...kad osu paljbu po meni, kako sam je "upropastila" jer se nije lepo okupala a lepo je ONA rekla da ne treba da se kupa.
To je ukratko, a ima jos, ali drugi put cu u vasem kontekstu. Elem, doktorica predlaze da ponovo izadje na komisiju, sa nalazom da je doslo do pogorsanja stanja. Smatra da treba probati sa flasterima, ne znam kako se to tacno zove, ali kosta oko 3.700 din. e pored svih ostalih troskova, sa kojima jedva sastavljam kraj s krajem, jos i to... A tako bih zelela sve da ucinim da pomognem mojoj mami, da joj bude bolje ili da se zaustavi na ovom stanju, pa makar me kinjila u nedogled sa trenutnim simptomima. Naravno da cu opet organizovati izlazak na komisiju za tudju negu, ali me zanima da li je neko od vas probao te flastere. Doktorica kaze da treba probati, a da se nikada ne zna kako ce ko reagovati. Uglavnom, iz njenog iskustva sa ostalim pacijentima, bilo je vidnih poboljsanja stanja.