Demencija

Ma kakvo nevreme, lep letnji pljusak... još uvek traje i ne posustaje...
Henri, stvarno ti se divim na domišljatosti, to je tek pakao...

lep, uobicajen - grrr ovo nije leto. :rtfm:`

hvala, beket, al` sta cu? sila zakon menja....
tata na srecu i dalje voli da se "doteruje" kupa, voli da bude "lep" :D . kada izadjemo iz kupatila (obavezno mu stavim i kolonjsku vodu) ide da poljubi zenu, a ona mu kaze da je lep i da mirise. mislim da mu je to najlepsi deo dana ;)
ljubljenje, manje-vise kompliment je vazan :cmok:

polako, odbrojavam dane do tatinog odlaska u bolnicu. prijem je zakazan za pocetak sl.meseca. sto se vise priblizava taj dan sve manje kapiram sta ce tamo.... moze lako da se desi da ga odvedem i vratim.... ako moze da se izleci ona urinarna bakterija koju vuce od prosle godine (a nisu hteli da ga prime zbog demencije, imam napismeno) onda ok. ovako, plasim se, sto ljilja napisa da se ne vratimo 100 koraka unazad. nema covek pojma ko sam mu ja (zna da sam mu nesto) al` sta ako me posle toga ne prepozna? to vec ne bih mirno podnela....

ljiljo, DI si - daj neki "tatkov" biser da se nasmejemo pred spavanje :D

Eeeeeeeeeeeee, moj tatko i ja provodimo vikend SAMI :lol:
Za sada je dobar....valjda će preživimo....tj. on :zcepanje:
Kupila sam nekako bromazepam od 1,5 i sinoć mu dala 1 /mislila sam pola ali kažu da mu slobodno dam ceo) i kaže da je lepo spavao :worth: bem ti sunce za tu treću smenu haos napravi po kući ...ništa ne mož da pronađemo :zcepanje:
odoh sad da spremam bećarac njemu i meni, to baš volimo
i da počistim tremove jer je oluja napravila haos :metla2:

a zbog što? da nije počeo i on da rmbači? ili si ljubomorna što mu lepše stoje tvoje bermuNde :lol:

ali ako si samo zaboravila da posoliš sataraš - nije strašno ;)
biće gadno ako jednog dana to i ne primetiš...

šta nam radi delija? broji li on tvoje cigare?

Poslednja izmena:
odbrojavam dane do tatinog odlaska u bolnicu. prijem je zakazan za pocetak sl.meseca. sto se vise priblizava taj dan sve manje kapiram sta ce tamo.... moze lako da se desi da ga odvedem i vratim.... ako moze da se izleci ona urinarna bakterija koju vuce od prosle godine (a nisu hteli da ga prime zbog demencije, imam napismeno) onda ok. ovako, plasim se, sto ljilja napisa da se ne vratimo 100 koraka unazad. nema covek pojma ko sam mu ja (zna da sam mu nesto) al` sta ako me posle toga ne prepozna? to vec ne bih mirno podnela....

Ako ga prime - dobro je, ako ga ne prime - opet dobro... Ti ćeš to naravno stalno pratiti i u svakom trenutku možeš da kažeš "vodim ga kući". Potpišeš i dalje je opet samo tvoja briga.
Mislim da je kod njega demencija odmakla (mnogo više nego kod Ljiljinog oca), ali znamo svi da se od toga ne umire neposredno i da treba (za)lečiti to drugo što ugrožava optimalni rad organizma.

A neprepoznavanje tebe i okoline - to polako stiže i bez spoljnih faktora... i s tim se moraš pomiriti.

Danas sam odgledala par kratkih filmova o demenciji koji su se u poslednjih godinu dana pojavili na youtube - uglavnom su slabi, izrežirani, ima jedan srceparajući indijski, ima i jedan autentičan francuski, ali sve to nije ni blizu stvarne slike ove paklene bolesti -

usput sam naletela na jedan snimak sa starom kujom - (nisam proveravala dalje da li i kod životinja postoji demencija, ali klip dobro simboliše ovu bolest) -

ujaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :uja:
tatko me preživeo.....:zcepanje:

:zcepanje: :heart:
on tebe jeste, al ovo sto sledi :zcepanje:

- - - - - - - - - -

uvek pokusavam da napisem sto kraci post da ne podavim drage mi sapatnike, al` – sad` cu da ga napisem pa nek bude kol`ko ispadne!
dakleM, nedelja (danas) ustadoh kao i obicno. ni kafu nisam popila, reko` aj prvo da mojima stavim caj i napravim pitu s`jabukama (obecala sam juce). oposlih pa u sobu kod njih. naravno, situacija ocekivana. tata mokar do guse, gleda "negde". polako ga pozvah, dozvah i predlozih ustajanje i jutarnju higijenu. sve u fulu, hoce - al` dok sam ga podizala primetim da mu je nokat na desnoj nozi "odlepljen", "visi" na 90 stepeni od "podloge". bljaksssssss (ocajno sam gadljiva na zube, nokte... necu nabrajati na sta sve). prolete mi kroz glavu sta sam sve i od koga cula, kako nokat moze da se inficira... bla-bla da ne davim bas i okrenem savete h.pomoci. dobijem ga, mislim – savet, da zovem d.zdravlja (nedelja) da mi daju uput za specijalistu i da trazim transport, obzirom da u tom stanju oca ne mogu drugacije da odvedem do lekara. naravno, poslusam (jer sam jedna veoma poslusna zena) javi mi se med.brat (namerno ne tehnicar, jer je bio drzak) i objasni mi kako je nedelja. poceo je jos ponesto da mi objasnjava, ali sam ga prekinula i rekla da sam zvala da resim problem, a ne da pricam sa njim. onda mi je uzeo podatke i obecao da ce se javiti dr kad dodje sa terena. ok. dogovoreno. u medjuvremenu pocnem da razmisljam (krenulo me, bez kafe) pa se dosetih da od drugarice pozajmim prikladnu obucu za tatu (nemam ni jedne otvorene papuce) i da ga sama odvezem kod lekara, da ne gubim vreme cekajuci transport, ko je to cekao (osim u jednom slucaju) zna o cemu pisem. uzas!
u medjuvremenu se javise cerka i zetonja (od miloste odavno tako prozvan) i ponudise pomoc, ali jos nije bilo sigurno zbog kola jer su kod prijatelja... vracam se od drugarice sa "svezim" papucama, mama razgovara telefonom, cujem kaze: "evo je cerka..." da, dr iz d.zdravlja pita - odgovaram, rece da ce napisati uput i nalog za transport (objasnih da cu mozda imati prevoz) i tu - srecom, pitah gde da ga vozim? za gde je uput? iz topa rece: urgentni centar. ok sve jasno. dosla deca, ja sva srecna sto cemo brzo da obavimo posao. krenusmo... he. sad pocinje radnja, ovo bese samo uvod. ko nije zasp`o, citaj ovamo. dodjemo u UC pogleda me med.brat (ponovo) ja, sva vazna tatu dovezoh na kolicima (nece da hoda) ispricah da mi iz hitne i d.zdravlja rekli da dodjem - e, nece da moze.... "a, jel` deku boli stomak?" valjda se nasali medicinski (onaj) "ovde, hirurzi samo to lece", al` imam utisak da je video ovu moju promenljivu, ne bas prijatnu facu kada mi neko u nju na taj nacin pokusa da se nasmeje, pa promeni malo ton i "predlozi" da tatu ipak odvedemo do ortopeda. sve ja pristajem kada je za dobrobit mi najdrazeg roditelja i odvezosmo ga do broja 4. mozda bi jos uvek tamo boravili, al` nikako obeshrabrena pojavih se dva-tri puta na vratima, da vidim ima li mu spasa. (bilion puta sam vodila roditelje u UC nikada nista preko reda. cekam. ali, osim sto nisam dobila uput da cekam, nisam znala ni da li ce biti primljen, e tada mi nesto glupo da, to...) pojavi se sestra, pa neko uleti pre mene, nevazno ipak pogleda ga dr u odlasku (smena) pozva drugog ovaj se udubi i rece da to nije za "otkidanje" (upotrebio je neku strucniju rec, al` ko ce se bas svega setiti) nego da ja lepo odvedem tatu na kozno, jer bi trebalo, uzeti bris. to on rece. da oko mene nije bilo ljudi sa krvoliptanjem, razbijenih i ostalih "veselih" slucajeva, jos bih se sa njim objasnjavala, ali pogledah u dragog mi oca, njegov prst i izgurah ga iz ordinacije.
stigosmo na koznu kliniku.... rasplet ;) udjoh sa cerkom, jer imaju neko brdo stepenica do gore, pa tatu ostavismo u kolima.... u hodniku sede dva coveka. priupitah ih da li je tu dr. jedan mi uz kiseli osmeh rece: "nemojte ni da probate, samo sto ne ujedaju"... od prilike mi je samo ta recenica nedostajala danas. provirih u sobu, dve sestre. jedna drzi mobilni, druga nesto muva iza vrata. krenuh sa pricom... zena skloni mobilni, pogleda me (onim sa sestog sprata) "tata, alchajmer, kola, prst.... hitna, d.zdravlja, hirurg, ortoped...." ne stajem, (spusta se na treci)... cekam onaj pogled, kada ce poceti da reaguje na situaciju. aha... evo ga, otvara usta, izraz lica joj je skoro ok: "znate - danas je nedelja, to nije hitan slucaj!" cek` mislim u sebi, aj` ponovi mi to jos jednom, zaista mi se cini da sam cula da rece da nije "hitan". u medjuvremenu, stigosmo do kola da vidi tatu, pa ce da kaze sta dalje... pogleda, nasmeja se i stvarno ponovi da "tata nije hitan jer to je gljivicno oboljenje koje traje dugo". ni jednog momenta to nisam sporila, ali nokat mu je juce bio zalepljen za meso, danas nije.
e, to je momenat kada ste mi svi vi, dragi moji istrcali ispred ociju (sto blizance rece, videla sam vas) prosto ste se materijalizovali, oziveli. cuh sebe, nije tu bilo mnogo umisljaja, kako govorim: "znate, mi na internetu imamo grupu, koja se bori za prava starih sa alchajmerom, da i ne kucamo kod dr, a kamoli cekamo, vi znate da su oni su ljudi sa posebnim potrebama...." iz mene su izlazile recenice koje nisam ni znala da su "negde". kada zastah, vec sam sa sestrom popela tatu na sprat (pomogla mi da ga dovucem gore). ubrzo sam videla dr kako ulazi u ordinaciju (dobih informaciju da je imala hitan slucaj, nekoga salje na infektivnu. ajd` naravno da sam razumela poziciju sestre. tu je da - radi svoj posao. a to je da omoguci nesmetan rad lekaru. petnaest godina sam radila slicne stvari doduse u spoljnjoj trgovini.) stigose neke preslatke malene devojcice, pa neka medena beba. sve smo to tata (nehitan) i ja odcekali. ok. prioriteti se ne diraju. ali pregledi su bas potrajali. ne bih komentarisala da tata zaista nije poceo da spominje odlazak kuci....
napokon, dodjosmo na red. znate, a? aha - nije hitan. to je dugogodisnji proces.... dr odokativnom metodom mladja od moje malenkosti za onaj radni staz na objasjavanju da je sef "bas sada u velikoj guzvi" pokusava, posebno pred sestrom da opravda svoju diplomu, al` ni ja tu na cilju - ne odustajem. vidim dize obrve, Bogu Hvala, i ja ih imam - pa jos zakitih i: "da li treba da zavrsim medicinu da bih znala sta je hitno, a sta nije?"
kako sam problem resila, ovo je poslednji put da imenom i prezimenom necu spominjati imena dr (kao i onih takozvanih vodilaca postupka u PIO i ostalih koje mi placamo iz budzeta, a koji ne rade svoj posao) ne znam sta i kako cete vi, ali vec duze vreme mislim da ne pljujemo po profesiji nego da direktno napisemo taj i taj dr koji radi tu i tu. na ovoj temi sam sigurna da zloupotrebe nece biti, jer smo svi vise nego upuceni na lekare i da itekako znamo da cenimo njihov rad. ali, bas zato bi trebalo ove druge (bracu i bahate) da odvojimo na stranu.
dodjosmo kuci. ne vredi, ne izlazi mi iz glave ono “nije hitan”. krenem ispocetka. proradi povremeno taj jarac iz neke “kuce” (kako mi u rasclanjavanju horoskopskog znaka jednom rekose) ne da se, bode. riba (znak) smori prvo mene, pa onda okolinu, strelac (podznak) tu i tamo odapne poneku, al` sa ovim se tesko saliti. mLogo uporan.
okrenuh prvo savete hitne pomoci da ih pitam zasto me je njihova koleginica uputila na urgentni kada njihovi hirurzi lece samo stomak… izvinih se dr koji se javio na tome sto cu oduzeti malo vremena. ocekivala sam da ce me prekinuti u trecoj recenici. al` dodjoh do kraja price, covek me saslusao. Covek. nije lako biti ni dr (mLogo bre debele one knjige) pa specijalizacijE, pa… al` biti i dr i covek – to je vec nesto. i znate li sta mi je taj dr-covek rekao? da bi i on, da mu se to desilo isao kod specijaliste i da nisam pogresila sto sam tatu vodila kod ortopeda! sve je to potkrepio raznim medicinskim izrazima, al` ono sto sam ipak uspela da razumem, vazno je da je ortoped pogledao, jer je moglo da se desi da je ta gljivica zahvatila kost! i, sta sada? nista. nista, za sad. odo` da popijem jutarnju kafu, da doruckujem (nista u usta nisam stavila citav dan) i da malo uzivam u ideji da cu sutra zasluzeno da odem na adu.
ako ima prezivelih posle ove “pricice” :zag:

au, bre, henri, ti baš nagrabusila, a i bome se raspisala... (ne bih ti mogla ja ta sitna slova na forumu ni da pročitam da mi nije stiglo preko mejla)

elem, stvarno, nepotrebna panika oko jednog nokta, a i prijem dementnih ili uopšte starih u urgentnom svakako nije na prvom mestu...
ova moja ni sa moždanim udarom nije tamo dobila prioritet... pisala sam o tome pre nekih godinu i po dana -
ceo dan sam tamo odstajala i svašta sam videla...

ajd, drži se i oporavi se od šoka što pre, čeka te još mnogo toga...!

Poslednja izmena:
au, bre, henri, ti baš nagrabusila, a i bome se raspisala... (ne bih ti mogla ja ta sitna slova na forumu ni da pročitam da mi nije stiglo preko mejla)

klikni na "ctrl" i skroluj misa da povecas slova. ce bidNU kolka `oces.

elem, stvarno, nepotrebna panika oko jednog nokta, a i prijem dementnih ili uopšte starih u urgentnom svakako nije na prvom mestu...
ova moja ni sa moždanim udarom nije tamo dobila prioritet... pisala sam o tome pre nekih godinu i po dana -
beket, totalni sam tutuk za medicinu. sta ne znam, pitam. danas pitala, ljudi rekli. samo sam radila po uputstvima.
ne trazim ja nista vise od onoga sto oni treba da rade
ajd, drži se i oporavi se od šoka što pre, čeka te još mnogo toga...!
sabila sam dorucak i rucak, veceru cu danas da preskocim ;)

na žalost - tako je: svi su duduci dok ih to ne zanima...
a sve moraš sama da se obavestiš -

... btw, zdravo je preskočiti večeru ;)
nikad nisam volela prirodne nauke. biologija, fizika, matis... ne volEm.

onaj filmic sa kucom nisam mogla da odgledam do kraja. tugaaaaa.
pozovem malopre drugaricu da joj opricam kako sam prosla, njen tata mi kaze da im je kerusa lose. :besna:
danas sam se igrala sa njom. obozavam je. :heart:

MAjkumu :eek:.....drž se Henri..:zag:...i tog jarca, tj. kozu malo više izvodi na pašnjak :zcepanje:....to ti kaže ova druga koza (osnovni znak) :manikir:

svi moji stigli :worth:
deda je dobar. Zet ga obrijao i podšišao pa je pun hvale za njega (usput nije ni znao ko je on, pa se lepo upoznaše:rotf:)
eeeeeeeeee, tu je moj tatko procenio da mož da zaeeebava /vrlo svestan svake reči koju kaže, jer je još u fazi vremenskih šetnji), pa poče da izvoljeva kakvu bi hranu hteo za večeru....da nije ništa mekano i čorbasto, što i nije nikad za večeru :eek:.......i ja malo odlepim.......ali samo malo :zcepanje: bem ti sunce žarko, kao da je u kafani pa naručuje, a jede raznovrsnije nego svi mi koji radimo :evil:

MAjkumu :eek:.....drž se Henri..:zag:...i tog jarca, tj. kozu malo više izvodi na pašnjak :zcepanje:....to ti kaže ova druga koza (osnovni znak) :manikir:
:ogledalo:
moz` i pasnjak, al` bih prvo (osnovni znak) malo okoLo vode.

deda je dobar. Zet ga obrijao i podšišao pa je pun hvale za njega (usput nije ni znao ko je on, pa se lepo upoznaše:rotf:)
e, zet.
moj se danas upoznavao - sa mnom. do kola sam isla iza njega i onda ih obisla da mu otvorim vrata da ga smestim. prilazim mu spreda, a on mi pruza ruku i kaze: "dobar dan". vidim drago mu sto me vidi :zcepanje:

dosli kuci - ja kazem: "ma gde je moj razmazeni dekana?" i pokazem prstom na njega, a on mi uze tu ruku i poljubi - sad mogu da mrem. mene tata nikada u zivotu (da se secam) nije uzeo u krilo, ili poljubio (vrlo retko za rodjendane, kada ga neko podseti).
ovaj rukoljub cu pamtiti :heart:

Uh,Henriet,bas gadno danas kod tebe.
a i prijem dementnih ili uopšte starih u urgentnom svakako nije na prvom mestu...
Eh,da su samo dementi i stari...
Ma,mozes umreti dok cekas red na prijem kod uregentnog,i onda kad dodjes na red,jos ti traze uput iz doma zdravlja,kao da uvek imas vremena da uzmes taj uput.
Beket,ni ja nisam mogla da gledam onaj filmcic sa kucom :(,mnogo volim zivotinje i previse mi je tuzno.
bem ti sunce žarko, kao da je u kafani pa naručuje, a jede raznovrsnije nego svi mi koji radimo
Navikao coek da narucuje,pa ono ajde da probam jos jednom ;)

- - - - - - - - - -

ovaj rukoljub cu pamtiti
Verovatno celog zivota,jer takve stvari se urezu duboku i srce i ne zaboravljaju se.

eeeeeee, tvoj dekana je drugo, i treba da pamtiš
ovaj moj se ponaša kao da drugi ne postoje....niko, osim njega....svaka rečenica počinje sa JA ili je to JA ugurano u nju u rpvom licu jednine...doduše, on je takav oduvek, tako da je u normalnom sebičnom stanju na koje smo navikli....to nije od demenecije :aha:
posle mi kaže, sav predobljen, kad je pojeo pečeno belo meso i krompir i salatu, sunce moje pa što se ljutiš na mene......reko, J. daj batali me tih tvojih mahinacija, života ti, uzmi ove lekove i na spavanje....ućuta odmah :lol:

i odoh drage moje da se ušuškam, stigao me umor od ovog lepog dana i svega pre toga...sad je sve lakše. Čak je i D na odmoru od nedelju dana, jer je deda ženu utepao u pojam....msm psihički :lol:
intenzivno krećem u pretragu domova, ako neko ima neku preporuku, a da nije preskupo i eksluzivno, neka javi na pp

laku noć hrabre dame.....čast mi je :heart:

Ljiljo,nasi ocevi ko da su braca,ni moj nije bio nista bolji,a sad u bolesti jos je gori,Jos se secam kad je muz jednom doneo tri kile bresaka sa pijace,u roku od tri sata pojeo je skoro pola i ostalo bi da nismo sakrili i da ga nije uhvatilo trcanje na wc.
U nekim momentima i treba biti ostar sa njima,tacno umem da osetim kad je normalan a kad nije svestan svega i tacno vidim kako pokusava da iskoristi situaciju.I ono sto me najvise razbesni u svemu tome je njegov komentar nemam pojma o cemu se radi i gleda me svesno i podrugljivo se osmehuje.
Znam sad ce te mi reci da je to bolest i da nije svestan,slazem se za 80posto situacija,ali za onih 20posto,tacno znam da je itekako svestan sta je uradio,i znam da ga je bas briga zbog toga.Ali ako mu nesto kazem odmah pocne da besni i lupa rukom o sto,cak i tad znam da je to samo gluma.
Naravno,ima mnogo vise situacija u kojima bolest preovladava.
Eh,i ja se raspisa :)

- - - - - - - - - -

laku noć hrabre dame.....čast mi je
Laku noc i tebi,Ljiljo :bye:

Uh,Henriet,bas gadno danas kod tebe.
ma gadno je cesto, nego danas resih da "opricam" sta me snadje :)

Eh,da su samo dementi i stari...
Ma,mozes umreti dok cekas red na prijem kod uregentnog,i onda kad dodjes na red,jos ti traze uput iz doma zdravlja,kao da uvek imas vremena da uzmes taj uput.
ovde ne traze uput u urgentnom (cak mozes i bez zdravstvene knjizice da dobijes med.pomoc). generalno sam zadovoljna UC u beogradu, ovo danas je bio izuzetak.

Verovatno celog zivota,jer takve stvari se urezu duboku i srce i ne zaboravljaju se.
ma dusa, draga. :heart:

ovaj moj se ponaša kao da drugi ne postoje....niko, osim njega....svaka rečenica počinje sa JA ili je to JA ugurano u nju u rpvom licu jednine...doduše, on je takav oduvek, tako da je u normalnom sebičnom stanju na koje smo navikli....to nije od demenecije :aha:
posle mi kaže, sav predobljen, kad je pojeo pečeno belo meso i krompir i salatu, sunce moje pa što se ljutiš na mene......reko, J. daj batali me tih tvojih mahinacija, života ti, uzmi ove lekove i na spavanje....ućuta odmah :lol:

imam i to u kuci, samo u zenskom obliku. nek` je ziva i zdrava. od kada je ova situacija sa tatom, uspevam da ignorisem sve sto nije zaista vazno, a vezano je za nju. rekoh, sve sto mogu (realno) ucinicu, ali nebuloze me ne zanimaju. toCka!

ovde ne traze uput u urgentnom
Kod nas,u NS traze,naravno bice primljen i bez z.knjizice,ali tad se placa svaki pregled,sto se tice uputa,traze da se naknadno donese iz doma zdravlja i tek onda vracaju knjizicu i zakljucak zasto je zavrsio u urgentnom.
Nasim UC nisam ni malo zadovoljna,kad god sam odlazila uvek sam lose prolazila,istina da na kraju obave i preglede i odrade sve sto treba,ali tu tek sto je potrebno zivaca.......:mrgreen:

Kod nas jedna nova situacija,deda izgleda vise ne ume sam da se okupa.
Kazem mu danas posle rucka kad popijemo kafu kupanje,deda kaze dobro.Popismo kafu i odoh da mu spremim vodu,sve redovno sto radim,deda udje u kupatilo,posle 10ak min izlazi i vidim odmah da se nije ni okupao,pokusah da ga vratim nazad da se lepo okupa,a on se ukopao i ni makac ni levo ni desno ni napred ni nazd,stao u mestu i ne mrda,okupao sam se,oprao sam kosu,necu,deda moras da se okupas,necu,i poce da ide prema kuhinji,gde ces deda, u sobu,tu je kuhinja,krenu on prema kuhinji stigne do vrata i poce da se vraca,ajde deda u kupatilo da se okupas,necu,odvedem ga u njegovu sobu i odem da pripremam vodu ponovo,ovog puta zamolim muza da pomogne,posto ima malo grublji glas sad mu kaze na kupanje,i deda konacno ode da se kupa,muz je dvatri puta proveravao sta radi,vise se igrao sa vodom nego sto se stvarno kupao.
Sad imam zahebanu situaciju,muz nece i ne moze da ga kupa,a ja opet ne mogu jer je Lela u nekoj ludoj fazi kad nece da se odvoji od mene ni na sekundu,odma krene da vristi ako ja udjem u kupatilo i ona bi odmah za mnom a to je nemoguce,ni muz ne moze da je smiri,samo hoce da bude pored mene.A iskreno neznam ni da li bi neka zena htela da ga kupa,imam opravdan razlog sto verujem u to.se
kako cu u tome uspeti neznam,jer njemu je neophodno redovno kupanje,sad jedino sto mi preostaje to je da cekam da dete zaspe i da onda idem sa dedom da ga kupam,a u to vec ne mogu da ga ubedim,pokusala sam par puta i nije vredelo,mislim na kupanje u 22h :sad2:
Probaj maleckoj da objasnis kako deda mora da se kupa kao i ona i da je sada njegov red.Pokusaj da je ukljucis u posao npr da cuva peskire pred vratima a vraa da ostavis poluotvorena kako bi mogla tebe da vidi jer kazes da nece bez tebe.Dekana nekako da smestis tako da ga ona vidi ali bez detalja.Mozda da smislis igru da se ona krije ispod peskira a da je vi trazite.Mozda se oseca odbaceno kada si ti sa dedom u kupatilu a vrata zatvorena,njoj prilaz zabranjen.Svasta malci vrzmaju po glavicama tako mali.Znam da ti ovo sto pricam samo moze jos vise oduzeti vremena ali probaj nekako da osmislis to kupanje a da ti dete dozvoli.

lep, uobicajen - grrr ovo nije leto. :rtfm:`

hvala, beket, al` sta cu? sila zakon menja....
tata na srecu i dalje voli da se "doteruje" kupa, voli da bude "lep" :D . kada izadjemo iz kupatila (obavezno mu stavim i kolonjsku vodu) ide da poljubi zenu, a ona mu kaze da je lep i da mirise. mislim da mu je to najlepsi deo dana ;)
ljubljenje, manje-vise kompliment je vazan :cmok:

polako, odbrojavam dane do tatinog odlaska u bolnicu. prijem je zakazan za pocetak sl.meseca. sto se vise priblizava taj dan sve manje kapiram sta ce tamo.... moze lako da se desi da ga odvedem i vratim.... ako moze da se izleci ona urinarna bakterija koju vuce od prosle godine (a nisu hteli da ga prime zbog demencije, imam napismeno) onda ok. ovako, plasim se, sto ljilja napisa da se ne vratimo 100 koraka unazad. nema covek pojma ko sam mu ja (zna da sam mu nesto) al` sta ako me posle toga ne prepozna? to vec ne bih mirno podnela....

ljiljo, DI si - daj neki "tatkov" biser da se nasmejemo pred spavanje :D

Imas srecu sto voli i hoce da se kupa.Obasipaj ga posle komplimentima.Kako su nokat i prst sada?

svi moji stigli :worth:
eeeeeeeeee, tu je moj tatko procenio da mož da zaeeebava /vrlo svestan svake reči koju kaže, jer je još u fazi vremenskih šetnji), pa poče da izvoljeva kakvu bi hranu hteo za večeru....da nije ništa mekano i čorbasto, što i nije nikad za večeru :eek:.......i ja malo odlepim.......ali samo malo :zcepanje: bem ti sunce žarko, kao da je u kafani pa naručuje, a jede raznovrsnije nego svi mi koji radimo :evil:

Ne se uZbudJavaj za hranu.Moja mama dva puta doruckuje,za rucak i veceru omati sve do mrvice al da komplimentira raaanu nema sanse.Uvek je bila takva a sa i kad nije u stanju da kuva nece da pohvali moj rad.Ondakk,ja lepo uzmem kooomplemente u svoje ruke pa se fffalim a ona cuti i lize tanjire...mislim figurativno.:zjede:

Back