bezuslovna ljubav
Aktivan član
- Poruka
- 1.281
Problem je u tome sto se mi jadni nadamo da ce im u Domu biti bolje nego kod kuce.Da ce tamo imati adekvatnu negu i solidan zivot.E..to mi mislimo a osoblje Doma to gleda kao poslednju stanicu na putu za raj i osim hrane i osnovne higijene,redovne terapije nece mnogo da se bakcu svojim korisnicima.Nisu oni bas tako humani kao sto se izdaju pri podpisivanju ugovora.Cast,savesnim i osecajnim vlasnicima i osoblju koje radi sa pacijentom na njegovom lecenju i poboljsanju,vracanju u zivot i porodici.
Covek ili mora da se pomiri sa tim cinjenicama kada stanje vec postaje beznadezno ili ce svisnuti od tuge.
OD samog pocetka sam se pomirila s tim da cu morati da budem stalno prisutna i stalno da proveravam, zahtevam, ocekujem, dogovaram... pri svemu tome, stalno zovem mamu u toku dana i pratim njeno ponasanje, pa sto mogu sama resavam, a ukoliko je potrebno zovem strucne sluzbe u domu... to je jedini nacin. Mama je u drzavnom domu, vec sam pisala, imaju sve potrebne sluzbe, ali nisu uvek prisutni i azurni. Tetka mi je tesko bolesna i nju povremeno vodim na preglede... znam koliko je losa situacija i u bonicama. O materijalnim troskovima da ne pricam, a pogotovo o trosenju zivaca.
Moja mama je pocela uvece da pravi problem. Pogotovo kada se okupa i izadje iz kupatila. Jedva je smirim i stabilizujem preko telefona. Sinoc je plakala i napravila scenu jer nema ni mene ni mog pokojnog oca da dodjemo kuci
Jutros ja nju napadnem recima: pravis od mene budalu pred tim ljudima tamo. Stalno me predstavljas kao neku skitaru, budalu... sta ce ti ljudi da misle o meni. Znas da nikada nisam skitala. Osim posla i kuce ne znam za drugo. Pokusala je kontranapadom da ne treba nista da cinim za nju, da je ona majka a ja to ne razumem... a onda se pokunjila i izvinjavala se. E sad, da li ce se toga setiti veceras ili u nekoj slicnoj situaciji ... ne znam. Probala sam, pa cu videti. Uglavno, nocas sam lose spavala i jutros sam se jedva dovukla na posao. A mama raspolozena jos u 6 ujutru, posle dorucka uzela da isplete podmetac za kklupu-sama dosla na tu ideju jutros, mada se opirala prosle nedelje, pa je nisam ni motivisala-, da ima kada izlazi sa komsinicama u park. Juce je i komsinicama pravila problem kada su je vratile u sobu, tvrdila je da su je dovele na pogresno mesto
Nisam pametna da li da je pustim da i dalje izlazi s njima ili da skrenem paznju da bolje da ne izlazi... vecite dileme. Sad kada je isplela podmetac...
Ili je skroz OK ili je potpuno OUT
Ubismo se ponavljajući postupak kad nije tu (mentalno). kad je tu, sve je ok, sve zna.
ali ne postizavam. Tačno je od reči do reči. Znam po tatici
Ja se ubih od kuvanja,ponekad do 1h po ponoci jer nemogu drugacije da stignem.Frizider je uglavnom pun svega i svacega osim ponekad kad utanjimo sa lovom oko plate
ali i tada ima bar nesto da se pojede,tipa virsli,jaja,jogurta,nekog namaza.Dakle,odkako znam za sebe frizider nikad-NIKAD nije bio bas prazan.
A meni bi lakse sto sam ispustila ventil.
pitam se u cemu je trik
kad ce zez varijanta???
iii....nista...Obavismo sve po redu i planu kako je bilo dogovoreno,mama presrecna organizacijom...ja isto tako.Pozvah zenu nekoliko puta da joj se zahvalim i ponudim oduzenje u smislu upoznavanja i odlaska na rucak ili bilo sta sto ona zeli.Rekla mi je finim i kulturnim glasom da nemam apsolutno nikakve obaveze prema njoj i da bez obzira na udomljavanje ili ne...moje majke u njen Dom ona zeli da nam pomogne!!!! ...Tako,pokusavala sam da dodjem do nje nekoliko dana da joj se zahvalim bar nekom sitnom paznjom...nije mi se vise javljala na telefon pa skapirah da zena nije od te sorte i da je njena misija u mom malom i jadnom zivotu bila zavrsena.
Da li to bi onaj andjeo cuvar o kome nas uci Pravoslavlje...nemam pojma,ali i danas mi je drago kad se setim te za mene imaginarne dobre vile koja mi je pomogla.
Sad bar tu mozes da odahnes i da ti je manja briga.
to mi tako treba ovih dana!