Evo mene opet.Veceras sam nesto u formi za pisanje.Pre 30 godina sam ,kao devojka, vodila brigu o mom dedi mamin otac} oko tri godine.Umro je u 88 godini.Prve dve godine su bile strasne,jer je voleo da popije.Dodjem sa posla a on lezi u hodniku uneredjen..Ja 100 kg odvucem do kreveta ,operem,presvicem.Dodju moja mama i tetka ali
od njih nikakve koristi,gadlive pa samo trce da povracaju.Na srecu,godinu dana pred smrt deda predje na vino{po 1/2 litre za rucak i veceru} pa nije bilo vise padanja.Jedino je imao problema sa prostatom ,pa je po malo pustao mokracu.Ali masina je radila svaki dan i sve je bilo u redu.Ja sam ga kupala,brijala,sisala,skuvam rucak i dok sam na poslu on sam podgreje.Sve sam nekako lakse podnosila,bila mlada,pola dana provodila na poslu,uvece izlazila sa drustvom.Sada je sve drugacije.Posle 28 godina braka,po prvi put sam se odvojila od porodice.Ja imam mali stan i nisam mogla mamu da dovedem sebi a kod nje nije hteo ni suprug ni sin jer rade u blizini svog stana pa je apsurdno
bilo putovati po dva sata Gazelom tamo-ovamo.Drugo,htela sam da ih zastitim,da ne prolaze kroz sve ovo kao ja.Jedina lepa stvar je sto me muz svaki dan zove telefonom,sto nije radio ni kad smo se zabavljali,sprema zimnicu(pekmez,ajvar,paradajz} kuva po nesto sinu.Upocetku sam ja odlazila jednom nedeljno po nekoliko sati sada od pocetka decembra nisam isla jer nemam koga da ostavim sa mamom.U Beogradu imamo dalju rodbinu,dok je porodica mog pokojnog brata u Vojvodini.Nadam se, ako dobijem naknadu za negu, da cu angazovati nekoga ko ce me zameniti bar malo jer ako ovako nastavim necu izdrzati ni psihicki ni fizicki.Pucam po svim savovima.Pre mesec dana sam od stresa i pada imuniteta dobila i kraste po glavi,sto u zivotu nisam imala,niti sam bolesljiva osoba.Tesko mi pada sto zivim sa majkom posle 42 godine,totalno smo razlicite {ja sam na pokojnog oca}.Ona voli da se kindjuri,voli drustvo telefonira po ceo dan,celog zivota je bila uobrazeni bolesnik {jer je to mogla pored divnog muza},voli da caska o politici i ovako poluobrazovana smatra da sve bolje razume od jedne uciteljice u penziji.Ne voli da neko povisi glas,a ja sam prirodno grlata pa eto problema.Nista mi nije tesko oko nje ni da je okupam nafriziram , svaki dan kuvam ,kuca je besprekorno cista {jer ona to voli} ali ne mogu da izdrzim da po ceo dan caskam sa njom jer sam ja osoba koja voli samocu.Na stranu sto stalno zvoca

vo treba ovako,ovo onako kao da sam dete a ne zrela zena.Kad me neko upita kako sam ,ja briznem u plac.Pocela sam da pijem tablete za smirenje kako bih spavala {a sa snom nikada nisam imala problema}Joj,koliko sam se raspricala,ali verovatno mi je ovo ventil.Hvala na strpljenju.