Delovanje sekti u Srbiji

Ja ne postujem ni "tgradiciju". Zasto bih slavio tog "svetitelja" koji sustinski nije ni svetitelj, niti ziva dusa, a ni malo znacajan u mom zivotu. Druga strana medalje, teranja "tradicije" je, uslovno receno, licemerno. Ne verujem u boga, kao sto je slucaj sa mojim kumom, a slavim slavu, ali bez popova. Hm, da li tu ima logike?

evo ti jednog pojasnjenja - ovo vazi za moju dragu i mene:

oboje imamo sasvim lepe decje uspomene na bozic i uskrs. ne zbog tamo nekog lika koji je deljao drvo pa ga razapeli vec zbog vremena koje smo lepo proveli sa porodicom. bezbrizno...
ta neka tradicija me vezuje recimo za pokojnu babu, njene izborane ruke koje su me ceskale po glevi kao dete..."zito" (ona siva novcanica - 100 banki) koje dobijem pa kupim slatkise... gomilu neke hrane koju uglavnom prave samo za bozic ili crvena jaja za uskrs...valjanje po slami u uglu dnevne sobe kod dede i babe i smaranje babe da ne iznosi tu slamu danima posle bozica...a njoj bedak jer dolaze joj komsinice u kucu pa je sramota sto je neuredno i nepocisceno..mene bas briga..valjam se i dobro mi je...ista je i prica sa konfetama i jelkom za novu godinu (onda kada smo provodili novo godinu kod dede i babe - ovo nema veze sa Njim ali ima sa uspomenama)...

za badnji dan ne postim. ne postim nikad sracunato. jedino se potrudim da regulisem ishranu kada uvidim da sam preterao sa nezdravom hranom kako bih se vratio u normalu.

mozda iz nekog ugla ovo jeste licemerno - za nekog ko je protivnik religije/tradicija cega god ali to nije slucaj kada sma ja u pitanju. ja sam XXX puta napominjao da nisam antiteista vec ateista i ne dobijam alergijske kijavice u prisustvu vernika. bio sam kum 2X na pravoslavnim vencanjima, drzao svece - i nista..nikakav grom itd...sve je proslo ok.

na kraju...velika vecina hriscanskih dzidzabidza je preuzeta i maznuta od drugih religija...
da li su ta jaja crvena zbog drvodeljine krvi ili neceg drugog je nebitno...ja sam pojasnio na sta mene uskrsnja jaja asociraju a tako cu objasniti i svom deteu kada me bude pitalo. njemu necu braniti da bude vernik ali sigurno necu dozvoliti da bude indoktriniran u osnovnoj skoli.

ps: slavu ne slavim...ali idem na slave svojih prijatelja i rodjaka...organizujem neko jedenje kada pozelim da se vidim sa prijateljima rodbinom i to je to...

Poslednja izmena:

oboje imamo sasvim lepe decje uspomene na bozic i uskrs. ne zbog tamo nekog lika koji je deljao drvo pa ga razapeli vec zbog vremena koje smo lepo proveli sa porodicom. bezbrizno...
ta neka tradicija me vezuje recimo za pokojnu babu, njene izborane ruke koje su me ceskale po glevi kao dete..."zito" (ona siva novcanica - 100 banki) koje dobijem pa kupim slatkise... gomilu neke hrane koju uglavnom prave samo za bozic ili crvena jaja za uskrs...valjanje po slami u uglu dnevne sobe kod dede i babe i smaranje babe da ne iznosi tu slamu danima posle bozica...a njoj bedak jer dolaze joj komsinice u kucu pa je sramota sto je neuredno i nepocisceno..mene bas briga..valjam se i dobro mi je...ista je i prica sa konfetama i jelkom za novu godinu (onda kada smo provodili novo godinu kod dede i babe - ovo nema veze sa Njim ali ima sa uspomenama)...

za badnji dan ne postim. ne postim nikad sracunato. jedino se potrudim da regulisem ishranu kada uvidim da sam preterao sa nezdravom hranom kako bih se vratio u normalu.

mozda iz nekog ugla ovo jeste licemerno - za nekog ko je protivnik religije/tradicija cega god ali to nije slucaj kada sma ja u pitanju. ja sam XXX puta napominjao da nisam antiteista vec ateista i ne dobijam alergijske kijavice u prisustvu vernika. bio sam kum 2X na pravoslavnim vencanjima, drzao svece - i nista..nikakav grom itd...sve je proslo ok.

тако је, чувај своју традицију и обичаје које си наследио, вера је нешто друго.
и не пљуј по вери својих предака

тако је, чувај своју традицију и обичаје које си наследио, вера је нешто друго.
и не пљуј по вери својих предака

ja sam i ranije pisao da nemam problem sa vernicima...
imam sa samoproklanovanim PR-ovima koji imaju neodoljivu zelju da me vrate na "pravi put" ili da smaraju tacnoscu i istinitoscu/znanjem blah blah...
u takvim situacijama sam u stanju da im ukazem na rupe u putu na koji pokusavaju da me vrate ... ;)

ja sam i ranije pisao da nemam problem sa vernicima...
imam sa samoproklanovanim PR-ovima koji imaju neodoljivu zelju da me vrate na "pravi put" ili da smaraju tacnoscu i istinitoscu/znanjem blah blah...
u takvim situacijama sam u stanju da im ukazem na rupe u putu na koji pokusavaju da me vrate ... ;)

само да знаш, не раде они то из зле намере, него желе да будемо сви побожни, али по њиховом, па кад се добије отпор онда настаје заебанција.
као што сваки атеиста на овом форуму жели да чује разна мишљења па кад добије мишљење има осећај убеђивања, мада има "просветитеља" који не само атеистима отвара очи већ и другим верницима.
имаш и нерелигиозне спрдаче, док се неком не изруга не може да се смири.
а ја волим да се шалим на рачун свезнајућима, ето рецимо да ми је то мана на овом форуму (једна од хиљаду:))

нема рупа, свако је свој пут изабрао и мисли да је истинит, што је у суштини тачно, за њега је истинит, као што ти сматраш за себе.

само да знаш, не раде они то из зле намере, него желе да будемо сви побожни, али по њиховом, па кад се добије отпор онда настаје заебанција.

ja znam da to rade iz zle namere. vise je u pitanju nesposobnost da skapiraju da ima onih koji drugacije razmisljaju i da nije u redu smarati druge pricom koju su milion puta culi i koja (nam) zvuci nelogicno i pogresno.
ISPRAVKA: ja znam da to NE rade..... pojeo sam ne.

као што сваки атеиста на овом форуму жели да чује разна мишљења па кад добије мишљење има осећај убеђивања,

nisam primetio da ovde ima vrbovanja od strane vernika. vise pokusaji objasnjenja nelogicnosti na koje nevernici i vernici iz drugih tabora ukazuju kao i pretnje Njegovim gnevom/sudom i osude zbog neverestva.

мада има "просветитеља" који не само атеистима отвара очи већ и другим верницима.
имаш и нерелигиозне спрдаче, док се неком не изруга не може да се смири.

zato i religija jeste jedan zanimljiv pdf :)
nikada nije dosadno - narocito moderatorimaz:mrgreen:

нема рупа, свако је свој пут изабрао и мисли да је истинит, што је у суштини тачно, за њега је истинит, као што ти сматраш за себе.

nije problem sto svako ima svoj put...problem je kad pojedini putari nabedjuju putnike drugog puta da predju na 'pravi' kolosek na kom se placa putarina ;)

Poslednja izmena:

na kraju...velika vecina hriscanskih dzidzabidza je preuzeta i maznuta od drugih religija...
da li su ta jaja crvena zbog drvodeljine krvi ili neceg drugog je nebitno...ja sam pojasnio na sta mene uskrsnja jaja asociraju a tako cu objasniti i svom deteu kada me bude pitalo. njemu necu braniti da bude vernik ali sigurno necu dozvoliti da bude indoktriniran u osnovnoj skoli.

ps: slavu ne slavim...ali idem na slave svojih prijatelja i rodjaka...organizujem neko jedenje kada pozelim da se vidim sa prijateljima rodbinom i to je to...

искреност.

ja znam da to rade iz zle namere. vise je u pitanju nesposobnost da skapiraju da ima onih koji drugacije razmisljaju i da nije u redu smarati druge pricom koju su milion puta culi i koja (nam) zvuci nelogicno i pogresno.

е па сад испадох наиван, а можда и јесам.
више мислим да се оптерећују са нечим што не разумеју, па убеђивањем других убеђују тако и себе
можда грешим

nisam primetio da ovde ima vrbovanja od strane vernika. vise pokusaji objasnjenja nelogicnosti na koje nevernici i vernici iz drugih tabora ukazuju kao i pretnje Njegovim gnevom/sudom i osude zbog neverestva.

могу само да приметим да на овом форуму само православни не прете сем зилота

nije problem sto svako ima svoj put...problem je kad pojedini putari nabedjuju putnike drugog puta da predju na 'pravi' kolosek na kom se placa putarina ;)
није проблем путарина ако је пут квалитетан;)

е па сад испадох наиван, а можда и јесам.
више мислим да се оптерећују са нечим што не разумеју, па убеђивањем других убеђују тако и себе
можда грешим

moja greska :)
pojeo sam NE.
trebalo je da pise: ja znam da to NE rade iz zle namere.

могу само да приметим да на овом форуму само православни не прете сем зилота

ja sma mislio na pretnje u smislu Njegove osvete/suda/gneva/paklom itd..a to radi dosta avramovaca...

није проблем путарина ако је пут квалитетан;)

slazem se. ali u konkretnim slucajevima nije u redu prodavati usluge bez garancije ;)

oboje imamo sasvim lepe decje uspomene na bozic i uskrs. ne zbog tamo nekog lika koji je deljao drvo pa ga razapeli vec zbog vremena koje smo lepo proveli ….

….mozda iz nekog ugla ovo jeste licemerno - za nekog ko je protivnik religije/tradicija cega god ali to nije slucaj kada sma ja u pitanju. ja sam XXX puta napominjao da nisam antiteista vec ateista i ne dobijam alergijske kijavice u prisustvu vernika. bio sam kum 2X na pravoslavnim vencanjima, drzao svece - i nista..nikakav grom itd...sve je proslo ok.

da li su ta jaja crvena zbog drvodeljine krvi ili neceg drugog je nebitno...... tako cu objasniti i svom deteu kada me bude pitalo. njemu necu braniti da bude vernik ali sigurno necu dozvoliti da bude indoktriniran u osnovnoj skoli.

Pre svega, da razjasnim neke nejasnoce. Ateista, u principu, nije protivnik religije, a tradiciju vidi kao kocnicu sveukupnom napretku jednog drustva. Ateista, svestan da ne postoji bilo koje natprirodno, svemoguce i sveznajuce bozanstvo, religiju vidi kao oruzje u rukama vladajuce oligarhije tesno povezane sa teoloskim organizacijama u odrzavanju, tzv. socijalnog mira i neometanog funkcionisanja eksploatatoske vladajuce klase, kao i za ideolosko zaludjivanje naroda.

Ateista postavlja pitanje kome su potrebne velelepne i skupe gradjevine, tzv. boziji hramov, veliki broj svestenika koji se bavi pojenjem, kadjenjem, krstavanjem, vencavanjem, sahranama i posetama od kuce do kuce?. Ateista se pita zasto drzava u kojoj zivi haraci silne novce od svojih gradajan i ta sredstva preusmerava, izmedju ostalog, i u brojne "nevladine religiozne organizacije". Zasto drzava zahteva od bolesnih gradjana, koji su ceo svoj radni vek radeci uplacivali socijalno (penziono i zdravstveno) osiguranje, da placaju participacije za preglede i lekove, kao i da za preglede cekaju mesecima, a popovim se iz budzeta doznake redovno dostavljaju iako ne uplacuju doprinose.

Jednostavna filozofija, jednostavno i lako razumljivo vidjenje stanja u jednom, recimo nasem, drustvu. Eto, kao gradjanin sam ogorcen, a kao ateista zgadjen.

Drugo, sto se tice lepih decjih uspomena na hricanske praznike,, ja se secam da smo tokom slavljenja sekularnih praznika imali nezabovna slavlja tokom doceka i proslave novih godina, dan zena, 1. Maj, 29. novembar. Naravno, mnogi su slavili crkvene praznike, niko im to nije branio. Jelo se, pilo se, putovalo se, zabavljalo se bogatije i raznovrsnije nego danas.

Pre svega, da razjasnim neke nejasnoce. Ateista, u principu, nije protivnik religije, a tradiciju vidi kao kocnicu sveukupnom napretku jednog drustva. Ateista, svestan da ne postoji bilo koje natprirodno, svemoguce i sveznajuce bozanstvo, religiju vidi kao oruzje u rukama vladajuce oligarhije tesno povezane sa teoloskim organizacijama u odrzavanju, tzv. socijalnog mira i neometanog funkcionisanja eksploatatoske vladajuce klase, kao i za ideolosko zaludjivanje naroda.

ne bih se slozio. ateista ne veruje u bogove. kraj definicije.
tradicija kao i sve 'navike', moze biti pozitivna i negativna.
sve ostalo sto si napisao i dodelio 'ateisti' - nije tacno.
ja jesam ateista ali istovremeno smatram da ne postoje natprirodne pojave, sveznajuci entiteti i zaista religiju vidim kao globalni placebo efekat koji upravo moze i uglavnom sluzi upravo onome sto si napisao ALI, to misljenje imam ja kao individua a ne ja kao ateista mada statistika donekle moze da pokaze da ima ateista koji istovremeno razmisljaju na nacin koji si opisao.
ono sto je iz moje perspektive bitno, jeste da odvojim definiciju ateizma i opisanog nacina razmisljanja sa kojim se slazem.

Ateista postavlja pitanje kome su potrebne velelepne i skupe gradjevine, tzv. boziji hramov, veliki broj svestenika koji se bavi pojenjem, kadjenjem, krstavanjem, vencavanjem, sahranama i posetama od kuce do kuce?. Ateista se pita zasto drzava u kojoj zivi haraci silne novce od svojih gradajan i ta sredstva preusmerava, izmedju ostalog, i u brojne "nevladine religiozne organizacije". Zasto drzava zahteva od bolesnih gradjana, koji su ceo svoj radni vek radeci uplacivali socijalno (penziono i zdravstveno) osiguranje, da placaju participacije za preglede i lekove, kao i da za preglede cekaju mesecima, a popovim se iz budzeta doznake redovno dostavljaju iako ne uplacuju doprinose.

ovo bih se pitao i da sam vernik a znam pristojan broj vernika koji postavljaju isto pitanje. dakle, ponovo mesas ateizam i individualno razmisljanje.

Jednostavna filozofija, jednostavno i lako razumljivo vidjenje stanja u jednom, recimo nasem, drustvu. Eto, kao gradjanin sam ogorcen, a kao ateista zgadjen.

nisam zgadjen vec iziritiran. mada, ima mnogo gorih propusta i 'MNOGO vise privilegovanih politickih pojedinaca i grupa'.
verujem da vecina svestenih lica veruje da radi nesto bitno i vazno i da su svrsishodni iako ja ne delim to misljenje.

Drugo, sto se tice lepih decjih uspomena na hricanske praznike,, ja se secam da smo tokom slavljenja sekularnih praznika imali nezabovna slavlja tokom doceka i proslave novih godina, dan zena, 1. Maj, 29. novembar. Naravno, mnogi su slavili crkvene praznike, niko im to nije branio. Jelo se, pilo se, putovalo se, zabavljalo se bogatije i raznovrsnije nego danas.

a, pa slavili se i ovi sekularni...naravno...samo vecina tih sekularnih je iskoriscena bila za neko putovanje itd..dok me konkretno bozic i uskrs vezuju da dedu i babu...u tome je razlika...

Poslednja izmena:
Drizzt - Delovanje sekti u Srbiji
hogarius:
Drizzt:
ne bih se slozio. ateista ne veruje u bogove. kraj definicije.

tradicija kao i sve 'navike', moze biti pozitivna i negativna.sve ostalo sto si napisao i dodelio 'ateisti' - nije tacno.
Sasvim je u redu ako kazes “ateista ne veruje u bogove”, ali je pogresno ako tvrdis da je to “kraj definicije”. O ateizmu ima dosta definicija koje se razlikuju bilo po formi bilo po stustini, Bilo zajedno i po formi i po sustini. No, to nije sustina ove diskusije o delovanju sekti u Srbiji.

Kada kazes da tradicija moze biti pozitivna i negativna, to je cisto lamentiranje. Osim dobre kuhinje, kako rece jedna iranska i svetski priznata knjizevnica, tradicija je pogubna za napedak jedog drustva. Ona permanentno tezi okamenjavanju postojeceg, naglasavam postojeceg stanja. Uzgred valja napomenuti da je to moje vidjenje i da nemam pretezije da ga ti prihvatis. Doduse, ako neko tvrdi da je dogma napredna, to onda vidim kao iskljucivo njegov problem.

DrizzT:
ja jesam ateista ali istovremeno smatram da ne postoje natprirodne pojave, sveznajuci entiteti i zaista religiju vidim kao globalni placebo efekat koji upravo moze i uglavnom sluzi upravo onome sto si napisao ALI, to misljenje imam ja kao individua a ne ja kao ateista mada statistika donekle moze da pokaze da ima ateista koji istovremeno razmisljaju na nacin koji si opisao.
ono sto je iz moje perspektive bitno, jeste da odvojim definiciju ateizma i opisanog nacina razmisljanja sa kojim se slazem.
Interesantno, ne razumem sa kojim mojivm vidjenjem se ne slazes? Sta je to u mom tekstu sto je izazvalo ovu bujicu? Ja ne vidim razlog za tako ostar utuk. Kazes:
“ono sto je iz moje perspektive bitno, jeste da odvojim definicju ateizma i opisanog nacina razmisljanja sa kojim se slazem.”
Pa u tome jeste sustina i, ako hoces, lepota ateizma da mozes imati ista, slicna ili razlicita vidjenja tvog neverovanja u natprirodne personificirane sile koje, kao lutkari u decjem pozoristu, upravljaju nasim zivotima.

hogarius:
Drizzt:
ovo bih se pitao i da sam vernik a znam pristojan broj vernika koji postavljaju isto pitanje. dakle, ponovo mesas ateizam i individualno razmisljanje.
Dve stvari. Prvo, da si vernik tesko da bi se bas “isto” pitao, nasao bi bar neko minimalno opravdanje. Drugo, ateizam nije ideologija, vec individualan stav, pa ne mogu da mesam ideologiju, koja kao takva ne postji, sa mojim individualnim ateistickim “razmisljanjem. Nepotrebno zastranjujes. Jer, kao sto gore rekoh, ateizam je licni stav, a ne ideologija, religija, dogma.

hogarius:
Jednostavna filozofija, jednostavno i lako razumljivo vidjenje stanja u jednom, recimo, nasem drustvu. Eto, kao gradjanin sam ogorcen, a kao ateista zgadjen.
drizzt:
nisam zgadjen vec iziritiran. mada, ima mnogo gorih propusta i 'MNOGO vise privilegovanih politickih pojedinaca i grupa'. verujem da vecina svestenih lica veruje da radi nesto bitno i vazno i da su svrsishodni iako ja ne delim to misljenje.
Ne, nisam izneo stanje mog raspolozenja da bi ga ti prihvatio. Jednostavno, dao sam oduske svom dubokom neslaganju sa danasnjim stanjem stvari u nasem drustvu, u kojem ta, opet napominjem, moje licno misljenje, parazitska nevlaldina religiozna organizacija, trosi i arci narodnu nevolju i siromastvo. Za mene nebitno da li svesno, podsvesno ili nesvesno.

Poslednja izmena:
Drizzt - Delovanje sekti u Srbiji
Sasvim je u redu ako kazes “ateista ne veruje u bogove”, ali je pogresno ako tvrdis da je to “kraj definicije”. O ateizmu ima dosta definicija koje se razlikuju bilo po formi bilo po stustini, Bilo zajedno i po formi i po sustini. No, to nije sustina ove diskusije o delovanju sekti u Srbiji.

ovo je glavna razlika i tu se mimoilazimo ;)

Kada kazes da tradicija moze biti pozitivna i negativna, to je cisto lamentiranje. Osim dobre kuhinje, kako rece jedna iranska i svetski priznata knjizevnica, tradicija je pogubna za napedak jedog drustva. Ona permanentno tezi okamenjavanju postojeceg, naglasavam postojeceg stanja. Uzgred valja napomenuti da je to moje vidjenje i da nemam pretezije da ga ti prihvatis. Doduse, ako neko tvrdi da je dogma napredna, to onda vidim kao iskljucivo njegov problem.

ja sam mislio na bilo koju tradiciju - od pikanja rizika ponedeljkom uvece do izlazenja na gothic night cetvrtkom, do okupljanja sa rodjacima jednom mesecno, preko bacanja prvih macica u vodu...religijski obojene tradicije itd itd...

dakle...iz ovog razloga sam napisao da nisu sve tradicije lose.

samo zadrte osobe ne menjaju lose tradicije sto nas dovodi do zakljucka da nije problem u tradiciji (u smislu koji sam naveo iznad) vec u zadrtosti pojedinaca i grupa ljudi...

Interesantno, ne razumem sa kojim mojivm vidjenjem se ne slazes? Sta je to u mom tekstu sto je izazvalo ovu bujicu? Ja ne vidim razlog za tako ostar utuk.

uglavnom se mimoilazimo u shvatanju ateizma. ti ateizam smatras sisrim od onoga sto stvarno jeste.
ja razdvajim ateizam tj neverovanje u bogove od bilo kakvog pokreta/filozofije/ideologije ti insistiras da ateista obavezno mora da ima odredjen set normi koje mora da ispunjava kada je vidjenje nekih stvari u pitanu.

btw, nije bilo niceg ostrog tj. nije mi bila namera.

Dve stvari. Prvo, da si vernik tesko da bi se bas “isto” pitao, nasao bi bar neko minimalno opravdanje.

veruj mi, poznajem MNOGO vernika koji postavljaju to pitanje.

Drugo, ateizam nije ideologija, vec individualan stav,

to ti kazem ;)

pa ne mogu da mesam ideologiju, koja kao takva ne postji, sa mojim individualnim ateistickim “razmisljanjem.

a upravo si to radio opisivanjem sta ateista misli, kako dozivljava religiju....citav set razmisljanja i dozivljavja koje atista mora 'dima' da bi bio ateista. :)

Jer, kao sto gore rekoh, ateizam je licni stav, a ne ideologija, religija, dogma.

to ti kazem ;) X2

Ne, nisam izneo stanje mog raspolozenja da bi ga ti prihvatio. Jednostavno, dao sam oduske svom dubokom neslaganju sa danasnjim stanjem stvari u nasem drustvu, u kojem ta, opet napominjem, moje licno misljenje, parazitska nevlaldina religiozna organizacija, trosi i arci narodnu nevolju i siromastvo. Za mene nebitno da li svesno, podsvesno ili nesvesno.

i ovde sam napomenuo da delim tvoje misljenje.
ne mogu da se ljutim na nesvesne kao sto ne mogu da se naljutim na slepca ako me na ulici zakaci stapom. zato sam i napisao da iskreno verujem da dosta popova misli da to sto rade ima neku svrsishodnost iako ja ne mislim tako.

religiju ne mozes iskoreniti jer je ljudska priroda takva - zelimo da se tripujemo da postoji neki entitet/eniteti na 'visem nivou' koji ce o nama voditi racuna i cuvati nas (a samoproklamovani PR-ovi ce posebno insisirati i podsecati na kaznjavanje od strane 'eniteta' ako se ne ponasamo po sablonu koji zadovoljava PR-ove ;))
ti entiteti mogu biti stvarne licnosti u vidu diktatora/vodja pa do onih ubersvemocnih koje neki nazivaju bogovima ;)

religiju ne mozes iskoreniti bas kao sto neki talibanski vegani ne mogu dubede covecanstvo da se ostavi mesa ;)

Poslednja izmena:
Alarmantno! Vise od 500.000 Srba u sektama!

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...rmantno!+Više+od+500.000+Srba+u+sektama!.html

Postavlja se pitanje zasto Srbija nema zakon o sektama?

Odakle uopste podatak 500.000 ljudi u sektama?

Sta se sve moze danas smatrati sektom? Da li su i politicke stranke sekte?Da li se i nevladine organizacije mogu smatrati sektom? Da li je Facebook sekta?

Ko su zrtve sekti?

Ko su strucnjaci koji objasnjavaju razliku izmedju hriscanskih verskih zajednica i drugih religija i sekti?

Ko se danas u Srbiji bavi sektama?

Kako zastititi decu od sekti ?

Da li i ovih ima kod nas?Kad se sazna bice kasno.
http://www.vidovdan.org/arhiva/print395.html

Alarmantno! Vise od 500.000 Srba u sektama!

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...rmantno!+Više+od+500.000+Srba+u+sektama!.html

Postavlja se pitanje zasto Srbija nema zakon o sektama?

Odakle uopste podatak 500.000 ljudi u sektama?

Sta se sve moze danas smatrati sektom? Da li su i politicke stranke sekte?Da li se i nevladine organizacije mogu smatrati sektom? Da li je Facebook sekta?

Ko su zrtve sekti?

Ko su strucnjaci koji objasnjavaju razliku izmedju hriscanskih verskih zajednica i drugih religija i sekti?

Ko se danas u Srbiji bavi sektama?

Kako zastititi decu od sekti ?

Treba nauciti sta su sekte, pa onda pisati o njima, mashala, :)

Back