Deliti koga volite sa drugima?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja umem da odvucem vezu u kojoj nisam zadovoljna, no ako je kraj onda je kraj zauvek.
Nema vise emocija, nema kajanja, nema pogleda unazad, nema nostalgije, nema - sta bi bilo da je bilo, nema nista.
Ulazim u novu vezu potpuno emotivno cista i spremna.
Svako ima neki svoj nacin :)
Ovo je dobro za tebe. I mudro. I odlično za novu vezu.

Kako ćeš tako nešto uporediti, kad u početku se obe strane žele predstaviti u najboljem svetlu?
E zato pre nego što uporedimo očekivanja želim da vidim koliko je otvorena ta osoba. Ukoliko osetim da nešto muti, da nije otvorena, moja intuicija mi kaže da se makar malo ne poklapa ono šta neko govori i kako živi, ne bismo ni došli do očekivanja. Za poređenje očekivanja očekujem potpunu iskrenost, do daske. inače je iskrenost za mene potreban uslov (ko zna matematiku zna šta je potreban, a šta je dovoljan uslov u dokazivanjima :)). E, ovo je nužan, tj potreban. Pri tome ne smatram neiskrenosšću ukoliko mi partner ne kaže neke stvari iz svog života, ni ja ne mislim da mi bude psihijatar i da počnem da ga opterećujem sobom, svojim prošlim iskustvima, svojim strahovima i svim problemima na poslu i sa ljudima, taman posla. Ali ono što KAŽE to treba da stvarno misli.

Jeste. Većinu stvari zaista nikada nećemo uraditi i naše mišljenje se poklapa sa onim što ćemo i uraditi.

Samo...ja sam na žalost negde sa mojih 25 bila prošla takav pad moje stabilnosti, imala neke neuroze praćene strahovima za koje nikada nisam mislila da će da postoje. Pre toga sam o sebi mislila da sam jaka, a posle toga sam u jednom momentu dobila želju i da prekratim sebi život. Par godina pre toga sam glasno govorila kako to nikako ne mogu da razumem kod ljudi i da se to meni nikada neće desiti. Interesantno, ne znam zašto me tako život vodi, ali mnogo šta što sam tvrdila me je život demantovao. Da li je to bio Bog, da li je to neki Duh, neka energija koja čini da ja negde napredujem, ne znam. Ali do sada je sve to bilo uspešno u smislu da izlazim sa boljim iskustvom. Ali ne smem ništa da tvrdim za budućnost.. Osim da imam takve i takve želje.
Taj utisak da nas zivot opovrgava i da smo „baksuzi“ kojima se desavaju upravo one stvari koje ne zele verovatno svako od nas ponekad za sebe pomisli.
Podsetilo me na onaj grafit:“Pesimista je optimista sa iskustvom“... :)
Nadam se da je taj los period sada potpuno iza tebe. 😘

Očekivanja treba uporediti pre svake veze i sve bi bilo nešto mirnije i jasnije :)

Pa jeste. Nezavisno od ovog što pričamo, meni je uvek sumljivo kod ljudi kada čujem da decidirano nešto tvrde (pri tom, kažem, ne misleći sada konkretno na ovu temu i odgovore). Sećam se i sebe kako sam nekada davno čvrsto zastupala nešto i znam šta je stajalo iza toga. Posebno iza moralističkih naklapanja često stoji vrlo čvrst sistem, rigidan. A fleksibilnost je veoma važna kako za sopstvenu psihologiju tako i za prihvatanje drugih. Sećam se da na onom profi testu za poremećaje ličnosti koji sam radila stoji jedan iskaz "ja nikada ne lažem". Ali on tu stoji kao kontrolni test da uhvati za laž... da ukaže na poremećaj. Često je i taj naš rigidan sistem stavova tu samo da osigura stabilnost ega, ali se ruši kao sistem karata kada nastupe pravi problemi... Svašta tu ima :)

Nema moralističkih naklapanja, ja sam generalno vrlo pragmatičan čovek u mnogo oblasti života naročito kada je moja dobrobit u pitanju,daleko sam od "sveca" po mnogo čemu. Ali kada govorimo o iskrenom emotivnom odnosu ,to što sam po prirodi pragmatičan ne znači da ću držati devojci sveću dok se ona zeza uz moj prećutni ili javni amin sa strane a opet kada sam zadovoljan i dobro mi je ja ne talasam i ne komplikujem sebi život bez potrebe . Iz svega toga ako saznam da je došlo do neke prevare, ja ću izgubiti poverenje pa čak i da oprostim nominalno opet bih sumnjao do sudnjeg dana i trzao se na svaki zvuk telefona ili kada kasni ...i čemu onda to? To nikakva logika neće izlečiti i ne pričam napamet. Poznajem sebe. Nisam čovek iz takve priče. Ostanak u toj vezi se pretvara u agoniju i po meni bolje je završiti,doći sebi koliko god mi trebalo i nastaviti dalje. Ne mogu oko toga biti fleksibilan.
Ako to znači da ću duži vremenski period ili za stalno ostati sam jbg.a. Ne plašim se toga been there done that. Meni je to manje zlo.

Znači prošli smo "malo" života i ja sa velikom sigurnošću sad mogu reći da neću deliti svoju dragu nikako ako mi je zaista draga. Ako nekoga to uzbuđuje,tako začinjava svoj život ili je kao što perfi reče to način da se razbukta ponovo strast kada se izgubi, sasvim ok i ja nemam šta da prigovorim ako njima radi. Ako neko može da proguta i pređe preko toga opet ok,svaka čast. Samo kažem da to kod mene ne ide tako i ne razumem čemu toliko nepoverenje oko toga da to jednostavno nije prihvatljivo za sve.

Taj utisak da nas zivot opovrgava i da smo „baksuzi“ kojima se desavaju upravo one stvari koje ne zele verovatno svako od nas ponekad za sebe pomisli.
Podsetilo me na onaj grafit:“Pesimista je optimista sa iskustvom“... :)
Nadam se da je taj los period sada potpuno iza tebe. 😘
Draga Bambi, vidim da si topla duša. Ja nikako ne mislim da sam baksuz bila zbog tih iskustava, naprotiv. Mislim da sam bila dovoljno dobar materijal za brušenje. Znaš kako sam to negde pročitala, sve nas život brusi kao nebrušeni dijamant, da budemo sjajniji. To je davno bilo, sada imam 47. U međuvremenu se svašta još izdešavalo, .. To sam bila dala samo kao jedan primer, ima još primera kod mene kada sam bila suoćena sa svojim slabostima. Kao uostalom i svi drugi ljudi - više ili manje.... Ma da, nema sada ništa od toga, mislim od tih problema :) :heart:

Draga Bambi, vidim da si topla duša. Ja nikako ne mislim da sam baksuz bila zbog tih iskustava, naprotiv. Mislim da sam bila dovoljno dobar materijal za brušenje. Znaš kako sam to negde pročitala, sve nas život brusi kao nebrušeni dijamant, da budemo sjajniji. To je davno bilo, sada imam 47. U međuvremenu se svašta još izdešavalo, .. To sam bila dala samo kao jedan primer, ima još primera kod mene kada sam bila suoćena sa svojim slabostima. Kao uostalom i svi drugi ljudi - više ili manje.... Ma da, nema sada ništa od toga, mislim od tih problema :) :heart:
Drago mi je da je sada sve ok. :)
Da, brusi nas zivot. Ali ponekad pomislim - Daj da ostanem tupa i glupa i da me zivot nista ne uci, samo neka mi je dobro :) :)

Znači prošli smo "malo" života i ja sa velikom sigurnošću sad mogu reći da neću deliti svoju dragu nikako ako mi je zaista draga.

Samo kažem da to kod mene ne ide tako i ne razumem čemu toliko nepoverenje oko toga da to jednostavno nije prihvatljivo za sve.
Aha, pa možda je mali nesporazum u pitanju. Ne znam otkuda ti osećaj da drugi imaju nepoverenje u tvoj izbor. Možda imaju nepoverenje u svoj? Ili samo loše životno iskustvo. Svako za sebe najbolje zna i zaista je potpuno detinje tvrditi za druge ljude ovo ili ono... to je sasvim njihova stvar.

Aha, pa možda je mali nesporazum u pitanju. Ne znam otkuda ti osećaj da drugi imaju nepoverenje u tvoj izbor. Možda imaju nepoverenje u svoj? Ili samo loše životno iskustvo. Svako za sebe najbolje zna i zaista je potpuno detinje tvrditi za druge ljude ovo ili ono... to je sasvim njihova stvar.
Provejava kroz ovu diskusiju,vodi u tom smeru i svaki put kada je neko na liniji ovoga što sam i ja napisao kao da se prebacuje neko licemerje,neiskreno moralisanje i sl. Možda je pogrešno razumevanje ili mali nesporazum i ako je tako ja se izvinjavam ali eto čitajući veći deo postova...imam takav utisak.

Provejava kroz ovu diskusiju,vodi u tom smeru i svaki put kada je neko na liniji ovoga što sam i ja napisao kao da se prebacuje neko licemerje,neiskreno moralisanje i sl. Možda je pogrešno razumevanje ili mali nesporazum i ako je tako ja se izvinjavam ali eto čitajući veći deo postova...imam takav utisak.
Ako je tako stvarno, onda mora da sam i ja pogrešila. Izvinjavam ti se na tome. Zaista svako ima svoj život i svoj put.
Uvek kada su takva pitanja često ljudi iz jednog načina misšljenja misle da ih ovi drugi nešto osuđuju, žele da menjaju. I obrnuto. Možda smo samo nesmotreni.

E zato pre nego što uporedimo očekivanja želim da vidim koliko je otvorena ta osoba. Ukoliko osetim da nešto muti, da nije otvorena, moja intuicija mi kaže da se makar malo ne poklapa ono šta neko govori i kako živi, ne bismo ni došli do očekivanja. Za poređenje očekivanja očekujem potpunu iskrenost, do daske. inače je iskrenost za mene potreban uslov (ko zna matematiku zna šta je potreban, a šta je dovoljan uslov u dokazivanjima :)). E, ovo je nužan, tj potreban. Pri tome ne smatram neiskrenosšću ukoliko mi partner ne kaže neke stvari iz svog života, ni ja ne mislim da mi bude psihijatar i da počnem da ga opterećujem sobom, svojim prošlim iskustvima, svojim strahovima i svim problemima na poslu i sa ljudima, taman posla. Ali ono što KAŽE to treba da stvarno misli.

Postoji samo jedan potreban uslov: Da mi je prijatno provoditi vreme u drustvu te osobe, i voda neka nas nosi svojim tokom.

Sve nas je život dobro brusio, ali bez toga ne bi bili to što jesmo.

A Bambika je posebna priča sa jednom velikom manom...zauzeta je. :D

Pokusavate li da menjate svoje partnere na bolje ili ih upoznate i prihvatite kakvi jesu?
Celq serija the undoing se bazira na toj činjenici, da neretko partnere stavljamo u svoj kalup očekivanja. Ja nešto razmišljam i prijatelje i roditelje, braću, sestre. Al' partnere nekako najviše.
U seriji je ova čiljenica imala fatalan ishod i jedan zanimljiv twist da onaj koji drugome čita bukvicu je uglavno taj i to ( u vezi sa bukvicom).

Interesantno je da niko ne vidi promenu očekivanja kao moguće rešenje. Možda će vam delovati skandalozno, ali ja ne verujem da muškarac može da voli samo mene tokom dužeg perioda vremena. I da ukoliko želim trajnu ljubav verujem da treba da budem sposobna da podelim sa njim i tako neku usptnu sexualnu vezu ako mu se desi, ili ako tek razmišlja o tome. Zašto bi se odrekli nekoga sa kim se volimo zbog prolazne strasti? Zar nam je ljubav tako malo važna? Tako je retko sa nekim se stvarno voleti. Meni je puno muškaraca potvrdilo da bi mogli imati sex sa drugom ženom iako vole prvu. Ljudi mogu voleti čak i više osoba istovremeno. Ukolik nismo spremni podneti sva ta "sranja" da li smo uopšte spremni za zreo odnos? Jer se odnos ne zasniva samo na sexu. Pa evo, život nije lak. Voleti zahteva hrabrost. I veliko razumevanje psihologije i sebe i drugoga.

Ovo je i moje mišljenje.

Iako bi previše bolno bilo previše seksualnih ispada. Mi ne prestajemo da se zaljubljujemo do kraja života. Stupiti u seksualnu vezu znači produbiti odnos koji je mogao biti površan flert i prijatan. Nije baš neophodno. Ja bih se zadržala na fazi flerta. Iskreno. Malo li je?
Ali baš o tome razgovarah sa jednom družbenicom. Ona recimo kaže da tačno vidi kad njen partner ima zov divljine, u smislu pohjebao bi se s nekom, i kada neku žensku osobu gleda s divljenjem, pio ni kafu ili čaj s njom. Ovo drugo joj, kaže, više smeta, za ovo prvo je baš briga i da je pohjebe. Kaže još da je on kao i svaki muškarac toliko glup da to ne može ni da sakrije, dok ona sa druge strane uvek sakrije kada se drugom muškarcu divi.
Mislim da je ovo jako lep odabir reči opotpuno prirodnim osećanjima koke nikako ne treba skandalizovati.

:mrgreen:

U svakom slučaju zvučaće kako god, ali ja ću reći. Ono što mene slobodnu pahuljicu stavlja u nezavidan položaj jeste što se pola partnera mojih drugarica od kojih mnogi direktno muževi lože na mene. There, I said it. Zašto je neugodna pozicija, zato što ja moram da sakrijem svoju femi fantastičnost (a to što sam sama, kao neki identitet sad već hehehe, samo pojačava femi energiju zbog žudnje, zbog praznine koju valja popuniti... ) da se drugarice ne bi cimale, tj. bivale neprijatne prema meni, što ume da bude prilično odvratno. Oseća se u vazduhu tenzija, al' kad dođe do tenzije već je kasno. :roll:
A neretko su ti muževi i momci zanimljiviji od drugarica, pa ga tu katujem na nivou svesnog. Jbg, ortakinja je ortakinja, moj number one.
There I said it all. You may kill me now.

Poslednja izmena:

Back