Očekivanja treba uporediti pre svake veze i sve bi bilo nešto mirnije i jasnije![]()
Kako ćeš tako nešto uporediti, kad u početku se obe strane žele predstaviti u najboljem svetlu?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Očekivanja treba uporediti pre svake veze i sve bi bilo nešto mirnije i jasnije![]()
Ovo je dobro za tebe. I mudro. I odlično za novu vezu.Ja umem da odvucem vezu u kojoj nisam zadovoljna, no ako je kraj onda je kraj zauvek.
Nema vise emocija, nema kajanja, nema pogleda unazad, nema nostalgije, nema - sta bi bilo da je bilo, nema nista.
Ulazim u novu vezu potpuno emotivno cista i spremna.
Svako ima neki svoj nacin![]()
E zato pre nego što uporedimo očekivanja želim da vidim koliko je otvorena ta osoba. Ukoliko osetim da nešto muti, da nije otvorena, moja intuicija mi kaže da se makar malo ne poklapa ono šta neko govori i kako živi, ne bismo ni došli do očekivanja. Za poređenje očekivanja očekujem potpunu iskrenost, do daske. inače je iskrenost za mene potreban uslov (ko zna matematiku zna šta je potreban, a šta je dovoljan uslov u dokazivanjimaKako ćeš tako nešto uporediti, kad u početku se obe strane žele predstaviti u najboljem svetlu?
Taj utisak da nas zivot opovrgava i da smo „baksuzi“ kojima se desavaju upravo one stvari koje ne zele verovatno svako od nas ponekad za sebe pomisli.Jeste. Većinu stvari zaista nikada nećemo uraditi i naše mišljenje se poklapa sa onim što ćemo i uraditi.
Samo...ja sam na žalost negde sa mojih 25 bila prošla takav pad moje stabilnosti, imala neke neuroze praćene strahovima za koje nikada nisam mislila da će da postoje. Pre toga sam o sebi mislila da sam jaka, a posle toga sam u jednom momentu dobila želju i da prekratim sebi život. Par godina pre toga sam glasno govorila kako to nikako ne mogu da razumem kod ljudi i da se to meni nikada neće desiti. Interesantno, ne znam zašto me tako život vodi, ali mnogo šta što sam tvrdila me je život demantovao. Da li je to bio Bog, da li je to neki Duh, neka energija koja čini da ja negde napredujem, ne znam. Ali do sada je sve to bilo uspešno u smislu da izlazim sa boljim iskustvom. Ali ne smem ništa da tvrdim za budućnost.. Osim da imam takve i takve želje.
Očekivanja treba uporediti pre svake veze i sve bi bilo nešto mirnije i jasnije
Pa jeste. Nezavisno od ovog što pričamo, meni je uvek sumljivo kod ljudi kada čujem da decidirano nešto tvrde (pri tom, kažem, ne misleći sada konkretno na ovu temu i odgovore). Sećam se i sebe kako sam nekada davno čvrsto zastupala nešto i znam šta je stajalo iza toga. Posebno iza moralističkih naklapanja često stoji vrlo čvrst sistem, rigidan. A fleksibilnost je veoma važna kako za sopstvenu psihologiju tako i za prihvatanje drugih. Sećam se da na onom profi testu za poremećaje ličnosti koji sam radila stoji jedan iskaz "ja nikada ne lažem". Ali on tu stoji kao kontrolni test da uhvati za laž... da ukaže na poremećaj. Često je i taj naš rigidan sistem stavova tu samo da osigura stabilnost ega, ali se ruši kao sistem karata kada nastupe pravi problemi... Svašta tu ima![]()
Draga Bambi, vidim da si topla duša. Ja nikako ne mislim da sam baksuz bila zbog tih iskustava, naprotiv. Mislim da sam bila dovoljno dobar materijal za brušenje. Znaš kako sam to negde pročitala, sve nas život brusi kao nebrušeni dijamant, da budemo sjajniji. To je davno bilo, sada imam 47. U međuvremenu se svašta još izdešavalo, .. To sam bila dala samo kao jedan primer, ima još primera kod mene kada sam bila suoćena sa svojim slabostima. Kao uostalom i svi drugi ljudi - više ili manje.... Ma da, nema sada ništa od toga, mislim od tih problemaTaj utisak da nas zivot opovrgava i da smo „baksuzi“ kojima se desavaju upravo one stvari koje ne zele verovatno svako od nas ponekad za sebe pomisli.
Podsetilo me na onaj grafit:“Pesimista je optimista sa iskustvom“...
Nadam se da je taj los period sada potpuno iza tebe.![]()
Drago mi je da je sada sve ok.Draga Bambi, vidim da si topla duša. Ja nikako ne mislim da sam baksuz bila zbog tih iskustava, naprotiv. Mislim da sam bila dovoljno dobar materijal za brušenje. Znaš kako sam to negde pročitala, sve nas život brusi kao nebrušeni dijamant, da budemo sjajniji. To je davno bilo, sada imam 47. U međuvremenu se svašta još izdešavalo, .. To sam bila dala samo kao jedan primer, ima još primera kod mene kada sam bila suoćena sa svojim slabostima. Kao uostalom i svi drugi ljudi - više ili manje.... Ma da, nema sada ništa od toga, mislim od tih problema![]()
![]()
Aha, pa možda je mali nesporazum u pitanju. Ne znam otkuda ti osećaj da drugi imaju nepoverenje u tvoj izbor. Možda imaju nepoverenje u svoj? Ili samo loše životno iskustvo. Svako za sebe najbolje zna i zaista je potpuno detinje tvrditi za druge ljude ovo ili ono... to je sasvim njihova stvar.Znači prošli smo "malo" života i ja sa velikom sigurnošću sad mogu reći da neću deliti svoju dragu nikako ako mi je zaista draga.
Samo kažem da to kod mene ne ide tako i ne razumem čemu toliko nepoverenje oko toga da to jednostavno nije prihvatljivo za sve.
Provejava kroz ovu diskusiju,vodi u tom smeru i svaki put kada je neko na liniji ovoga što sam i ja napisao kao da se prebacuje neko licemerje,neiskreno moralisanje i sl. Možda je pogrešno razumevanje ili mali nesporazum i ako je tako ja se izvinjavam ali eto čitajući veći deo postova...imam takav utisak.Aha, pa možda je mali nesporazum u pitanju. Ne znam otkuda ti osećaj da drugi imaju nepoverenje u tvoj izbor. Možda imaju nepoverenje u svoj? Ili samo loše životno iskustvo. Svako za sebe najbolje zna i zaista je potpuno detinje tvrditi za druge ljude ovo ili ono... to je sasvim njihova stvar.
Ako je tako stvarno, onda mora da sam i ja pogrešila. Izvinjavam ti se na tome. Zaista svako ima svoj život i svoj put.Provejava kroz ovu diskusiju,vodi u tom smeru i svaki put kada je neko na liniji ovoga što sam i ja napisao kao da se prebacuje neko licemerje,neiskreno moralisanje i sl. Možda je pogrešno razumevanje ili mali nesporazum i ako je tako ja se izvinjavam ali eto čitajući veći deo postova...imam takav utisak.
A to je tek tema!Pokusavate li da menjate svoje partnere na bolje ili ih upoznate i prihvatite kakvi jesu?
E pa jbgA to je tek tema!
Imam očekivanja takva i takva i onda i nesvesno pokušavam partnera uvući u svoj kalup očekivanja.
A on je (jadan)takav kakav je.
Problem je sto uvlacimo,tu jeste greska, umesto slicno se slicnom raduje.A to je tek tema!
Imam očekivanja takva i takva i onda i nesvesno pokušavam partnera uvući u svoj kalup očekivanja.
A on je (jadan)takav kakav je.
E zato pre nego što uporedimo očekivanja želim da vidim koliko je otvorena ta osoba. Ukoliko osetim da nešto muti, da nije otvorena, moja intuicija mi kaže da se makar malo ne poklapa ono šta neko govori i kako živi, ne bismo ni došli do očekivanja. Za poređenje očekivanja očekujem potpunu iskrenost, do daske. inače je iskrenost za mene potreban uslov (ko zna matematiku zna šta je potreban, a šta je dovoljan uslov u dokazivanjima). E, ovo je nužan, tj potreban. Pri tome ne smatram neiskrenosšću ukoliko mi partner ne kaže neke stvari iz svog života, ni ja ne mislim da mi bude psihijatar i da počnem da ga opterećujem sobom, svojim prošlim iskustvima, svojim strahovima i svim problemima na poslu i sa ljudima, taman posla. Ali ono što KAŽE to treba da stvarno misli.
Draga Bambi, vidim da si topla duša. Ja nikako ne mislim da sam baksuz bila zbog tih iskustava, naprotiv. Mislim da sam bila dovoljno dobar materijal za brušenje. Znaš kako sam to negde pročitala, sve nas život brusi kao nebrušeni dijamant, da budemo sjajniji. To je davno bilo, sada imam 47. U međuvremenu se svašta još izdešavalo, .. To sam bila dala samo kao jedan primer, ima još primera kod mene kada sam bila suoćena sa svojim slabostima. Kao uostalom i svi drugi ljudi - više ili manje.... Ma da, nema sada ništa od toga, mislim od tih problema![]()
![]()
Ne menjam nista. Zelim upravo ono sto on jeste.Pokusavate li da menjate svoje partnere na bolje ili ih upoznate i prihvatite kakvi jesu?
Možda samo imaš detektivske sklonosti?Ne menjam nista. Zelim upravo ono sto on jeste.
Zapravo hvatam sebe da „kopam“ po tudjim tamnim stranama.
Sta li bi Freud rekao na to?! On je onako poprilicno sve masio.
Ko je zgazio gospodju Mesec i to?Možda samo imaš detektivske sklonosti?![]()
Celq serija the undoing se bazira na toj činjenici, da neretko partnere stavljamo u svoj kalup očekivanja. Ja nešto razmišljam i prijatelje i roditelje, braću, sestre. Al' partnere nekako najviše.Pokusavate li da menjate svoje partnere na bolje ili ih upoznate i prihvatite kakvi jesu?
Interesantno je da niko ne vidi promenu očekivanja kao moguće rešenje. Možda će vam delovati skandalozno, ali ja ne verujem da muškarac može da voli samo mene tokom dužeg perioda vremena. I da ukoliko želim trajnu ljubav verujem da treba da budem sposobna da podelim sa njim i tako neku usptnu sexualnu vezu ako mu se desi, ili ako tek razmišlja o tome. Zašto bi se odrekli nekoga sa kim se volimo zbog prolazne strasti? Zar nam je ljubav tako malo važna? Tako je retko sa nekim se stvarno voleti. Meni je puno muškaraca potvrdilo da bi mogli imati sex sa drugom ženom iako vole prvu. Ljudi mogu voleti čak i više osoba istovremeno. Ukolik nismo spremni podneti sva ta "sranja" da li smo uopšte spremni za zreo odnos? Jer se odnos ne zasniva samo na sexu. Pa evo, život nije lak. Voleti zahteva hrabrost. I veliko razumevanje psihologije i sebe i drugoga.