Degu

Heh, kupila sam ga, ali nece da se kupaju. Samo ga njuskaju (ili jedu). :D

Da ni moji se nekupaju mnogo. Ponekad samo ih uhvatim kako se promuljaju u njemu. Ali recimo kad nebi imali pristupa pesku dan, dva pa kad im se stavi u kavez odma navale. Desetak sekundi im je obicno dosta dok se ne isciste.

meni su rekli da se ne sme stavljati pesak u kavez.

Neznam. Nisam za to cuo. Citao sam da im treba pesak stavljati u kavez minimum nekoliko puta nedeljno, ali sam pretpostavio da je bolje ako imaju stalno pristup pesku.
Neznam kakav ti je engleski, ali ovde http://myhomezone.co.uk/degus/bedding.shtml sam procitao da decko drzi stalno pesak u kavezu u keramickoj posudi, kako nebi prevrnuli ili prosipali pesak. Ja imam nesto slicno i stalno im je u kavezu.
Otkad sam im stavio stalno pesak gotovo da ih i nevidim da se kupaju (ponekad i vrlo kratko), za razliku kad sam im samo ponekad davao, tada navale strasno, uzele se peska :)

Neznam gde si videla da nesme. Daj link ako imas, mozda vredi pogledati.

Malo sam slikao moje degue "male stokice" :mrgreen:

Isprobavam malo sajtove za hostovanje slika. Kako vam ovo izgleda http://s892.photobucket.com/albums/ac124/barakuda111/Degu 1/?albumview=slideshow& ..-->Dole levo ima da se pauzira slideshow pa strelicom desno levo na tastaturi se gledaju slike. U gornjem desnom uglu moze da se promeni nacin gledanja slika.
Sad da li i vi ostali vidite slideshow ili moram imati neki poseban link kad hocu da share-ujem album?

Pretpostavljam da je ovako bolje share-ovati slike nego sve staviti kao deo poruke (ako neko nema brz internet treba mu jako dugo da ucita stranicu)

Poslednja izmena:
Joooj, seceri jedni bezobrazni. :p
Mnogo su slatki, majke mi. :D
E a kako ti se zovu deca? Moji Drasko (Draskic) i Slavica (Slavichak). :)
A moje stokice...trenutno mi nesto ne radi fotoaparat, pa dajem slicke koje su malo starije i malo losije. :)

Ovde rucimo.

34042805.jpg

I ovde rucimo.

36309008.jpg

Ovako mi spajimo.

81136719.jpg

Blenta moja.

59320657.jpg

Ovde grickam nesto.

27989197.jpg

Hehe :) slatki su. E to je pravi fotoaparat, a ne ovaj sa mobilnog. Kvalitet slika je super.
Zenki sam dao ime mici, a i muzjak se jedino odaziva na mici tako da je to izgleda i njegovo ime :mrgreen:

Moracu im kupiti ako nadjem neki veci tocak za trcanje, ovaj sto sada imaju im je mali. ok poz

Poslednja izmena:
Poz jekana :bye:

Moji generalno nevole da se maze, ali kad ih uzmem u ruku smire se i puste da ih ceskam :mazi: :mrgreen:

Samo nemogu da docekam da se okote :( Desetog decembra ce biti 4 meseca kako su kod mene. uuuuu ala ce to biti odusevljenje kada najzad bude bilo mladunaca. Ja sam takav da obozavam kad se zivotinje razmnozavaju kod mene. Gledati mladunce kako rastu je neprocenjiv dozivljaj. Ja sam ti skroz blesav

E a mislim da je moja Slavica trudna. :D Sta treba da joj dodatno obezbedim?

Video sam kod jednog coveka koji uzgaja degue da im nista posebno netreba. On u jednom velikom kavezu ima sigurno 15-20 zenki i nekoliko muzjaka i normalno se kote bez gnezda, bez icega (samo piljevina na podu) Svi mali koje se kote u tom kavezu se suzbijaju u jednu vecu grupu i stalno je bar jedna zenka sa njima, a mislim da neizmenicno brinu racuna o mladuncima.

Svejedno, ja sam kod mog para napravio kucicu koja visi na plafomu kaveza pa gde god odluce da se okote. Samo neznam, meni moja zenkica nedeluje trudna. Ako se neokoti do kraja decembra razmisljam da u grupu donesem jos jednu ili dve zenke, tako ce biti kolonija kao u prirodi.

Back