Naravno da mozes da znas... Jedino sto ti neznas to kako.
Mnogo toga sam ti vec i objasnio.
Ali imas pogresan stav prema diskusiji.
A ti imaš pogrešan stav prema logici.
Diskusija je nebitna.
Ja ću ti dati odgovor koji očigledno još ne vidiš. A na tebi je da li ćeš da veruješ ili nećeš. Ako si u dilemi, zagledaj se duboko u sebe bez gordosti i sujete.
Boga nemoj da tumačiš, jer ni jedan čovek nije ni sposoban ni dostojan da ga tumači.
Ako Boga ne pronađeš u sebi, nećeš ga pronaći ni van sebe.
Boga iz sebe ne možeš izvaditi i pokazati drugome.
Svako u sebi sam mora da pronađe put do Boga.
Bogu se ne možeš obraćati rečima već dušom. Obrati mu se verom čistotom i ljubavlju, a na njemu je sve ostalo.
Bibliju su čitali i oni koji veruju i oni koji ne veruju. Ali vera nije u Bibliji, već u čoveku.
Možeš celoga života izučavati Bibliju i nikada ne stići do Boga.
Čovek je Božje biće i Bog je uvek uz čoveka. Do Boga se stiže čistim srcem, a ne čitanjem Biblije.
Zar misliš da je Bog samo uz pismene koji umeju da čitaju?
Ljudska i Božja vrednost ne leži u pismenosti i znanju. Znanje bez Božjih vrednosti je pogubno oružje. Za bliskost Bogu je dovoljna duša.
Adam i Eva su kušali plod sa drveta spoznaje dobra i zla i mi upravo proživljavamo tu spoznaju. A ta spoznaja je bolna. Bog to zna, ali nema drugog načina.
Ko bude išao Božjim putem, lakše će podneti tu spoznaju.
Ovo je sasvim dovoljno za sada da znaš. A kada dođe vreme i budeš mogao da razumeš, saznaćeš i više od ovoga.
I još nešto - silom nećeš nikoga spasti. Svako svoju muku mora da proživi.
Šta je kome dato i namenjeno, ne odlučujemo mi, već Bog.
I ne trudi se da razumeš Boga jer je za ljude nedokučiv, kolikogod ljudi mislili da znaju o njemu.
Reči si dobio, a na tebi je koji ćeš put da slediš.
Ako zapitaš Boga, znaćeš.
Ne pitaj se ko sam ja koji ovo piše. Ja sam nebitan. A Bog progovara kroz svaku stvar na ovome svetu, jer Bog je sve i sve je Bog. I bez Boga nema ničega.