Definicija BOGA?

Pa Bozja ocekivanja su cak i manja nego ocekivanja roditelja.
Jer on zna da ne mozemo biti vise savrseni bez njega.

Da dete moze da se pokvari jeste cista istina...

I sad, u svetlu svih tvojih prethodnih komentara:
ako je čovek stalno grešan (pošto nije savršen nego, kroz ljubav prema Bogu, teži savršenstvu), i ako su njegove sledeće generacije takođe manje ili više grešne, ko, kada i kako će prekinuti taj lanac greha i nasleđene odgovornosti? Odnosno, kada će ljudi biti pročišćeni i savršeni? I ako se u budućnosti bude desila neka čistka (Armagedon i sl.), da li to znači da su svi ljudi, koji će tom prilikom nestati, bili Zlo? Zašto je Bog dozvolio da se zapati Zlo? Da li je Bog uvek = Ljubav, i prašta li i voli čak i one koji su ga izneverili? Ako ne prašta i ne voli, da li je to recept za savršenstvo: kad te iznevere (ne vole), ne praštaj?

Eto, samo još na ova pitanja ... pa neću više.

ako je čovek stalno grešan (pošto nije savršen nego, kroz ljubav prema Bogu, teži savršenstvu), i ako su njegove sledeće generacije takođe manje ili više grešne, ko, kada i kako će prekinuti taj lanac greha i nasleđene odgovornosti? Odnosno, kada će ljudi biti pročišćeni i savršeni? I ako se u budućnosti bude desila neka čistka (Armagedon i sl.), da li to znači da su svi ljudi, koji će tom prilikom nestati, bili Zlo? Zašto je Bog dozvolio da se zapati Zlo? Da li je Bog uvek = Ljubav, i prašta li i voli čak i one koji su ga izneverili? Ako ne prašta i ne voli, da li je to recept za savršenstvo: kad te iznevere (ne vole), ne praštaj?

Eto, samo još na ova pitanja ... pa neću više.

očekujem od glasnika bar dve naredne stranice citata iz biblije kako bi odgovorio na postavljena pitanja...

od borca očekujem da sve te citate briše kako bi se iskristalisalo glasnikovo mišljenje - ako ga ima. :mrgreen:

I sta ovi stihovi treba da dokazu?

na kraju kazes da sus vi sagresili?

To sam i ja tvrdio.

medjutim nisu onis tovrenis a grehom kakot i pogresnot vrdis.[/QUOTE)

Ovi stihovi Dokazuju kao sto u Postanju pise Naslov 3 glave : Prvi Greh, Prokletstvo i Prvo Obricanje.Adam nije rodjen sa grehom, ali je Greh ucinio i to je Prvi Greh, i normalno je da Svi Sagresise,Svi koji su bili u predpotopnom svetu.

@ Cleaner, Adam je u Raju. To je stadijum besmrtnosti: umres ali nisi umro.
A moze biti i ovako: svi smo mi pomalo Adam, pa je on na taj nacin besmrtan. Ali sumnjam da je tako, jer to znacilo da su svi ljudi vec savrseni.:think:

Niej Adam u raju, nego je u zemlji mrtav ceka vaskrsenje mrtvih.

1.Thes 4:13 Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nadu;
1.Thes 4:14 Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
1.Thes 4:15 Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
1.Thes 4:16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhandjelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;

ako je čovek stalno grešan (pošto nije savršen nego, kroz ljubav prema Bogu, teži savršenstvu), i ako su njegove sledeće generacije takođe manje ili više grešne, ko, kada i kako će prekinuti taj lanac greha i nasleđene odgovornosti? Odnosno, kada će ljudi biti pročišćeni i savršeni?.

Pa ko upozna Boga i preda svoj zivot njemu on vise ne gresi.

Bog mud aje silu i novi karater u skaldus a zakonom neba.

Tu silu vernik soeca svakoga dana.

To je ensto sto do tada nije poznavao.

Savrsenstvo je ziveti u skladu sa Bozjim zakonom.

Covek ne moze to niakda sam.

Samo promenom karatera koja se desava silom duha svetoga ciji je to posao.

Phil 2:13 Jer je Bog što čini u vama da hoćete i učinite kao što Mu je ugodno.

Naravnod a iam hriscana koji sede na dve stolice, ali oni su polovicni, o njima je Isus govorio.

Zašto je Bog dozvolio da se zapati Zlo? .

Zasto je Bog dozvoliod a se zlo namnozi?

Zato sto bog daje svima sansu.

I zato sto postoje oni koji zele da sluze Bogu.

;mogi koji su bili zli, upoznali su Boga i poceli sud a mu sluze.

Doziveli su potpunu promenu kratktera.

Isus to zove novorodjenje.
Rec je o duhovnom novorodjenju.

Joh 3:5 Odgovori Isus: Zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.
Joh 3:6 Šta je rodjeno od tela, telo je; a šta je rodjeno od Duha, duh je.
Joh 3:7 Ne čudi se što ti rekoh; valja vam se nanovo roditi.

I s I ako se u budućnosti bude desila neka čistka (Armagedon i sl.), da li to znači da su svi ljudi, koji će tom prilikom nestati, bili Zlo? .

Bog daje svima sansu i poziva ih na razne ancine. On utice na svacijus avest. Jednoga dana ces shvatiti gde te je i kada sve Bog pozvao ili opomenuo dao ti sansu da ga potrazis da mu dodjes.

Pre nego Bog unisti ovaj svet zlo ce kulminirati.

Postojace samo 2 grupe ljudi nece imati treca.

Treca je ona koji se jos kolebaju ili se snisu potpuno odlucili da se vrate prvobitnim uslovima.

Tos e danas desva velikom brzinom, a dogadjaji koji slede us koroj buducnosti ce dovesti do toga da to ide jos brze.

Dakle, zlo nikada ne bi prestalos amo od sebe.

Ono bi islo dos amounistenja.

Ljudi bi se sami unsitili.

Bog je odredio dan kada ce zaustaviti zlo, ali kada iscrpe sve sanse da se jos neko izvadi iz greha i zla, onako kakos am upravo objansio.

bOG CE DOCI DA ZAUSTAVI I UNISTI ZLO I SVE STO NIJE ZA OVO VREME KOJE NAM EJ DATO OSTAVILO ZLO I GREH CE BITI UNISTENO.

Jedino tako se moze zlo zaustaviti.

Isto kao sto se zlocinac koji karde ili ubija itd, moze zaustaviti samo ako ga iskljucis to jest zatvoris.

Medjutim Bog je bio i dobrima i zlima toliko vremna milostiv, davsi im puno vremena pre nego ucini takav korak.

A pravno je mogao sve da nas unisti u jednom trenutku...

Kao stoi drzava ima pravo zakonski da sve koji krse zakone na odredjen ancin kazni...

Da li je Bog uvek = Ljubav, i prašta li i voli čak i one koji su ga izneverili?
Ako ne prašta i ne voli, da li je to recept za savršenstvo: kad te iznevere (ne vole), ne praštaj?
.

Pa Bog je imao rpavo d anas odma unisti jos kada su Adam i eva zgresili.

medjutim dao nam je svima toliko vremena i sansu pre nego sprovede sud i rpavdu.

sa time celo vreme Bog pokazuje ljubav.

Pokazuje i ljubav da nam moze oprostiti preko isusa koji je paltio ansu krivicu ako to zelimo.

Svi koji zele i dodju kod njega i ostave greh, nece biti unisteni, bice im oprosteno.

Jer je nasa krivica placena.

Alki je potrebno da prihvatimo i da prestanemod a cinimo zlo i greh.

Joh 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

Bog daje svima sansu i poziva ih na razne ancine. On utice na svacijus avest. Jednoga dana ces shvatiti gde te je i kada sve Bog pozvao ili opomenuo dao ti sansu da ga potrazis da mu dodjes.

Pre nego Bog unisti ovaj svet zlo ce kulminirati.
Postojace samo 2 grupe ljudi nece imati treca.
Treca je ona koji se jos kolebaju ili se snisu potpuno odlucili da se vrate prvobitnim uslovima.
Tos e danas desva velikom brzinom, a dogadjaji koji slede us koroj buducnosti ce dovesti do toga da to ide jos brze.

Dakle, zlo nikada ne bi prestalos amo od sebe.
Ono bi islo dos amounistenja.
Ljudi bi se sami unsitili.

Bog je odredio dan kada ce zaustaviti zlo, ali kada iscrpe sve sanse da se jos neko izvadi iz greha i zla, onako kakos am upravo objansio.
bOG CE DOCI DA ZAUSTAVI I UNISTI ZLO I SVE STO NIJE ZA OVO VREME KOJE NAM EJ DATO OSTAVILO ZLO I GREH CE BITI UNISTENO.
Ma ti mora da si prorok kad sve to znaš. Garantovano od Baga dobijaš viziju budućnosti.
Kako da ti čovek ne veruje kad ovako lepo objasniš?

A ako nije bio Bog nego neko drugi koji to zahteva?
E pa to je ono pitanje koje sam postavljao ranije i tebi.
Kako neko da zna da mu se Bog obraća?
I kako je bilo ko ikada mogao da zna da mu se Bog obraća?
Ako ti ja kažem da mi se Bog obratio, jedino ti ostaje da mi veruješ, ili ne veruješ. Ne možeš da znaš. Pa onda se postavlja pitanje, šta mi uošte možemo da znamo?

Ako ti ja kažem da mi se Bog obratio, jedino ti ostaje da mi veruješ, ili ne veruješ. Ne možeš da znaš. Pa onda se postavlja pitanje, šta mi uošte možemo da znamo?

Naravno, svaki izuzetak svoje ima pravilo. Oni koji su bog, kao i oni kojima se bog obraća znaju ili mogu saznati da li ti se bog obratio. Ili Bog, ako ti je takva vera. :kafa:

Naravno da mozes da znas... Jedino sto ti neznas to kako.

Mnogo toga sam ti vec i objasnio.
Ali imas pogresan stav prema diskusiji.
A ti imaš pogrešan stav prema logici.
Diskusija je nebitna.
Ja ću ti dati odgovor koji očigledno još ne vidiš. A na tebi je da li ćeš da veruješ ili nećeš. Ako si u dilemi, zagledaj se duboko u sebe bez gordosti i sujete.

Boga nemoj da tumačiš, jer ni jedan čovek nije ni sposoban ni dostojan da ga tumači.
Ako Boga ne pronađeš u sebi, nećeš ga pronaći ni van sebe.
Boga iz sebe ne možeš izvaditi i pokazati drugome.
Svako u sebi sam mora da pronađe put do Boga.
Bogu se ne možeš obraćati rečima već dušom. Obrati mu se verom čistotom i ljubavlju, a na njemu je sve ostalo.
Bibliju su čitali i oni koji veruju i oni koji ne veruju. Ali vera nije u Bibliji, već u čoveku.
Možeš celoga života izučavati Bibliju i nikada ne stići do Boga.
Čovek je Božje biće i Bog je uvek uz čoveka. Do Boga se stiže čistim srcem, a ne čitanjem Biblije.
Zar misliš da je Bog samo uz pismene koji umeju da čitaju?
Ljudska i Božja vrednost ne leži u pismenosti i znanju. Znanje bez Božjih vrednosti je pogubno oružje. Za bliskost Bogu je dovoljna duša.
Adam i Eva su kušali plod sa drveta spoznaje dobra i zla i mi upravo proživljavamo tu spoznaju. A ta spoznaja je bolna. Bog to zna, ali nema drugog načina.
Ko bude išao Božjim putem, lakše će podneti tu spoznaju.

Ovo je sasvim dovoljno za sada da znaš. A kada dođe vreme i budeš mogao da razumeš, saznaćeš i više od ovoga.
I još nešto - silom nećeš nikoga spasti. Svako svoju muku mora da proživi.
Šta je kome dato i namenjeno, ne odlučujemo mi, već Bog.
I ne trudi se da razumeš Boga jer je za ljude nedokučiv, kolikogod ljudi mislili da znaju o njemu.

Reči si dobio, a na tebi je koji ćeš put da slediš.
Ako zapitaš Boga, znaćeš.

Ne pitaj se ko sam ja koji ovo piše. Ja sam nebitan. A Bog progovara kroz svaku stvar na ovome svetu, jer Bog je sve i sve je Bog. I bez Boga nema ničega.

OVDE NIJE REC O PRONALAZENJU BOGA.

Ovde razgovaramo o teoriji sta ona kaze.

Drugo.

Niko Boga ne moze da tumaci.

Osim onoga sto nam je Bog otkrio o sebi.

Dakle razgovaramo o tome koliko je Bog zeleo da znamo o njemu i to nam sam otkrio.
Nista vise.
A ti hoces nesto a osnove neznas.
Neces ni znati jer nisi ozbiljan da se potrudis da naucis barem nesto da bi tvoja sprdanja bar imala neki osnovni smisao.
I ako se ne uozbiljis, prekidam svaku diskusiju sa tobom.

Poslednja izmena:
OVDE NIJE REC O PRONALAZENJU NOGA.

Ovde razgovaramo o teoriji sta ona kaze.

Drugo.

Niko Boga ne moze da tumaci.

Osim onoga sto nam je Bog otkrio o sebi.

Dakle razgovaramo o tome koliko je Bog zeleo da znamo o njemu i to nam sam otkrio.
Nista vise.
A ti hoces nesto a osnove neznas.
Neces ni znati jer nisi ozbiljan da se potrudis da naucis barem nesto da bi tvoja sprdanja bar imala neki osnovni smisao.
I ako se ne uozbiljis, prekidam svaku diskusiju sa tobom.

Ne prekidaj radnju, nego ga poducavaj sa Bozijeg stanovista.Kao prvo da je Bog Jedan,kao drugo da je Bozija crkba Nevesta, i kao treca da treba da se krsti u Ime Isusa Hrista, da bi Bog mogao da ga vodi kroz zivot.

Back