Definicija BOGA?

Naravno da je ideja. A ja sam vrlo ozbiljna žena ... sa izvesnim predrasudama.

Neke ta ideja i oplemeni, pod uslovom da su zaista u stanju da poveruju u sveopštu ljubav, u matricu po kojoj su svi ljudi = Jedno, u 7 milijardi varijacija. Da je OSETE. A ima li ovde, među vernicima, ikoga ko može za sebe reći da razume baš svako ljudsko biće, i da je sposoban da oprosti bilo šta, bilo kome? Što ste (vi, verujući) bliže tome, to ste i bliži vašoj ideji Boga. Jer, to je poenta, a ne anahrona priča o stvaranju sveta, potopu i uništavanju ljudskog roda. Nije poenta kazna i odmazda (ako Boga smatrate ocem - valjda znate da dobar otac svoju decu ne kažnjava uništenjem) već ljubav i praštanje.
Eto, imam predsrasude: ne verujem da je iko savršen, i da će iko postići savršenstvo. Jer, i u nameri da se dosegne (nemoguće i nepostojeće) savršenstvo postoje ne-savršeni koraci. Stoga ne verujem ni da ne-savršeni ljudski rod može imati ideju savršenog Apsoluta. Ako je, pak, taj Apsolut skrojio nesavršena bića, onda je logično da ni on nije savršen.

To nisu predrasude vec jednostavno neverovanje.
Predrasude su kada verujes nesto da neko veruje ovako ili onako ili da je on ovakav ili onakav a to uopste nije tako ili ti i neznas kako je.

A ko je to rekao da je Bog stvorio ljude ovakvi kakvi su sada?

E to je na primer predrasuda.

Verujes nesto sto mi ne tvrdimo.

Sto se tice unistenja kazni i odmazdi.

Niste u toku.

O tome pricamo samo kada ih postave kao temu.

Retkost drugacije.

Sto se tice prastanja.

Tako treba.

Ali zar je neprastanje kada se sklonis od ljudi koje ne zanima to sto pises nego su neozbiljni i trose ti samo vreme?

A na kraju ti kazu da i ne citaju sta pises?
.Sta onda ti radis?
Oprostis im pa im pises dalje iako ih ne zanima?

Nikako.

Kada bih radio tako, pomislila bi: religiozna budala.

Kada ne radim tako: vidi kakav je ne prasta?

Poslednja izmena:

Ti to sebi persiraš?
A ko je po tvojoj veri stvorio ljude ako ne Bog?

Ali zar je neprastanje kada se sklonis od ljudi koje ne zanima to sto pises nego su neozbiljni i trose ti samo vreme?
Tvoje vreme trošiš ti. Uvek bi da prebaciš na nekoga drugoga. Čudo nisi napisao "krade ti vreme".

.Sta onda ti radis?
Za razliku od tebe, ja čitam šta ti pišeš. I eto, čak ne smatram da je to neki tvoj greh, tako da i ne moram da ti opraštam.

Najvažnije je šta će neko drugi da pomisli.

I šta ćeš sad? Da praštaš, ili ne praštaš. Recimo to što neko ne čita tvoje postove a komentariše ih. To je neoprostivo, jel da?

Naravno da je ideja. A ja sam vrlo ozbiljna žena ... sa izvesnim predrasudama.

Neke ta ideja i oplemeni, pod uslovom da su zaista u stanju da poveruju u sveopštu ljubav, u matricu po kojoj su svi ljudi = Jedno, u 7 milijardi varijacija. Da je OSETE. A ima li ovde, među vernicima, ikoga ko može za sebe reći da razume baš svako ljudsko biće, i da je sposoban da oprosti bilo šta, bilo kome? Što ste (vi, verujući) bliže tome, to ste i bliži vašoj ideji Boga. Jer, to je poenta, a ne anahrona priča o stvaranju sveta, potopu i uništavanju ljudskog roda. Nije poenta kazna i odmazda (ako Boga smatrate ocem - valjda znate da dobar otac svoju decu ne kažnjava uništenjem) već ljubav i praštanje.
Eto, imam predsrasude: ne verujem da je iko savršen, i da će iko postići savršenstvo. Jer, i u nameri da se dosegne (nemoguće i nepostojeće) savršenstvo postoje ne-savršeni koraci. Stoga ne verujem ni da ne-savršeni ljudski rod može imati ideju savršenog Apsoluta. Ako je, pak, taj Apsolut skrojio nesavršena bića, onda je logično da ni on nije savršen.

Ne bih se slozio sa poslednjim. Mislim da je upravo u tome kljuc naseg bivstvovanja al ne bih o tome ovde.

To nisu predrasude vec jednostavno neverovanje.
Predrasude su kada verujes nesto da neko veruje ovako ili onako ili da je on ovakav ili onakav a to uopste nije tako ili ti i neznas kako je.

Sto se tice unistenja kazni i odmazdi.

Niste u toku.

O tome pricamo samo kada ih postave kao temu.

Retkost drugacije.

Sto se tice prastanja.

Tako treba.

.Sta onda ti radis?

Nikako.

Predrasude su lutajuća mišljenja bez sredstava za život. :mrgreen: Neverovanje je kada ne prihvataš mišljenje u koje se nisi sam, lično uverio, ili tuđe mišljenje smatraš nelogičnim i neubedljivim.
Ne, ne znam kako je bilo pre 2000 godina i više. Ne znaš ni ti. Nismo živeli u to vreme.

Šta tvrdite? Da su ljudi bili a) isti kao danas? b) bolji? c) lošiji? Kakve je ljude Bog stvorio? Savršene, pa se ispostavilo da ipak nisu bili toliko "savršeni"? Gde je onda Bog pogrešio u kreaciji, i kako je moguće da je pogrešio ako je nepogrešiv? I ko je kriv ako su se ljudi "pokvarili"? Slobodna volja, data od Boga, koju ne koriste onako kako je Bog zamislio?

Neodgovaranje na postavljena pitanja koja su od suštinskog značaja za razumevanje materije (iliti nečijih stavova po pitanju definicije Boga) jeste ignorisanje. A ignorisanje je oblik arogancije (osim ako nije nedostatak argumentacije) , i nema veze sa praštanjem i nepraštanjem.

Ne, ne znam kako je bilo pre 2000 godina i više. Ne znaš ni ti. Nismo živeli u to vreme.

Da ste s emalo interesovali videli bi ste da su vecina Biblijskih lokaliteta dogadjaja, imena i slicno, arheoloski tacno potvrdjeni.

Onda postoje mnogi naucnici koji potvrdjuju ispravnost Biblijskih izvestaja.

Tako ovde govorimo na osnovu Biblije i niko od nas nije bio tamo pre 2000 god.

Tako na onsovu Biblije govorimo o

Šta tvrdite? Da su ljudi bili a) isti kao danas? b) bolji? c) lošiji? Kakve je ljude Bog stvorio? Savršene, pa se ispostavilo da ipak nisu bili toliko "savršeni"? Gde je onda Bog pogrešio u kreaciji, i kako je moguće da je pogrešio ako je nepogrešiv? I ko je kriv ako su se ljudi "pokvarili"? Slobodna volja, data od Boga, koju ne koriste onako kako je Bog zamislio?

Prvi ljudi i zivotinje su bili mnogo veci i ziveli su dalko duze.

Kao prvostvoreni, njihoiva genetika i zivotni vek i prvobitni predpotponi uslovi na zemlji su im omugocavalid a zive duze, budu zdraviji itd, itd.

Vremnom je covek bio sve slabiji, on je degradirao. Posle potopa se i klima promenila i vremnom je covek postajao sve bolesniji sve manji i njegov vek se brzo posle potopa smanjio na oko 80 godina.

Prva predpotopna civilizacija je bila jako inteligentna, ali ona je zatrpana u potopu.

Postoje dokazi za sve to, i o tome smo vode pisali ali nije vas zanimalo.

Ti prvi ljudi posle greha su se brzo iskvarili i kulminacija zla je eksplodirala tako da vise nista nije moglo da promeni te ljude.

O tome sam vec unazad pisao opsirnije i atcnije a vi me to sada opet pitate???

Bog je stvorio rpve ljude savrsene i bezgresne.

Sa slobodnom voljom.

To zancid a mogu da se odluce drugacije negos to to Bog zeli.

Isto kao sto mi ljudi ardjamod ecu sa svesnoscu da oni mogu sutra da se okrenu protiv zakona i d abudu zauvek zatvoreni a u nekim zemljama postoje i smrtne kazne.

A ipak radjamo decu i ne rpavimo pitanje???

Dakle bog nigde nije pogresio u kreaciji.

Mogao je da stvori robote ili bica, ljude sa slobodnom voljom.

I mi radjamo decu i ne zelimo da rodimo robota vec dete sa slobdnom voljom jer bi ans samo atda usrecilo.

Tako i bog.

To imamo od njega.

Ali ne pravimo pitanje kada radjamo takvu decu iako sutra mogu da se okrenu protiv nas, ipak smo iz ljubavi spremni na taj riziko.

Iakoc e mo ih uciti sve najbolje, ona mogu da postanu najgora i zagoracti nam zivot.

Ko je kriv ako sus e ljudi pokvarili?

Ko je kriv ako se vase dete pokvari? Vi Moderatore?

Znaci ako se vase dete pokvari da ste ga lose naucili ili avspitali?

Da li je kriva njegova slobodna volja?

Ni vi ni nejgova slobodna volja.

Kad avase dete odraste, ono ej smaostalno, zrelo i svesno bice koje ste naucilid a razlikuje dobro i zlo.

Sada kojim ce putem to bice poci, samo snosi odgvornost.

Ako zagalvi u zatvor vi mozete ako hocete da platite da izadje iz zatvora ilis to pre sa nadom da ce se poraviti i d amu je to bila skola.

Neodgovaranje na postavljena pitanja koja su od suštinskog značaja za razumevanje materije (iliti nečijih stavova po pitanju definicije Boga) jeste ignorisanje. A ignorisanje je oblik arogancije (osim ako nije nedostatak argumentacije) , i nema veze sa praštanjem i nepraštanjem.

Znaci da je svako obavezan da stalno odgovara iako vidi da se neko sprda sa time i cak i ne cita sto vi pisete pa ga cak i ne zanima vec zeli samo da te zafrkava i provocira.

A ti drzi odgovaraj i ne prestaj?

Jeli tako to mislite?

Da ste s emalo interesovali videli bi ste da su vecina Biblijskih lokaliteta dogadjaja, imena i slicno, arheoloski tacno potvrdjeni.

Onda postoje mnogi naucnici koji potvrdjuju ispravnost Biblijskih izvestaja.

Tako ovde govorimo na osnovu Biblije i niko od nas nije bio tamo pre 2000 god.

Tako na onsovu Biblije govorimo o

I u drugim religijama naucnici mogu potvrditi, neke dogadjaje, lokalitete imena i slicno. Ljudi su zapisivali te stvari, ali poznavanje Biblije i jedino Biblije nije dovoljno da covek shvati sustinu religija koja se izmedju ostalog svodi na unutrasnju borbu pojedinca a ne na religijske ratove i netrpeljivosti kao sto ljudi pogresno tumace. Onaj deo religije koji je otkriven javnosti (bez obzira da li se radi o budizmu, hriscanstvu, islamu) nije dovoljan da se shvati sustina religije. Postoji onaj drugi etericni deo koji sa razlogom nije otkriven siroj javnosti koji je cesto prikazan simbolima kojima mozemo videti svuda pocevsi od medicina pa do politike. No poznavajuci samo Bibliju nikada necemo saznati o cemu je rec.

Prvi ljudi i zivotinje su bili mnogo veci i ziveli su dalko duze.

Kao prvostvoreni, njihoiva genetika i zivotni vek i prvobitni predpotponi uslovi na zemlji su im omugocavalid a zive duze, budu zdraviji itd, itd.

Vremnom je covek bio sve slabiji, on je degradirao. Posle potopa se i klima promenila i vremnom je covek postajao sve bolesniji sve manji i njegov vek se brzo posle potopa smanjio na oko 80 godina.

Prva predpotopna civilizacija je bila jako inteligentna, ali ona je zatrpana u potopu.

Postoje dokazi za sve to, i o tome smo vode pisali ali nije vas zanimalo.

Ti prvi ljudi posle greha su se brzo iskvarili i kulminacija zla je eksplodirala tako da vise nista nije moglo da promeni te ljude.

O tome sam vec unazad pisao opsirnije i atcnije a vi me to sada opet pitate???

Bog je stvorio rpve ljude savrsene i bezgresne.

Sa slobodnom voljom.

To zancid a mogu da se odluce drugacije negos to to Bog zeli.

Isto kao sto mi ljudi ardjamod ecu sa svesnoscu da oni mogu sutra da se okrenu protiv zakona i d abudu zauvek zatvoreni a u nekim zemljama postoje i smrtne kazne.

A ipak radjamo decu i ne rpavimo pitanje???

Dakle bog nigde nije pogresio u kreaciji.

Mogao je da stvori robote ili bica, ljude sa slobodnom voljom.

I mi radjamo decu i ne zelimo da rodimo robota vec dete sa slobdnom voljom jer bi ans samo atda usrecilo.

Tako i bog.

To imamo od njega.

Ali ne pravimo pitanje kada radjamo takvu decu iako sutra mogu da se okrenu protiv nas, ipak smo iz ljubavi spremni na taj riziko.

Iakoc e mo ih uciti sve najbolje, ona mogu da postanu najgora i zagoracti nam zivot.

Ko je kriv ako sus e ljudi pokvarili?

Ko je kriv ako se vase dete pokvari? Vi Moderatore?

Znaci ako se vase dete pokvari da ste ga lose naucili ili avspitali?

Da li je kriva njegova slobodna volja?

Ni vi ni nejgova slobodna volja.

Kad avase dete odraste, ono ej smaostalno, zrelo i svesno bice koje ste naucilid a razlikuje dobro i zlo.

Sada kojim ce putem to bice poci, samo snosi odgvornost.

Ako zagalvi u zatvor vi mozete ako hocete da platite da izadje iz zatvora ilis to pre sa nadom da ce se poraviti i d amu je to bila skola.

Dete od samog rodjenja nesvesno imitira roditelje i ne kaze se dzabe "kakav otac takav i sin".

I u drugim religijama naucnici mogu potvrditi, neke dogadjaje, lokalitete imena i slicno. Ljudi su zapisivali te stvari, ali poznavanje Biblije i jedino Biblije nije dovoljno da covek shvati sustinu religija koja se izmedju ostalog svodi na unutrasnju borbu pojedinca a ne na religijske ratove i netrpeljivosti kao sto ljudi pogresno tumace. Onaj deo religije koji je otkriven javnosti (bez obzira da li se radi o budizmu, hriscanstvu, islamu) nije dovoljan da se shvati sustina religije. Postoji onaj drugi etericni deo koji sa razlogom nije otkriven siroj javnosti koji je cesto prikazan simbolima kojima mozemo videti svuda pocevsi od medicina pa do politike. No poznavajuci samo Bibliju nikada necemo saznati o cemu je rec.

Mogu i ejsu su dve razlicite stvari moco.

Ajde nam pokazi koje.

Ja ne kazemd a ne mogu.

Ja govorim ovde o Hriscanstvu i bibliji a ti mozes o svojim hinduistickim cakrama i pokazi nam na primer sta je Arheologija nasla za cakre?

Sto se tice religija.

Ja nemam potrebe da shvatim sve religije.

Medjutim na osnovu biblije mogu da utvrdim izvor tih religija.

Mogu i ejsu su dve razlicite stvari moco.

Ajde nam pokazi koje.

Ja ne kazemd a ne mogu.

Ja govorim ovde o Hriscanstvu i bibliji a ti mozes o svojim hinduistickim cakrama i pokazi nam na primer sta je Arheologija nasla za cakre?

Sto se tice religija.

Ja nemam potrebe da shvatim sve religije.

Medjutim na osnovu biblije mogu da utvrdim izvor tih religija.

Evo recimo poznajes li kvantnog fizicara Ernesta Trismezista? Covek je naucno dokazao da je sve u zvuku, to jest vibraciji(samo neke vibracije covek moze cuti). Pa su dokazali da voda pamti vibracije. Kada govoris i mislis pozitivno ili vodi pustas Baha;) i zamrznes je njeni kristali ce imati pravilne i lepe oblike a ako odasiljes vibracije pune mrznje vodeni kristali ce biti daleko ruzniji i nepravilniji. Mozes ici dalje i sam napraviti eksperiment sa kuvanim pirincom i staviti ih u dve zatvorene posude i izlagati ih suprotnim vibracijama, rezultati su zapanjujuci. Potrazi detalje na youtoubu.

E, samo da kazem da mnoge stvari od tog kvantnog fizicara ima i u Bibliji i ostalim religijama a svidjaju mi se i njegove smaragdne table, sve to pre 4500 godina

Evo recimo poznajes li kvantnog fizicara Ernesta Trismezista? Covek je naucno dokazao da je sve u zvuku, to jest vibraciji(samo neke vibracije covek moze cuti). Pa su dokazali da voda pamti vibracije. Kada govoris i mislis pozitivno ili vodi pustas Baha;) i zamrznes je njeni kristali ce imati pravilne i lepe oblike a ako odasiljes vibracije pune mrznje vodeni kristali ce biti daleko ruzniji i nepravilniji. Mozes ici dalje i sam napraviti eksperiment sa kuvanim pirincom i staviti ih u dve zatvorene posude i izlagati ih suprotnim vibracijama, rezultati su zapanjujuci. Potrazi detalje na youtoubu.

E, samo da kazem da mnoge stvari od tog kvantnog fizicara ima i u Bibliji i ostalim religijama a svidjaju mi se i njegove smaragdne table, sve to pre 4500 godina

I sta sa time?

Dete od roditelja nauci da bude masovni ubica?

Koje veze sada ovo ima sa onim sto sam pricao o bibliji?

Naravno da negativna muszika ne moezd a utice dobro na coveka.

I sta sa time?

Ti moras nesto da otkomentarises, samo da bi otkomentarisao, jace je to od tebe iako si "hiljadama kilometara" odvojen od sustine o kojoj ti ja i jos neki ovde pisemo. I onda verujes kako si nesto pametno rekao. Ogranicen si tom pesmicom kojom su te formatirali i nemas osecaj nizasta drugo.

Ti moras nesto da otkomentarises, samo da bi otkomentarisao, jace je to od tebe iako si "hiljadama kilometara" odvojen od sustine o kojoj ti ja i jos neki ovde pisemo. I onda verujes kako si nesto pametno rekao. Ogranicen si tom pesmicom kojom su te formatirali i nemas osecaj nizasta drugo.

Pa ko je ovde rekao da dete nauci od roditelja da bude ubica ti ili ja?

Uvek iznova se zalices?

I sta sa time?

To govori da je Biblija nastala iz onih izvora kojih bi ti nazvao djavoslkim guruima, po onim principima kojim su te ucili. I ne znam kakve bi ostale epitete prilepio drugim drevnim religijama iz kojih je nastalo hriscanstvo i kako bi nazvao velike duhovnjake u doba pre hrista. Verovatno djavolima. E kako se to sad tebi uklapa nemam pojma. Mozes slagati jedino da Biblija nije nastala iz drevnih religija.

Pa ko je ovde rekao da dete nauci od roditelja da bude ubica ti ili ja?

Uvek iznova se zalices?

Jer tako i Bibliju povrsinski tumacis? Dete upija stvari iz okruzenja jos u ranom detinjstvu, postoje razlozi zasto je dete postalo ubica. Uglavnom radi se o spoju raznih faktora kao sto su genetika jer neko medju precima mora biti ubica onda o losem roditeljskom uticaju i losem okruzenju. Ti verovatno mislis da dete bukvalno gleda na tatu kako on ubija pa ce i ono tako? Roditelji ubice ne moraju biti oni sami ubice ali su generalno agresivni, nemilosrdni, puni nerazumevanja prema detetu, zlostavljaci. ( Ovde ne govorim o ubistvima iz samoodbrane i u ratu ).

Poslednja izmena:
Aha. Sada si sa roditelja presao na okolinu. Uvidjas greske.
Jeste da okolina ima uticaj na decu o tome nije rec. Ali to nije princip da zbog toga ono posle postane ubica...
Desava se ali nije princip a po tebi jeste.
Tako bi svako dete moralo da bude ubica.

Back