Definicija BOGA?

Budite kreativni i iznesite svoju definiciju BOGA.

Dakle, manite se stihova iz biblije i jednom u zivotu budite slobodni i kreativni. :)

Bog je vecno bice koji je stvorio Univerzum i sva ziva bica. (ovo ti je vise tehnicka definicija)
Zasto ga je sve stvorio, zbog cega, kako...to je mozda mnogo interesantije pitanje koje takodje ima vrlo lep odogovr.

bog nije biće, jer da je biće bio bi materijalan, a samim tim i vidljiv.

Andjeo je bice ali nije materijalno a nije ni vidljivo. Bog jeste bice, ali nas mozak to ne moze da razumije jer mi i ne znamo kakva sve bica postoje u univerzumu. To cemo razumeti jednoga dana. Do tada treba da se fokusiramo na nase spasenje u Hristu. Verujte mi imacemo vremena celu vecnost da dobijemo odgovore na svako pitanje koje nas muci. Ali ako ovo nase dragocjeno vreme budemo rasipali stvarima ne toliko bitnim za spasenje necemo uspeti i bicemo izgubljeni.

Covek sa svojim ogranicenim culima , centralnim nervnim sistemom bi , izgleda , pozeleo da shvati ono sto je "nicim ograniceno i omedjeno" ...?!
Smrtni bi da "shvati Besmrtnog" ?
Broj bi da "prebroji Beskonacnost" ?

Praroditelji su i izgnani iz Raja upravo zbog te gordosti i zelje da "jedu sa zabranjenog im drveta sveznanja" i nakon sto su uvaceni u tom neposlusanju , pokusali da se opravdavaju "zmijinim nagovorom" , a ne na nacin kako je to uradio "razbojnik razapet pored Sina Bozijeg" , ne na nacin kako je to "uradio Bludni sin" , ne na "nacin kako je to izrekao carinik" , ne na nacin "kako je to izrekla Samarajanka" ...

Covek sa svojim ogranicenim culima , centralnim nervnim sistemom bi , izgleda , pozeleo da shvati ono sto je "nicim ograniceno i omedjeno" ...?!
Smrtni bi da "shvati Besmrtnog" ?
Broj bi da "prebroji Beskonacnost" ?

Praroditelji su i izgnani iz Raja upravo zbog te gordosti i zelje da "jedu sa zabranjenog im drveta sveznanja" i nakon sto su uvaceni u tom neposlusanju , pokusali da se opravdavaju "zmijinim nagovorom" , a ne na nacin kako je to uradio "razbojnik razapet pored Sina Bozijeg" , ne na nacin kako je to "uradio Bludni sin" , ne na "nacin kako je to izrekao carinik" , ne na nacin "kako je to izrekla Samarajanka" ...

Ето видиш колики је то егоистични садиста тај ваш Бог. Ни рођеној деци није опростио већ их је послао у свет смрти и патње.

Budite kreativni i iznesite svoju definiciju BOGA.

Dakle, manite se stihova iz biblije i jednom u zivotu budite slobodni i kreativni. :)
Ovako. Bog ima veliko mudo. I ono je veće od kosmosa. I ono se brine za to što ste vi ždrakali komšijinu podatnu, nešto mladjaniju od njega, sojku. I dopustili sebi nešto nestašnije produženo-moždinske gimnastike, sa istom kao objektom tokom odredjenih hipnagogičkih stanja.
Oh kako to gigantsko mudo brine.

Ne mora da znaci, ali moz' da bidne. Da li je, recimo azot materija? Ako jesto a nevidljiv je ... ? Mnoge materije u gasovitom stanju su nevidljive, ali postoje.

Andjeo je bice ali nije materijalno a nije ni vidljivo.
A. da li mogu da postanu vidljiva bica, tj. materijalna??? Bog kada je stvarao svet nije pominjao andjele? Zasto je to precutao, ako ih je stvarao?

Bog jeste bice, ali nas mozak to ne moze da razumije jer mi i ne znamo kakva sve bica postoje u univerzumu......
Prvo, nisi dovoljno kvalifikovan da govori o tudjim mozgovima. Jer ako ti nesto ne razumes ne znaci da su i drugi toliko tupavi. Drugo, ako verujes u tvoju svetu knjigu, onda nam je jasno, tj. znlamo kakva sve bica postoje u univerzumu. Pozabavi se ozbiljnije sa stvoim svetim spisima.

То што смо ми неспособни да помимо биће које није видљиво/опипљиво - не значи да оно не постоји. Таква врста арогантне логике је главно ограничење људске врсте.

То што смо ми неспособни да помимо биће које није видљиво/опипљиво - не значи да оно не постоји. Таква врста арогантне логике је главно ограничење људске врсте.

Kako onda ti pojmis to Bice bice interesantno procitati.

Po meni to sto postoji je energija. Sva materija ima svoju energetsku vibraciju. Skup svih tih energija i vibracija je Jedna energija jer je sve povezano. Skup svih svesti je Jedna Svest jedina razlika je u nivoima.

No sve to je samo razmisljanje ipak nisam religiozan pa da kazem da je to ili nesto drugo apsolutrna istina.

nije stvar u tome da li smo mi sposobni da nešto poimimo ili ne, stvar je u tome da kad bogu damo oblik bića, mi ga materijalizujemo.
bog je nešto duhovno, a ne materijalno.
ljubav, recimo, nije biće, nije ništa materijalno, ali opet svi kažemo da je to najbliže onome šta bog jeste.

nije stvar u tome da li smo mi sposobni da nešto poimimo ili ne, stvar je u tome da kad bogu damo oblik bića, mi ga materijalizujemo.
ljubav, recimo, nije biće, nije ništa materijalno, ali opet svi kažemo da je to najbliže onome šta bog jeste.

Ljubav bi moglo da se predstavi kao bice ili kao energetsko polje koje se stvara izmedju dva bica. To polje ne mora biti ljubav nego jednostavan kontakt. Kontakt nije samo komunikacija, nego podrazumeva i sve ostale vrste razmene. Te razmene (kontakt) po psihoterapiji su zive, to energetsko polje koje se stvara je i te kako zivo samo sto nije materijalizovano. Po mom shvatanju Bog je nesto slicno.

тишина је један од предуслова за мудрост.
љубав такође...али је и последица мудрости
а будале тртљају о непознатом.

Andjeo je bice ali nije materijalno a nije ni vidljivo. Bog jeste bice, ali nas mozak to ne moze da razumije jer mi i ne znamo kakva sve bica postoje u univerzumu. To cemo razumeti jednoga dana. Do tada treba da se fokusiramo na nase spasenje u Hristu. Verujte mi imacemo vremena celu vecnost da dobijemo odgovore na svako pitanje koje nas muci. Ali ako ovo nase dragocjeno vreme budemo rasipali stvarima ne toliko bitnim za spasenje necemo uspeti i bicemo izgubljeni.
A zašto bi ti verovali?

- - - - - - - - - -

Govoti u prvom licu. :cool:

- - - - - - - - - -

Ljubav bi moglo da se predstavi kao bice ili kao energetsko polje koje se stvara izmedju dva bica. To polje ne mora biti ljubav nego jednostavan kontakt. Kontakt nije samo komunikacija, nego podrazumeva i sve ostale vrste razmene. Te razmene (kontakt) po psihoterapiji su zive, to energetsko polje koje se stvara je i te kako zivo samo sto nije materijalizovano. Po mom shvatanju Bog je nesto slicno.

Ako ti odgovara da bude biiiće i biće biiiće. :)

Ako ti odgovara da bude biiiće i biće biiiće. :)

Bez zezanja, ako hriscanima i psihoterapeutima odgovara onda sto ne bi i meni ;)

To je nesto Trece sto se javlja u kontaktu izmedju dve ljudske osobe osobe ili cak dva izmisljena entiteta. Kao Sveti Duh izmedju Oca i Sina.

Po ovoj teoriji i Alah je ziv, jer milioni ljudi verujuci stvaraju to "Alahovo" energetsko polje i tu vibraciju koja se oseca na etericnom planu.

Kao sto se primecuje vecina tih vibracija koje covek stvara je niske (negativne, primitivne) frekvenicje. :ok:

Poslednja izmena:
Bez zezanja, ako hriscanima i psihoterapeutima odgovara onda sto ne bi i meni ;)

To je nesto Trece sto se javlja u kontaktu izmedju dve ljudske osobe osobe ili cak dva izmisljena entiteta. Kao Sveti Duh izmedju Oca i Sina.

Po ovoj teoriji i Alah je ziv, jer milioni ljudi verujuci stvaraju to "Alahovo" energetsko polje i tu vibraciju koja se oseca na etericnom planu.

Kao sto se primecuje vecina tih vibracija koje covek stvara je niske (negativne, primitivne) frekvenicje. :ok:

Ti si vec otisao u duhovne entitete.

Back