Deficit inteligencije

Cesto cujem : Trazim inteligentnu osobu.

Jel to nedostatak IQ-a pa ti treba?

Uzgred inteligentne osobe koriste mozak dobar deo dana, pa kada dodje vreme za druzenje sa nekim, njima treba relax a ne ostrenje inteligencije.

Jedna od prvih stvari koje čuješ kada postaneš član MENSE je da je to super, ali loše utiče na veze.... ljudi se lako zaljubljuju u visokointeligntne osobe, ali im je život sa njima često frustrirajući (iako ne žele da ga napuste)
I ne, inteligentnte osobe su takve stalno, i relaksiraju se koristeći mozak ;)
Mada je to kao (pred)uslov za bilo šta jadno.

Uzgred inteligentne osobe koriste mozak dobar deo dana, pa kada dodje vreme za druzenje sa nekim, njima treba relax a ne ostrenje inteligencije.

...bice dae posredi praktikovanje iebanja u mozak..
t15207.gif
...
...te bogatstvo snosaja proporcionalno zavisi od visine IQ-a.. :roll: ...

Covek da bi bio duhovit i zanimljiv mora da ima zrno mozga u glavi :) Ako nameravas da progovoris rec dve sa njim.A ako ti je u planu sema za jedno vece pretpostavljam da ti je svejedno.Moze u glavi da ima i zunzaru koja leti od uha do uha :lol: Ne mogu da komuniciram sa ljudima koji su suplji.Imala sam prilike,i ne ide mi.Jedno vreme mozes ti da animiras stvari,da vodis situaciju,posle se smoris.

Jedna od prvih stvari koje čuješ kada postaneš član MENSE je da je to super, ali loše utiče na veze.... ljudi se lako zaljubljuju u visokointeligntne osobe, ali im je život sa njima često frustrirajući (iako ne žele da ga napuste)

Apsolutno.
Inače, boldovala sam zbog rečenice u uvodnom postu.

Ja ne razumem šta se ti čudiš?

Pa relax ne ide s nekom budalom, već s inteligentnom osobom, koja je rečita, ne lupeta fraze koje ne razume, duhovita je , kapira brzo,......
nema lepšeg relaxa od vremena provedenog s inteligentnom ženom. :lol:

odbrambeni mehanizam kolega...taj ili ta uopste ne trazi takvu vec nasuprot nekoga da bi mu solio pamet posle pocetnog dizanja u oblake.

Oov mi sve nesto lici na jos jedan stereotipni odgovor nekih usedelica koje ovako odgovaraju na pitanje :Sto si sam/sama,ili neko slicno.Vredjanja bez,ali mi sve to nekako vuce na smisljanje izgovora.Da ne spominjemo vec pomenuto da je EQ cesto bitniji u zivotu od IQ.Postoje pojedinci sa nadprosecni IQ ali su retki.Svi ostali variraju oko proseka,izuzev ekstrema

имати висок коефицијент и бити члан Менсе , значи само да имаш неке кликере за одређене ствари и по мени уопште не значи да си интилигентан .
По мени бити интилигентан је рецимо да водиш државу , предузеће , да си успешан лекар , хирург , пројектант , а не неко ко ће да сложи неке коцкице у току од 5 секунди .

Бити интилигентан у вези подразумева сасвим неки други тип интилигенције ....то рецимо значи , на пример , да када видиш да је друга страна у тоталном колапсу , да станеш на лопту и да смириш ситуацију без обзира шта је било па после да се рашчисти неспоразум .
То значи да разумеш потребе друге стране и сличне ситуације , а не да ли можеш да сложиш коцкице за 10 секунди или да нађеш 10 грешака на цртежу .

Pa mozda tim treba takav neko ko dobro slaze kockice.

Далеко од тога да им баш такав треба ......о нечем другом се ради .....рецимо да је интилигентан да може да схвати све мане своје партнерке а не да је још заебава као нека сировина .....тај тип интилигенције се тражи :mrgreen: коцкице може и гоогле да слаже :zcepanje:

Далеко од тога да им баш такав треба ......о нечем другом се ради .....рецимо да је интилигентан да може да схвати све мане своје партнерке а не да је још заебава као нека сировина .....тај тип интилигенције се тражи :mrgreen: коцкице може и гоогле да слаже :zcepanje:

Ne, to je stvar pristojnosti i poštovanja sopstvenog izbora, dakle nešto što se stiče vaspitanjem.

malo je i nepristojno tražiti inteligentnu osobu, time se potura da taj koji traži je automatski inteligentan
a mož da bidne, al ne mora da znači :mrgreen:

malo je i nepristojno tražiti inteligentnu osobu, time se potura da taj koji traži je automatski inteligentan
a mož da bidne, al ne mora da znači :mrgreen:

dada, ok je traziti zabavnu, lepu, slatku, mocnu, samouvernu, blabla, ali inteligentnu osobu...samo budala pozeleti moze. svojoj deci obezbediti 'inteligentne gene'
nema 'ljudskije' osobine od inteligencije. ona je stvorila civilizaciju i kulturu, a vase je samo da znate brzo pritiskati dugmice na tastaturi, telefonu, liftu.
ponekad ne mogu da se nacudim ljudskoj povrsnosti i ogranicenosti

dada, ok je traziti zabavnu, lepu, slatku, mocnu, samouvernu, blabla, ali inteligentnu osobu...samo budala pozeleti moze. svojoj deci obezbediti 'inteligentne gene'
nema 'ljudskije' osobine od inteligencije. ona je stvorila civilizaciju i kulturu, a vase je samo da znate brzo pritiskati dugmice na tastaturi, telefonu, liftu.
ponekad ne mogu da se nacudim ljudskoj povrsnosti i ogranicenosti

Maro, ne sudi kad ne poznaš situaciju, ti ispadaš površna i ograničena :cmok:
pročitaj moje prve postove :lol:

ovo sam želio reći, ti tražiš inteligentnu osobu, ja se javim i kažem taj sam, evo ti moj atestirani IQ, ako nemaš bar 135 ne dolaziš u obzir

šta onda? :cool:

Back