Decu već vide na estradi

Neka samo probaju da preporuče mojoj deci. Goniću ih po sudovima, ministarstvima, svugde gde treba.
A najgore od svega je to što im oni te suplemente i prodaju.

Sve se pretvorilo u PARE.

Ako dete tezi ka profesionalnom sportu,suplementi su neizbezni. Roditelji se tu vise ni ne pitaju.
Tacnije,ima i onih koji na to gledaju kao najnormalniju stvar,samo jednu neizbeznost na putu do zamisljenog trona.

Ako dete tezi ka profesionalnom sportu,suplementi su neizbezni. Roditelji se tu vise ni ne pitaju.
Tacnije,ima i onih koji na to gledaju kao najnormalniju stvar,samo jednu neizbeznost na putu do zamisljenog trona.
Nije uvek tako. Ćerka moje prijateljice , izuzetno uspešna u sportu kojim se bavi, bila je uslovljena od strane trenera da uzima suplemente. Roditelji, visoko obrazovani i pravno potkovani, podigli su tužbu, vodili sudski postupak i dobili ga. Dete i dalje trenira, postiže odlične rezultate, toliko dobre da sledeće godine ide da živi i školuje se u Ameriku, a uz to će dobijati i popriličnu sumu. Sad, da li će i tamo moći da izbegne suplemente...ne znam, ali ovde su isterali pravdu i rezultati nisu bili nimalo lošiji zbog njihove odluke.

Nije uvek tako. Ćerka moje prijateljice , izuzetno uspešna u sportu kojim se bavi, bila je uslovljena od strane trenera da uzima suplemente. Roditelji, visoko obrazovani i pravno potkovani, podigli su tužbu, vodili sudski postupak i dobili ga. Dete i dalje trenira, postiže odlične rezultate, toliko dobre da sledeće godine ide da živi i školuje se u Ameriku, a uz to će dobijati i popriličnu sumu. Sad, da li će i tamo moći da izbegne suplemente...ne znam, ali ovde su isterali pravdu i rezultati nisu bili nimalo lošiji zbog njihove odluke.

Vec sam napisao da su relativno krhki momci odavde po dolasku u NBA postali nabildovani maltene preko noci,sto je bilo uocljivo i u njihovom ponasanju,postali su agresivniji,nusprodukt suplementacije.
Americki sport i suplementi su kao Mesec i Zemlja.

A šta mi možemo da učinimo da deca ne završe na estradi i tako tim mestima?

Mnogo toga.
Uložiti u škole. U biblioteke. Besplatne glumačke sekcije,škole crtanja, pisanja, vajanja, gitare itd. U muzičke škole (koje redovno kubure sa instrumentima). U parkove, igrališta, sportske klubove za decu i omladinu. U stipendije za talentovanu i siromašnu decu.

Ukinuti programe poput Grand parade. Ukloniti sa naslovnih strana slike i tekstove u kojima se veličaju nepismene polugole pevaljke i manekenčice, lokalni krimosi i sav taj škart svet koji izgledom i ponašanjem poručuje da je ok pokazivati gole sise za pare ili varati i krasti da bi došao do novca.
Šta da očekujemo od dece čiji roditelji i sami polupismeni i bez posla sede u kući i prate bez daha ko se sa kim kresnuo ili posvađao u Farmi ili Parovima a na sedeljkama sa prijateljima raspravljaju o Ceci, Seki i sličnim grotesknim likovima.

Kada smo pustili pevaljke iz kafane na naslovne stranice i televiziju, a krimose umesto u zatvore smestili u tv emisije da se "prodaju" kao biznismeni, dobili smo svet u kojem živimo.

Постоје они које региструје допинг контрола и оне које не региструје, па ако их не региструје, онда су дозвољени-ником ништа.
Не постоји врхунски спорт без допинга разноразним суплементима, али то је терет професионалног бављења спортом.

Mnogo toga.
Uložiti u škole. U biblioteke. Besplatne glumačke sekcije,škole crtanja, pisanja, vajanja, gitare itd. U muzičke škole (koje redovno kubure sa instrumentima). U parkove, igrališta, sportske klubove za decu i omladinu. U stipendije za talentovanu i siromašnu decu.

Ukinuti programe poput Grand parade. Ukloniti sa naslovnih strana slike i tekstove u kojima se veličaju nepismene polugole pevaljke i manekenčice, lokalni krimosi i sav taj škart svet koji izgledom i ponašanjem poručuje da je ok pokazivati gole sise za pare ili varati i krasti da bi došao do novca.
Šta da očekujemo od dece čiji roditelji i sami polupismeni i bez posla sede u kući i prate bez daha ko se sa kim kresnuo ili posvađao u Farmi ili Parovima a na sedeljkama sa prijateljima raspravljaju o Ceci, Seki i sličnim grotesknim likovima.

Kada smo pustili pevaljke iz kafane na naslovne stranice i televiziju, a krimose umesto u zatvore smestili u tv emisije da se "prodaju" kao biznismeni, dobili smo svet u kojem živimo.

Kakva glupost, pa deca nisu glupa, vecina deca traze da se identifikuju sa necime, i onda pogledaju ko najvise zaradjuje i onda se prema tome orijentisu... Ako pevaljke najvise zaradjuju optimalno je da zensko dete bude pevaljka a ne neki naucnik ili nesto tako, zasto bi iko hteo da bude na nizem polozaju ako moze dobiti visi. Isto je i sa kriminalom.. E sada u razlicitim zemljama se razlicito vrednuju odredjene stvari i percipiraju.. Mislim u svakom zemlji su pevaljke i kriminalci najbogatiji i u Evropi i u Americi i svuda,jer je to prirodni poredak stvari.. Sad dal je Britney spears bolja od Seke Aleksic to je nebitno, i dal je Americki kriminalac bolji od Srpskog.. Bitna je logika stvari.

Најбогатији човек на свету је неки Мексиканац који се бави телекомуникацијама, Бил Гејтс је негде у врху, што значи да идеје+знање доносе паре.
Тако да ти ту логика баш не ради најбоље. Оно што се потенцира је могућност избора, па ако већ дете, што каже Пиле, има незаинтересованог, притупог родитеља који прати Стоју и турске серије, друштво-школа, окружење-медији, морају да му понуде нешто друго. Просто се ради о могућности избора која мора да буде понуђена...

Back