DECJE IGRAONICE-POMODARSTVO ILI ...

Što se tiče torti, stvarno te ukrasne figurice nisu ni malo skupe, čak štaviše... Nama je na jednoj torti (by baba) stajao šećerni auto (veliki, pravi, sa točkovima, kupovni - koštao je 200 dinara!!!); a na drugoj kopačka, lopta, pa torta posuta zelenim mrvicama kao trava, koštalo 300 dinara! Mislim, dečkić - auti i fudbal, šta d avam pričam...

Za prvi rođendan smo baš dosta platili tortu u obliku dalmatinca, na kraju je bila suva i ružna. I nikad više, ako treba iseći ću od neke lepe kore koju sama napravim oblik teletabisa (to je sad hit:lol:) i nafarbati ga odgore...

A ja i dalje stojim iza organizacije rođusa na otvorenom prostoru... nema šta da bude skupo, a može da bude nezaboravno;)

Stvarno ne znam je li to pomodarstvo ili snobizam ali rodjendan mora da se slavi i nema trte vrte...;)
Kod nas je slucaj sledeci:na dan rodjendana se u vrtic odnesu grickalice,keks,sokici naravno sve u ambalazi i sve kupovno posto hand made nije dozvoljen.I to postujem.Malo li je salmonele iz torti nastalo:)
Proslava moze da se organizuje u vrticu u popodnevnim satima u trajanju od dva sata gde ih vaspitacice animiraju a mi donesemo klopu,pice i torte..To kosta cini mi se oko 4000-prostor i animacija.Posluzenje po izboru mogu forneti a moze i taj catering:roll:mislim svako kako zeli i moze...Opet naravno i tanjirici i case,i salvete i sokici i kapice i zastavice...Problem nastaje sto u vrticu mogu samo vrticka deca,znaci nema nista sa strane sto meni ne odgovara...

Mi smo slavili 5 ti rodjendan u Dnevnoj sobi Vila i vilenjaka i za to je bio potreban sledeci budzet:
zakup prostora i animacija u trajanju od tri sata 12000 din.(animacija u pravom smislu reci,sa kostimiranjem,i bez pauze cela tri sata akcije ali ne djipanje i skakanje i mokri do gole koze!)
torta Pony 8000 narucena iz Malog princa,jer oblik je vazan(sto neko pomenu caklenje ociju koje nema cenu sto slavljenika sto gostica!)
sendvici su bili domestic varijanta deda i baba zaduzeni za to-izgledali su vrhunski pravljeni od tost hleba pa sa gore svasta nesto necim:) Secam se da sam taj odlazak u Mini Maxi platila 3000 din
Sokice sam kupila u Tempu,case i tanjirice i slamcice i salvete i plasticni escajg takodje i to nije bila zanemarljiva cifra jer pozvano je bilo 30 dece pa sve puta dva za slatko i slano..plus roditelji.Neka je i to bilo jedno 3-4 soma..
Saberi oduzmi 30 000 cirka.
Mozda je moglo i skromnije,ali imam jedno dete rodjendan je jednom godisnje a ja i ne umem drugacije.
I mislim da sam na konju sto jos mogu da prolaze te varijante..sta cemo kad budu ni tamo ni ovamo?Nisu vise za igraonicu a nisu ni za das lovu pa neke se deca provedu!?
B]case i tanjirice i slamcice i salvete i plasticni escajg takodje i to nije bila zanemarljiva cifra jer pozvano je bilo 30 dece pa sve puta dva za slatko i slano..plus roditelji.[/B]Neka je i to bilo jedno 3-4 soma..

pa za šta ti onda plaćaš zakup?
Saberi oduzmi 30 000 cirka.
stvarno sitnica.
Da se razumemo, nisu to pare koje se na mogu da odvoje. Pitanje je čemu. Moj sin je za 12 rođendan bio izričit da ne želi da slavi rođendan jer nmu je to dosadilo (tako da školsku decu nije nigde ni zvao, na ekskurziji im je plato piće u nekom kafiću pošto mu je bio rođendan) ja iovako kućne prijatelje zovem kući na večerinke, te je za te pare uleteo novi mobilni i nova memorijka kartica. Da se razumemo nije bilo nikakve ucene, samo jedno takvo razmišljanje od strane samoh deteta.
Sa druge strave ćera hoće da slavi svoj 10 rođendan klasično u kafiću u parku (pošto je leti) i ispoštovaćemo i njenu želju

Videla sam u Maxiju jestive slicice za tortu koje kostaju oko 300din.Sve sami likovi iz crtaca.Znaci,napravite deci plazma tortu sa ananasom ili nekim drugim vocem(banana),stavite tu slicicu,kupite vatromet koji takodje nije skup,ukrasite slagovima u boji i to je to.Deca ce jesti zdravu tortu bez farbi i ko zna cega,a pare ste ustedeli da kupite detetu nesto sto odavno zeli. One slicice su super i nisu nista losije od onih sto smo videli na ovom topicu.
lepo kaze ovde jedna forumasica da nisu deca u pitanju,nego mi odrasli koji lecimo svoje komplekse na njima zeljni eksponiranja i tralalala. Nisu nam deca nametnula te gluposti nego naravno - roditelji koji izmisljaju rupe na saksiji i trose i sakom i kapom i namecu probleme i sebi i roditeljima koji imaju manja primanja :roll:.

Videla sam u Maxiju jestive slicice za tortu koje kostaju oko 300din.Sve sami likovi iz crtaca.Znaci,napravite deci plazma tortu sa ananasom ili nekim drugim vocem(banana),stavite tu slicicu,kupite vatromet koji takodje nije skup,ukrasite slagovima u boji i to je to.Deca ce jesti zdravu tortu bez farbi i ko zna cega,a pare ste ustedeli da kupite detetu nesto sto odavno zeli. One slicice su super i nisu nista losije od onih sto smo videli na ovom topicu.
lepo kaze ovde jedna forumasica da nisu deca u pitanju,nego mi odrasli koji lecimo svoje komplekse na njima zeljni eksponiranja i tralalala. Nisu nam deca nametnula te gluposti nego naravno - roditelji koji izmisljaju rupe na saksiji i trose i sakom i kapom i namecu probleme i sebi i roditeljima koji imaju manja primanja :roll:.

:super::klap:

Iskreno da vam kazem i meni su te igraonice veliki izdatak, ali su jednostavno takva vremena dosla a i ta prokleta moda pa se svake godine odlucimo da deciji rodjendan organizujemo u igraonici. Mada mislim da se i deca mnogo bolje provedu u tim igraonicama, jedino sto posle 10 dana strepite da li ce vam dete dobiti upalu pluca sto ste ga znojavog do gole kože prošetali od igraonice do kola. Lepo im je tamo, izjurcaju se, druže se, igraju, vesele...nešto se usput i pojede i popije i to im je to. Svakako smatram da je njima veoma upecatljivo, pogotovu kad idu kod nekog drugog na rodjendan u igraonicu pa dođu posle kuci kukajuci i moleći da i oni proslave svoj rođendan isto tako (a vi gutate knedle kad pomislite koliko novca treba za to)...ali dobro...neko je gore lepo rekao, to je jednom godisnje, i stvarno treba izdvojiti vecu sumu novca za klince bar na taj njihov dan.
Mi smo skoro ovom nasem harambasi pravili rodjendan u igraonici Kiwi, vrlo lep prostor, lepo urdjena i perfektno opremljena igraonica...do duse do zla boga skupa, ali sta je tu je. Koga zanima nesto vise neka pogleda sam da ja ne sirim ovo mnogo.
Evo linka:

http://www.decijaigraonicakiwi.com/

Pozdrav svima.

Meni je to čisto sranje... Mislim, sta je toliko zabavno u tim igraonicama? Animator je uvek neki retard... Sećam se kad je bio jedan rodjendan u igraonici, ne znam, možda smo bili 1. ili 2. razred, bio neki dosadan kolvn i mi počeli da ga zajebavamo i on počeo da viče na nas..:rotf: Onda smo se mi žalili kako nam klovn ne da da puštamo muziku, kako je dosadan, živčan i ljut i onda smo ga bukvalno najurili sa rodjendana i posle je bila luda žurka...:mrgreen: Inače, najbolje je bilo kad se rođendan pravio kući i to bude nas desetak, pusti se muzika i zezamo se... Mnogo bolje nego kad se nagura 50 ljudi u neki prostor i onda slavljenik samo trči od jednog do drugog i svi samo sede i gledaju se...:roll: To pričam kad smo bili manji, sad se već zna... Oderemo slavljenika za piće, ulaz, picu i to je to...:lol:

Kako mi je dete jos uvek malo cesto posecujemo decje igraonice.Nekako je postalo normalno da se rodjendan obicno slavi na nekom tako lepom i organizovanom mestu.Sve je to super,klinci se igraju,odrasli caskaju,pijucka se,gricka se,ambijent primeren uzrastu,muzika decja,svuda sarenis i sve je prelepo.Roditelji se upoznaju,deca druze a posle proslave rodjendana nema krsa po kuci itd.Cena takve proslave rodjendana je obicno poprilicna...u poslednje vreme smo se kretali na mestima/bili smo pozvani/gde su cifre isle i do 35-45.000,oo din.Imam osecaj da je takav vid proslave rodjendana postao pomodarstvo i da se roditelji prosto utrkuju ko ce vise da plati i ciji ce rodjendan biti sareniji i interesantniji.Naravno deca u tom slucaju nisu ta koja odlucuju jer su jos suvise mali da uopste i znaju da takva mesta postoje.Roditelji se utrkuju trazeci po interneru sve moguce informacije od sluzbi za izradu i prevoz hrane do klovnova i vatrometa.Mislim da su toliki izdaci/cak i kad neko moze/suvise veliki i naduvani.Kako nam se blizi rodjendan dolazim u fazu razmisljanja da li da podlegnem malogradjanskom pomodarstvu i dekintiram ili da ga jednostavno obelezim u skladu sa svojim mogucnotima bez velike halabuke?

Sa licnog aspekta, ne gledam kao pomodarstvo, Meni je jednostavno bila nuzda da pozozovem jer nemam mogucnosti u stanu. E sada. Isla sam i ja u vrtic, ali nismo se medjusobno pozivali na rodjendane, poneses bombone, sokic , i to je sve. Kod kuce slavis samo za najuzu familiju i prijatelje.
Novokomponovane mame moraju da se pokazu! Medjutim to je vec druga tema i poprilicno obimana!

Ma pomodarstvo!
Sve to treba strpati u stan od 30-50 kvadrata, poslagati goste da sede jedni drugima na glavi, a decu izgurati na terasu da se tamo veru. K'o nema terasu nek decu gurne u WC. Svih 26-oro. I nek zatvori vrata da se ne čuje galama.

26ero?

jel se zove ko god se zna ili?

kakav je to rodjendan pobogu?

slavljenje rodjendana u igraonicama- cisto pomodarstvo! u svaki stan se moze pozvati 10tak klinaca, napravaiti torta i sendvici kao sto se i u nase vrijeme radilo.

drugo je kad rotitelji prave glupiranje od tih rodjendana.

lepo kaze ovde jedna forumasica da nisu deca u pitanju,nego mi odrasli koji lecimo svoje komplekse na njima zeljni eksponiranja i tralalala. Nisu nam deca nametnula te gluposti nego naravno - roditelji koji izmisljaju rupe na saksiji i trose i sakom i kapom i namecu probleme i sebi i roditeljima koji imaju manja primanja :roll:.[/QUOTE]

BRAVO!

26ero?

slavljenje rodjendana u igraonicama- cisto pomodarstvo! u svaki stan se moze pozvati 10tak klinaca, napravaiti torta i sendvici kao sto se i u nase vrijeme radilo.

Paaaa...malo je nezgodno odazvati se na pozive druge dece i odlaziti na tuđe rođendane, a ne uzvratiti pozivom.
Mm i ja imamo samo od prijatelja 20-tak dece jer većinom ih imaju po dvoje. Onda imamo braće i sestre koji imaju decu, opet po dvoje-troje.
Pa onda dete ima 4-5 omiljenih drugara iz vrtića i još toliko iz komšiluka.
Kako bi ti napravila selekciju?

26ero?

Mi baš tako slavimo već zadnje dve godine starijem sinu i super bude.Znači pozove samo dečicu sa kim se stvarno druži tj. igra.
A ovi mali od 5 godinica pa te pozivnice počeli da dobijaju u vrtiću još svoje nepune dve godine, pa mislim preterano je bre, pa šta oni znaju u tom uzrastu , glupost živa.Naravno niti sam ih vodila niti šta evo još uvek.Kada je njima rođus pozovemo samo dečicu od prijatelja to su nekih pet šest i moja tri ,sasvim dovoljno.I to u stanu od 40.km

Никад нисам организовала рођендан у играоници. Звали смо само ону децу са којима се стварно играју тј воле.

Послужење - неке пите, сендвичи и сокови и торта из посластичарнице пошто ја не знам да правим колаче.

Док су били јако мали нису ни имали своје госте, дођу бабе и деде и то је то.

Sa licnog aspekta, ne gledam kao pomodarstvo, Meni je jednostavno bila nuzda da pozozovem jer nemam mogucnosti u stanu. E sada. Isla sam i ja u vrtic, ali nismo se medjusobno pozivali na rodjendane, poneses bombone, sokic , i to je sve. Kod kuce slavis samo za najuzu familiju i prijatelje.
Novokomponovane mame moraju da se pokazu! Medjutim to je vec druga tema i poprilicno obimana!
Dobijam ospice ali doslovce ako sam malo duze u blizini istih.

- - - - - - - - - -

Paaaa...malo je nezgodno odazvati se na pozive druge dece i odlaziti na tuđe rođendane, a ne uzvratiti pozivom.
Mm i ja imamo samo od prijatelja 20-tak dece jer većinom ih imaju po dvoje. Onda imamo braće i sestre koji imaju decu, opet po dvoje-troje.
Pa onda dete ima 4-5 omiljenih drugara iz vrtića i još toliko iz komšiluka.
Kako bi ti napravila selekciju?
Lako :)

Back