smeh
Veoma poznat
- Poruka
- 13.755
Ne volim što ovaj razgovor vodimo ovde. Moderatori ako misle da treba, neka reaguju i prebace ga negde drugo...Izvinite sto cu jos ovo prokomentarisati, nije tema ali da dzabe ne otvaram novu:
Smeh - biti staromodan je jedno, ali koliko sam ja razumela ona nije tu devojcicu nazvala "debela krava" iz cistog mira/hira, vec je ova nju gurnula i ova je pala... nit je majka nju na to podstakla kao sto pises! I ja bih odreagovala isto zastitnicki da ustanem i pomognem svom detetu, ali mislim da koliko god mali bili moraju da se uce da prezive u ovom svetu sad, jer su deca sve bezobraznija, hladnija... Osam godina znaci da ona vec ide u skolu i ko zna sta je sve videla i cula u skoli tek, tako da me njena reakcija ne cudi i treba da odgovori ako vec nece da uzvrati....
Pinki borac - Zamisli podrska...za takav neosnovan recnik bih i ja kaznila dete, ali ako ga je uputila nekome sa dobrim razlogom, to bi bilo samo sputavanje njenih odluka i njenog "Ja"... istina je da treba decu nauciti da budu vaspitani, ali kad ih neko prvi kinji, gurka, ne do Bog i udari treba da precute?!
![]()
Ne znam da li ti je "zaparalo uši" to što je majka, opisujući tu devojčicu rekla "debelo dete", što sigurno nije izrečeno prvi put, verovatno nekad i pred detetom... Pokušaj da zamisliš situaciju da je tvoje dete krupnije i da ga majka male rođake karakteriše kao "debelo".
Dete i treba da bude borac, ali ne i da koristi "niske udarce" kojima ga odrasli uče. A utvrditi ko je, kako i zašto od dece započeo neku raspravu, svađu, obračun bilo koje vrste... je u najvećem broju slučajeva nemoguća misija.
Svoje dete treba opomenuti ako je grubo - kako fizički tako i verbalno. bez obzira koliko smo subjektivni i ko je, po nama, "prvi počeo".
To je sve što imam da kažem na ovu temu, ko je razumeo - shvatio je.

jedan vejiki za Loru