Dečiji biseri

Izvinite sto cu jos ovo prokomentarisati, nije tema ali da dzabe ne otvaram novu:

Smeh - biti staromodan je jedno, ali koliko sam ja razumela ona nije tu devojcicu nazvala "debela krava" iz cistog mira/hira, vec je ova nju gurnula i ova je pala... nit je majka nju na to podstakla kao sto pises! I ja bih odreagovala isto zastitnicki da ustanem i pomognem svom detetu, ali mislim da koliko god mali bili moraju da se uce da prezive u ovom svetu sad, jer su deca sve bezobraznija, hladnija... Osam godina znaci da ona vec ide u skolu i ko zna sta je sve videla i cula u skoli tek, tako da me njena reakcija ne cudi i treba da odgovori ako vec nece da uzvrati.... :aha:

Pinki borac -
Zamisli podrska... :roll: za takav neosnovan recnik bih i ja kaznila dete, ali ako ga je uputila nekome sa dobrim razlogom, to bi bilo samo sputavanje njenih odluka i njenog "Ja"... istina je da treba decu nauciti da budu vaspitani, ali kad ih neko prvi kinji, gurka, ne do Bog i udari treba da precute?! :eek:
Ne volim što ovaj razgovor vodimo ovde. Moderatori ako misle da treba, neka reaguju i prebace ga negde drugo...
Ne znam da li ti je "zaparalo uši" to što je majka, opisujući tu devojčicu rekla "debelo dete", što sigurno nije izrečeno prvi put, verovatno nekad i pred detetom... Pokušaj da zamisliš situaciju da je tvoje dete krupnije i da ga majka male rođake karakteriše kao "debelo".
Dete i treba da bude borac, ali ne i da koristi "niske udarce" kojima ga odrasli uče. A utvrditi ko je, kako i zašto od dece započeo neku raspravu, svađu, obračun bilo koje vrste... je u najvećem broju slučajeva nemoguća misija.
Svoje dete treba opomenuti ako je grubo - kako fizički tako i verbalno. bez obzira koliko smo subjektivni i ko je, po nama, "prvi počeo".
To je sve što imam da kažem na ovu temu, ko je razumeo - shvatio je. ;)

Ne volim što ovaj razgovor vodimo ovde. Moderatori ako misle da treba, neka reaguju i prebace ga negde drugo...
Ne znam da li ti je "zaparalo uši" to što je majka, opisujući tu devojčicu rekla "debelo dete", što sigurno nije izrečeno prvi put, verovatno nekad i pred detetom... Pokušaj da zamisliš situaciju da je tvoje dete krupnije i da ga majka male rođake karakteriše kao "debelo".
Dete i treba da bude borac, ali ne i da koristi "niske udarce" kojima ga odrasli uče. A utvrditi ko je, kako i zašto od dece započeo neku raspravu, svađu, obračun bilo koje vrste... je u najvećem broju slučajeva nemoguća misija.
Svoje dete treba opomenuti ako je grubo - kako fizički tako i verbalno. bez obzira koliko smo subjektivni i ko je, po nama, "prvi počeo".
To je sve što imam da kažem na ovu temu, ko je razumeo - shvatio je. ;)

Tijana majke ti otvori novu temu :hahaha:
To meni nije zaparalo usi, posto sam i ja debela i mene su deca kinjila zbog toga ceo zivot :aha: ako je ta mala sebi uzela za pravo kao deblja devojcica da gurne onu manji i slabiju, ne mora ni ova mala da precuti to guranje... i meni je jedna devojka devojka jednom u sred hola faxa rekla da sam debela i popila je samar posle duze rasprave... ko prvi zapocne nek snosi konsekvence istog! Deca da budu opomenuta zato sto se brane, verbalno ili fizicki... ne treba... :cao:

- kad kasljem, boli me vLat, ali ovde, unutLa :confused:

- mogu da idem napolje, mama, nisam vise bolestan (pipa sam sebi čelo) - vidis kako sam 'ladan, ali sad cu ja na bicikli pa cu da se ugLejem. i onda svakako nemam tAmpaLatuLu.

- a ko nam daje kLompil? tu zivotinju najvise volim :lol:

Tijana majke ti otvori novu temu :hahaha:
To meni nije zaparalo usi, posto sam i ja debela i mene su deca kinjila zbog toga ceo zivot :aha: ako je ta mala sebi uzela za pravo kao deblja devojcica da gurne onu manji i slabiju, ne mora ni ova mala da precuti to guranje... i meni je jedna devojka devojka jednom u sred hola faxa rekla da sam debela i popila je samar posle duze rasprave... ko prvi zapocne nek snosi konsekvence istog! Deca da budu opomenuta zato sto se brane, verbalno ili fizicki... ne treba... :cao:

Ma pusti draga... ;)

Lora je u parku upoznala jednog decaka, malo starijeg od nje... Igrali su se zajedno, i kad joj se na kraju poklonio cvetic i hteo da je poljubi, ona je okrenula glavu i rekla: "Nisam interesantna (zainteresovana). Imam decka"... :hahaha:
:heart:

- kad kasljem, boli me vLat, ali ovde, unutLa :confused:

- mogu da idem napolje, mama, nisam vise bolestan (pipa sam sebi čelo) - vidis kako sam 'ladan, ali sad cu ja na bicikli pa cu da se ugLejem. i onda svakako nemam tAmpaLatuLu.

- a ko nam daje kLompil? tu zivotinju najvise volim :lol:

Ma pusti draga... ;)

Lora je u parku upoznala jednog decaka, malo starijeg od nje... Igrali su se zajedno, i kad joj se na kraju poklonio cvetic i hteo da je poljubi, ona je okrenula glavu i rekla: "Nisam interesantna (zainteresovana). Imam decka"... :hahaha:
:heart:

:hahaha::hahaha::hahaha:kolika je razlika između Stefana i Lore,baš me zanima:think:

I razred osnovne škole 2003 g. Pita Dragana učiteljica decu (moja prijateljica) šta je to nacionalni park. Posle nekoliko minuta javlja se mali Nikola i onako smouveren odgovara: "Nacionalni park je park gde se šetaju nacionalisti"

Sinoc me Lora pita:
"Mama, a kad ce vise ova beba da izadje?"
"Jos nekoliko meseci..."
"A zasto nece odmah, jel ljuta nesto?"
"Ne sreco, nego je jos mala, kad jos malo poraste izaci ce."
"A mama, jesi ti nju pojela pa je zato u stomaku?" :eek::lol:

Bili smo kod mame, i mama pita Loru:
"Duso, a sto se ti vise ne igras lutkama?"
A Lora ce onako zacudjeno:
"Pa ne mogu bako, to sam se ja igrala kad sam bila mala..." :roll: :lol:
Btw. jos uvek se igra lutkama, samo ne znam sta jos je bilo :D

Poslednja izmena:
Juce kad sam je uzimala iz vrtica, vaspitacica mi je rekla da je Lora malo plakala... I zaista, oci su joj bile crvene... Kad sam je ja pitala zasto je plakala, ona mi je umiljato rekla:
"Ne mama, ne brini nisam plakala, neka buba mi je usla u oko.":heart::cmok2:

Cici, ja se ubih da se setim al ne ide... Koliko je Stefa star?

napunio 4 krajem februara :) .........pile mamino :) ....mnogo zeli seku ......pre par meseci pita me -mama kad ces da mi rodis seku- ja - pa kad dojde tata- :lol: ...-dobro- ....tata dosao i otisao ali seke nema:) ... jedno vece nakon odlaska mm ......- mama znas sta?- ...sta? ....-ima da razbijem tatu kad se vrati- ..-a sto? ...- pa ti si mi rekla da ces da mi rodis seku kad dodje , a on je otisao ti mi nisi rodila - :rumenko::mrgreen:

Седимо ми једно вече код неких рођака, њихови клинци се играју у суседној соби, а ми ћаскајући поменемо како знамо један хомосексуални пар, и како је један од њих јако леп, на шта ће мм прокоментарисати:"Па људи, неки од најлепших момчина су педери."
Након пола сата, (ми већ променили 10 тема) улеће њихов мали и виче:"Мама, када порастем хоћу да будем педер!":hahaha:

Смејали смо се до суза...:hahaha:
Када га је мама питала зашто је то рекао(јер смо и ми заборавили о чему смо причали)... он каже:"Па стрико је рекао да су они најлепше момчине." :heart:

Увек треба пазити шта се прича пред децом.

Иначе, читам ову тему редовно, клинци и клинцезе су генијалци...:super::zag::heart:

Back