Dečiji biseri

Kad smo vec kod prodavnica... Mog brata je mama poslala da kupi kese za zamrzivac od 3 kilograma, on se vratio sa dva pakovanja od po kilogram i po :) Kaze - nema od tri, pa sam ti uzeo ovako... Pametnica :super:

dsc02056ua5.jpg

A ovo kad sam videla... raspilavila sam se ko kvocka! :heart: :heart: :heart:

nije skandi , mislim bar po nameri....

dobila je ime po tasoskom zlivu tj poluostrvu na ostrvu tasosu...vidi podforum tasos.

pre mnogo mnogo mnogo mnogo mnogo godina, kad sam bio tamo sa tadasnjom devojkom , pod utiskom kazahme da ce se bebac zvati Aliki... i tako po kasno se rodi Aliki.

Sad, dal je Alliki, Aliiki, Alikki ili Alikiii nije mnogo vazno..

Po netu ima raznih glupost , da je germansko od Alisa koje znaci ovo ili ono...

Ja volim da mislim da je od grckog "alithja" (αλήθεια) - istina ...

....no ima razlicita znacenja u zavisnosti kako se pise te izgovara.......

e , svako si nalazi vezu sa svoim imenom.....majka mi , tast, tasta te razni dalji i blizi rodjaci.

nije skandi , mislim bar po nameri....

dobila je ime po tasoskom zlivu tj poluostrvu na ostrvu tasosu...vidi podforum tasos.

pre mnogo mnogo mnogo mnogo mnogo godina, kad sam bio tamo sa tadasnjom devojkom , pod utiskom kazahme da ce se bebac zvati Aliki... i tako po kasno se rodi Aliki.

Sad, dal je Alliki, Aliiki, Alikki ili Alikiii nije mnogo vazno..

Po netu ima raznih glupost , da je germansko od Alisa koje znaci ovo ili ono...

Ja volim da mislim da je od grckog "alithja" (αλήθεια) - istina ...

....no ima razlicita znacenja u zavisnosti kako se pise te izgovara.......

e , svako si nalazi vezu sa svoim imenom.....majka mi , tast, tasta te razni dalji i blizi rodjaci.

da,malo sam pogledala na internetu odakle ime,i baš ima različitih objašnjenja...u svakom slučaju bebanu pristaje...neka uvek tako lepo nasmejan i da puca od zdravlja...pozdrav...

Back