Dečiji biseri

trogodisnja devojcica, pametno i raspricano dete...
Sve sam joj pokazala, i jelku i ukrase, i crtale smo, i igrale sa na kompu (tele tubes), i bojile... dosadilo... I ja mislim glasno: " Sta sad mozemo da radimo...sta mozemo..."
A mala, konspirativno: "Mozes da mi das cokoladu"

Devojcice(7g) traze tetki decka. Ja im kazem da joj nađu bilo kojeg, pa ako joj se ne svidi naći ćemo drugog. "Aaaa, to ne moze. Ako se ljubila sa deckom ne može da ga menja. ""Zašto?"pitam. "Piše kod doktora na zidu!"(Pretpostavljam da je tamo i Savetovalište za mlade). Tako da znate, ko se ljubio to mu je. Nema menjanja.

U jednoj firmi organizuju se zaposleni da dele paketiće deci za Novu godinu. Jedan od kolega se obuče kao Deda Mraz i deli paketiće deci i priča im priče (stvarno ima smisla). Među decom se nalazi i mala Milica koja upija svaku reč. Posle jedno 2 meseca kolega koji je bio Deda Mraz zove Miličinog tatu na telefon da ga nešto pita, javlja se prva Milica, dobro veče jel mogu dobiti Bojana, tek će Milica tata, tata zove te Deda Mraz!

U našoj igraonici smo pred Novu godinu organizovali malu "žurkicu" za naše redovne goste i decu prijatelja. Naravno sa sve Deda Mrazom, paketićima i roditeljima ;).

Vladislava je jedno preslatko i prepametno dete (čuvena izjava: "Ja imam 4 godine i sve znam, a Ilija (nestašni klinac od nepune tri godine) opet neće da me sluša!") čija majka nam je prepričala njihov razgovor na temu paketića.
Na pitanje šta bi volela da joj Deda Mraz donese, Vladislava je navela nekoliko velikih (i skupih!) igračaka. Na majčinu opasku: "Baš si skromna", mala mudrica je odgovorila: "Šta te briga - plaća Deda Mraz!"

Vracamo se pre jedno pola sata taksijem kuci ja i moj sin ( 3 godine ) . Kod dece gde smo bili decko video fotelje na naduvavanje i ja mu obecala da cu sutra da mu kupim istu . I dok me on u taksiju zapitkuje dali mozemo sada , pa sto je zatvorila teta , pa aj da je zovemo d aotvori i takve slicne stvari ( dete je svo u tom filmu znaci , presrecan sto cemo da kupimo fotelju ) , taksist ga pita kako se zove , pita covek jednom on produzava da mi govori o fotelji, pita po drugi put i ja mu kazem sine kazi kako se zoves on se okrece i kaze taksisti neznam i opet tema o fotelji.

jedva nadjoh ovu temu, gde se otkotrljala... :(
je l' bilo slikanje za Novu Godinu?
posto ja nemam pored sebe nista malo maleno umiljato, ovu slicicu odavno cuvam na disku, tooooliko mi je slatka, pa, eto, kacim k'o da je moje najrodjenije :)

DSCI3876copy-1.jpg

Teeodora je preslatka! :) Evo malo i nas posle duzeg vremena! ;)

Moj trogodisnji sin pita : a gde je nana ?
ja kazem : otisla da zavije sarmu .
On : a sto jel joj ide krv ?
( Ja se onda setim da smo mi njemu do nedavno zavijali prst kad se povredio .)

Batici je zabranjeno da uzima daljinski za televizor koji stoji na stolu , ali on se neopazeno privukao i krece rukom po njega , utom ga ja prekinem i kazem : to se ne dira, a on ce :
nisam ja , sama ruka ide vidi !

Moj trogodisnji sin pita : a gde je nana ?
ja kazem : otisla da zavije sarmu .
On : a sto jel joj ide krv ?
( Ja se onda setim da smo mi njemu do nedavno zavijali prst kad se povredio .)

Batici je zabranjeno da uzima daljinski za televizor koji stoji na stolu , ali on se neopazeno privukao i krece rukom po njega , utom ga ja prekinem i kazem : to se ne dira, a on ce :
nisam ja , sama ruka ide vidi !

:)

klinka koji sam pomenula u gornjem postu (3 god), kad joj ujak zadirkuje : "Alo! Alo!"
mala: "Nemoj da mi pricas "alo", nisam ja slušalica!"

Razboleo se kolega moje sestre. Ona ode da ga menja na chasu engleskog kod petogodishnjaka. Kaze im da je on bolestan i da ce ga ona menjati, na shta ce jedan malishan:
"A ko ga je udario? Pozdravite ga od mene i recite mu da cu ja njega da branim od tog ko ga je udario!"
(Niko ga nije udario, chovek slomio nogu.)
Drugi malishan: "Pozdravite ga od mene, rcite mu da ozdravi, da OZIVI, i da se vrati u shkolu!"

Kad god idm do grada,sama,ista prica:Mama da mi kupis nesto,vazi?
Ali cerko sta si sve dobila za NG,i nije ti dosta,vidi tamo hrpu poklona.
A ona ce:E pa to mi je sve donio Deda Mraz,a ti mi bas niiista nisi kupila.:)

Moju Anu bananu zvala je baba da joj čestita 4. rođendan.
- Maco, a koliko si godina to napunila?
Ana podigne 4 prsta i kaže:
- Evo, ovoliko. Jel' vidiš, baba?
- Vidim, vidim...
- A kako vidiš preko telefona?

Mladi bračni par doveo svog sina (3-4 god) za vikend kod babe i dede (njeni roditelji), hteli su da posvete vikend sebi. Baka secka u kuhinji meze za zeta i ćerku, klinac se igra za kuhinjskim stolom a deda ulazi da nešto uzme i uhvati babu za guzu. Kaže baba, šta ti je sačekaj da "deca" odu. Zet i ćerka otišli, došlo vreme za spavanje, mali hoće da spava samo sa dedom. Ubeđuju ga da ima svoju sobu i krevet, ne, oću sa dedom i oću sa dedom. Legnu deda i unuk da spavaju al mali nikako da zaspi samo se okreće. Pita ga deda što ne spavaš, tek će klinac šapatom: " Deda a kad će da .ebemo babu."

Back