Dečiji biseri

Bratovljev sin gleda njihove slike sa venčanja ( starost kad je imao 3god):
stiže do slike gde mlada ponosito pozira sama u venčanici sa velom , okreće se i kaže : '' mama , a što si ti stavila peškir na glavu ?''

...toliko o romantičnom značenju vela na glavi, deca to tako vide...

brat sa sinom /4god/ sedi ispred brze hrane i čekaju da se skuvaju viršle koje su naručili za doručak.
Prilazi im ciganin sa harmonikom i pita mog bratića “ Mali, hoćeš li da ti odsviram nešto?”
dete : ” Neću”
Ciganin ponovo pita isto,a klinac mu kaže:” Ne slušam ja tu seljačku muziku, ja slušam samo gitare.”

...meni crk'o TV pa sam kupila novi , klinci došli i do besvesti se izigrali u kutiji od televizora. Kreću svojoj kući i pitaju mog brata, svog oca:
'' Tata, hocemo li i mi da kupimo televizor, pa da i mi imamo kutiju kao tetka i baba? '' :hahaha1:

isti klinac, starost 5 god
situacija :klinac ima proliv. Da bi mu pomogao da isti stane, burazer ga tera da jede čokoladu za mešenje (koja inače i ne pomaže, ali on to tada nije znao).
Pošto mali ne voli da jede čokolade ovo mu je veoma teško palo.Da bi mu skratio muke brat mu viče:” Gutaj, samo to ubaci u usta i gutaj ! ”
a mali kaže : ” Nisam ja noj u pi… materinu!”

...malog komšija tinejdžer naučio da kad god ga sretne jedan drugom kažu ”pederu”.
snajka :” sine to nije lepo, znaš li ti uopšte šta je to *****?”
mali :” Znam, to je kad stopiraš pa neko neće da ti stane.”

on to snimio da brat kaže za svakog ko im ne stane
:hahaha1:

Posle bratovljevog neuspešnog pokušaja da malo odspava jer mu oba sina jako galame, stariji mu se obrati :
” Džabe se vraćaš da spavaš, još ćemo se mi drati, a ako baš hoćeš nekom nešto da učiniš, onda se igraj sa mnom.”

Poslednja izmena:
Današnji biser mlađeg bratića.

Ručak. Piletina. Lome jadac ...( pileća koska ), ali on svoj čuva za kasnije, ostavlja ga na kraj stola, sa rečima : ''nemoj da mi ga neko pojede. '' :eek:
'' Kako to misliš'', pitaju ga, ''da će neko da ti ga pojede? Pa to je koska ! '' -'' Znam''- '' Pa ko jede koske šta lupaš ?!?!'' - '' Mama.''
snajka kad ne pade sa stolice
'' Kad ja to jedem koske ?!?!''
'' Pa, uvek nam kažeš, dajte koske meni ''
:hahaha1:

kad je bio mali čitam mu neku knjižicu, ili je to već bio neki crtani ne sećam se više, pa ide priča o nastanku sveta :

'' Prvi čovek i žena su bili Adam i Eva'' - ide rečenica, a da bi upamtio imena , ja mu kažem :
'' jao, vidi , zovu se isto kao tetkino cveće : adam i eva ! ''
a on se okreće ka meni i pita :
'' Tetka, a jel se neki čovek zove Filadendron ? ''

kad je bio mali čitam mu neku knjižicu, ili je to već bio neki crtani ne sećam se više, pa ide priča o nastanku sveta :

'' Prvi čovek i žena su bili Adam i Eva'' - ide rečenica, a da bi upamtio imena , ja mu kažem :
'' jao, vidi , zovu se isto kao tetkino cveće : adam i eva ! ''
a on se okreće ka meni i pita :
'' Tetka, a jel se neki čovek zove Filadendron ? ''

:D :D :D

Za potrebe priče reći ću da se prezivam npr Katić, pa idemo dalje na pripovedanje....
ah, da !... prezime bratovljeve žene moram navesti tačno da bi sve ovo imalo neku poentu , ona se pre udaje prezivala Božić :

Bliži se Nova godina, klincu obećavamo brda i doline, " dobićeš za Novu godinu to i to, i još ovo i ovo" , gomilu nekih igračaka od roditelja i babadeda i ostalih , i dobio je...
Ide Božić... sad je druga priča... ...
" za Božić ćemo da ti poklonimo to i to", kažu roditelji,
" za Božić ćemo da ti poklonimo to i to", kažu babe
" za Božić ćemo da ti poklonimo to i to", kažu dede
" za Božić ćemo da ti poklonimo to i to", kažu tetke,
- da bi se dete jedan dan zamislilo i reklo : " dobro, a šta ćete da mi kupite za Katić ? " :)

...umro bratu i meni deda, stavili mi flor u znak žalosti, a mali pita šta nam je to.
Brat mu, ne znam tačno kojim rečima, objasni situaciju, i kaže kao zaključak, otprilike ovako :
'' kad nam umre neko drag, stavi se ova crna traka kao znak žalosti jer smo tog nekog voleli...''
a mali će na to :
'' kad budete ti i mama umrli ja ću da stavim šesnaest traka ! ''

hteo je reći da ih puno voli, zar ne ? :)
:heart:

... još uvek u žalosti za dedom, krenu oni na letovanje...
...stigli tamo, a mali pita mog brata, onako bojažljivo i izokola ''zašto još uvek nosi crnu traku ?''
ovaj ponovo kaže da je u žalosti
a mali će na to : '' pa sada si na moru , valjda si radostan ?! ''

4god:
'' Mitroviću ko je tebi umro ?! ''
...taman je apsolvirao tu tematiku, kad opet kiks ! :)

Otišao mali sa dedom u seosku prodavnicu, i tamo zatekao pandura koji je na grudima imao pločicu na kojoj piše prezime.
Mali je stao ispred njega, u sebi pročitao šta piše, i kaže mu :
'' Mitroviću ko je tebi umro ?! '' - ovaj ga pita , '' otkud znaš da sam ja Mitrović ?'' mali kaže '' pa pročito sam'' :lol:
...klinac je mislio da je i ta pločica flor ! :)

Poslednja izmena:
...
... i, mališan hoće da uči engleski, ali nikako da upamti kako se kaže petao.
Hoće majka da mu pomogne, pa ga asocira RUS-TER kao LUS-TER,
i tako više puta, '' petao se kaže rus-ter, kao lus-ter '' , da bi sutradan , na pitanje kako se kaže petao na engleskom, mali rek'o : '' sijalica'' ! :lol:

Poslednja izmena:
... ''šta je jače'' , tj neka igra gradacije ... pa evo jednog ređanja :
ovaj put u igri brat sa svoja dva sina :

stariji sin : '' ja sam Betmen''
brat : '' ja sam Supermen''
mlađi sin : '' ja sam ptičji grip''

starost 8god i 3god

starost 5 god

igra se klinac, pentra po fotelji, na naslon i dole, i sve se nešto gura oko ikone na zidu ... sve na milimetar od nje da je obori...
kažem mu da se ne muva više tu,
pa ga pitam zna li on šta je , i ko je to ? / misleći na ikonu sv Jovana/
on se okrete, pogleda i reče : '' aaaa, znam ga, on radi za crkvu ''

posle jednog dana u vrtiću gde je pokupio od naprednije dece informaciju da postoji sex :

'' Mama, radite li ti i tata sex ?''
'' Radimo '' :lol:
'' Kako kad vas ja nisam nikad video''
'' Pa ti tad spavaš.''

'' Hoćeš li molim te da me probudiš drugi put da gledam?''

snajka počinje da se smeje, a on brzo dodaje :
'' hoćeš li molim te ?, majke mi neću da vam se smejem''

Back