Dečiji biseri

Pamtim mnoge bisere svoje dece i rado ih se sećam, Žao mi je što to nisam zapisivala.
Jednom sam došla sa posla i mlađi si me pita: Dao si ibebetu jetu?
Pitao je da li sam dala ribicama da jedu i obraćao mi se u muškom rodu.

A stariji kao beba nije hteo da jede paradajz i uvek je govorio: nije pino darabaj

Žene koje su točile benzin na pumpama bile su benzinarice
:heart:

Kazem ja juce mojoj bratanici radosnu vest "Srce, znas da ce tetka da rodi jednu malu bebu"
a ona ce "znam, i mene su moji mama i tata rodili kad sam bila beba"
a obzirom da oni zive na selu, nedavno se krmaca oprasila i dete ko dete, nastavlja
"i ja sam sisala kao prasici sad"
:heart: tetkino

Imam još bisera iz naftalina koje čuvam u svom srcu.
Radi se o mlađem sinu. Muž mi je bio na poslu, fića je parkiran ispred zgrade a ja trebam skoknuti do mame po neke stvari.Zamilia sam sestričinu da nas odveze i mi krenemo. Bila je zima i on onako mali u skafanderu stoji između dva sedišta ljut jer sve što je naše niko ne sme da dira, udari po ramenu svoju tetku i kaže joj ljutito:
mamune jedan dato dijaš tatino dudu?(majmune jedan zašto diraš tatin auto)

Došla mi je drugarica u novim čizmama koje je dobila iz Bgd, bila je jako sretna i samo pokazivala čizme. Pile smo kafu a čizme su bile u predsoblju, mali dođe na vrata i kaze: ja sam pico
kaže moja drugarica: gde si pišo mamicu ti j....
u cizmu odgovori on. I zaista izpiškio se u njenu čizmu

Sin od iste te drugarice, igra se sa mojm i deverovom decom kod nas i opet mi pijemo kafu. Njen sin je bio krupan a ovi naši sitni i odjenom frka, ovi naši njih četvorica napali gosta a on nikako da se odbrani i poviče: Jerkovići je.em vam majku :heart:

zalosno je da se odusevljavas na psovke :(
to nije slatko to je samo odraz nevaspitanja....nisi valjada ponosna sto te pljuje sin od drugarice Jerkoviceva?

U tom uzrastu sva deca ponekad opsuju i tada je to bilo simpatično jer su bili zaista mali. Niko mu to od naše porodice nije zamerio i on je danas jedan dobar momak i uvažava nas. A ti nemoj da se foliraš, kao nikad ne psuješ. On je to poneo tada iz svoje porodice i postojali su razlozi koji nisu vezani za ovu temu, a odnosi se na njegov rečnik jer je to čuo jer mu mati tako govori a ja sam je prihvatila takvu i ne pada mi na pamet da nekog ispravljam što se rečnika tiče. Niko to doživeo kao pljuvanje jer to dete je bilo tri godine i još ne zna da pljuje, zapitala bi se sada. I nemoj biti tako tužan sbog toga, pozdrvalja te cela porodica Jerković. Ajd' u zdravlje budi ti meni živ i zdrav i daj malo se nasmeši.

:mrgreen:
ja psjujem naravno ali se ne odusevljavam na psovke male dece jer je to odraz njihovih roditelja i brige koju vode o njima.
od koga da cuju "ruzne reci" ako ne od mama i tata?

izvini sto se ne slazem sa tobom jer mene nikad niti je zabavljalo niti odusevljavalo kada dete "nauci" prostacku rec a nije svesna njenog znacenja.

:pivce:

p.s. sigurno cu biti kompetentniji za raspravu kada i sam postanem tata :D

Naravno, deca mnoge reči čuju od svojih drugara a i roditeljima ponekad "izleti" nadam se da tebi neće. A i ako ti se desi nećeš biti tako stog i nećeš odobravati ali u sebi ćeš se nasmejati, veruj mi. Niko ne može zamisliti dok nema svoje dete kako se to voli i kako nismo toliko kritično nastrojeni kao dok ih nemamo. Veruj mi, ti si meni simpatičan mladi čovek predpostavljam godina kao moji sinovi i molim te ne cezuriši, sačekaj da postaneš otac pa ćeš onda moći bolje na ovoj temi komentarisati jer ćeš biti sa iskustvom, bez iskustva nemoj biti tako strog. Vidim da si pun duha što cenim i nisam sigurna da ćeš se pretvoriti u strogog oca bez smisla za njihove bisere pa ako i opsuju.Zapazila sam te i kad hoću da se nasmejem idem na tvoju temu o gaćema, od srca se nasmejem. pozz od jedne bake koja ponekad opsuje::)

Bas ti hvala, ne znam koju muziku voliš ali pusti neku stvar koju voliš kao da sam ja to uradila, puno te pozdravljm, simpatičan si kao moji sinovi sa kojima volim da se šalim a najdraže mi je kada mi kažu " de si keve". Imam ja i sada bisera sa njima i uvek se smejemo do besveti, ma neka ide život.
obavesti me da li si me poslušao i koja je muzika je u pitanju, još jednom svako dobro, ćao!

Juče oko 3:30 čuje se zvuk otključavanja vrata. Malecka poskočila i potrčala ka vratima, a osmeh od uva do uva. Pitam je ja - ko je to, da nije tata? A ona će - ne... tale!!!! Moja taaaaleeeee!!!!! :D:D:D
I tako je tata postao ćale... uuups, tale :D:D:D

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:
E, moram i ovaj, od pre pola sata, najsvežiji :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
- Mama, beda, beda, beeeedaaaaaaa!!!!
- ja :eek: o čemu, sine, pričaš? :eek:
- mama, beeeeedaaaaaa! I pokazuje prstićem na policu sa knjigama.
Ne kontam ja, šta traži, kakva, bre, beda! :eek:
Na kraju je podignem u naručje, da mi pokaže šta hoće, a ona rukicom za njenu slikovnicu. Ok, dam joj ja, ali i dalje nemam pojma šta je beda.
Ona, pametnica, uzela jastuk, pa sela na jastuk, knjigu ispred sebe na pod, lista, lista, nadje sliku mede i prstićem pokazuje - to beda! A izraz lica govori - ih bre mama što si glupa, k'o da prvi put vidiš medu ( bedu ) :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Znate kako je moj sestric, kada je pre 10 godina imao 4 godine zvao ove pevaljke: Cecu, Karleusu i jos mnoge njima slicne?
Sve, koja god da se pojavi, on kaze: Evo je Ceca Karleusa. Jednom recju! Ebga dete bolje razumelo nego odrasli.

Juče sam pričuvala sestirnog unuka na kratko. Da bih ga zabavila počeli smo crtati jer znam da to voli. Kaže on meni da mu nacrtam kuću i planine. Nacrtam sve obojim vodenim bojama i on je bio zadovoljan, ali imao je jedno pitanje.
Pita me nekoliko puta: zasto nisi nacutala bava
ja ga ne razumem i kažem: ne razumem te Neco, ne znam šta hoćeš
on se iznervira i nacrta bravu na vrata i kaže: kako ces otojiti vata kad nemas bava?
z:)

Juče sam pričuvala sestirnog unuka na kratko. Da bih ga zabavila počeli smo crtati jer znam da to voli. Kaže on meni da mu nacrtam kuću i planine. Nacrtam sve obojim vodenim bojama i on je bio zadovoljan, ali imao je jedno pitanje.
Pita me nekoliko puta: zasto nisi nacutala bava
ja ga ne razumem i kažem: ne razumem te Neco, ne znam šta hoćeš
on se iznervira i nacrta bravu na vrata i kaže: kako ces otojiti vata kad nemas bava?
z:)
мали генијалци, шта рећи :)

Moja bratanica Jana, o kojoj sam vec pisala ovde, ima batu Pavla. Pavle u februaru puni dve godine, Jana ima 3 i po. I stalno se svadjaju, otimaju jedno drugom igracke, onda ovo drugo place, pa se malo i potuku i sl. klasika (to smo i moj brat i ja radili, tako mama kaze) elem
prosli vikend, dosla Jana ujutru kod mene u sobu (voli kad dodju tetka i teca u goste da upadne u sobu da im "pomogne da se probude") i zali se na brata "jao tetka, on samo pravi nevolje, po ceo dan pravi nevolje, udara me po ledjima, udara me po nogama..." i ja, jel da objasnim detetu da treba da se brani "pa nemoj da ga pustis da te udara, udari i ti njega onako, po guzi" (pametnica ja) a tek ce ona "pa ne mogu tetka, nije lepo da ja bijem mog mladjeg brata"
tetka, glupa si ko noc.
Isto je prosla i moja mama, a njena baba, kad joj je objasnjavala prilikom otimanja igracaka "pusti ga, on je mali" Jana je odgovorila "Ja ga ne drzim pa da moram da ga pustim"
a mami svojoj je na to "vrati mu kad te gurne" rekla "nista mu ja nisam uzela pa da mu vratim"
i sad joj ti reci nesto

Moja bratanica Jana, o kojoj sam vec pisala ovde, ima batu Pavla. Pavle u februaru puni dve godine, Jana ima 3 i po. I stalno se svadjaju, otimaju jedno drugom igracke, onda ovo drugo place, pa se malo i potuku i sl. klasika (to smo i moj brat i ja radili, tako mama kaze) elem
prosli vikend, dosla Jana ujutru kod mene u sobu (voli kad dodju tetka i teca u goste da upadne u sobu da im "pomogne da se probude") i zali se na brata "jao tetka, on samo pravi nevolje, po ceo dan pravi nevolje, udara me po ledjima, udara me po nogama..." i ja, jel da objasnim detetu da treba da se brani "pa nemoj da ga pustis da te udara, udari i ti njega onako, po guzi" (pametnica ja) a tek ce ona "pa ne mogu tetka, nije lepo da ja bijem mog mladjeg brata"
tetka, glupa si ko noc.
Isto je prosla i moja mama, a njena baba, kad joj je objasnjavala prilikom otimanja igracaka "pusti ga, on je mali" Jana je odgovorila "Ja ga ne drzim pa da moram da ga pustim"
a mami svojoj je na to "vrati mu kad te gurne" rekla "nista mu ja nisam uzela pa da mu vratim"
i sad joj ti reci nesto

Uh, al' je ovo pametnica! z:)

Uspavljujem ćeru sinoć, a mm otišao u šupu po ugalj. Nju počeo da hvata prvi san i baš tada se mm vraća, baca se na vrata, laktom otvara, kofe lupkaju po štoku i naravno, malecka se trgne iz dremeža. Raširila oči i kaže - tata, papa. Rekoh, jeste sine, tata je išao po ugalj i vratio se, sada možeš da spajkiš. Tata, ugac? Jeste, mila, tata je doneo ugalj.
I, valjda nije uspela ponovo da izgovori tu tešku reč, a želela je, pa je rekla - tata, *****. :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Bliže se Oci, a ja se sam se setio jedne situacije od pre 9 godina.
Tek smo se razveli, a ja sam za Oci otišao da me deca vežu.
Mama pruža kaiš i ubeđuje Anu (tada je imala 8 godina) da me veže, a ona se snebiva i kaže: "Pa kako? To je moj tata. Ja njega volim.". Tanja manja (imala je 4,5 godine) to sluša i kaže: "Šta treba? Ja ću - daj kaiš!".
E onda je uzela onaj kaiš, pa kao krenula prema meni da me veže, ali da se ne setim šta mi sprema "sakrila" kaiš iza leđa, pa mi se približava nešto pevušeći i sve se kikoće. A onaj kaiš se vuče daleko iza nje, i vidi se iz aviona.

Back