Dečiji biseri

Jutros, pre nego sto sam krenuo na posao, malo sam se gnjavio sa cerkicom. Posto se uskoro selimo, ja sam je pitao "Hocemo li ici da te upisemo u novi vrtic?". A ona je odgovorila: "Ali tata, ja se tamo necu navici" :hahaha:
Onda sam joj objasnio kako je jedan njen bivsi drugar iz vrtica u koji sad ide isto promenio vrtic, jer se selio i kako ce ona svtratiti kod svojih drugara s´vremena na vreme da ih poseti itd.

Poslala ja mog djaka prvaka u rinfuz, da mi kupi slag. Vraća se, crven kao rak, besan kao ris i sa vrata mi viče - znaš, ja hoću tebe sve da poslušam i da ti pomognem, ali samo, molim te, nemoj više da me šalješ kod onih prevaranata, sad sam se jedva uzdržao da im ne kažem da su bezobrazni i da lažu ljude!!! :evil:
Ja zinula u čudu :eek: Pitam šta se desilo, a on započe tiradu:
Žena ispred mene je tražila neki začin i ona prodavačica joj meri, a ja osetim miris i vidim da je to ustvari pita od jabuka!!! Kao što ti sušiš i melješ stari hleb i praviš one RIZLE ( :zcepanje::zcepanje::zcepanje: dete htelo da kaže prezle, naravno :zcepanje::zcepanje::zcepanje: ), tako su oni osušili i samleli pitu od jabuka i sad prodaju kao začin, prevaranti jedni!!! :evil::evil::evil:
Skontam ja da je žena kupovala cimet, ali mi interesantno i smešno kako on isteruje pravdu i kako je samo ljut što prodavci "varaju narod", pa ga podbadam: i šta si uradio?
Pa, ništa, a hteo sam da kažem onoj ženi da ne kupuje, to je stara pita, možda se i ubudjala, ali ipak nisam rekao.
Pa, što nisi rekao, šta te je sprečilo? Jel te bilo sramota?
Neeeee, njih treba da bude sramota, a ne mene! Samo mi je bilo žao da ona prodavačica dobije otkaz, možda i ona ima malu decu, pa kako onda da im kupuje sličice za album, ako nema platu!!! A mnogo sam ljut :evil::evil::evil:
A ja da puknem od smeha :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Posle sam mu objasnila i čak sam otvorila kesicu cimeta da pomiriše i da shvati da pita od toga dobija takav miris, a ne da je to mlevena pita. :zcepanje::zcepanje::zcepanje: I dalje sam u čudu šta je njemu palo na pamet... a sluša dete stalno na tv-u kojekakve hronike i ko je koga prevario, pa se malo uneo :zcepanje::zcepanje::zcepanje: On je moj budući forenzičar, sa blistavom karijerom... :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Blesa mala :heart:

Poslala ja mog djaka prvaka u rinfuz, da mi kupi slag. Vraća se, crven kao rak, besan kao ris i sa vrata mi viče - znaš, ja hoću tebe sve da poslušam i da ti pomognem, ali samo, molim te, nemoj više da me šalješ kod onih prevaranata, sad sam se jedva uzdržao da im ne kažem da su bezobrazni i da lažu ljude!!! :evil:
Ja zinula u čudu :eek: Pitam šta se desilo, a on započe tiradu:
Žena ispred mene je tražila neki začin i ona prodavačica joj meri, a ja osetim miris i vidim da je to ustvari pita od jabuka!!! Kao što ti sušiš i melješ stari hleb i praviš one RIZLE ( :zcepanje::zcepanje::zcepanje: dete htelo da kaže prezle, naravno :zcepanje::zcepanje::zcepanje: ), tako su oni osušili i samleli pitu od jabuka i sad prodaju kao začin, prevaranti jedni!!! :evil::evil::evil:
Skontam ja da je žena kupovala cimet, ali mi interesantno i smešno kako on isteruje pravdu i kako je samo ljut što prodavci "varaju narod", pa ga podbadam: i šta si uradio?
Pa, ništa, a hteo sam da kažem onoj ženi da ne kupuje, to je stara pita, možda se i ubudjala, ali ipak nisam rekao.
Pa, što nisi rekao, šta te je sprečilo? Jel te bilo sramota?
Neeeee, njih treba da bude sramota, a ne mene! Samo mi je bilo žao da ona prodavačica dobije otkaz, možda i ona ima malu decu, pa kako onda da im kupuje sličice za album, ako nema platu!!! A mnogo sam ljut :evil::evil::evil:
A ja da puknem od smeha :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Posle sam mu objasnila i čak sam otvorila kesicu cimeta da pomiriše i da shvati da pita od toga dobija takav miris, a ne da je to mlevena pita. :zcepanje::zcepanje::zcepanje: I dalje sam u čudu šta je njemu palo na pamet... a sluša dete stalno na tv-u kojekakve hronike i ko je koga prevario, pa se malo uneo :zcepanje::zcepanje::zcepanje: On je moj budući forenzičar, sa blistavom karijerom... :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Blesa mala :heart:

слатко се исмејах :)

E, sa ovom dečurlijom čovek samo da sedi i da se smeje.
Jutros pričam telefonom sa curicom starom dve godine i koji mesec ( dva, tri meseca preko dve godine, ne znam baš tačno ), a čiji se otac zove, pa neka bude Pera ( da ne kažem pravo ime, ne volim to baš, pogotovo kad čovek ne zna, kada ga ne pitam )
I pitam ja nju - šta radiš?, a ona će - evo jujam bebu da pava.
Pa, jel hoće beba da spava, jel dobra, jel te sluša?
Ma, susa me, samo majo paće, pa mojam da je jujam.
Pa dobro, ljuljaj ti nju, nemoj da plače beba.
I tako smo razmenile još par rečenica o spavanju njene "bebe", kad odjednom će ona - znas, sad je gedam, lici na Peru! :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Nismo ni svesni šta sve oni čuju i šta sve zapamte, pilići mali :heart::heart::heart:

Jutros cerkica se probudila pre nego sto cu krenuti na posao i kaze "Ajde da zovemo tetku" (mislila je da je pozovemo preko skype-a, posto tako uglavnom komuniciramo sa sestrom moje zene). Onda joj je moja zena rekla da tetka jos spava i da je jos rano i da cemo je posle zvati. A ona na to "a jesmo mi onjaln?", misleci na to da li smo "online". :eek:
Dete od cetiri godine zna sta je online. :hahaha:

Bili smo na nekom rodjendanu prije par dana.Dvije klinke su sestre Masa (4) i Mila (7).Masa se igra sa Milicom svojom vrsnjakinjom i u jednom trenutku je ostavlja,vjerovatno su se nesto sporjeckale i dotrcava do nas, a Milica place:Dugajice, cekaj, dugajice....nece dugajica da me cuje.....
Nakon par minuta Mila ustaje dolazi do majke i ljutito uz ispruzenu ruku kao kad nedokaznom djetetu pokazujemo, kaze:
-Kakva si ti majka, a Masa ti tamo....kriva!

Ne znam da li sam ovo vec kucala

Mala Kaca (5) ima strica od 30 i poveci kusur godina koga stalno tjeraju da se zeni i radja djecu.Stric je zivo spadalo pa je poceo Kaci da objasnjava zasto on nema djece:
-Znas, ja kada sam se rodio bio sam toliko veliki da me je roda jeeedva donijela.Ma sta jedna roda, morale su da me donesu dvije rode.Eto toliko sam bio veliki.Sad, razmisljao sam i ja da mi roda donese jedno dijete, ali nema! Sve su rode jako zauzete.
Sladi on tako, a Kaca ga pazljivo gleda:
-A sto ti ne nadjes neku djevojku pa nek ti ona rodi dijete?

Toliko o bajkama :)

Sada sam se sjetila jednog bisera moje drage Kace (5), one sa djevojkom-rodom

Bili su na moru ljetos i ona je prilicno nemira, ali je, po prici njene mame, tih prvih par dana tamo bila zaista nemoguca i nisu mogli da je smire jer je pokusavala da trci na sve strane.Na kraju su morali da je lupe po guzi kada ne bi mogli da je sahvataju.da bi jednom ona njima rekla:

-Ma sta je vama!? Otkako smo dosli na more vi ste skroz poludili!

Sada sam se sjetila jednog bisera moje drage Kace (5), one sa djevojkom-rodom

Bili su na moru ljetos i ona je prilicno nemira, ali je, po prici njene mame, tih prvih par dana tamo bila zaista nemoguca i nisu mogli da je smire jer je pokusavala da trci na sve strane.Na kraju su morali da je lupe po guzi kada ne bi mogli da je sahvataju.da bi jednom ona njima rekla:

-Ma sta je vama!? Otkako smo dosli na more vi ste skroz poludili!
заиста деца свет посматрају другачијим очима...

Supruga me zvala malopre, i sva u soku kaze "On je iskocio iz krevetca, evo drzi se za sipke i hoda" Mali ima 8 meseci i kusur. :eek: :worth:

Kako je to izveo, ne znamo. Nije pao, jer nije plakao, nista. Cerkica ga primetila kada je isla da piski i zvala mamu da ga vidi sta radi. :mrgreen:
Dete je inace sou. Kratko nakon sto se rodio (proslo je par nedelja) vec je umeo dok lezi na stomaku da digne glavu i drzi je tako nekoliko minuta bez problema, a i obrtanje sa stomaka na ledja i obrnuto je savladao mnogo brze nego mnoga druga deca tog uzrasta. Kapiram da ce i setalicu uskoro bataliti. Jak k´o zemlja. :lol:

Veceras cu morati da majstorisem i spustim taj krevetac, pre nego sto se razbije.

Supruga me zvala malopre, i sva u soku kaze "On je iskocio iz krevetca, evo drzi se za sipke i hoda" Mali ima 8 meseci i kusur. :eek: :worth:

Kako je to izveo, ne znamo. Nije pao, jer nije plakao, nista. Cerkica ga primetila kada je isla da piski i zvala mamu da ga vidi sta radi. :mrgreen:
Dete je inace sou. Kratko nakon sto se rodio (proslo je par nedelja) vec je umeo dok lezi na stomaku da digne glavu i drzi je tako nekoliko minuta bez problema, a i obrtanje sa stomaka na ledja i obrnuto je savladao mnogo brze nego mnoga druga deca tog uzrasta. Kapiram da ce i setalicu uskoro bataliti. Jak k´o zemlja. :lol:

Veceras cu morati da majstorisem i spustim taj krevetac, pre nego sto se razbije.
Mašala, da je živ i zdrav :D Jak mališa, duša mala :D

Pre neki dan proveravam ćerku da li je dobro uradila domaći iz gramatike.Učila je iskazivanje radnje , stanja i zbivanja.Ona na primer treba da kaže za radnju-pisati , za stanje-maštati , za zbivanje-grmeti.Ona mi odgovara"Radnja je kada sam u nekoj radnji , stanje kada sam u nekom stanju i zbivanje kada se nešto zbiva.:dash::hahaha:Pa da , za nju je sve jednostavno i prosto ko još uči gramatiku:think:

Moj sin, 4 godine, sinoc, nicim izazvan kaze: "Mama ja sam odlucio da budem dobar sin. Sve cu te slusati i ispunicu ti sve zelje!" :heart:

:mrgreen::mrgreen:

Moja cerkica, isto 4 godine i kusur sinoc kaze "Aha...znaci ili da pojedem sve i ostanem jos pet minuta, ili da odmah idem u krevet? Moram odluciti tata, cekaj." , nakon sto smo joj postavili ultimatum. Inace ovo "pet minuta" joj je uzreka svaki put kada joj kazemo da je vreme za spavanje. :mrgreen:

вечерас, током вечере, каже мени ана (зато што сам нешто причала са тајом): "ПИ ТАЈ ГОГОЈ НЕМО ПИТА МАМА" (у преводу "пиј тај јогурт немој да причаш мама) :)

Samo brzinski da napisem svjeze bisere.U subotu smo krstili moju smizlu i slavili prvi rodjendan.Naravno da je bila i meni omiljena Kaca :) spojili smo stolove na jednu stranu za djecu, a na drugu za odrasle.U jednom momentu sluzi se torta, a ona dolazi do nas i vikne :Kakva je torta, odraaasliiii?

Hranim ja malu, a Kaca se nasla tu da mi pomogne, drzi portiklicu podignutu da ne padne hrana na haljinicu (njena zamisao).Nakon 5 sekundi me pita: A do kad ce to da traje?

Nikola,moj sestric, ide sa Kacom zajedno u vrtic : Tetka, to je ona Kaca B. sto se nicega ne stidi! (na zblanutost njene mame)

Prije nekoliko dana joj se udavala uciteljica iz vrtica i oni su otisli pred crkvu da joj cestitaju.Kaca insistira da budu na vjencanju.Mama nije za jer nisu planirali tako, a nisu ni pozvani.Na to ce Kaca : Ali ja samo hocu da vidim da li mogu da budem mirna citavo vrijeme.

Jos jedan....
Kacu uce da ne valja kada se djeca tuku, da treba razgovarati i tako to.Njena mladja sestra je u tome vidjela svoju sansu pa se bori stipanjem, cupanjem za kusu i sl. Mami dosadi i kaze Kaci da je ne smije nikad prva udariti, ali ako ona nju napadne prva da joj vrati, ako je pocupa da pocupa i ona nju. Jedan dan ulazi u sobu, a Kaca drzi za kosu sestru koja se ,naravno dere i kaze :Jesi mi ovako rekla da je pocupam? Sreca pa nije vidio niko ko je neupucen. :)

Posto sam joj u subotu rekla da stalno pisem o njoj na internetu ispricala mi je vic
Koja je razlika izmedju zirafe i slona?Pa jelen ima rogove! Eto sada to mozes ispricati svojim drugarima na internetu.

STA JE HOBI?
- TE STAPICE SAM JEO KAD SAM BIO MALI .
- MOJ HOBI JE DA KVARIM TELEVIZOR - HOBI MOG DEDE JE LAGANJE BABE I HVATANJE RIBA.
- HOBI JE NESTO BESPLATNO STO TE SKUPO KOSTA.

STA JE SUNCE?
- KO GLEDA U SUNCE,A NE ZMURI IMA DA MU SE RAZBOLI UCITELJICA.
- NAJLEPSE SUNCE JE NA MORU. ONO TAMO STANUJE I CIM DO�?EMO PITA KOLIKO IMAMO PARA .
- JA SAM BABINO SUNCE. VALJDA JESAM JER ME I MAMA TAKO ZOVE.

STA JE HOROSKOP?
- TAMO SAM ISAO DA GLEDAM HARI POTERA
- TO JE NAUKA ZBOG KOJE SE NE IDE U SKOLU.
- HOROSKOP JE ONO KAD SU DECA ISTO OBUCENA I PEVAJU ISTU PESMU U VISE GLASOVA.

STA JE VEROISPOVEST?
- KO IMA VEROISPOVEST UVEK JE CIST, NE LAZE I REDOVNO SECE NOKTE.
- NE ZNAM ZA STA TO SLUZI AL TO DOBIJES CIM SE RODIS

KO JE PATRIJARH?
- ON JE PREDSEDNIK MUSKIM I ZENSKIM POPOVIMA.

- ON JE ISTO STO I SVETI SAVA SAMO STO JE ZIV
- KAD JE BOZIC ILI USKRS ON PEVA, A NIJE SNIMIO CD.
- PATRIJARH JE ONAJ STO SE KRSTI KAD MU MI MASEMO.

STA JE POLITIKA?
- TO JE LEPA REC ZA POKVARENE POSLOVE.

- TO SU LJUDI KOJI CUDNO PRICAJU DA BI DRUGI MISLILI KAKO SU PAMETNI.
- TO JE KAD CIKE U ODELIMA LAZU PRED PUNO SVETA A OVI IM PLJESCU.

STA JE EVRO?
- EVRO JE KAD NA TELEVIZIJI POBEDI LANE MOJE
- TO JE ISTO STO I EVROKREM SAMO U MANJOJ TEGLI.

- CUO SAM KAD JE MAMA REKLA KOMSINICI DA JE GLEDALA EVRA SA ONOGA SVIJETA
- TO SU NAJSKUPLJE PARE KOJE SE KUPUJU KAD PRIMIS PLATU.

STA JE JUGOSLAVIJA?
- JUGOSLAVIJA JE OVO GDE ZIVIMO ALI VISE NE POSTOJI .

- TO JE DRZAVA IZ KOJE SU NASTALI SRBI U RASEJANJU.
- KAD NESTO IMAS PA NEMAS, ONDA JE TO JUGOSLAVIJA
- TO JE SETRA OD NEKOG JUGOSLAVA, AL JE JA NE POZNAJEM.

STA JE PRESTONICA?
- TAKO ZOVU BEOGRAD NA TELELVIZIJI.

KO JE SLOBODAN MILOSEVIC?
- TO JE DASA STO JE JEDNOM BIO GLAVNI.
- TO JE CIKA KOME SE SUDI NA TELEVIZIJI KAD NIJE BOLESTAN.
- ON JE BIO PUNO DOBAR, AL GA NE VOLE ZBOG ZENE.
- NJEGA SU ODVELI JER JE TUKAO POLICIJU

STA JE NACIONALNI INTERES?
- TO JE NESTO STO SE STALNO IZDAJE.
- NASI SUSEDI TO IMAJU, A MI IMALI PA DALI NJIMA
- TO JE MA GDE OTISAO DA BUDES SRBIN.

STA JE KOMUNIZAM?
- TO SU MATORCI KOJIMA VICU BANDO CRVENA

- TO JE NEKO PUSTO OSTRVO ZA NEPLIVACE.
- TO JE SAMO ZA ODRASLE. DECU OD TOGA BOLI STOMAK.
- TO JE MOJ DEDA KAD JE BIO MLAD I LUD.
- JA NEMAM KOMUNIZAM JER REDOVNO PIJEM MLEKO.

KO JE DOKTOR NAUKA? - TO JE DOKTOR KOJI LECI NAUKU.

- DOKTOR NAUKA JE NAUCNO BICE.
- TO JE ONAJ STO NE NOSI BELI MANTIL NEGO ODELO PA JE SMESAN.
- ON TI NE KAZE DA OTVORIS USTA, SAMO ON PRICA.
- TO JE NEKI STO SE MASKIRA PA NE ZNAS DA JE DOKTOR.

STA JE KULTURA?

- TO JE POZORISTE, A MENE CESTO VODE U KULTURU.
- TO SE DOBIJE U KUCI I NOSI SE GDE GOD DA IDES.
- TO SE SADI NA SELU PA SE POSLE PRODAJE NA PIJACI U GRADU.

STA JE GENOCID?
- TO SU ONI FILMOVI STO SE PRIKAZUJU POSLE PONOCI.

- TO JE NESTO IZ POZNAVANJA PRIRODE.
- GENOCID NASLE�?UJEMO OD MAME I TATE.
- GENOCID JE NESTO STO SE PRICA STALNO, A U VEZI JE SA NEKIM GRADOM OD
SREBRA.

STA JE KLONIRANJE?
- TO JE KAD SE KLOVN NERVIRA.

- TO SE RADI NA OVCAMA, A POSLE CE NA NAMA.

STA JE MAFIJA?
- KAD SE KRADU TRESNJE TO NIJE MAFIJA.
- TO JE JEDAN GOSPODSKI, VRLO PLACEN POSAO.

STA JE DROGA?
- MOJ DEDA SE DROGIRA. ON JE DIJABOLICAR I SVAKI DAN DAJE SEBI DROGU IZ SPRICE.

STA JE PRES KONFERENCIJA?
- TO JE KAD JEDNI PITAJU,A DRUGI SEDE I PIJU JELEN PIVO.

- NA TO SE TERAJU NOVINARI.
- KO GOD HOCE NESTO DA SLAZE ON NAPRAVI TU KONFERNCIJU

STA JE AEROBIK?
- TO JE STOCNI AERODROM.
- KAD TRCIS UZ MUZIKU A NISI BALERINA.
- DA BI DOBIO AEROBIK MORAS BITI PUNO DEBEO.

- U TO VERUJU SAMO RUZNE TETE.

GDE JE AMERIKA?
- TO SU ONI STO NE ZNAJU GDE JE SRBIJA.
- TAMO SU ZIVELI KAUBOJI I INDIJANCI, ALI SU SE POUBIJALI PA SAD ZIVE
SAMO GLUMCI.

ZA STA SLUZI KOMPJUTER? - ON SLUZI DA MAMA I TATA NE SPAVAJU VISE

ZAJEDNO.

E, kad se sad nisam šlogirala, neću nikad :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
Došla moja curica, 20 meseci stara, i viče - mama, pada!!!
( Znam da tako kaže kada pada kiša, samo kaže pada ) Ja pogledam i kažem - sine, pa ne pada kiša, sada ne pada.
A ona će, kao iz topa, jasno i glasno, sa onim vragolastim, mangupskim smeškom, koji govori - eto, ja sam nešto naučila, ja nešto znam, naučili su me mangupi, onako mangupski:
PADA VLADA!!! :eek::eek::eek:
:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Da li je to naučio ovaj stariji vragolan, što isteruje pravdu po prodavnicama, ili je naučio tata, ostaje da saznam. Uglavnom... eeeej bre, pa ja imam punu kuću revolucionara!!! :eek:
:zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Back