Dečiji biseri

Nije bas biser...

Malopre, dok sam pokusavala da smirim Klaru, Lora mi tuzno kaze:
"Mama, ti sada vise volis Klaru, jel tako?"
Ja je ubedjujem da ih volim obe, da su one moje princeze, a ona ce:
"Ja mislim da moras mene vise da volim, ipak se duze poznajemo i vise smo se druzile... I ja sam ti pomagala da se sminkas i da se doteras i da spremis rucak, jel tako? Zato treba da me volis malo vise..." :lol: :heart:

срце мало :)
па, воли је онда мало више ;)

Evo jedan crnjak od pre tridesetak godina...
Setali smo moja dva brata, deda i ja po Kordunu....daleko smo odmakli od kuce i u toj setnji naisli na neko staro napusteno groblje...Pita moj mladji brat dedu sta je to groblje; objasni mu deda sta je...kaze moj bata biser- deda molim te nemoj sad da umres mi ne znamo sami da se vratimo kuci:)

Situacija iz vec pomenutog perioda. Legli smo da spavamo a malom bati se ne spava pa zeza....konverzacija ide ovako:
bata-Deda daj vode
deda-Kaze se molim vode
bata-Daaaaj vode
deda-Valjda- molim vode
bata-Necu molim, necu vode!

Kad sam rodila cerkicu sin mi je imao 4 godine
Dosla sam kuci sa maleckom i presvlacila je pred njim
On pita mama zasto beba nema pisu
Ja mu kazem pa devojcice nemaju pisu
A on ce meni gospode boze ovo nikad nisam cuo znaci devojcice ne piske :mrgreen:

Ceska se Lora malopre po telu i kaze:
"O Boze, sto su me spopali ovi komarcovi danas" :lol: :lol:

Objasnjava mi malopre kako se stvaraju deca, preko nekih jajasca, pa onda sede u stomaku 9 meseci, tu jedu, piju, igraju se, i sve tako, i pitam je ja:
"A odakle ti ovo znas?"
"Mama, kako ti je bezveze pitanje... Pa cemu sluze knjige??" :eek: :lol: :lol:

Rece ti Tijana da zivis u Francuskoj, pa me samo zanima dal ti deca pricaju srpski ili francuski, pa nam prevodis? Dal bi ovo na francuskom bilo smesno koliko je i na srpskom? :):)

Kao prvo, to je intimno pitanje.....i ne tiče te se....Isto kao da ja tebe bitam da li tvoja deca će pričati hebrejski i srpski i na kom jeziku će im biti dozvoljeno da se šale?

Klara je prava mala pametnica, kao uostalom i sva deca koja se pominju u ovim slatkim anegdotama. Tvoj komentar je totalno neprimeren temi.....

@ludopile: Ne vidim zašto je pitanje "na kom su jeziku izrečeni ti dečji biseri" intimno... nekako mi se čini da je sadržaj istih daleko intimniji od jezika na kom su izrečeni, zar ne? Or it's only me...

@moja milica: Moju devojčicu učim da i dečaci i devojčice imaju pišu, samo se piše malo razlikuju. Tako ih niko neće zbuniti! :)

@ludopile: Ne vidim zašto je pitanje "na kom su jeziku izrečeni ti dečji biseri" intimno... nekako mi se čini da je sadržaj istih daleko intimniji od jezika na kom su izrečeni, zar ne? Or it's only me...

@moja milica: Moju devojčicu učim da i dečaci i devojčice imaju pišu, samo se piše malo razlikuju. Tako ih niko neće zbuniti! :)

Sad ih i ja tako ucim,sad moja curica ima 17 meseci bata ima 5 godina pa je lakse. Ali tad me je stvarno zbunio pitanjem i mahinalno sam odgovorila da curice nemaju pisu pa sam njega jos vise zbunila! :)

Rece ti Tijana da zivis u Francuskoj, pa me samo zanima dal ti deca pricaju srpski ili francuski, pa nam prevodis? Dal bi ovo na francuskom bilo smesno koliko je i na srpskom? :):)

Hmm, nisam bas razumela cemu ovo pitanje, ali reci cu ti.
Moja cerka prica i srpski i francuski. Ovi biseri koje ovde pisem su u originalu, onako kako ih je ona izgovorila, znaci na srpskom.

Back