Dečiji biseri

Strahinja, dječak koji je živio u mom komšiluku, nije volio da ide u obdanište (za njega je to bilo "otaje") i bježao je iz kuće u vrijeme kad treba doći kombi po njega.
Kad ujutro neko upadne na vrata i čujemo lupanje nožica kroz hodnik, znali smo da se on krije od bake i dede. :)
Jedno jutro se sakrio u djedovo auto - u gepek, ali srećom nije se zatvorio unutra, i brzo su ga našli tu.

Hvala, Cairne! Imamo mi još puno toga! Biser je neviđeni! Bili smo na vencanju, sad u subotu! Ja kuma,a on sa tatom stoji među ostalim svatovima! Čuje se samo matičar i u pozadini progovara Mihajlo: (Postavlja pitanje i sam odgovara!)"Tata, kad ćemo u selo? Ma, možemo kad god hoćeš!" Cela sala u smeh! :lol: :lol: :lol: :heart:

Sad se i ja setih. Kumovao moj muz na vencanju svom najboljem drugu koji je vec bio ozenjen pre toga, pa se razveo. Nas sin je tada je imao oko 4 godine i kada je maticarka pitala:" da li Vi Dusane uzimate...bla,bla... ",on odgovra "DA", sledi aplauz,poljubac...a moj Filip me pita: "i sta sad?", ja kazem :" pa nista, sada su vencani", a on verovatno razocaran stto je ceremonija tako kratko trajala povika:" Dule, a kad ces opet da se zenis??!":dash:

Jutros se spremamo za posao moj, i Stefanov 'mali posao'; i on kaže - moj je mali posao blizu, a tvoj je tamo daleko. Onda se zamisli pa pita - a gde je tvoj posao?
Ja kažem, pa jeste daleko, ide mama autobusom, ili kolima, ne može peške da se dođe, pa jel' se sećaš kad si bio kod mame na poslu. I onda kažem - pa ne sećaš se, bio si još beba. A on će - jel' to kad sam ja bio beba, a ti si bila devojčica :heart:

Dođe mi poštar na vrata sa opomenom od suda, ja nisam bila kući. Sin je otvorio vrata, primio poziv i rasplakao se. Kad su ga kćerke pitale što plače, rekao je:
"Moja mama je ubica".

Zove me prijateljica sa posla da dođem sat vremena ranije kod nje. Imala je neke probleme. Ja u žurbi kažem sinu da moram ići, ali da ću se brzo vratiti. Dolaze kćerke i pitaju za mene, a on kaže:
"Mama je otišla negdje, nije rekla gdje. Ja mislim da ona ima ljubavnika".

Moj stariji sin je za svoj treci rodjendan, izmedju ostalog, od bake dobio i "k'o bajagi" mobilni, pa se po vazdan javljao na zamisljene pozive. U jednom trenutku je povikao
- stigla mi je poruka - pa je moja majka logicno rekla
- procitaj sta pise - a on
- ne mogu - i na pitanje "zasto", gestikulirajuci, slegnutim ramenima i dlanovima okrenutim na gore, rekao:
- pa ne umem da citam

moj sin juce prvi put igrao zmurke sa decom u parku..naucili ga oni da kao broji iza drveta pa da ih trazi..i sve je on to lepo skapirao,kao nesto broji naslonjen glavicom na drvo i onda krece da ih juri..medjutim,nije shvatio d atreba da ih zapljune,vec kako koga pojuri,uhvati,tako naskocui na njega i obori ga na zemlju..:D vrlo brzo su ga izbacili iz igre :(

moj sin juce prvi put igrao zmurke sa decom u parku..naucili ga oni da kao broji iza drveta pa da ih trazi..i sve je on to lepo skapirao,kao nesto broji naslonjen glavicom na drvo i onda krece da ih juri..medjutim,nije shvatio d atreba da ih zapljune,vec kako koga pojuri,uhvati,tako naskocui na njega i obori ga na zemlju..:D vrlo brzo su ga izbacili iz igre :(

:( nije fer!

Moj Mihajlo je na saznanje da sam u drugom stanju rekao:
- Mama, a jel ti u stomaku imaš batu ili seku?! :think:
- Pa, ne znam još!
- Nema veze, znaćemo kad se rodi! ...... A hoće li i beba kad poraste ići da se šiša?
:hahaha::hahaha::hahaha:

Kao klinka odem sa odeljenjem u školu u prirodi. Za to vrema dođe moj brat od ujaka kod mojih u goste. Imao je tada oko 5god. Kako je bila organizovana poseta roditelja deci dođu i moji ali povedu i brata nestaška. Na igralištu je šou napravio, gađao decu kamenčićima, bacao pesak na njih....ma svašta. Kako molbe misu pomogle dobio je po guzi od mog oca.
Završila se poseta oni se vraćaju kolima kući i moj otac mu objašnjava kako se ružno ponašao, šta sve nije smeo da radi, kao je trebalo i kao će ga ranije vratiti kući kad će moj brat njemu
''Ej, tečo, bolje ti budi dobar inače ću ostati kod tebe još 10 dana.''
Bio je isti Denis napast.

Kao klinka odem sa odeljenjem u školu u prirodi. Za to vrema dođe moj brat od ujaka kod mojih u goste. Imao je tada oko 5god. Kako je bila organizovana poseta roditelja deci dođu i moji ali povedu i brata nestaška. Na igralištu je šou napravio, gađao decu kamenčićima, bacao pesak na njih....ma svašta. Kako molbe misu pomogle dobio je po guzi od mog oca.
Završila se poseta oni se vraćaju kolima kući i moj otac mu objašnjava kako se ružno ponašao, šta sve nije smeo da radi, kao je trebalo i kao će ga ranije vratiti kući kad će moj brat njemu
''Ej, tečo, bolje ti budi dobar inače ću ostati kod tebe još 10 dana.''
Bio je isti Denis napast.

:rotf::rotf::rotf:

Moj otac je mog brata od tetke kada je imao oko godinu dana ucio da hoda, setajuci ga po hodniku njihovog stana. Vodio ga je tamo - ovamo do u nedogled....Posle izvesnog vremena kada je moj brat prohodao, a moj otac ponovo svratio u goste, moj brat ga je uhvatio za ruku i vukao da ustane sa stolice i onda ga lepo prosetao nekoliko puta kroz hodnik, pa ga vratio do stola. Moj otac je tek tada shvatio da mu je moj brat ustvari vratio "uslugu" ;):D

Jutros je Stefanu bilo teško da ustane, još mu se spavalo; a ja lepo nežno ga mazim, pa pričam treba da ustanemo, da ne zakasnimo u vrtić... A on odjednom sedne i pogleda me ljuto i kaže - pa šta više po celi dan ustaješ :evil:

A sinoć je pevao pesmicu - moj tata je POGrešio, (za rođendan da mi kupi brata;)); pa kad je stigao do - došla mama nasmejana pravo iz porodilišta, on je otpevao - pravo ispred gradilišta :lol:
Šta dete zna šta je porodilište, a zato zna šta je gradilište ;)

Jutros je Stefanu bilo teško da ustane, još mu se spavalo; a ja lepo nežno ga mazim, pa pričam treba da ustanemo, da ne zakasnimo u vrtić... A on odjednom sedne i pogleda me ljuto i kaže - pa šta više po celi dan ustaješ :evil:

A sinoć je pevao pesmicu - moj tata je POGrešio, (za rođendan da mi kupi brata;)); pa kad je stigao do - došla mama nasmejana pravo iz porodilišta, on je otpevao - pravo ispred gradilišta :lol:Šta dete zna šta je porodilište, a zato zna šta je gradilište ;)

:hahaha::hahaha::hahaha:
Dobar je stvarno!!!!

A sinoć je pevao pesmicu - moj tata je POGrešio, (za rođendan da mi kupi brata;)); pa kad je stigao do - došla mama nasmejana pravo iz porodilišta, on je otpevao - pravo ispred gradilišta :lol:
Šta dete zna šta je porodilište, a zato zna šta je gradilište ;)

Hehehehehe cicaaa majaaa... :klap: :super: :heart:

Kad god nisam kod kuće, a klinci dođu kod bake, Aleksa se obavezno javi i, ako želi, pita: "A jel' možemo kompjuter?" I ja, naravno, uvek odobrim.
Danas se čujem sa bakom i čujem da joj je tu Toma i da se igra na kompjuteru. Kad sam stigla kući, pozdravimo se i pitam ga: "A kako si se igrao na kompjuteru, a nisi me pitao da li smeš?"
"Pa ti bi mi dozvolila!"
Najsmešnije je to što sam taj odgovor mogla da "kovertiram" sa 100% sigurnosti. :D

Back