Pričam ja sa mojom koleginicom jutros .. i dotaknemo se novorodjene devojčice od moje kume ... pa dece uopšteno .... pa polova .. i tako to ... i ona meni kaže ''Ma ja obožavam devojčice ..... dečaci su mi niža bića - pojma nemaju ceo život ... od kad se rode, pa na dalje...''' Ismejemo se tu lepo, jer ona ima i sina i ćerku i kaže kompetentna je da priča o tome da li su bolja muška ili ženska deca .... (priča je naravno išla u smeru duhovitih opaski o vragolijama jednih i drugih, nikako ka nekim ozbiljnim kritikama.)
E sad mene zanima .... Kad ste vi trebale da rodite, da li je negde duboko u vama postojala želja da to bude dečak ili devojčica ..... Ako više volite jedan pol - zašto je to tako? Ili, ako nemate dece, još uvek, da li kod vas postoji neka naklonost ka odredjenom polu deteta.
Sretala sam puno žena kod kojih je vidna i evidentna razlika u ophodjenju prema sinu i prema ćerki?
Da li ste je vi nekada osetili na svojoj koži? Da li je pravite?
Na ovoj temi ćemo izuzeti odgovore ''Samo nek je živo i zdravo'' pošto se podrazumeva da svako od nas želi ovako nešto svom detetu.... ali kad bi mogle da birate, koje bi vaše dete bilo pola i zbog čega?
Na ovoj temi govorimo o onim skrivenim željama ... uticajima okoline ... i već čega god.
Devojcica
sama pomisao da imam neko malo bice da oblacim,da joj sredjujem kosu, da joj dajem savete u vezi sminkanja joj

ali eto tu moze biti i obrt da ona nece voleti da se sminka i slicno....
ili unisae shto kaze,blizanci. Znam bash dve devojke,bliznakinje, onako obe crne ko iz Afrike da su dosle,bash jako zgodne al' totalni opoziti. Jedna je vesela,nasmejana,mozes joj prici i pricati,nosi vedre boje, glasna druga rospija stalno u crnom kad te pogleda ko da ce te ubiti, e to ne bih volela,kad bi bili bash onako totalni opoziti u licnosti,iako bih volela da budu razliciti u tome je i car.
A masta kako ce izgledati,pa...da bude mala tamnoputa sa kruuupnim zelenim okicama { koje bi nasledila od moje mame } i crnu kosu....za tamnoputost bilo musko-zensko imala bi velike sanse jer sam ja tamna a i privlace me uvek tako tamni,crna kosa...
ako ne budem mogla iz nekog razloga da rodim drugo usvojila bih josh jedno,sigurno,i sigurno hocu,ako budem imala samo jedno. Prvo sam mislila,ako usvajam da bude oko 6-7 godina ali,posle mi bilo krivo shto sam to pomislila,...jer nije dete neka vrsta hrane ili igracka da dobijam gotovu,kad vec smo zna da obavlja neke stvari..htela bih da usvojim kad je josh beba, da trcim nocu kad cujem da place,da gledam kako prohoda prvi put,pa zube prave dobija,da cujem prvu rec...
Al' i da je decak necu se razocarati...pogotovo ako moj muz bude slican temperamentu ovom mom sad