Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bio je sakljupač i lovac, tako da opet pucaš u prazno.

I ako neko biće u sebe unosi 99% biljnih namirnica i 1% životinjskih, opet je to biće svaštojed, jer ne bi opstalo bez onih 1%.

Lovac je bio kad je imao cime da lovi,sto je ocigledno da nije bio u pocetku vec kasnije.
Pa i macka ponekad jede nesto sto nije meso i cime je to cini - svastojedom?
Ajde,nadji mi gorilu koji ne bi opstao bez da pojede insekte?
Isto vazi i za coveka,moze da zivi bez konzumacije mesa,ako to zeli.
I sad se nadje neko pametan,da naziva takve ljude sektasima,zaostalima u razvoju ili zakrzljalima.
Kao u nekoj suludoj prici o nadrasi ljudi koja konzumira meso i gleda na vegetarijance kao na neku nizu rasu.

znace jer su to sve studije ljudi koji se time bave,a ti sto pises gluposti sta ti vegani kazu a ne arheolozi to je tvoj problem a ne moj. necu da gubim vreme da ti sve prevodim potrudi se malo da naucis nesto.

Tvoj je problem sto studije prihvatas bez ikakvog kritickog misljenja i preispitivanja.
Studije su obimno stivo a linkovi koje ti ostavljas su za poentiranje na forumima i neobaveznim raspravama.
Tako da,ako stvarno hoces da nesto naucis citaj knjige,al po mogucstvu sagledaj ih kriticki da se ne bi susreo sa nekim ko ce ti to osporiti a ti u nedostatku argumenata ga nazvati sektasem,retardom ili majmunom.

Ova tema vec ide off topic...Za nase vece mozgove koliko ja znam bila je potrebna veca energija, i zato masti iz mesa su igrali kljucnu ulogu...A danas je napredna tehnologija, tako da mozes da zivis dobro i kao vegetarijanac...

I dan danas postoje lovci sakupljaci koji su zivi i zdravi, Eskimi jedu 95%mesa itd...I isto tako nemamo isti stomak kao biljojedi, to valjda svako zna...

Lovci sakupljaci:

hunter-gatherer.jpg

639-386_ggs_new_guinea_indigenousWEB.jpg

Tvoj je problem sto studije prihvatas bez ikakvog kritickog misljenja i preispitivanja.
Studije su obimno stivo a linkovi koje ti ostavljas su za poentiranje na forumima i neobaveznim raspravama.
Tako da,ako stvarno hoces da nesto naucis citaj knjige,al po mogucstvu sagledaj ih kriticki da se ne bi susreo sa nekim ko ce ti to osporiti a ti u nedostatku argumenata ga nazvati sektasem,retardom ili majmunom.

knjiga za tebe:http://www.amazon.com/Catching-Fire-Cooking-Made-Human/dp/0465013627

Lovac je bio kad je imao cime da lovi,sto je ocigledno da nije bio u pocetku vec kasnije.
Pa i macka ponekad jede nesto sto nije meso i cime je to cini - svastojedom?
Ajde,nadji mi gorilu koji ne bi opstao bez da pojede insekte?
Isto vazi i za coveka,moze da zivi bez konzumacije mesa,ako to zeli.
I sad se nadje neko pametan,da naziva takve ljude sektasima,zaostalima u razvoju ili zakrzljalima.
Kao u nekoj suludoj prici o nadrasi ljudi koja konzumira meso i gleda na vegetarijance kao na neku nizu rasu.
Pa sada... svojim genijalnim postovima o stablima koji daju med i proizvodnji hrane na 10 ari sami sebe svrstavaju u određenu grupu ljudi.

Što se tiče prapočetaka, ni ti ni ja možemo sa sigurnošću da pričamo, već možemo samo da nagađamo. Samo, od kada postoje dokazi o prisustvu čoveka, od tada postoje i dokazi o tome da je lovio.

Pa možeš slobodno da pretpostaviš da je čovek slično svom najbližem srodniku šimpanzi od samih početaka jeo biljnu hranu, ali i insekte, glodare i slično.

Pa sada... svojim genijalnim postovima o stablima koji daju med i proizvodnji hrane na 10 ari sami sebe svrstavaju u određenu grupu ljudi.

Što se tiče prapočetaka, ni ti ni ja možemo sa sigurnošću da pričamo, već možemo samo da nagađamo. Samo, od kada postoje dokazi o prisustvu čoveka, od tada postoje i dokazi o tome da je lovio.

Pa možeš slobodno da pretpostaviš da je čovek slično svom najbližem srodniku šimpanzi od samih početaka jeo biljnu hranu, ali i insekte, glodare i slično.

Dokazi o prisustvu pracoveka postoje na osnovu nadjenih skeletnih ostataka. Dokazi da je lovio postoje, samo, datiraju mnogo kasnije.
Ne moze se osporiti da je pracovek jeo sta je nalazio,ali to je daleko od tvrdnje da je bio lovac i svastojed sa vecim procentom mesa u ishrani.

Dokazi o prisustvu pracoveka postoje na osnovu nadjenih skeletnih ostataka. Dokazi da je lovio postoje, samo, datiraju mnogo kasnije.
Ne moze se osporiti da je pracovek jeo sta je nalazio,ali to je daleko od tvrdnje da je bio lovac i svastojed sa vecim procentom mesa u ishrani.
Ako se hranio insektima on je već spadao u svaštojede, bez obzira na procenat o kojem sada možeš samo da špekulišeš.

I sad neka me neko ubedi da nije u pitanju samo i jedino nebriga roditelja pravdana žurbom i jurnjavom za poslom i novcem.

Nije samo to. U svoj toj priči ima i pomodarsva. Mlade majke neće više da kuvaju bebama slani obrok, kupe gotovu kašicu (to mi je rekla dr pedijatar koja leči moju decu). Pola šargarepe i krompirić plate 100 dinara i daju detetu da jede pasterizovani obrok jer je teško staviti šerpicu na šporet i voditi računa da se povrće skuva (propade im chat na netu ili igrica na facebook-u).
A država im dala punu platu da odgajaju svoju bebu.

Nije samo to. U svoj toj priči ima i pomodarsva. Mlade majke neće više da kuvaju bebama slani obrok, kupe gotovu kašicu (to mi je rekla dr pedijatar koja leči moju decu). Pola šargarepe i krompirić plate 100 dinara i daju detetu da jede pasterizovani obrok jer je teško staviti šerpicu na šporet i voditi računa da se povrće skuva (propade im chat na netu ili igrica na facebook-u).
A država im dala punu platu da odgajaju svoju bebu.
Ali, dođe baka skuva kašicu, ali neće to da jede. Onu kašicu što je kupljena u prodavnici i u kojoj ima ko zna šta jede sa apetitom. Na bakinu kašicu se mršti, vrišti, mlati rukama, brani se, neće i Bog.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back