Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve manje mesa na trpezi
Dok građani Evropske unije godišnje troše 75 kilograma mesa, u Srbiji samo 34 kilograma. Proizvodnja stalno u padu, a obori sve prazniji.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Godišnje broj grla opadne za tri do četiri odsto, a proizvodnja mesa je sa 600.000 tona pala na 450.000 tona. Početkom prošle godine u odnosu na isti period 2009. godine, broj goveda je za gotovo 64.000 grla bio manji, odnosno 6,4 odsto, a u štalama je i 25.200 manje krava i steonih junica.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
STOČNI FOND U ODNOSU na prosek iz devedesetih godina, Srbija sada ima za 20 odsto manje goveda, svinja za 22 odsto, ovaca za 26, a živine za 22,7 odsto. Najgora situacija je kod priplodne stoke. U odnosu na 1990. godinu broj krava i steonih junica manji je za 28 odsto, a krmača i suprasnih nazimica za čak 60 odsto.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.239.html:347016-Sve-manje-mesa-na-trpezi
Ajmo naucnici.....

Sve manje mesa na trpezi
Dok građani Evropske unije godišnje troše 75 kilograma mesa, u Srbiji samo 34 kilograma. Proizvodnja stalno u padu, a obori sve prazniji.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Godišnje broj grla opadne za tri do četiri odsto, a proizvodnja mesa je sa 600.000 tona pala na 450.000 tona. Početkom prošle godine u odnosu na isti period 2009. godine, broj goveda je za gotovo 64.000 grla bio manji, odnosno 6,4 odsto, a u štalama je i 25.200 manje krava i steonih junica.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
STOČNI FOND U ODNOSU na prosek iz devedesetih godina, Srbija sada ima za 20 odsto manje goveda, svinja za 22 odsto, ovaca za 26, a živine za 22,7 odsto. Najgora situacija je kod priplodne stoke. U odnosu na 1990. godinu broj krava i steonih junica manji je za 28 odsto, a krmača i suprasnih nazimica za čak 60 odsto.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.239.html:347016-Sve-manje-mesa-na-trpezi
Ajmo naucnici.....

I šta si hteo ovim da kažeš, naučniče?
Vodiš statistiku srpskog stočarstva?

, koje ste vi ''naucne'' dokaze dali, osim price da poznajete doktore koji su rekli da treba jesti meso sto vise svaki dan...:rotf:

Pa čovječe isprovaljivao si se za oskara. I daljje čekamo da nam pokažeš da je zvanični stav bilo koga da meso apsolutno treba izbaciti iz ishrane. Klipići ne znače ništa jer 1 ili 100 doktora ne mogu predstavljati zvanični stav Ministartstva Zdravlja ili njihove Komore.

Gospodjo gde su vasi lekari za koje tvrdite da lece pacijente , tako sto im govore da jedu sto vise mesa......za to ne postoji cak ni klipcic....

Није ти добро.
Привиђају ти се ствари.
Или си неко ко се шали, а уствари једе премного меса, а овде дошао да зеза народ..

Sve manje mesa na trpezi
Ajmo naucnici.....

Još jedan autogol Arlin...............:rostilj:

UK researchers found that vegetarians had a lower overall cancer rate than meat eaters, but contrary to suggestions from other studies, they found a higher rate of colorectal cancer among the vegetarians than among the meat eaters.
http://www.medicalnewstoday.com/articles/142427.php
Posto ne razumes englesi, kacis ,a ne znas sta znaci. Evo ti na srpskom
Pileće meso sadrži arsen koji izaziva rak!
http://www.poslednjavest.com/vestionline-svet/pileće-meso-sadrzi-arsen-koji-izaziva-rak.html
Prepečeno meso izaziva rak!
http://www.radiopingvin.rs/vest/814...gene-materije-Prepeceno-meso-izaziva-rak.html
Crveno meso podstiče rak pankreasa
http://www.totalportal.rs/zdravlje/299039/crveno-meso-podstice-rak-pankreasa
Mada ovo znaju i deca u skoli, tj. zabavistu, a ti da naucis....

Evo šta piše u tom linku koji si postavio.
http://www.poslednjavest.com/vestionline-svet/pileće-meso-sadrzi-arsen-koji-izaziva-rak.html
Pileće meso koje se prodaje u radnjama u SAD-u sadrži arsen, hemikaliju koja u velikim količinama uzrokuje rak, konačno je priznala FDA - Američka Administracija za Hranu i Lekove! I još gore, u svom vlastitom istraživanju, FDA navodi da se arsen dodaje u hranu za piliće i završava u njihovom mesu, i kao takvog ga svi
mi konzumiramo.

Još jedan autogol Arlin.............:D

Čitaj malo te linkove pre nego što postaviš.

U jednom kaže da je opasno previše pržiti meso a udrugom da su soli i nitriti opasni.Meso je važna i korisna namirnica.

Poslednja izmena:
cika sandokane da li znas da citas srpski ???
Komentar Matriks Vrlda: Ko zna koju stočnu hranu za perad i ostale životinje koriste u našoj regiji, što ta hrana uopšte sadrži i da li iko to kontroliše?!
Ukoliko ne uzgajate svoju vlastitu hranu, od srca vam preporučujemo da kupujete domaće meso i mesne proizvode direktno od seljaka proizvođača. Što je sigurno, sigurno je
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/187675/Pilece-meso-sadrzi-arsen-koji-izaziva-rak
Ispao is iz zonske lige......

:rotf::rotf::klap:

cika sandokane da li znas da citas srpski ???
Komentar Matriks Vrlda: Ko zna koju stočnu hranu za perad i ostale životinje koriste u našoj regiji, što ta hrana uopšte sadrži i da li iko to kontroliše?!
Ukoliko ne uzgajate svoju vlastitu hranu, od srca vam preporučujemo da kupujete domaće meso i mesne proizvode direktno od seljaka proizvođača. Što je sigurno, sigurno je
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/187675/Pilece-meso-sadrzi-arsen-koji-izaziva-rak
Ispao is iz zonske lige......

:rotf::rotf::klap:

Pa to ti i ja govorim od početka.
Nije meso to što je opasno već dodatci.

Moraćeš da učiš srpski ,kanda si zaboravio.

Evo šta piše u tom linku koji si postavio.
Pileće meso koje se prodaje u radnjama u SAD-u sadrži arsen, hemikaliju koja u velikim količinama uzrokuje rak, konačno je priznala FDA - Američka Administracija za Hranu i Lekove! I još gore, u svom vlastitom istraživanju, FDA navodi da se arsen dodaje u hranu za piliće i završava u njihovom mesu, i kao takvog ga svi
mi konzumiramo.

Još jedan autogol Arlin.............:D

Čitaj malo te linkove pre nego što postaviš.

U jednom kaže da je opasno previše pržiti meso a udrugom da su soli i nitriti opasni.Meso je važna i korisna namirnica.

Upravo tako cika sandokane i neka ti neko procita neko jer ti imas problema sa razumevanjem, meso ne valja nista ni prziti, nista sa mesom, jer meso je otrov...Meso je vazna i korisna namirnica koja izaziva rak....
There is "suggestive" evidence that red meat intake increases the risk of oesophageal, lung, pancreatic and endometrial cancer...
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4662934.stm
Tappel, A. (2007). "Heme of consumed red meat can act as a catalyst of oxidative damage and could initiate colon, breast and prostate cancers, heart disease and other diseases". Medical Hypotheses 68 (3): 562–564
Sesink, A. L. A.; Termont, D.; Kleibeuker, J.; Van Der Meer, R. (2001). "Red meat and colon cancer: dietary haem-induced colonic cytotoxicity and epithelial hyperproliferation are inhibited by calcium". Carcinogenesis 22 (10): 1653–1659

Bio bih veoma zahvalan kad bi me neko uputio gde u Bgd-u mogu da kupim POVRCE koje nije puno pesticida, fungicida i ostalih “cida”? Pricao mi komsija da njegov rodjak MORA DA PRSKA JABUKE 12 PUTA pre nego sto sazreju za prodaju! :tajna:

Cak i da nema toga, a svi znamo da ima, letos sam u Veru kupio neku salatu koja je ocajno mirisala na neki los parfem. Tek kasnije sam saznao da u svim supermarketima povrce i voce prskaju RAIDOM(!!!) i to ZBOG BUBA! :eek:

Tada sam ozbiljno pomisljao da spalim diplomu, kupim negde parce zemlje i postanem posten covek, seljak! Da pocnem sam da uzgajam povrce i sve sto mi treba! :kletva:

E, tu je nastao problem! Gde kupiti zemlju koja nije zagadjena kojekakvim teskim metalima, hemijom, kiselim kisama i statijaznam? Takodje, voleo bih da u tom regionu nije bilo dejstava NATO-a, bar u krugu od nekoliko desetina kilometara - ako ne trazim previse. :huh:

I da okolo nema divljih deponija, jer se moja lepojka mnogo plasi pacova. A i prenose razne bolestine…:koto:

Samo u tom slucaju, povrsinske i podzemne vode mozda nece biti zagadjene, ‘erbo ove travke mora se i zalivaju, majkeimga! :udriglavu:

Posto i meni samom ovo delovalo k’o nemoguca misija, prest’o sam i da razmisljam o tome da tu zapatim koje pilence, prasence, ili kravicu . Jer, cak i da nadjem zivinku sa dobrim genetskim potencijalom, sto ce reci, da mu mama i tata (ili ono samo) nisu kljukani kojekakvim hormonima rasta i antibioticima, necu imati cime da ih zdravo ‘ranim i pojim. :(

Kako god okrenes, moj klipan je na gubitku. Rekla mi drugarica, koja je btw lekar, da je crveno meso neophodno za razvoj frontalnog dela mozga, koji je opet zaduzen za misljenje, pamcenje, razum…:rtfm:

A ja bih, k’o svaki paor, da mi dete uci visoke skole u Beograd… :mrgreen:

Prosto mi dodje da dignem ruke od svega, pa da predjem na tu cuvenu pljeskavicu,sto sam cuo da ce da je naprave od maticnih celija - ako vec nisu. Ono, jeste da mi to opasno zvuci kao ‘rana za zemlje treceg sveta, ali ajde…:confused:

I, onako medju nama, razmisljam da l’ ce BUrek Obama da se odrekne svoje Thanksgiving Turkey, posto vidim da ta ujdurma ide otud? :think:

Poslednja izmena:
Otvorite neku temu sa drugom tematikom, primer "Deca i štetan uticaj sveće na decu kada nestane struje" pa da se prepiremo da li su bolje sveće od prirodnog ili veštačkog voska i koliko je štetnija sveća upaljena upaljačem od one koja je upaljena šibicom. Ili na primer "Deca i komšijski televizor; da li može da ošteti dečiji sluh?" pa da vodimo diskusiju o tome da li je fino da komšija gleda u svojoj kući Skupštinu dok deca u petoj kući pored uče ili je bolje da gleda kuvanje. Ovde smo ispucali sve naučne dokaze do kojih smo svi samostalno došli dugogodišnjim istraživanjima, a ima još mnogo tema o kojima možemo da raspravljamo.
Objasnio sam!

Otvorite neku temu sa drugom tematikom, primer "Deca i štetan uticaj sveće na decu kada nestane struje" pa da se prepiremo da li su bolje sveće od prirodnog ili veštačkog voska i koliko je štetnija sveća upaljena upaljačem od one koja je upaljena šibicom. Ili na primer "Deca i komšijski televizor; da li može da ošteti dečiji sluh?" pa da vodimo diskusiju o tome da li je fino da komšija gleda u svojoj kući Skupštinu dok deca u petoj kući pored uče ili je bolje da gleda kuvanje. Ovde smo ispucali sve naučne dokaze do kojih smo svi samostalno došli dugogodišnjim istraživanjima, a ima još mnogo tema o kojima možemo da raspravljamo.
Objasnio sam!
Imaš temu: ''Da li ste prešli na štedljive sijalice? '' ili tako nešto. Mislim da bi ti ona bila zanimljiva.
A ovde su stvarno ispucani svi ''naučni'' dokazi, i youtube snimci i tekstovi sa neta.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back