Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti im piši ako ti nešto smeta.

Ja ću i dalje da jedem i biljke i životinjke.

Ko i sav ostali normalan svet na celoj planeti.

Samo znaj da i oni iz UN kojima pišeš, jedu meso.

Opet o normalnosti. Ceo normalan svet i ratuje,ti onda uzmi snajper i rokaj koga stignes.
Procenat ljudi koji jedu samo meso nije ni blizu 100% vec daleko ispod. Sto zbog siromastva koje izazivaju kapitalisti sto zbog tradicije u pojednim zajednicama.

Nema potrebe kolega,da ikog spasavam.

Meni je sasvim u redu da se svako hrani onako kako može i želi.
Pobrko si ovaj stav sa stavom svoje sekte -SVI JEDITE KAKO VAM MI KAŽEMO.

To da je veganstvo opasno otkriju sami veganci , nekad na vreme a nekad prekasno .
Otkrićeš i ti, polako samo. Još te drže rezerve iz vremena dok si jeo meso.
Videćeš polako kao ti se organizam bude suočavao sa anemijom i ostalim poremećajima.

Uglavnom deca koja su bila vegani silom prilika, zbog siromaštva , zvala su se neuhranjena deca.
Užina u školi je bila obavezna upravo iz razloga da bi se i toj siromašnoj deci obezbedio bar jedan mesno-mlečni obrok dnevno.

Ipak razmisli pre nego što svoju decu izložiš upropaštavanju zarad tih tvojih fiks ideja koje će te proći čim ukapiraš ko i zašto zapravo stoji iz njih.

Rezerve cega?:hahaha:
Sala?
Covece,shvati,meso nema eliksir zivota u sebi. Sve sto u njemu ima ima u ostalim namirnicama.

Opet o normalnosti. Ceo normalan svet i ratuje,ti onda uzmi snajper i rokaj koga stignes.
Procenat ljudi koji jedu samo meso nije ni blizu 100% vec daleko ispod. Sto zbog siromastva koje izazivaju kapitalisti sto zbog tradicije u pojednim zajednicama.

..procenat ljudi koji jedu samo meso je mnogo manji od jedan..blizi je promilu.. :kafa:

nasledjuje se atopijska konstitucija, sklonost ka burnom reagovanju imunog sistema na neku vrstu alergena. to je preosetljivost organizma.
Тај тип конституције се и раније наслеђивао, па није било ни приближно оволико алергија.
И данас су деца алергична бар на нешто у преко 80%, а такав типконституције се не наслеђује ни близу у том постотку.
opet cu da ti napomenem ako ja burno reagujem na sunce, nemora da znaci da ce moji potomci burno da reaguju takodje na sunce
Покушај с оно што сам ти већ написао, знам да делује.
Иначе сам се изненадио колика је данас присутност алергије на Сунце
...mogu da budu alergicni na hranu, polen, prasinu. to je prekomerno stvaranje imunoglobulina u dodiru sa nekim supstancama koje izazivaju alergijske reakcije. dakle to je mogucnost preosetljivosti imunog sistema kada dolazi do prekomernog stvaranja imunoglobulina...sta ce da bude okidac ne moze dase predvidi, a nije retkost da okidaca ima vise.
kako si tako siguran da pre hiljadu dve godina nije postojala preosetljivost imunog sistema.
Што хиљаду, две година?
Нисмо у разреду у О.Ш. имали никог алергичног на Сунце, полен, убод пчеле, јаја, кикирики, јагоде или да је неко био срећни добитник астме или бронхитиса заснованог на алергији.
Додуше један дебељко је имао равне табане и неколико њих је било с кривом кичмом, али то није из алергијске приче.
Чак ни у НС-у није било никог с алергијама на Сунце или полен, алергијском астмом или алергијом на кикрики и јагоде, а имали смо мислим њих седморо из енормно загађеног Беочина.
И да нисам бр 1 из Алан Форда, матурирао сам 82.
Тек у војсци сам срео неке алергичне на нешто од клопе, сви из развијенијих делова бивше нам домовине.
alergija moze da se manifestuje na vise nacina...konkretno kod mene alergija na sunce se manifestuje samo promenama na kozi...tako da imas atopijski rinitis, atopijski dermatitis, atopijski bronhitis...alergija moze da se ispoljava svim ovim simptomima a moze i samo jednim...

..procenat ljudi koji jedu samo meso je mnogo manji od jedan..blizi je promilu.. :kafa:
Мислим да су само Ескими искључиво на месу уз незнатан додатак оног што се зове исландска маховина(због ц витамина), а ботанички је заправо лишај, иначе му је укус двапут гори од ужаса!

Тај тип конституције се и раније наслеђивао, па није било ни приближно оволико алергија.
И данас су деца алергична бар на нешто у преко 80%, а такав типконституције се не наслеђује ни близу у том постотку.Покушај с оно што сам ти већ написао, знам да делује.
Иначе сам се изненадио колика је данас присутност алергије на СунцеШто хиљаду, две година?
Нисмо у разреду у О.Ш. имали никог алергичног на Сунце, полен, убод пчеле, јаја, кикирики, јагоде или да је неко био срећни добитник астме или бронхитиса заснованог на алергији.
Додуше један дебељко је имао равне табане и неколико њих је било с кривом кичмом, али то није из алергијске приче.
Чак ни у НС-у није било никог с алергијама на Сунце или полен, алергијском астмом или алергијом на кикрики и јагоде, а имали смо мислим њих седморо из енормно загађеног Беочина.
И да нисам бр 1 из Алан Форда, матурирао сам 82.
Тек у војсци сам срео неке алергичне на нешто од клопе, сви из развијенијих делова бивше нам домовине.

:lol: ni mi u razredu nismo imali astmaticare iako bih mogla da ti pricam pricu o beocinu.....mejdutim moje dete koje je rodjeno u sred sume eto ima tu nesrecu da ima astmu kao posledicu atopijskog bronhitisa.
mislim da su alergije verovatno postojale, ali testovi kojima bi se utvrdili alergeni nisu radjeni. ova praksa je ucestala tek poslednjih par decenija...a mozda i godina. jednostavno ljudsko saznanje danas obuhvata sire polje nego pre 50-70-100 godina.

Poslednja izmena:
Sigurno... Procenat ljudi koji nemaju pristup pijacoj vodi je 20 %,a svi oni sigurno jedu meso,kao i procenat onih sto prezivljavaju sa manje od dolarom dnevno i oni sigurno prozdiru meso...

..kakve to veze ima sa predhodnim postom..?
..procenat ljudi koji jedu samo meso je oko promila..
..procenat ljudi koji ne jedu zivotinjske proizvode uopshte je oko procenta..
..procenat ljudi koji ne jedu samo meso, a jedu ostale zivotnjske proizvode je oko deset posto..
..procenat ljudi koji jedu meso uz ostale namirnice je ostatak..
..neki chesto, neki retko, neki kad god mogu, a neki kad god uspeju da ga pribave..
..i?

:lol: ni mi u razredu nismo imali astmaticare iako bih mogla da ti pricam pricu o beocinu.....mejdutim moje dete koje je rodjeno u sred sume eto ima tu nesrecu da ima astmu kao posledicu atopijskog bronhitisa.
mislim da su alergije verovatno postojale, ali testovi kojima bi se utvrdili alergeni nisu radjeni. ova praksa je ucestala tek poslednjih par decenija...a mozda i godina. jednostavno ljudsko saznanje danas obuhvata sire polje nego pre 50-70-100 godina.
Увек се враћам на оно да ако су све живе врсте на нашој планети функционалне, то морамо бити и ми, или нешто не би нбило у реду с рачуном вероватноће и теоријом великих бројева.
Једноставно ако пре није било алергија, а тешко да их је било јер онда претходно наведено не би функционисало, нити би ми догурали до данашњих времена, јер се сматра да је знатно мање од 1% свих врста из целокупне историје Земље данас присутно на њој, онда су све данашње алергије и малформације врсте(нпр смањена плодност мушкараца коју сам поменуо) у далеко највећој мери последица данашњих услова живота, од околине и хране оптерећене хемијом, до претеране чистоће и мањка физичке активности.
А наслеђивали смо оно што смо наслеђивали, бар за наше људске појмове, одувек исто.

I kao što sam obećala, evo ga jelovnik iz vrtića u koji ide moje dete

Ponedeljak, 27.2.
doručak: namaz od sardina, jaja i krem sira, jogurt
užina: jabuka
ručak: slatki kupus sa povrćem i mesom, hleb
užina: kifla sa džemom, čaj

Utorak, 28.2.
doručak: prženica, mleko
ručak: juneća supa, musaka od krompira, kupus salata, hleb
užina: namaz od krem sira, čaj

Sreda 29.2.
doručak: kačamak na mleku
užina: pomorandža
ručak: varivo od šargarepe sa svinjskim mesom, kiseli krastavčići, hleb
užina: pita od višnje, sok

Četvrtak 01.3.
doručak: namaz od pavlake i kačkavalj, čaj
ručak: ćufte u sosou od paradajza, pire krompir, hleb
užina: sutlijaš

Petak 02.3.
doručak: namaz od krem sira i jaja, kakao
ručak: pasulj sa povrćem, kupus salata, hleb
užina: kroasan sa kremom, čaj

Slikala sam telefonom, pa je slika mutna (zato sam prekucala)

Kao što se da videti i nema nekih mesnih prerađevina

..kakve to veze ima sa predhodnim postom..?
..procenat ljudi koji jedu samo meso je oko promila..
..procenat ljudi koji ne jedu zivotinjske proizvode uopshte je oko procenta..
..procenat ljudi koji ne jedu samo meso, a jedu ostale zivotnjske proizvode je oko deset posto..
..procenat ljudi koji jedu meso uz ostale namirnice je ostatak..
..neki chesto, neki retko, neki kad god mogu, a neki kad god uspeju da ga pribave..
..i?
Sve u svemu meso iz razno raznih razloga ne konzumira prilican broj svetske populacije...

..meso nikada i tokom celog zivota ne konzumira veliki deo svetske populacije..?
..mda..

Neki nikada,neki retko. Radi se o tome da se velike kolicine mesa u ravijenim zemljama baca i unistava dok na drugoj strani u nerazvijenim zemljama ljudi gladuju.
Toliko o tezama ovde da bi sve propalo kad bi stala ta pokretna traka na kojoj se kolju zivotinje.
Veliki deo svetske populacije zivi ispod dolara dnevno i bez pijace vode,odakle mislis da oni jedu meso?

Govorio sam o dostupnosti pijacoj vodi koju nema preko 2 milijarde ljudi u svetu...

..kako ga izrachuna, da mi je samo znati.. :lol: ..evo podataka iz avgusta:

Milijardu ljudi nema pristup bezbednoj pijaćoj vodi
........
Prema izveštaju, ljudi koji žive u Kambodži, Indoneziji, na Filipinima,
u Vijetnamu posebno rizikuju da obole od neke bolesti povezane sa prljavom vodom.
...........

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/273612/Milijardu-ljudi-nema-pristup-bezbednoj-pijacoj-vodi

..a evo shta tradicionalno jedu u navedenim zemljama:
http://en.wikipedia.org/wiki/Indonesian_cuisine
http://en.wikipedia.org/wiki/Cambodian_cuisine
http://en.wikipedia.org/wiki/Philippine_cuisine
http://en.wikipedia.org/wiki/Vietnamese_cuisine

..zashto bi pijaca voda bila preduslov za jedenje mesa..?

Poslednja izmena:
Ne delim tvoje misljenje. Sve neophodne sastojke mogu dobiti unosenjem mleka,mlecnih proizvoda,jaja,povrca,zitarica i voca.

Možda i mogu, nisam dovoljno stručna da tvrdim tako nešto.
A mora se priznati da ni jaja ni melko nisu kvalitetni kao ranije (sve je posledica ishrane životinja).
Ja svojoj deci spremam meso i oni ga jedu, i koliko vidim, ništa im ne fali od jedne šnicle ili bataka za ručak (tu su naravno i prilog od povrća i salata).

A na priču da će se uslovi u klanicama i farmama poboljšati ako ne budem jela meso ne nasedam. Kao da je seljak pre 100 godina humanije klao svinjče.

I živo me zanima koji to procenat ljudske populacije ne konzumira meso!!! I ko je uradio takvu statistiku?

Ja lično ne poznajem ni jednog vegetarijanca ili veganca. Ja postim (trenutno ne jer sam bila bolesna, pa kada mi se oporavi organizam postiću barem par nedelja ovog posta) i znam još mnogo ljudi koji poste ceo post ili deo posta.

Poslednja izmena:
I kao što sam obećala, evo ga jelovnik iz vrtića u koji ide moje dete

Ponedeljak, 27.2.
doručak: namaz od sardina, jaja i krem sira, jogurt
ručak: slatki kupus sa povrćem i mesom, hleb
užina: kifla sa džemom, čaj

Utorak, 28.2.
doručak: prženica, mleko
ručak: juneća supa, musaka od krompira, kupus salata, hleb
užina: namaz od krem sira, čaj

Sreda 29.2.
doručak: kačamak na mleku
ručak: varivo od šargarepe sa svinjskim mesom, kiseli krastavčići, hleb
užina: pita od višnje, sok

Četvrtak 01.3.
doručak: namaz od pavlake i kačkavalj, čaj
ručak: ćufte u sosou od paradajza, pire krompir, hleb
užina: sutlijaš

Petak 02.3.
doručak: namaz od krem sira i jaja, kakao
ručak: pasulj sa povrćem, kupus salata, hleb
užina: kroasan sa kremom, čaj

Slikala sam telefonom, pa je slika mutna (zato sam prekucala)

Kao što se da videti i nema nekih mesnih prerađevina

Ovo sve je otprilike meni dorucak

Možda i mogu, nisam dovoljno stručna da tvrdim tako nešto.
A mora se priznati da ni jaja ni melko nisu kvalitetni kao ranije (sve je posledica ishrane životinja).
Ja svojoj deci spremam meso i oni ga jedu, i koliko vidim, ništa im ne fali od jedne šnicle ili bataka za ručak (tu su naravno i prilog od povrća i salata).

A na priču da će se uslovi u klanicama i farmama poboljšati ako ne budem jela meso ne nasedam. Kao da je seljak pre 100 godina humanije klao svinjče.

Meso od 3 puta nedeljno nije zdravo . Od svih unesenih kalorija meso treba tek da cini 5 % do 10 % . Znaci ako neko unosi 15000 kalorija nedeljno od toga najvise treba da bude 1500 kalorija od mesa .tj najvise pola kile mesa nedeljno , sto ja pojedem za rucak . Vecina kalorija treba da potice iz voca i povrca preko 75 %

Meso od 3 puta nedeljno nije zdravo . Od svih unesenih kalorija meso treba tek da cini 5 % do 10 % . Znaci ako neko unosi 15000 kalorija nedeljno od toga najvise treba da bude 1500 kalorija od mesa .tj najvise pola kile mesa nedeljno , sto ja pojedem za rucak . Vecina kalorija treba da potice iz voca i povrca preko 75 %

.. :eek:
..preporucheni dnevni unos mesa za odraslu osobu je 0,8g po kg telesne tezine..
..znachi, za mene 50-ak grama, to je mala krmendala ili tri-chetiri cufte ili pileci batak..
..sa pola kg mesa ja napravim ruchak za celu porodicu, dvoje odraslih, dvoje tinejdzera i dva malishana..

.. :eek:
..preporucheni dnevni unos mesa za odraslu osobu je 0,8g po kg telesne tezine..
..znachi, za mene 50-ak grama, to je mala krmendala ili tri-chetiri cufte ili pileci batak..
..sa pola kg mesa ja napravim ruchak za celu porodicu, dvoje odraslih, dvoje tinejdzera i dva malishana..

verovatno vam je cela porodica neisranjena . Kod mene se jede bar 2 kg mesa dnevno , nas 5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back