Deca u Srbiji odrastaju na mesnim preradjevinama i brzoj hrani !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da nisi originalna. Znam jedan dobar procenat dece predškolskog uzrasta kojima je muka od ovoga ili onoga. Sve je manje-više normalna hrana :eek: ako nisi alergična stvarno ne vidim zašto ti je muka ili imaš dijareju. Možda bi trebala da proveriš krvnu sliku, uzorak stolice i sl. bez da te zajebavam.
nemam pojma, sve osim mesa sam jela na gomile kao klinka bez ikakvih problema
i onda sa godinama se odvikavala

jedini zdravstveni problem koji imam je sto sam sa vremena na vrijeme anemicna

Po tvojoj logici policija zna da je Veganstvo zdravo i zato su dopustili javni skup da se prezentuje biljna ishrana. Policija zna da Veganstvo zdravo, a ti ne znas.

Ti si strašno naporan u pojedinim momentima. Ne nisam to tvrdio. Ono što ti ne kontaš da policija može da zabrani skup samo ako bi promovisao zakonom zabranjene stvari,predstavljao bezbjedonosnu prijetnju ili prijetnju po javni poredak,red i moral. Veganstvo nije protivzakonito,njegova promocija ne predstavlja prijetnju ni za kog i ni zašta i zato nije moglo biti zabranjeno! Policiju ne interesuje da li je taj način ishrane zdrav,niti traži mišljene ministarstva.

Mozes se procitati da pojedinci tvrde da je Veganstvo-ishrana namirnicama biljnog porekla stetna, tj da nije dovoljna, da su Vegani stalno bolesni, da nemaju dovoljno vitamina,proteina,minerala,ruda...da je to ustvari jedna sekta,da je to moda....
Ako je Veganstvo toliko stetno, a pojedinci barataju sa naucnim dokazima, ja im savetujem da obelodane svetu istinu, jer kako stvari stoje u svetu, a i Srbiji ishrana biljnim namirnicama se preporucije kako od UN, tako i od samih drzava kao sto je slucaj i sa Srbijom. Ako je Veganska ishrana nedovoljna, zasto se dozvoljava javni skup gde se propagira takav nacin ishrane, zasto na drzavnoj televiziji doktori daju nstrucno misljenje o stetnosti mesa, da se smanji i izbaci iz upotreba, a naglasava se prednost biljnih namirnica ???!!!
Pojedinci treba da skupe sve dokaze sto su napisali ovde- da je veganska hrana ( voce,povrce,mahunarke,zitarice,pecurke..) puno pesticida i uranijuma, da Vegani oboljevaju vise od raka,nego ovi sto jedu meso, onaj klip sto je cika sandokan stavio zena prica kako je Veganstvo lose...i ostale naucne dokaze i posalju nadleznima da reaguje drzava i da spreci jednu takve negativnu i stetnu pojave kako sto je Veganstvo.
Politika reklamira Veganski kuvar i zivot bez mesa. Kako su to smeli da objave i reklamiraju, ako smo ovde dobili informacije da Veganstvo nesto lose ?
Život i stil
Život bez mesa je moguć
Sarma sa pirinčem i mlevenim orasima biće ukusna kao i ona sa mesom, a niko neće biti ubijen zbog tog jela, kaže Nikola Pešić, autor „Veganskog kuvara”
Za doručak banane, za ručak sarma sa mlevenim orasima, uz kolač od kuskusa, za večeru pljeskavice od heljde – ovo je samo jedna kombinacija jela koja u knjizi „Veganski kuvar” predstavlja Nikola Pešić. Kuvar, za koji je predgovor napisala dr Nina Bulajić, makrobiotički konsultant i član Izvršnog odbora Udruženja za javno zdravlje Srbije, biće predstavljen večeras u 19 sati, u beogradskoj galeriji „Zvono”.

Autor sajta Zdravi recepti i istoimene Fejsbuk stranice, inače likovni umetnik, ovim kuvarom iskazuje kreativnost i na drugom polju, nudeći nove ili zaboravljene recepte od namirnica biljnog porekla. Prvi veganski kuvar u Srbiji, kako tvrdi njegov autor, pokušava da dokaže da greše svi koji misle da život bez mesa nije moguć.

Autor skulpture „Eritrocit”, koju „Politika” dodeljuje na Festu, druži se sa varjačom od malih nogu. Pre nekoliko godina počeo je sa makrobiotičkom ishranom, a kasnije kada mu se, kako kaže, pročistio i um, a ne samo telo, prešao je na veganstvo što znači da ne jede namirnice životinjskog porekla – mleko, meso, ribu, jaja, pa čak i pčelinji med. Dosledni vegani čak ne nose odeću od kože, krzna i vune.

– Ishrana budućnosti moraće pre ili kasnije da postane veganska. Masovno uzgajanje i zloupotreba životinja radi dobijanja mesa, mleka i jaja već izazivaju katastrofalne ekološke posledice. O pustošenju mora i okeana da i ne govorim. Nemamo nikakva prava da životinje ubijamo i držimo u zatočeništvu. Kršenje prirodnih zakona vraća nam se u obliku kardiovaskularnih oboljenja, dijabetesa, gojaznosti... Hrana ne mora biti začinjena bolom nedužnih životinja, kako bi bila ukusna, lepa i zdrava – objašnjava Pešić zašto je prešao na biljnu ishranu.

Iako postoje uverenja da je taj režim ishrane nepotpun, naš sagovornik tvrdi da su to samo predrasude i kaže da veganska jela ne oskudevaju u hranljivim sastojcima, već se umesto mesa, ribe, jaja, mleka i mlečnih proizvoda koriste mahunarke, žitarice, koštunjavi plodovi, voće i povrće.
– Sarma sa pirinčem i mlevenim orasima biće podjednako ukusna kao ona sa mesom, hranljiva vrednost će joj biti ista, a niko neće biti ubijen zbog te sarme – naglašava Pešić i tvrdi da za pripremu veganskih jela nije potrebno biti ni veštiji kuvar, ni provoditi više vremena pored šporeta, a da nisu ni skuplja od spremanja konvencionalnih obroka.

– Ko inače kuva, sada će raditi to isto, samo od drugih namirnica i na drugi način. Veganska ishrana ne mora biti nečije stalno opredeljenje, već ovu hranu može jesti po nekoliko dana sedmično ili na primer za vreme posta – dodaje umetnik i autor „Veganskog kuvara”.

Svi sastojci za jela iz ovog kuvara, prema rečima Pešića, mogu se kupiti na pijaci, u supermarketu ili prodavnici zdrave hrane – pasulj, leblebija, sočivo, soja, kinoa, heljda, semenke bundeve, konoplje, lana, susama…

Tvoje "reference" se uglavnom svode na youtub klipove i izjave čelnika PETE. Juče si tvrdio da je zvaničan stav svih doktora u Srbiji da je meso nezdravo i da ga treba izbaciti iz upotrebe. Dokaži to ako možeš. Samo ne klipovima već nam pokaži zvanični stav Ministarstva zdravlja Srbije ili Ljekarske komore!
Klipovi sa youtuba, su sa drzavne televizije Srbije koje je video ceo narod, i da nisu bile na youtubu.
Nemam nameru da ponavljam klipove koje sam jedanput objavio, a ti si rekla da znas doktore koji su rekli da meso zdravo, i sta bi sa tim doktorima ????

Klipovi sa youtuba, su sa drzavne televizije Srbije koje je video ceo narod, i da nisu bile na youtubu.
Nemam nameru da ponavljam klipove koje sam jedanput objavio, a ti si rekla da znas doktore koji su rekli da meso zdravo, i sta bi sa tim doktorima ????

Jeda,deset ili sto doktora ne predstavljaju sve doktore Srbije niti imaju pravo da predstavljaju zvaničan stav ministarstva,komore ili države. Neko ti je već postavljao tekstove u kojima se kao obavezno u ishrani djece preporučuje meso. Ja sam ti postavljao tekst u kome doktorica jasno kaže da je za izbjegavanje prehlade potrebno jesti jaku i masnu hranu.

Sta ti znas, ti si bio u Iraku i Afganistanu i znas sta je bilo ???!!! Nemoj me zasmejavati. Ko da kazes policija u Americi je poznata po zlocinima, zato sto radi svoj posao.

O tome su pisali i ozbiljniji mediji. Ne u Srbiji već u svijetu. Sad su meni neke stvari jasnije. PS Neozbiljno je porediti zvaničnu policiju i privatnu vojsku.

..da li dotichna doktorka nalaze ishranu bez mesa i deci, o kojima je ova tema
i da li obaveshtava chitaoce o riziku od psihomotornog zaostajanja ukoliko deci ne budu uvrstili mesu u ishranu tokom prvih godina zivota..?

http://journals.lww.com/jpgn/Fullte...sumption_is_Positively_Associated_with.9.aspx

Vegetarijanska ishrana za decu
Prim. dr Jasminka Komnenović, pedijatar-nutricionista
http://www.yumama.com/dete/ishrana-dece/2789-vegetarijanska-ishrana-za-decu.html

Mozes se procitati da pojedinci tvrde da je Veganstvo-ishrana namirnicama biljnog porekla stetna, tj da nije dovoljna, da su Vegani stalno bolesni, da nemaju dovoljno vitamina,proteina,minerala,ruda...da je to ustvari jedna sekta,da je to moda....
Štetna i nedovoljna nije jedno te isto. Zašto izvrćeš napisano?
Da je sekta sam si posredno rekao, dajući izrazu "vegani" veliko slovo... Jehovini Svedoci..... Pravoslavci, Baptisti... Vegani..... msm gramatički je neispravno ako ništa. A da je pomodarstvo velikom broju ljudi, jašta je. To bi i ti trebao da vidiš.

zdrava hrana? glupost, od citave desne strane slike mi je ili mucnina, ili povracanje, ili grcevi, ili provedem citavo vece na relaciji krevet-wc
crveno meso me zamara manijakalno,
budem kao zmija nakon sto proguta antilopu i moram da mirujem satima da bih to svarila
a kruh, ovaj "zdraviji" i hrana sa citavim zrnima inace mi zezne probavu ako jedem ista vise od kriske a ovdje je citava komadina posvecena pastama i jajima i kiflama
o mlijeku i mlijecnim proizvodima da ne govorim
jos mi jedino jogurt ne prisjeda, ali ga ni ne pijem vise od jednom sedmicno i u malim kolicinama
burek vise ne mogu da pojedem citav nego u epizodama, em sir em ulje
ulje ne mogu da svarim vise samo mi se vraca u grlo

od citave ove mape zdrave hrane, lezi mi samo povrce, a ostalo u kontrolisanim kolicinama
ne znam ko moze da jede sve ovako kao sto je na slici, bez problema
kao da svi imamo ista tijela sa istim potrebama

Primetićeš da u uglu stoji da iza ove fotografije stoji britanska FOOD STANDARDS AGENCY .

A piše ti i ime sajta food.gov.uk

Zabrinuo bih se da sam na tvom mestu ako je stvarno tako kao što kažeš.

Moja ishrana je manje više slična onoj sa fotografija i nemam nikakvih problema.

Poslednja izmena:
Bas si uporan

Goran Papović, predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije kaže da je javna tajna da se u parizere, viršle i ostale polutrajne kobasice stavlja svakakav otpad. Od mesa kome je istekao rok trajanja preko njuški, repova, jezika, ušiju, kože, tetiva, loja, limfnih čvorova, pljuvačnih žlezda, iznutrica, sve do kostiju i papaka. Sve to se melje i meša sa mesom, sojom i aditivima. Na taj način proizvođač ima veću zaradu.
https://www.vesti-online.com/Stampano-izdanje/11-12-2011/Tema/186196/I-kerovi-izbegavaju-klanice

Čovek jednostavno nema pojma i lupeta. Demantuje ga praksa da se klanični otpad baca .
Znači nije ni senzacionalista nego lažno optužuje gomilu ispekcija koje rade scvoj posao.

Dakle, lupeta čovek neodgovorno i bez ikakvog pokrića.

Budalo da ja tebe pitam nesto,onako prijateljski.Zasto su tvoji postovi konstantno na temama o zdravoj ishrani,u kojima grcevito branis one stvari koje su stetne po ljude,narocito na temama koje pominju decu i njihovo zdravlje?

Nisi mi odgovorio na NPIM-u kad sam te pitao za postavljanje tvog avatara gde si nakacio lice coveka koji je slep a zanimalo me ima li to neku misticnu poruku ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back