Lexa
Buduća legenda
- Poruka
- 30.368
Joj ljudi po stoti put to je isti likJoš nešto, ja sam LIKI, a ne Ilke, Licky ... ili kako me već ti i tvoj Arlington nazivate.
Ako vam ovakve stvari ne objasne ne znam šta će.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Joj ljudi po stoti put to je isti likJoš nešto, ja sam LIKI, a ne Ilke, Licky ... ili kako me već ti i tvoj Arlington nazivate.
Nije.To preko krastavaca je proizvedeno u labaratoriji a isporucuje se sirim potrosacima u koje i ti spadas.Kupujes na pijaci zar ne? Nisi se pohvalio da imas svoje proizvode.
Koliko puta za godinu dana si pojeo sira.Zdravlje na usta ulazi,jer si se tom parolom vodio
Po rečima dr Vesne Rakonjac, od 21 uzorka sira i kajmaka, polovina je bila neispravna. Naime, analiza je pokazala da gotovo polovina uzorkovanih mlečnih proizvoda sadrži opasne bakterije
Zao mi samo dece koja su navucena od starijih ..ali ima nade,sve vise ljudi dolaze pameti
![]()
Slazem se,od kad je provaljen AR se povukao...i dalje sam u soku sta sve ljudi rade,nicim izazvani..Joj ljudi po stoti put to je isti lik![]()
Ako vam ovakve stvari ne objasne ne znam šta će.
Najnovija vest iz sveta nauke, datum postavljanja Mart 13, 2012, svezijeg od ovoga nema.
Are Burgers Healthy? Why Red Meat is NOT Bad For You
Zasto crveno meso nije lose za tebe
Alan Aragon- najpoznatiji nutricionista u Americi- http://lmgtfy.com/?q=alan+aragon
http://www.livestrong.com/blog/are-burgers-healthy-why-red-meat-is-not-bad-for-you/
“In addition, a higher red meat intake was associated with a higher intake of total energy but lower intakes of whole grains, fruits, and vegetables.”
Oni koji su konzumirali najvece kolicine mesa su isto tako unosili najmanje zitarica, voca i povrca, i imali najveci unos kalorija.
“Men and women with higher intake of red meat were less likely to be physically active and were more likely to be current smokers, to drink alcohol, and to have a higher body mass index
Oni koji su konzumirali najvece kolicine mesa su manje bili izlozeni nekom fizickom aktivnoscu, i veliki broj njih su uzivali u pusenju, alkoholu, i imali vecu telesnu tezinu nego preporucenu.
Sto znaci ono sto sam govorio jos u drugim prethodnim temama na zdravlje: NE MOZES DA OKRIVIS SAMO JEDNU NAMIRNICU I NJOJ DA PREPISES SVE VRSTE BOLESTI, A DA PRITOM NE POGLEDAS NA CELU TVOJU ISHRANU.
Pa viš da polazi od toga da treba svi da se preselimo na salaše a gradove da ostavimo pacovima. Nije mi samo jasno gde misli da potrpa dva miliona ljudi. Evo ja, to jest moji, imam bašticu, uopšte nije mala. U dvorištu ruže i nekoliko voćki. Jabuke jednostavno neće da rastu. OK možda im fali malo pažnje..... isto važi za grožđe. Ima ljudi kod kojih buja, ali to je ono gadno koje stvarno ne znam ko jede. Nadam se da se pravi neko vino od njega bar.
Bio orah, ali orah kad se ubahati zauzme pola dvorišta pa uguši sve ispod. Komšije se žalile pa isekošmo oraj.
Višnja je interesantna. Jedne godine rodi kao luda, sledeće nema ništa. Dunja je stara, kad procveta pa mesec dana posle, ima nenormalno mnogo plodova. Od toga na kraju ostane 3 do 4 velike dunje, pošto bi inače pukla pod teretom. Toliko o voću. Ima i kruška i jagode, kruška je crvljiva, jagode su OK ali traju dve nedelje. Posle toga imaš po nekoliko komada skoro cele godine.
Što se bašte tiče, uspeva: paradajz (ovo je jedna stvarno fantastično zahvalna biljka), uspeva zelena salata uglavnom, krastavci, tikvice i luk (crvljiv u prvo vreme, ali ga skoro uvek ima). Ostalo: krompir, pasulj, grašak, boranija, šargarepa, peršun, cvekla, rotkvice, paprike, lubenice, bundeve, blitva... uspevaju sezonski. Ima sezona u kojima ne uspevaju ič, ima sezona u kojima ne moš da ih iskoreniš. Mnoge od navedenih zahtevaju intenzivno navodnjavanje, osobu koja će celo leto da posveti 2 sata života svaki dan samo zalivanju.
Ako bismo na celoj površini posadili krompir, nadajući se da će te godine da uspe, imali bismo krompira za celu godinu.
Ali ne može se živeti samo od krompira, zar ne?
Ovo nije seosko područje, niko se poljoprivredom ne bavi da preživi, svi rade negde. Bar jedan u porodici. Nema teoretske šanse da na ovolikom posedu bude dovoljno (bez otrova protiv moljaca, zlatice i sl.) da se proda i kupe patike. Ne možeš da jedeš krompir a da nemaš mleka i jaja. Ne možeš jesti kuvani krompir, bez ulja ili masti, cele godine. Možda bi (teoretski) bilo mesta u srbiji za svakog čoveka da ima jedan ovakav posed, mada je i to fantastično (vratimo se na cifru od dva miliona Beograđana). Srbija je plodna, dozvoljava stvarno mnogo u poređenju sa ostalim delovima sveta. Uzeti nju kao reper za podelu zemlje bi bilo i previše zahvalno ali hajde da to baš uradimo... da je stavimo u prosek. Ovo je još Vojvodina, slabo naseljeno područje a plodno i lako za obradu. Reko bi čovek - raj za vegane.
Industrija je pojela govance, toliko su usrali sa uvozom i šećerima da se ceo svet podgojio, svima su začepljeni krvni sudovi. Nema teoretske šanse da živimo na čistoj poljoprivredi, neizvodljivo je prijatelji moji "humani". Ne volim ni ja industrijsku hranu ali, zahvaljujući njoj, vi sebi možete da dozvolite luksuz ishrane "organskim biljem", zahvaljujući tome što se velika većina naroda hrani otrovima. Na stranu što imate uopšte para za to..... ovde još uvek šargarepa seljaka iz Vojke nije luksuz, u Americi kako sam shvatila nije baš tako.....
Suludo je što kupujemo voštane jabuke kada jabuka, ako se dobro čuva, može cele zime da stoji a da ne istruli. Malo dehidrira i to je to..... evo upravo jedem slatku, sa "matiranom ljuskom", tačno se vidi da je domaća, a lepa je, skoro savršena..... voće ako se ne prska otrovima ne daje dovoljno ploda. Mi takve nikada nismo uspeli da proizvedemo, jer otac nije želeo da jedemo prskano. Nije ni bilo potrebe, uostalom..... bilo je plata, bilo je druge hrane, nismo i ne trebamo zavisiti od jabuke.
Ovo gde ja živim, cave man i kamajlo i ako ima još koga... andrea ne pošto kapiram da je ona iz neke druge priče..... ovo je upravo ono o čemu vi sanjate i ja se potpuno slažem da je sve ovako daleko zdravije i bolje nego kupovati u maksiju i idei. ali jednostavno N I J E D O V O LJ N O. Čak i sa uzgojem životinja, ne bi bilo dovoljno, jer ljudima ne treba samo hrana. I da im treba samo hrana, nije dovoljno jer nema dovoljno te hrane za celu godinu. 4 puna zamrzivača povrća za četvoročlanu porodicu ne bi bila dovoljna, možda da su dopola puni mesa.
Jedini način da prestane ovo pumpanje hormonima i šećerima je da se takvi kao vi počnu zalagati za uvođenje kontrole u industriju, umesto što serete seljacima kako kolju životinje.
Radite nešto korisno, osnujte svoju mini inspekciju sa 20 nezavisnih novinara i 5 naučnika. Spasite decu od aditiva i emulgatora, od soka koji ima 200 kalorija po 100ml?!?!?!?!?!?!?!?!?! Pre neki dan natapam piškote istim i reko daj da ždraknem koliko ima..... Auuuuuuuu o.O
U jednoj čaši "prirodnog soka od pomorandže" ima 500 kalorija! 3 čaše i ja ne moram da jedem ceo dan![]()
A želudac traži. Snikers ima 50 grama, a obrok je. Želudac traži i dobije, tako se gojimo. Telo je prevareno. U snikersu nema mesa. U guarani nema mesa. Nije meso problem.
Spasite narod ovog đubreta od hrane, učinite industriju ograničeno bezobraznom. Ako mora da se truje hrana da bi je bilo više, ne mora iz marketinških razloga, zbog "poboljšanja ukusa"... ovaj sok je odvratan, presladak je ali nekome se očigledno baš zato sviđa. Evo ja se prva pridružujem vašoj organizaciji, ali samo ako mi obećate da nećete nijednu zucnuti o tome da ne treba da jedem meso. To nije normalno. To nema veze sa zdravljem. To ima veze samo sa vašim ličnim emocijama.
Rekao sam ti da ne smaras, nego da mi pokazes studije koje podrzavaju vegansku ishranu.

Slazem se,od kad je provaljen AR se povukao...i dalje sam u soku sta sve ljudi rade,nicim izazvani..

Ko si ti da nesto trazis i zahtevas.Idi jedi sira i kajmaka .
Po rečima dr Vesne Rakonjac, od 21 uzorka sira i kajmaka, koji se kupcima nude na kruševačkim pijacama, polovina je neispravna
![]()
Kamael je vec uhvacen kako laze nekoliko stranaca unazad i zna se da kopira sve sa nekih glupih sajtova sto nemaju veze sa vezom i ne zaboravite njegovu recenicu: Ljudi su ziveli nekada 300 godina hraneci se samo biljnom hranom.: 300 godina!!!![]()

a casu marzu? voli li neko?SIREVI PUNI BAKTERIJA
TVRDI i polutvrdi sirevi u beogradskim prodavnicama nisu dobili prelaznu ocenu!
Ovo je pokazalo ispitivanje i ocenjivanje kvaliteta tvrdih i polutvrdih sireva, koje je obavio Pokret potrošača Beograda u saradnji sa Privrednom komorom Beograda. Prosečna ocena kupljenih i ispitanih sireva iznosi 49,78 bodova i nalazi se u zoni nezadovoljavajućeg kvaliteta.
Prema rečima Petra Bogosavljevića, predsednka Pokreta potrošača Beograda, kupljeno je ukupno 19 uzoraka za analize, superanalize i ocenu senzornih svojstava. Od toga je 18 uzoraka iz domaće proizvodnje, a jedan iz uvoza.
Domace...Zlatiborac
ŠAROLIKO
CENE tvrdih sireva kretale su se od 380 do 969,90 dinara po kilogramu
Bolje deci kupite igracku a ne zarazene sireve.

Otrovno meso iz Nemačke u Srbiji zdravo!?
Cuj prijatelju,jeste za forumase.Sada ce doci budala koji na svakoj strani negira cinjenice i naucna istrazivanja i pisace kako je meso zdravo.Na danasnjem casu su naucili da je svaki drugi komad sira koji kupe detetu neispravan i zarazen,videcemo kolliko njih ce zavrsni ispit poloziti sa prelaznom ocenom.
- Danijelu boru vrati se u klupu i sedi,jos juce si trebao da izadjes iz coska.
*
Velika panika vlada u evropskim zemljama povodom ovog pitanja, dovoljno govori i saopštenje Ruske Federacije, koja je juče objavila da je pojačala kontrolu mesa koje dolazi iz Nemačke i drugih evropskih zemalja, pa čak i da se razmišlja o tome da se zabrani uvoz mesa ako se u što kraćem roku ne dobije zvanična informacija o trenutnoj situaciji. Slična mera će se primeniti i ako se proceni da evropske mere kontrole nisu zadovoljavajuće.
I dok britanske vlasti panično nastoje da uđu u trag pošiljkama jaja iz Nemačke kako bi izvršile potrebne testove, zvaničnici su nagovesti da je tokom prošlog meseca samo u Holandiju izvezeno čak 136.000 jaja sa jedne farme na kojoj je pronađena zaražena stočna hrana. I pored svega, Berlin i dalje tvrdi da nema opasnosti po zdravlje građana, odnosno da je sva kontaminirana stočna hrana prikupljena i da su svi sumnjivi prehrambeni proizvodi povučeni iz prodaje. Koliko je toga već prodato, odnosno odavno se našlo u lancu ljudske ishrane, u ovom trenutku niko ne može ni da pretpostavi.
VLADA ARSIĆ press online
Trebalo bi da dobijete sto govorite da sam Arlington.To vam je odgovor na podatke o zarazenom siru.Nemozete samnom da se izborite,kako bi bilo i da je on tu.Istina ce vas osloboditi.Ukoliko unesete barem mrvicu etike u vase zivote i ne dajetre deci zarazen sir i kancerogeno meso.
Danijelu vrati se u klupu,da te neko od ucenika otpozadi ne udari po tintari,ostre su ivice zida.
Trebalo bi da dobijete prijavu sto govorite da sam Arlington.To vam je odgovor na podatke o zarazenom siru.
Ne mozete samnom da se izborite,pa govorite da sam trol.Kako bi bilo da je i on tu.Istina ce vas osloboditi.Ukoliko unesete barem mrvicu etike u vase zivote i ne dajete deci zarazen sir i kancerogeno meso.
Danijelu vrati se u klupu,da te neko od ucenika otpozadi ne udari po tintari,ostre su ivice zida.

)@ Kamael je vec uhvacen kako laze nekoliko stranaca unazad i zna se da kopira sve sa nekih glupih sajtova sto nemaju veze sa vezom i ne zaboravite njegovu recenicu: Ljudi su ziveli nekada 300 godina hraneci se samo biljnom hranom.: 300 godina!!!
Ha,ha,ha...drzi se prica tvoje uciteljice ukoliko si uopste isao u skolicu i dobio pcelicu.
![]()
Uhvati se sa budalom za rucicu i pravac na pijacu po sir od 900 din.Kupite dva komad,jedan ce biti ne zarazen.
Po rečima dr Vesne Rakonjac, od 21 uzorka sira i kajmaka, koji se kupcima nude na kruševačkim pijacama, polovina je neispravna

jel si ti cuo za photoshop?![]()
Ne bih odvajala ovaj sir nikako od paradajza i krastavaca....mmmmmmmmm//
A i ako pojedeš koju bakteriju neće ti ništa faliti.
.
Trebalo bi da dobijete prijavu sto govorite da sam Arlington.To vam je odgovor na podatke o zarazenom siru.
Ne mozete samnom da se izborite,pa govorite da sam trol.Kako bi bilo da je i on tu.Istina ce vas osloboditi.Ukoliko unesete barem mrvicu etike u vase zivote i ne dajete deci zarazen sir i kancerogeno meso.
http://www.livestrong.com/article/164132-tofu-food-poisoning/
Tofu is a nutritious, lean source of protein. However, because it meets the criteria to be classified as a potentially hazardous food, certain precautions must be taken to prevent the growth of harmful microorganisms. Microorganisms may grow on tofu itself or in the water that tofu is packed in. Tofu can be safely enjoyed as long as proper refrigeration and storage techniques are followed.