Deca u Srbiji najrazmaženija

najstrašnije mi je bilo kada su mi nakon nekog sranja, najčešće u školi govorili: čekaj samo da dođem kući i onda višednevne tirade... bolje me ubi. :sad2:

a ovo sa malom decom se rešava stiskom i smeškom, da niko ne vidi... ili ga počupaš za repić, smešak obavezan za širu masu... :roll:
uvek su roditelji u ovakvim situacijama i krivci i sopstvene žrtve.

Ti transovi sa padanjem na pod i udaranjem šakama i nogama, leče se ignorisanjem.

Naravno, ne možeš ostaviti dete da ti urla posred marketa, a ti se pokupiš i odeš. Ali dete koje vata na foru ucene - a sva deca nekad pokušaju nešto slično, deca su kao male zverčice, i vrlo dobro znaju kako da manipulišu roditelje koji se daju manipulisati - htedoh reći, dete koje je sviklo da mu vrištanje i bacakanje po patosu bude nagrađeno; neće se bacat u trans samo na ulici. Radiće isto i kod kuće kad mu nešto odbiješ, odnosno zabraniš.

Tako da se ta stvar rešava kod kuće. Ignoriši, i posle nekog vremena, samo će da uvidi da ništa ne postiže.

Veći je problem što su roditelji bolećivi na svoju decu, što je normalno; ali zbog bolećivosti mnogi prosto nisu u stanju slušat svoje dete kako vrišti. Pomaže ako se čovek, tokom incidenta, natera da razmišlja logično - da dete ne vrišti jer je u smrtnoj opasnosti i umire, već prosto pokušava da vas na brzu ruku savata. Neće mu ništa biti, a kad ga na isti način uspete ignorisati još koji put, prestaće s takvim ponašanjem.

Pa slično napisah, ignorisanje mi deluje kao rešenje.
Naravno, neću ga ostaviti na sred ulice i odpetati, ali ako dođe dotle da urla na ulici bez razloga, a objašnjenje ne pomaže, mislim da bih stala pored i čekala da se smiri, koliko god da je potrebno. Samo sam se pitala u vezi sa ovim što kokoška kaže:
"znaju oni vrlo dobro da na javnom mestu ne možeš ignorisati histeriju i to koriste."
Da li će dete koje ne hvata nahisteriju u kući to učiniti u javnosti? Ono, eksperiment, prođe jednom, idemo, jeeee, svaki put onda :lol: Uf.

Сад се сећам да ме је мама штипала (да се не види) кад нешто згрешим на јавном месту.

Moja mama bi se drala k'o idiot.
To je radila i dok sam bila u srednjoj, popiz.di i krene da viče, mene blam.. Neću to svom detetu da priređujem.
Dok je malo, ignorišem histeriju, kad poraste, ukoliko me voza 2 sata da kupi patike, a žurim negde, lepo mu objasnim, kakvo crno dranje..

Moja mama bi se drala k'o idiot.
To je radila i dok sam bila u srednjoj, popiz.di i krene da viče, mene blam.. Neću to svom detetu da priređujem.
Dok je malo, ignorišem histeriju, kad poraste, ukoliko me voza 2 sata da kupi patike, a žurim negde, lepo mu objasnim, kakvo crno dranje..

какво црно објашњавање,деца их називамо јер су ДЕЦА-размажена,хистерична,плаховита,неразумна:rtfm::hahaha::rida:
савремени човек одавно болује од дечијих болести:rtfm:

Back