Деца са офаарбаном косом!

I meni je bila odvratna garderobica roze za devojcice, a plava za decake. Moje bebe su bile najslađe u belom, i dok sam se okrenula njena polica je bila sva u rozom, a njegova u plavom, sivom, braon. Kako, nemam pojma. Pa sam pustila moju princezu da izgustira rozu boju, mališi je važno da mu se kaže da je tip top momak pa možeš i džak da mu obučeš. Ali suština čitave ove teme je čini mi se šta ponuditi detetu i u kom ga smeru gurati, a da to nije tvoja neispunjena ambicija, već da uspeš da prepoznaš talenat kod deteta i da ga podržiš i ohrabriš da samo poleti koliko i dokle može i hoće. A sve ostalo je sporedno i prolazno u životu (i lakiranje i farbanje i brus i štiklice), ali treba i to da zna, ali da mu ne bude to jedino što zna i da mu to nisu jedini parametri vrednosti. Ju, ju al se raspisah, a ko zna šta mene tek čeka.

meda_bica:
Nisi me razumela.Pogresno sam upotrebila 'forsirati'.I mislila sam 'pruzili podrsku', 'usmeriti'...Hm,prave reci bi bile 'zainteresovati ih za nesto'.Bolje je,valjda, da slobodno vreme provode trenirajuci nesto, nego mazuci nokte, slusajuci MTV.Makar i rekreativno, zbog zdravlja.Bijonse i Majkl su posebni slucajevi.Naravno da dete ne treba da izdrzava porodicu.Ti casopisi JESU puni gluposti,ali stojim pri onome da se moze procitati i nesto korisno izmedju redova.Njihovi roditelji su odabrali taj put za svoju decu ali kad su napunili 18. mogli su oni(B i M) sasvim lepo da odustanu.Sad, koliko im se sve to isplatilo, znaju samo oni.

То је већ друга прича...
Знаш, нису Бијонс и Џексон толико изузеци...
У свакој генерацији ђака имам бар по једног надареног за спорт или музику чији родитељи своје дете доживљавају исто као Бијонс њени... (само што не успеју сви - и то је доказ да форсирање не мора да да плодове)...
Замисли колико је девојчица попут Бијонс које стално одлазе на разне кастинге и аудиције, од малих ногу, само зато што родитељи трипују да ће се једног дана прославити преко деце и згрнути лову.
Имала сам неколико баш екстремних примера у школи до сада... Та јадна деца немају детињство, не друже се ни са ким, сате и сате дневно проводе вежбајући свој инструмент или спорт, родитељи им одређују живот и потпуно су се посветили каријерама своје деце, преузевши да живе њихове животе...
Јако је тужно...

Једном смо у 7. разреду имали тему за домаћи ''На екскурзији''... И тај један мали таленат дође и каже:''Ја нисам био на екскурзији, како да пишем?'' Ја кажем да, ако ове године није ишао, нека опише неку претходну екскурзију, а он каже:''Али ја НИКАД у животу нисам био на екскурзији!!!'' Како? Маторци су сматрали да је то губљење времена и да боље то време искористи да вежба свој инструмент!
Дечак се ни са ким није дружио, био је емотивно незрео, а родитељи су увек о његовим успесима говорили у првом лицу множине:
''МИ смо освојили то и то место на такмичењу! МИ свирамо ове недеље на том концерту! Сада спремамо ту и ту композицију и морамо много да вежбамо!...'' И све у том стилу....

intra:
Ma kompletna ta industrija farbi za kosu, prvo je širila tržište na muškarce, sad na djecu. Kontam da su kućni ljubimci sljedeći...

Pa zapravo i oni su vec dosli na red. Postoji farbanje macaka koje kosta 15000 evra, i ofarbaju ti celu macku onako kako hoces (recimo u sare tigra ili leoparda).
A u svim pet shopovima mozes da nadjes kolor sampone za bele i crne pse (za bele je kad pocnu da im se javljaju zuckaste flekice zbog starenja, a crnima da bi se pokrile sede dlake).

Hellen:
.....сате и сате дневно проводе вежбајући свој инструмент или спорт, родитељи им одређују живот и потпуно су се посветили каријерама своје деце, преузевши да живе њихове животе...
Јако је тужно...
Hehe, ja sam imala jednog u razredu koji je svaki dan imao, pored standardnog, specijalni domaći - 100 zadataka iz matematike koje mu mama odabere ili izmisli. I tako, dođemo mu mi na rođendan, zezamo se, a on se tako povremeno okrene i progunđa - eo sad ću, samo da završim još ovaj :shock:

Mackic:
Pa zapravo i oni su vec dosli na red. Postoji farbanje macaka koje kosta 15000 evra, i ofarbaju ti celu macku onako kako hoces (recimo u sare tigra ili leoparda).
A u svim pet shopovima mozes da nadjes kolor sampone za bele i crne pse (za bele je kad pocnu da im se javljaju zuckaste flekice zbog starenja, a crnima da bi se pokrile sede dlake).
Valjda će ona kujica što je nasljedila 12 miliona dolara od one kuje da im bude stalna mušterija

Zefirra:
Procitala sam u Politici clanak o pedofiliji. I bash su lepo istakli kako je mediji pospeshuju. Promocijom dece koja pokushavaju da imitiraju sexualnost i provokativnost estradnih zvezda. Obicno su to mlade voditeljke decjih emisija.
Bdw. jeste li pogledali nekad Bratz magazin?
ma da, mediji sve pospešuju...neće da naprave kampanju kako bi privukli ljude da daju krv, a promovišu takve idiotije!
A šta zna klinka od 12, 13 godina o sexu i sopstvenoj sexualnosti...u njoj te stvari tek počinju da se bude i definišu.

Nisam listala Bratz, ali sam čula za casopis.

E evo primer , saveti za look mladih devojcica od 4-11 god
img011.jpg

Tema - kako ste obuceni danas, ili nesto sl -
haljimaCrne Sandale na platformu sa nitnama i kaishit,minimalno kratka shaaaarena uska haljina,kaish sa kitnama,killeri do lakta na levoj ruci i masa prstenja,killeri oko vrata i neki shareni lanchitji,2 razlichite(naravno)mindjushe,lanchitj oko noge-sa crnim cirkonima i to je to za sada.

Nego, nemoguce je blokirati sve lose uticaje u okolini djeteta, a bilo bi i pogubno u kasnijem uzrastu ako je odraslo pod staklenim zvonom. Jedno sto se moze uraditi jeste portuditi se da porodica u kojoj zivi bude psihicki i fizicki zdrava i samim tim pozitivan uticaj na razvoj.

Odusevljavaju me mamice koje propovjedaju o svemu i svacemu a same redovno prate grand, puse i piju, psuju etc, kratko receno, po prici su odlike morala a u stvarnosti blato

lenna_bg:
treba pustiti decu da se usarene... gumice, pernice, tasnice, jer to i jeste za decu. Naravno da ne treba preterivati i od klinca praviti mamac za pedofile... kevi koja ofarba svoje dete bih obrijala celu glavu!
Pa.... nije me mama farbala al' mi je dala da se farbam... jel' se to racuna :confused:
U nizim razredima osnovne sam kupila neki zeleni sprej za kosu, koji nakon sto je isporucen na kucnu adresu ona nije imala sta drugo nego da ga plati. Posle toga me je pustila.... i to mi je jedini put da sam tako nesto uradila.... mnogo smesno kako javno ponizenje pomogne detetu mnooooogo bolje da razume sta mu je mama i prethodno pricala, nego da sam se ja sad nesto prepirala s njom.
Imala sam snizenu ocenu iz vladanja, svi su se zabavili na moj racun +postala sam svesna svoje pojave.... ugodno s korisnim :-)
I pustala me da biram garderobu kad sam bila mala. Omiljene kombinacije u prvom osnovne su mi bile karirane crvene suknje, sa roze carapama i belim puminim patikama na lepljenje Bas sam bila zavodnica 8)

Super je ako roditelji daju detetu da se izivi dok je malo, ali ne ovaj promovisani fufasti look, gde devojcice hodaju ama sve do jedne golog stomaka, ili im vidim tangice uredno izvucene iznad pantalona, a one cetvrti osnovne!

Sto sam se raspisala nesto danas.... :roll:

Moja cerka ima 4 i po god,kupujem joj,i sredjujem je ...ali kao djevojcicu.Slazem se sa svima ....jezim se kad vidim dijete obucenu neprikladno svojim god...uzasavam se majki koje svoje komplekse lijece preko djece.Kao ono ja nisam mogla biti manekenka ali ti moras,ili pevaljka :shock: :shock: :shock: I meni cerka trazi sminku,ili uzme moju na kvarno i sve upropasti,onda trazi da joj se namazu nokti itd., i ja sam bila takva,ali joj ne dozvoljavam da takva ide bilo gdje.Stalno joj pricam da to sve moze ali kad poraste.Onda mi trazi majce sa golim ramenima,suknju takvu i takvu ,cipele.....A ZASTO :?: -jer u vrticu njene drugarice tako nose,i kaze-KAKO NJENA MAMA NE BRANI DA OBUCE TO ILI DA SE NASMINKA...I KUPI I MENI...ljudi moji sta ce biti za neku god.Emisija za decu nema vise,to su sve vise magazini za tinejdzere,da nema crtanih i po neki lijepi djecji film sa zivotinjama,koje obozava,ja ne znam sta bi ona gledala :???: :???: :???:

Na stolu mi stoji slika na kojoj imam oko 2-3 god i crvene nokte :) videlo dete od mame pa mu se svidelo...i sminku sam uzimala i stalno se capala... barbike sam obozavala, sve sa malim suknjicama i stiklicama... Oblacili su me kao devojcicu, pravu. Ja stvarno nisam na ulici vidjala tavu decu ("mamac za pedofile"), vise devojcice koje su tek usle u pubertet, pa lose iskopiraju svoje idole...
A sto se tice tv-a, novina... Ja sam citala politikin zabavnik...a sada kada vidim "city kids" i slicno, najezim se...

Back