Deca i vegeterijanstvo !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ova diskusija je izgubila svaki smisao. Doduše, odavno još, ali sam se nadala da će se javiti i sagovornici sa kojima se može prijatno razgovarati, iako smo neistomišljenici. Ali povukli su se ljudi, izgleda mi.
Bez veze, izbacivanje floskula, koje se vrte u krug, nazivanje ubicama ljudi koji jedu meso i ostale namirnice životinjskog porekla, upranje prstom i konstatacija ( koja veze sa realnošću nema ) da nekome mi direktno uništavamo ozonski omotač time što jedemo meso, jer je zaboga, mesna idustrija najveći zagadjivač na planeti.... i slična gomila bombastičnih reči i izjava, koje tako malo dodira sa realnošću imaju.
Posebno je morbidno "gadjanje" umrlim bebama. Fanatika ima medju svim ljudima i činjenica je da nisu svi vegetarijanci opičeni toliko da izgladnjuju decu do smrti, ali svejedno, mnogo mi je mučno sve to. Izbacivanje klipova, pozivanje na američko ministarstvo... Ovo je Srbija, znaš. Imamo i mi ovde nutricioniste i, verovatno da imamo i savetovališta za vegetarijance, pa ko voli neka izvoli. Ništa protiv nemam.
Arlingtone, nisam te vredjala, ni jednog trena. Jesam zbijala šalu na tvoj račun, ali vredjala nisam. Rekla sam da si neodgovoran i neozbiljan po mom mišljenju, ali to teško da može da se okarakteriše kao vredjanje. Na kraju, neka moderator odluči. A ti, preleti malo po svojim postovima na temi, pa vidi količinu perfidnih i uvijenih uvreda koje si ispalio ovde prema neistomišljenicima. I kako ti već rekoh - ako imaš i malo obraza, trebalo bi da pocrveniš kao rak.
Zabavljajte se i dalje, ja odoh sa ove morbidne teme, na kojoj se ne poštuju čak ni deca koja su umrla usled izgladnjavanja, hrana naziva leševima i slično. Sramota i greh od Boga samog!

Tema je izgubila smisao, a dok nisu saznali da americko ministarstvo zdravlja edukuje ljude koji prealze ne veganski nacin ishrane. Tu su svi anti-vegani pukli.
Pustio sam 80. starnica da iznose stavove svije neznaje i predrasude i onda kada su saznali da ministarstvo zdravlja odobrava vegansku ishranu. Ukapirali da ne treba vise da se blamiraju, nikakvo znanje nema sta je veganstvo kako sve funcionise, a napadaju agresivno na 80.staran.
Naravno da findustrija nije najveci zagadjivac na planeti tebi to ne odgovara, za tebe je neka farma voca i povraca najveci zagadjivac celog svemira. Jedes meso, a sta je meso ? Ubijena zivotinja, posle je ispeces tj, ugljenises i to jede. devojcice to je realnost, a ti zivis u Disneyland-u, gde jedes meso ubije na ''human'' nacin.
Srbija je centar sveta,koja kasni za svetom 10.godina...svi beze iz nje, vlada korupcija i mafija,ako imas para mozes da radis sta hoces, zivite tamo znate bolje od mene...
Nisi me vredjala ???!!! Kada ti se pitas da li je ovom coveku dobro, da ja nisam po p.s. to je sala ? Ja sam vredjao, ali kako ti kazes ''perfidnih'' i ''uvijenih'' uvreda...
Ti bi trebala da si izgorela ko rak, posle price od 180 stepeni...
Zivotinja koja se ubije ,nije ziva to je les, kada se kaze da je dete umrlo usled izgladnjivanja, nije umrlo zbog pravilne veganske ishrane, nego zbog izgladnijvanja, onda se ne postuje dete.
Jedes meso i samim tim ucestvujes u podrzavanju celokupne industrije mesa sa mucenjem i ubijanjem zivotinja. Ti koja jedes meso i ucestvujes u tom holokaustu, proizivas mene koji ne jedem meso i ne ucestvujem u tom genocidu. Toliko o tvom moralu.
Reci Bulovicu da me anatemise iz SPC, zato sto necu da jedem meso, tj. ziva bica bozijeg stvaranja !

Ova diskusija je izgubila svaki smisao. Doduše, odavno još, ali sam se nadala da će se javiti i sagovornici sa kojima se može prijatno razgovarati, iako smo neistomišljenici. Ali povukli su se ljudi, izgleda mi.
Bez veze, izbacivanje floskula, koje se vrte u krug, nazivanje ubicama ljudi koji jedu meso i ostale namirnice životinjskog porekla, upranje prstom i konstatacija ( koja veze sa realnošću nema ) da nekome mi direktno uništavamo ozonski omotač time što jedemo meso, jer je zaboga, mesna idustrija najveći zagadjivač na planeti.... i slična gomila bombastičnih reči i izjava, koje tako malo dodira sa realnošću imaju.
Posebno je morbidno "gadjanje" umrlim bebama. Fanatika ima medju svim ljudima i činjenica je da nisu svi vegetarijanci opičeni toliko da izgladnjuju decu do smrti, ali svejedno, mnogo mi je mučno sve to. Izbacivanje klipova, pozivanje na američko ministarstvo... Ovo je Srbija, znaš. Imamo i mi ovde nutricioniste i, verovatno da imamo i savetovališta za vegetarijance, pa ko voli neka izvoli. Ništa protiv nemam.
Arlingtone, nisam te vredjala, ni jednog trena. Jesam zbijala šalu na tvoj račun, ali vredjala nisam. Rekla sam da si neodgovoran i neozbiljan po mom mišljenju, ali to teško da može da se okarakteriše kao vredjanje. Na kraju, neka moderator odluči. A ti, preleti malo po svojim postovima na temi, pa vidi količinu perfidnih i uvijenih uvreda koje si ispalio ovde prema neistomišljenicima. I kako ti već rekoh - ako imaš i malo obraza, trebalo bi da pocrveniš kao rak.
Zabavljajte se i dalje, ja odoh sa ove morbidne teme, na kojoj se ne poštuju čak ni deca koja su umrla usled izgladnjavanja, hrana naziva leševima i slično. Sramota i greh od Boga samog!

Apsolutno se slazem. Ako se ovako dalje nastavi,glasam za zatvaranje teme.

Deca mogu normalno da se rode i da zive na namirnicama biljnog porekla. Potrebna je edukacija, spisak namirnica sta se jede, takodje spisak namirnica koje treba izbegavati - veganski junk-food. Sto manje preradjevina, i u tanjiru sto vise boje hrane. Za decu (ovo je samo uopsteno) vise manjih obroka u toku dana. Znaci ko hoce da predje na veganski nacin ishrane, otici ce kod strucnih osoba nuticionista,doktora i od njih dobiti uputstav, i redovne zdravstvene kontrole. U Americi ovo vec odavno funkcionise.
Razlozi da se postane vegan su eticki - protiv ubijanja i mucenja zivotinja, ne jede se meso
zdravstveni - bolje zdravstvene predispozicije
ekoloski - industrija mesa je najveci zagadjivac i unistavac prirodnih reursa
Lisa Simpson ne jede meso !!!

Ti se mnozis, ako se ja delim ? Ko se deli,sabira,oduzima ????? Narvno svinjsko meso je zdravo da se jede, vidimo da ga Muslimani i Jevreji konzumiraju svaki dan, a osobama koje boluju od srca i krvnih sudova ,povisenog holesterola upravo treba da jedu po kilu prasetine na dan, da procisti mast sto se skupila od voca i povrca. Sada si me uhvatila nisam zna sta da napisem ...

Kad već trpaš religiju u raspravu raspitaj se zašto muslimani ne jedu svinjsko meso.

Tralalalala, ja ubacujem goveđe kockice u tuš kabine vatrogasaca vegetarijanaca, tralalalala!
Deca mogu normalno da se rode i da zive na namirnicama biljnog porekla. Potrebna je edukacija, spisak namirnica sta se jede, takodje spisak namirnica koje treba izbegavati - veganski junk-food. Sto manje preradjevina, i u tanjiru sto vise boje hrane. Za decu (ovo je samo uopsteno) vise manjih obroka u toku dana. Znaci ko hoce da predje na veganski nacin ishrane, otici ce kod strucnih osoba nuticionista,doktora i od njih dobiti uputstav, i redovne zdravstvene kontrole.
Previše obaveza, više mu to dođe kao neki sport sa strogo propisanim pravilima. Već je pomenuto - hranim se da bih preživeo, a ne živim da bih se hranio.
A koji je razlog da se prestane jesti meso ako izuzmemo to što životinje pate i sve o zdravlju ljudi?!

Tralalalala, ja ubacujem goveđe kockice u tuš kabine vatrogasaca vegetarijanaca, tralalalala!

Previše obaveza, više mu to dođe kao neki sport sa strogo propisanim pravilima. Već je pomenuto - hranim se da bih preživeo, a ne živim da bih se hranio.
A koji je razlog da se prestane jesti meso ako izuzmemo to što životinje pate i sve o zdravlju ljudi?!

Kako za koga, jer vremenom to sve postane rutina.
Hipokrat - Neka ti hrana bude jedini lek ! Danas je jos uvek polaze hipokratova zakletva !!!
Ekolosi razlozi pored zdravstvenih i etickih .

Нутрија је крзнашица полуплеменитог крзна, пореклом из Ј.Америке, нарочито око ушћа Ла Плате, гаји се и код нас и људи који је држе кажу да нема готово никакав мирис јер је тотални биљојед.
Иначе у крзнарској индустрији одране нутрије користе се као храна за хермелине чије је племенито крзно на највишој цени.
Toliko o prirodnosti svega toga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back