buudala
Stara legenda
- Poruka
- 83.946
Trovanje dolazi i od namirnica biljnog porekla
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nijedan dokaz, ti me prijavi moderatoru !
Tetka, od cega se dobija povisen holesterol i pritisak, dijabetis,bolesti srca i krvnih sudova....sta pravi povisen holesterol u telu ? prasetina,jagnjetina ili voce i povres, koje masti zacepljuju vene ?
Boli istina , moze bez mesa, i sada vam ostaje samo da se nervirate i da besnite !!!!
Ova diskusija je izgubila svaki smisao. Doduše, odavno još, ali sam se nadala da će se javiti i sagovornici sa kojima se može prijatno razgovarati, iako smo neistomišljenici. Ali povukli su se ljudi, izgleda mi.
Bez veze, izbacivanje floskula, koje se vrte u krug, nazivanje ubicama ljudi koji jedu meso i ostale namirnice životinjskog porekla, upranje prstom i konstatacija ( koja veze sa realnošću nema ) da nekome mi direktno uništavamo ozonski omotač time što jedemo meso, jer je zaboga, mesna idustrija najveći zagadjivač na planeti.... i slična gomila bombastičnih reči i izjava, koje tako malo dodira sa realnošću imaju.
Posebno je morbidno "gadjanje" umrlim bebama. Fanatika ima medju svim ljudima i činjenica je da nisu svi vegetarijanci opičeni toliko da izgladnjuju decu do smrti, ali svejedno, mnogo mi je mučno sve to. Izbacivanje klipova, pozivanje na američko ministarstvo... Ovo je Srbija, znaš. Imamo i mi ovde nutricioniste i, verovatno da imamo i savetovališta za vegetarijance, pa ko voli neka izvoli. Ništa protiv nemam.
Arlingtone, nisam te vredjala, ni jednog trena. Jesam zbijala šalu na tvoj račun, ali vredjala nisam. Rekla sam da si neodgovoran i neozbiljan po mom mišljenju, ali to teško da može da se okarakteriše kao vredjanje. Na kraju, neka moderator odluči. A ti, preleti malo po svojim postovima na temi, pa vidi količinu perfidnih i uvijenih uvreda koje si ispalio ovde prema neistomišljenicima. I kako ti već rekoh - ako imaš i malo obraza, trebalo bi da pocrveniš kao rak.
Zabavljajte se i dalje, ja odoh sa ove morbidne teme, na kojoj se ne poštuju čak ni deca koja su umrla usled izgladnjavanja, hrana naziva leševima i slično. Sramota i greh od Boga samog!
Ova diskusija je izgubila svaki smisao. Doduše, odavno još, ali sam se nadala da će se javiti i sagovornici sa kojima se može prijatno razgovarati, iako smo neistomišljenici. Ali povukli su se ljudi, izgleda mi.
Bez veze, izbacivanje floskula, koje se vrte u krug, nazivanje ubicama ljudi koji jedu meso i ostale namirnice životinjskog porekla, upranje prstom i konstatacija ( koja veze sa realnošću nema ) da nekome mi direktno uništavamo ozonski omotač time što jedemo meso, jer je zaboga, mesna idustrija najveći zagadjivač na planeti.... i slična gomila bombastičnih reči i izjava, koje tako malo dodira sa realnošću imaju.
Posebno je morbidno "gadjanje" umrlim bebama. Fanatika ima medju svim ljudima i činjenica je da nisu svi vegetarijanci opičeni toliko da izgladnjuju decu do smrti, ali svejedno, mnogo mi je mučno sve to. Izbacivanje klipova, pozivanje na američko ministarstvo... Ovo je Srbija, znaš. Imamo i mi ovde nutricioniste i, verovatno da imamo i savetovališta za vegetarijance, pa ko voli neka izvoli. Ništa protiv nemam.
Arlingtone, nisam te vredjala, ni jednog trena. Jesam zbijala šalu na tvoj račun, ali vredjala nisam. Rekla sam da si neodgovoran i neozbiljan po mom mišljenju, ali to teško da može da se okarakteriše kao vredjanje. Na kraju, neka moderator odluči. A ti, preleti malo po svojim postovima na temi, pa vidi količinu perfidnih i uvijenih uvreda koje si ispalio ovde prema neistomišljenicima. I kako ti već rekoh - ako imaš i malo obraza, trebalo bi da pocrveniš kao rak.
Zabavljajte se i dalje, ja odoh sa ove morbidne teme, na kojoj se ne poštuju čak ni deca koja su umrla usled izgladnjavanja, hrana naziva leševima i slično. Sramota i greh od Boga samog!
Apsolutno se slazem. Ako se ovako dalje nastavi,glasam za zatvaranje teme.
Molim te idi barem na wikipediju, i nadju razliku izmedju vegeterijanac i vegana ? Promasujes poentu price. Idi nadji procitaj, dodji da pricamo.Ako je to tako zašto i vegeterijanci boluju od tih bolesti?
Ja sam te prijavio! Zbog otvaranja iste teme na bar tri pdf-a.
Trovanje dolazi i od namirnica biljnog porekla
Imaš i biljne i životinjske namirnice koje su opasne.
Ne samo jedne ili druge, to je poenta.
Posto vegani jedu samo salatu, kakvo neznanje o veganskoj ishrani !
Samo si treabo da vidis da temu na religiji i zdravlju nisam ja otvorio ! Samo trci i prijavljuj, ja cak ne prijavljujem ni vase uvrede, bas me zabole. Vidis kao sam kaznjen ! Istinu ne moze da sakrije nista !!!
Ti se mnozis, ako se ja delim ? Ko se deli,sabira,oduzima ????? Narvno svinjsko meso je zdravo da se jede, vidimo da ga Muslimani i Jevreji konzumiraju svaki dan, a osobama koje boluju od srca i krvnih sudova ,povisenog holesterola upravo treba da jedu po kilu prasetine na dan, da procisti mast sto se skupila od voca i povrca. Sada si me uhvatila nisam zna sta da napisem ...
Ja sam recimo juče gledao čovjeka koji je vegeterijanac i koji ne jede čak ni ribu. Isto tako ni gljive.
Rekao si da sam otvorio ISTE teme. Ovo je deca i vegeterijanstvo, a na politici da se uvede meso na porez, dve razlicite teme, Vidis kako te je poslusao moderator, samo ti prijavljuj...Ali jesi na politici.
Kad već trpaš religiju u raspravu raspitaj se zašto muslimani ne jedu svinjsko meso.
Previše obaveza, više mu to dođe kao neki sport sa strogo propisanim pravilima. Već je pomenuto - hranim se da bih preživeo, a ne živim da bih se hranio.Deca mogu normalno da se rode i da zive na namirnicama biljnog porekla. Potrebna je edukacija, spisak namirnica sta se jede, takodje spisak namirnica koje treba izbegavati - veganski junk-food. Sto manje preradjevina, i u tanjiru sto vise boje hrane. Za decu (ovo je samo uopsteno) vise manjih obroka u toku dana. Znaci ko hoce da predje na veganski nacin ishrane, otici ce kod strucnih osoba nuticionista,doktora i od njih dobiti uputstav, i redovne zdravstvene kontrole.
[
Molim te idi barem na wikipediju, i nadju razliku izmedju vegeterijanac i vegana ? Promasujes poentu price. Idi nadji procitaj, dodji da pricamo.
Slazem se , ali ti jedes i jedne i druge, a ja samo jedne. Ko ce biti zdraviji ?
Tralalalala, ja ubacujem goveđe kockice u tuš kabine vatrogasaca vegetarijanaca, tralalalala!
Previše obaveza, više mu to dođe kao neki sport sa strogo propisanim pravilima. Već je pomenuto - hranim se da bih preživeo, a ne živim da bih se hranio.
A koji je razlog da se prestane jesti meso ako izuzmemo to što životinje pate i sve o zdravlju ljudi?!
Toliko o prirodnosti svega toga.Нутрија је крзнашица полуплеменитог крзна, пореклом из Ј.Америке, нарочито око ушћа Ла Плате, гаји се и код нас и људи који је држе кажу да нема готово никакав мирис јер је тотални биљојед.
Иначе у крзнарској индустрији одране нутрије користе се као храна за хермелине чије је племенито крзно на највишој цени.