Deca i vegeterijanstvo !

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jašta, ja to znam. Nego su vegetarijanci i vegani na ovoj temi tražili dokaz, argument, stalno upućuju na lekare i slično. Pa, rekoh, da dam ljudima dokaz.
Jedino ako mi ne prigovore da je ovo nemoguće dokazati... što me nebi čudilo. A na pamet mi nije palo da snimam mobilnim, pa da kačim na Ju Trubu z:mrgreen:

...nista me ne cudi od njih, vidis da su kao sekta...strava i uzas...
...jes da snimas pa posle jos doktorka da te tuzi sto si objavila njene savete bez dozvole:D

...nista me ne cudi od njih, vidis da su kao sekta...strava i uzas...
...jes da snimas pa posle jos doktorka da te tuzi sto si objavila njene savete bez dozvole:D

Nije doktorka, nego doktor. z;)
I sad me podseti da ispričam nešto, idem malo i ja u off.
Na početku trudnoće trebalo je da odem da izaberem koji će dr da me vodi. I moj blesavi muž, da mi razbije tremu, a i da iskoristi priliku da me zeza, kaže: izaberi dobrog doktora, raspitaj se i slično. Ali, neka bude žena. Znači, tražiš doktorku, zapamti, doktorKU, es', zapamtila - KU! Vraćam se ja iz savetovališta za trudnice i saopštavam mužu: ovaj dr ima najbolje preporuke, sve sam žene tamo izgnjavila i sve su mi njega preporučile. Jedina mana - muškarac je. A KU, nisam dobila! z:lol:z:lol:z:lol:
Izvinjavam se za off, Afro je kriva, ona me je podsetila. Afro, Afro, mora da je od mesa...ccc... z:lol:

Nije doktorka, nego doktor. z;)
I sad me podseti da ispričam nešto, idem malo i ja u off.
Na početku trudnoće trebalo je da odem da izaberem koji će dr da me vodi. I moj blesavi muž, da mi razbije tremu, a i da iskoristi priliku da me zeza, kaže: izaberi dobrog doktora, raspitaj se i slično. Ali, neka bude žena. Znači, tražiš doktorku, zapamti, doktorKU, es', zapamtila - KU! Vraćam se ja iz savetovališta za trudnice i saopštavam mužu: ovaj dr ima najbolje preporuke, sve sam žene tamo izgnjavila i sve su mi njega preporučile. Jedina mana - muškarac je. A KU, nisam dobila! z:lol:z:lol:z:lol:
Izvinjavam se za off, Afro je kriva, ona me je podsetila. Afro, Afro, mora da je od mesa...ccc... z:lol:

....evo prihvatam krivicu...:D
....inace je poznata stvar da su muskarci bolji ginekolozi od zena...zasto je to tako ne znam...ali od 100% njih, samo 1% zena ginekologa hvale pacijentkinje...tako da si
u sigurnim rukama.......i vidis da je normalan, lepo te savetuje da pojedes i meso, a ne samo neke zelenise i bobice:lol:

Nemam snimak, tj. klip koji će ovo da potvrdi, ali šta da se radi, moraću da pričam "na poverenje" Elem, odem danas kod dr, na rutinsku kontrolu, ctg i ostalo. Kad - šok, ctg ne valja ništa. Otkucaji bebinog srca apsolutno nepravilni, oscilacije ogromne, ma katastrofa. Presekla sam se kao nikad do sad, šta mi se dogadja sa detetom??? Kaže dr da bi trebalo da legnem na odeljenje, da me prate i eventualno, ako se pokaže neophodnim, urade hitan carski rez. Medjutim, kaže, iskustvo mu govori da taj isti nalaz može biti sasvim drugačiji za par sati, jer trudnica u medjuvremenu jede, odmori se... automatski i beba, zar ne? Pita - jesi li gladna? Rekoh - jesam, slabo doručkovala, čekam ovde satima, zavijaju mi creva, bre, da se ne lažemo. Kaže, biće da je to. Idi kući, najedi se lepo i kalorično, obavezno neko parče mesa, nešto slatko posle ručka, pa dodji u to i to vreme, da ponovimo ctg. Tako i bi, najedoh se ja, odmorih se malo, vratim se kod dr, uradim pregled, a ono - druga pesma sasvim. Kaže dr - jel vidiš, sad se beba najela, jela supicu, jela mesa, jela salate, jela čokolade i, kao i svako dete, sad se ne buni, nego spava i raste. ( Meni pao kamen sa srca, nisam imala pojma da to što sam ja gladna tako drastično utiče na bebu )
I tako... meni dr rekao da jedem meso i spasao me odlaska u bolnicu, nerviranja.... Eeeeeej, doktor specijalista mi rekao da jedem meso!!! I bilo mi bolje, i bebi i meni.
Eto vam argumenti, dokazi, i sve ostalo!!!!

Jedan doktor je rekao da se jede meso ! Svet vise nikada nece biti isti jer je jedan doktor atakualpi rekoa da pojede parce mesa. WOW DUDE !!!! Americko savetovaliste za trudnice , daje savete zenama koje su veganke u trudnoci sta da jedu (spisak namirnica) i sta da rade, savetovaliste za dete, ishranu spiskovi obaveznih namirnica i redovne lekarke kontrole kao i za sve ljude.

Jašta, ja to znam. Nego su vegetarijanci i vegani na ovoj temi tražili dokaz, argument, stalno upućuju na lekare i slično. Pa, rekoh, da dam ljudima dokaz.
Jedino ako mi ne prigovore da je ovo nemoguće dokazati... što me nebi čudilo. A na pamet mi nije palo da snimam mobilnim, pa da kačim na Ju Trubu z:mrgreen:
Kakva naucni dokaz, jedan doktor je nesto rekao, prvo price od babama i dedama koji su jeli kilo mesa na dan, ziveli 200 godina, a sada doktori...Napredujes u pravljenju svog virtuelnog sveta. . Inace snimci koje sam ja kacio sa youtube su snimljeni mobilnim Faliti ti osecaj za realnost..Snimci sa amerckih vesti....Strasan dokaz si dala, sa tim mozes da odbranis doktorat na Jelu kako je meso zdravo i neophodno.

z:lol:

А сад озбиљно: ако је вегетаријанска исхрана нешто ''природно'', нешто што је човеку иманентно, зашто је потребно толико науке и лекарских контрола да би човек обављао једну тако природну ствар - хранио се?:zroll:

А човек једе да би живео, не живи да би јео!

Испада да се цео живот вегетаријанца само врти око хране, вечитог рачунања шта и колико чега треба да поједе да би његово тело добило све што му је ускраћено неједењем меса...z:cry:

Zato sto se covek u 21.veku oslanja na nauka, a ne na vraceve. zivot vegana se bazira da se zivi u skladu sa prirodom, bez ubijanje i patnjr zivih bica. naravno da cu da planiram sta cu jedem i koliko cu da pojedem, nego cu da se ugojim i da se setam od specijaliste do specijaliste. Sve si promasila.

Ne mislim da mogu da izrastu normalno ako jedu samo namirnice biljnog porekla. Naprotiv, iako licno ne jedem svinjsko meso detetu bih davala i svinjsku mast buduci da sprecava jednu vrstu kancera. Decija ishrana mora da bude drugacija od ishrane odrasle osobe te sam protivnik kako posebnih dijeta tako i verskog posta.
Jaka i kvalitetna hrana i jak i kvalitetan trening formiraju na ravne casti i telo i mozak. Nista ja tu ne bih uskratila.

Muslimani i Jevreji oupste ne jede svinjsko meso, i tamo nije procenta raka veci nego tamo gde ljudi jedu meso, naprotiv.

Сваки лекар ће ти рећи да ниједно претеривање није добро, као и било која неумереност!

Користити И МЕСО у исхрани, уз воће и поврће, НЕ ЗНАЧИ ''јести прасетину сваки дан''!

Опет покушаваш да замениш тезе. z:hm:

Једи сваки дан само шљиве - па ћеш да видиш шта ће ти се десити! z:mrgreen:

Nema relativizacije, imas snimak sa doktorm Draganom Ivanovim internistom lepo kaze covek zivotinjske masti i mesi izazivaju depresivno ponasanje. Ti znas svakog lekara ???!!! Vidi citat sta je covek napisao jede prasetinu,svaki dan, a posle sece drva u sumi. Opet promasujes.

OK! Sve jasno! :)
Sad mi još razjasnite kako će uzimati taj vitamin putem tableta ako na taj način pomažu medicinsku industriju koja ide pod ruku sa mesnom industrijom? To znači da su saučesnici u zločinu, malo teže rečeno!

Ja kada putujem za Srbiju idem avionom, a ne camcom. Bolje jednu tableticu, nego da jedem meso. Kakav zakljucak !!!! Koliki je procenat i cena vitamina b12, u odnosu na druge lekove ??? Ti koji jedes meso i direktno ucestvuje u genocidu zivotinja i podrzavas mesnu industriju, pricas meni da ja ucestvujem u zlocinu !!! Razlika je ogromna izmedju industrije mesa i farmaceutika, jer on mesna industrije ja nema sta da koristim, a od farmaceutske imam.

arlington objasni mi zasto 1 tabletu dnevno ako su potrebe za tim vitaminom veoma male - 1mg za 2 godine...telo stvara zalihe tog vitamina tako da oni koji npr. tek pocnu sa veganskom ishranom imaju zalihe tog vitamina za sledecih 5g ...sve sto se uzme preko tog 1mg za 2g je visak koji se skladisti i koji nam ne treba

Ljudi uzmimaju razne vitamine,minerale ...kroz tablete, posto Srbija uvek kasni 200. godian za svetom...ljudi uzmu tablete belog luka.

Први пећински људи су такве недостатке надокнађивали кроз таблете...z:lol:....али после су видели лавове и лепораде како једу месо, па су пожелели да пробају z:D - и тако је човек престао да буде вегетаријанац и да се храни здраво! z:mrgreen:
I tako je covek poceo da pati od povisenog holesterola,dijabetisa,povisenog pritiska,bolesti srca...

Da ne dođe do zabune, nisam pristalica tableta, mada sam ih zbog određenih problema jedno vreme konzumirao (šumeće su bile u pitanju), ali to nije toliko bitno. U glavnom, veganima fali vitamin B12 koji mogu da nadoknade putem tableta, ali većina pristalica vegetarijansta i veganstva ovde ima protivnički stav prema medicinskoj industriji, pa me sad zanima na koji način će dolaziti do tog vitamina!

Ko ima protivnicki stav prema medicinskoj industriji ? To sada izmisljas, ako polomis ruku koristis medicinsku industriju. Prica je bila da je biti zdrav dobro za tebe, ali da to ne donosi profit industriji lekovima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back