Deca i kućni ljubimci

Stvarno jeste strašno kada se to desi, ali dešava se baš retko. Za to je kriv vlasnik ili ako je u pitanju lutalica uvek su isprovocirani. Pas nikada neće napasti bez razloga i iz čista mira.

Уопште се не дешава тако ретко. Ево неких статистика из САД:

Dog Bite Victim Statistics
  • According to the Centers for Disease Control and Prevention and the Humane Society of the United States, there are about 4.7 million dog bites every year in the U.S. These bites result in approximately 16 fatalities.
  • Approximately 800,000 people seek medical attention for dog bites in the U.S. every year -- about 1,000 people require emergency care for dog bite injuries every day (according to a study produced by the Agency for Healthcare Research and Quality).
  • About half of those injured in dog attacks are children. The rate of dog bite accidents is highest for those between the ages of 5-9 (according to the American Veterinary Medical Association).
  • Nearly 2/3 of injuries among children ages 4 and younger are to the head or neck region, because of their height. Injuries are higher for boys than for girls.
  • According to the Agency for Healthcare Research and Quality, the number of Americans hospitalized for dog bites nearly doubled over a 15-year period. The average cost of a dog bite-related hospital stay was $18,200. There were 4 times as many dog bite-related ER visits and 3 times as many hospital stays in rural areas than in urban areas.
  • In the US, the most frequent victims of dog bite attacks are:
    1. Children
    2. The Elderly
    3. Postal Service Carriers
  • Dog bite victims account for as much as 5% of all emergency room visits in the United States.

Pošto vidim da nekima ovde treba,evo kako se prolazi pored nepoznatog ili agresivnog psa:

-Ne praviš nagle porete
-Ne truckaš nogama
-Ne dižeš ruke
-Ne vrištiš,ne urlaš nego pričaš tiho,ako uopšte pričaš
-Ne osvrćeš se
-Ne bežiš i ne sklanjaš se ako pođe prema tebi
-Ako laje ili reži ignorišeš i jednostano nastaviš smireno i držiš distancu

Poenta je da ne deluješ kao pretnja jer oni kad napadaju oni to rade jer se plaše ne zato što nekog mrze

Zamolio bih pojedine ucesnike na ovoj temi da vise pisu lepe i pozitivne komentare.Ne mora da se pise samo o psima postoje jos dosta zivotinja koje su pitome i bezopasne kao kucni ljubimci.
Koliko vidim, teško da je to izvodljivo od stvorova koji bi da anuliraju sve što je lepo i pozitivno. Užasna je sva ova satanizacija naših najvernijih prijatelja i članova naših porodica. Pas, kućni ljubimac je ČLAN porodice!!!!!! Dete koje se rodi, vaspitava ga majka od momenta rođenja, tako i naš mali prijatelj, baš kao i beba stiže u naše domove. Kakav će da bude, biće onakav kakvi smo mi. Ako smo mi loši ljudi, ne treba očekivati da pas bude bolji!!!!!
Tema je postavljena za normalne, mentalno zdrave ljude koji misle o kvalitetu života svoje dece u porodici. Nije ovo za frustrirane i izopačene !!!!!!
Ima li nešto lepše od ove porodične idile???? Naša deca bezbrižna, srećna i nasmejana :heart2:
BoyB0Kgg2kr9tTyv5-LkpkEV-zRQrNzb71DGPZBcLLV3dtcUY_v-Ym8OA1eTVcRvbJxQ9qHPJqjTAJ8QE4lDJUAZyBJZ2CuZOjdXgsAKGJwGSqTKXHydDchwOUc8SJBdPrtKn65vJel168LDJO8

Dog-Child-picture-stock.jpg

Овде је реч о томе да су деца најчешће уједена од стране властитог пса.
da,to se dešava kad roditelji misle da će pas da iztoleriše kad ga dete čupa,griže,gnječi udara,gazi mu rep ili šta već i da neće da uzvrati...a to su ipak životije,one takve stvari shvataju ozbiljno....naravno zavisi i od rase do rase,i od toga kako je pas vaspitan...ali ipak,životinja je životija,ako se oseti ugroženo ona će da se brani instinktivno.

Уопште се не дешава тако ретко. Ево неких статистика из САД:

Dog Bite Victim Statistics
  • According to the Centers for Disease Control and Prevention and the Humane Society of the United States, there are about 4.7 million dog bites every year in the U.S. These bites result in approximately 16 fatalities.
  • Approximately 800,000 people seek medical attention for dog bites in the U.S. every year -- about 1,000 people require emergency care for dog bite injuries every day (according to a study produced by the Agency for Healthcare Research and Quality).
  • About half of those injured in dog attacks are children. The rate of dog bite accidents is highest for those between the ages of 5-9 (according to the American Veterinary Medical Association).
  • Nearly 2/3 of injuries among children ages 4 and younger are to the head or neck region, because of their height. Injuries are higher for boys than for girls.
  • According to the Agency for Healthcare Research and Quality, the number of Americans hospitalized for dog bites nearly doubled over a 15-year period. The average cost of a dog bite-related hospital stay was $18,200. There were 4 times as many dog bite-related ER visits and 3 times as many hospital stays in rural areas than in urban areas.
  • In the US, the most frequent victims of dog bite attacks are:
    1. Children
    2. The Elderly
    3. Postal Service Carriers
  • Dog bite victims account for as much as 5% of all emergency room visits in the United States.
Dobro, ovo je Amerika sa mnogo većim brojem stanovnika nego Srbija i maltene svaki drugi stanovnik ima psa.
Ali čemu ova negativna statistika koja je mnogo manja od svih pozitivnih stvari koje psi rade. Zašto ne bismo izguglali koliko pasa je pomoglo u hapšenjima, pronalasku droge, pronalaženju nestale dece, šta rade psi vodiči i terapeutski psi...sve to i još mnogo toga potiskuje sve ove podatke o tome da oni grizu, jer naravno da grizu kada nema drugog načina da se odbrane.

Dobro, ovo je Amerika sa mnogo većim brojem stanovnika nego Srbija i maltene svaki drugi stanovnik ima psa.
Ali čemu ova negativna statistika koja je mnogo manja od svih pozitivnih stvari koje psi rade. Zašto ne bismo izguglali koliko pasa je pomoglo u hapšenjima, pronalasku droge, pronalaženju nestale dece, šta rade psi vodiči i terapeutski psi...sve to i još mnogo toga potiskuje sve ove podatke o tome da oni grizu, jer naravno da grizu kada nema drugog načina da se odbrane.

Они то раде јер су годинама дресирани за тај посао а не зато јер су сами по себи добри и паметни.

А то da гризу само да би се одбранили, то је невиђено лупетање:

Poslednja izmena:
Они то раде јер су годинама дресирани за тај посао а не зато јер су сами по себи добри и паметни.
E vidiš to što si napisala nema veze, jer da nisu pametni ne bi mogli ni da se dresiraju i ne bi mogli ničemu da ih nauče.
Drugo, ne dresiraju se godinama nego samo par meseci, a treće i bez dresure njihov njuh može da detektuje mnoge bolesti i spasi život, što se i dešavalo nebrojeno mnogo puta.

E vidiš to što si napisala nema veze, jer da nisu pametni ne bi mogli ni da se dresiraju i ne bi mogli ničemu da ih nauče.
Drugo, ne dresiraju se godinama nego samo par meseci, a treće i bez dresure njihov njuh može da detektuje mnoge bolesti i spasi život, što se i dešavalo nebrojeno mnogo puta.

Како да не...Хајде, не срамоти се.

Ок, зезам се за спавање али мораш ми објаснити шта је тако привлачно у покорном чопорашу?
Pa evo daću lični primer. Ja prvi put čuvam psa i imam je oko 2 godine. U pitanju je nemački ovčar. Ne postoji dan da me ne nasmeje, jer je skroz blesava i koliko god da se osećam loše ili jednostavno imam loš dan ona je apsolutno tu da me uvek oraspoloži. Stalno me prati i stalno je pored mene, otud ta povezanost. Jednostavno čuvam je od njenog drugog meseca, vežeš se za nju kao za dete, hraniš je, raste pored tebe.

Zato je dobro da deca odrastaju sa njima. Smanjuju stres i jačaju imunitet, jer nema šanse da si neraspoložen ako imaš psa. Zato su vlasnici pasa uvek nasmejani i srećni. Ona tačno zna kada mi je loše, odmah dođe, liže mi ruku, sklupča se pored i tu leži. Kada laje u dvorištu, ućutkam je i ubacim unutra. Nemam nikakav problem sa njom jer nije nimalo agresivna. Čak je i jako plašljiva.

Inače, mene je ugrizao pas kada sam bila dete. Ja sam bila kriva jer sam krenula rukom ka njemu dok je jeo. Ipak, nikad nisam prestala da ih volim. Sada kada imam nju, volim ih još više jer su to neverovatna stvorenja.

Мени то представља угрожавање мог приватног простора. Не желиш увек њушку која буљи у тебе, забога.
Hahaha pa nije bukvalno toliko blizu mene. Tu je na udaljenosti od metar, dva, tri kako kad, samo da može da me vidi da sam tu. Inače, ako se ja njoj približim tj. unesem u lice ona skloni glavu na drugu stranu, jer je poznato da psi ne vole kad im se tako unosiš u lice. Jednu ženu koju poznajem je tako njen pas ujeo za nos.

Back