Deca i kućni ljubimci

Браво! Управо о томе говорим када кажем да међу 'великим љубитељима животиња' често наилазимо на доста поремећене персоне.
Ljubitelji životinja moraju da znaju da njihova (omiljena) životinja traži posebne uslove.
Moja sestra je pokušala da drži u stanu predivnog retrivera, ali to je tako veliki pas-linja se na sve strane, kafu nisam uspela da popijem bez da vadim desetine dlaka.
Očitala sam joj dugometražnu bukvicu-još kad sam čula da ju je dobar momak ostavio samo zbog psa-uh!
Dala psa na planinu nekim sveštenicima, em pas srećan, em se devojci život vratio u normalu, momak joj se vratio...
Ne možeš da siluješ prirodu-da je moguće pse instalirati u stan kao voštane figure-pa svi bi to radili.

Човек је мисаоно биће које је свесно прошлости, садашњости и будућности. Нити једна животиња нема то својство. Њихов примарни интерес је склониште и храна. Пас једе као да не постоји сутра.
ima naravno slonovi delfini...psi imaju sposobnost ucenja naravno i obavljanja odredjenih radnji kao i sposobnost izrazavanja tuge, srece
pa i coveku je primarni interes kuca i hrana vecina ljudi radi da se prehrani i plati racune

tRaZ8PMXksvSYju-bESAPNKmEr3K1RrEYsePe03zWEbsFQeosnMcBstsd6zdGkgQpZmivbHpr9ueIJP7_7aJ_HbtasKi_Lj2FPjydJ1TMP6LYv7eFa4

Ja volim i poskoke, i guštere, i stenice... sve su to Božija stvorenja, sve je to život kojem nema kraja dok sam Bog ne odredi.
Volim sve Bogovo, poštujem, zahvalna sam jer postoje ali neću sve da zapatim u kući i oko kuće.
Volim životinje, sve bih ih prigrlila i negovala da imam uslove.
Npr. u skorije vreme sam čitala da je Jelenak-insekt u fazi izumiranja.
Neko veče vidim-izvrnulo se njih 5-6 na jednom mestu na asfaltu.
Vratila sam ih u travu na noge dalje od asfalta.
:sad2:
Nadam se da su uspeli da se vrate u šumu!

Одговорности се може научити и без вођења џукеле на повоцу и чекања да се исере на зеленој површини.
Može se odgovornosti naučiti i na druge načine. Ali ti o psima i povezanosti čoveka i psa ne znaš apsolutno ništa. Nisu ni svi psi isti, na primer moj pas nikada ne vrši nuždu u šetnji.

Može se odgovornosti naučiti i na druge načine. Ali ti o psima i povezanosti čoveka i psa ne znaš apsolutno ništa. Nisu ni svi psi isti, na primer moj pas nikada ne vrši nuždu u šetnji.

Не знам, то је истина, Али знам све о повезаности са људима, што је, признаћеш, далеко битније.

Tako je.
Životinja prosto ne može biti ista kao čovek, ali redovno se dešava da ima sva svoja ista prava ispoštovana od strane čoveka-smeštaj, hranu, vodu, pažnju i brigu i sve što joj je potrebno, a potreban joj je prostor da se iživljava i time ne remeti život drugih ljudi.
U gradu ljudi psa izvode po 20x, te da piški, te da kaki, pa to skupljaj, te da trči bar 2X dnevno... Pa ako laje, drugi ljudi imaju problem da pohvataju konce sa sopstvenim životima.
Čovek koji voli životinje i želi o njima da se brine treba da poštedi ostale ljude svega što životinja sama sa sobom donosi.

Dlakav, izujedan i izbalavljen nameštaj u stanu kaže-drži se podalje ovih ljudi, nisu sasvim načisto!
Ti znači ne praviš razliku između divlje životinje i pripitomljenog psa - domaće životinje.
Psi se ne izvode 20x dnevno, ne znam u kom univerzumu ti živiš, to nema veze sa životom. To što ti je neka fotelja uništena, to je materijalna stvar i to se baci i zameni novom, a ljubav tog psa je nešto što ti ostaje zauvek. Ja iskreno žalim ljude koji su to sebi u životu uskratili.

Ti znači ne praviš razliku između divlje životinje i pripitomljenog psa - domaće životinje.
Psi se ne izvode 20x dnevno, ne znam u kom univerzumu ti živiš, to nema veze sa životom. To što ti je neka fotelja uništena, to je materijalna stvar i to se baci i zameni novom, a ljubav tog psa je nešto što ti ostaje zauvek. Ja iskreno žalim ljude koji su to sebi u životu uskratili.
Ma, razumem vas, nemojte se meni objašnjavati!
Možda ste nekad davno čuli za hiperbolu?
A za tu materijalnu stvar bukvalno trošim sebe i svoj život, pa zato čak i najmlađe članove porodice učim(o) da se ponašaju u kući kao gospoda.
Ljubav psa ostaje zauvek, tačno, ali tom psu je boravak izvan kuće draži od bilo koje tvoje fotelje.
Psi su za akciju, za život van.
Ne grize on moju fotelju jer mu je lepo, to radi jer ne zna šta od sebe u zatvorenom prostoru.
To je forsiranje životinje na nešto što joj nije prirodno urođeno, ali razumem ako ih volite više od pišljive fotelje-volim ih i ja.
Međutim, tvrdim da su moji psi srećniji jer po ceo dan imaju poligon za trčanje, igranje, zezanje-nego vaš koji ujeda fotelju od muke.

Ето, о томе говорим. Под кринком љубави према животињама тј псима, крију се велики мизантропи.
To nije tačno, a ovo za ljude što sam napisala je činjenica.
Bolje da ne pišem šta sve vidim u grupama na fejsbuku šta sve ljudi rade psima. To je strašno, zlobno i bolesno. Koliko god da se desi da pas ujede čoveka (za to je kriv vlasnik), pa to nije ni približno onome što ljudi rade njima i dešava se mnogo češće. Proračunato i odvratno, tako nešto nijedna životinja ne bi mogla ni da smisli.

Back