Deca Hurinova - Dž.R.R. Tolkin

• Začetnik teme Začetnik teme Durra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
očigledno ne...ima nekih koji čitaju više radi mode....izađe jedan film-2 i opa svi su odjednom stručnjaci....a ja koji sam knjigu pročitao daleko pre filma budem čak i razočaran iz razloga što nije sve prikazano kako što je u knjizi opisano....razumem i zašto al daj bar suštinu

e potpuno se slazem sa tobom. Film je dobar, ali su toliko toga izostavili iz knjige da je to neverovatno... A ona poslednja bitka kada Aragorn dovodi duhove je tako glupa.
Mada imas na Youtubu izostavljene scene iz filma, koje nisu tako lose, mada ih nema u originalu...
evo jedne

Aule je napravio patuljke prije nego što su stigli vilenjaci(prvorođeni) što se Iluvatoru nije svidjelo pa ipak nije uništio patuljke što je Aule ponudio da uradi več ih je usvojio i onda stavio na spavanje dok vilenjaci ne stignu na zemlju.
Tako da su ipak patuljci bili prvi.
Dodatak.
Patuljci uopšte nisu bili predviđeni u prvobitnoj pjesmi već ih je Aule počeo praviti zbog nestrpljivosti.

Poslednja izmena:
Aule je napravio patuljke prije nego što su stigli vilenjaci(prvorođeni) što se Iluvatoru nije svidjelo pa ipak nije uništio patuljke što je Aule ponudio da uradi več ih je usvojio i onda stavio na spavanje dok vilenjaci ne stignu na zemlju.
Tako da su ipak patuljci bili prvi.
Dodatak.
Patuljci uopšte nisu bili predviđeni u prvobitnoj pjesmi već ih je Aule počeo praviti zbog nestrpljivosti.

ok, hvala... ja sam bio ubedjen da su patuljci napravljeni kasnije... :) ***, kao sto rekoh odavno sam procitao...
tako da taurunum bio si u pravu :kpozdrav:

ok, hvala... ja sam bio ubedjen da su patuljci napravljeni kasnije... :) ***, kao sto rekoh odavno sam procitao...
tako da taurunum bio si u pravu :kpozdrav:

Ubedjen sam da su prvo nastali patuljci. Za njih se kazu da su najstarija rasa. Jer je jedan od Valara bio nestrpliv, tj nije mogao da saceka dolazak Viljenjaka, pa je po svojoj viziji pokusao da ih napravi. Ali ih je napravio drugacije, pa kao patuljke. Da sakrije svoju gresku, sakrio ih je pod zemlju. Zato Patuljci zive pod njom, kopaju tunele i vole metale i blaga koja zemlja daje...:)

E koliko ste se raspisali o tim likovima to je neverovatno...:D:D:D:D
ja ih sve zaboravio...
Mada svideo mi se Hurin, ako je on bio u onoj sceni, posle bitke jedini preziveli. Kada je na kraju bitke sedamdeset puta digao sekiru i ubio sedamdeset orka...
Svideo mi se i onaj mracni vilenjak, koji je ubio sebe i onu vilenjakinju, Hurinov sin je nosio njegov mac na kraju, kada se ubio...

E koliko ste se raspisali o tim likovima to je neverovatno...:D:D:D:D
ja ih sve zaboravio...
Mada svideo mi se Hurin, ako je on bio u onoj sceni, posle bitke jedini preziveli. Kada je na kraju bitke sedamdeset puta digao sekiru i ubio sedamdeset orka...
Svideo mi se i onaj mracni vilenjak, koji je ubio sebe i onu vilenjakinju, Hurinov sin je nosio njegov mac na kraju, kada se ubio...

Da,brate...on je taj.A pre toga je rekao vilenjackom kralju da se povuce a on ce da ostane...jer je bolje za obe rase da jedan od njih prezivi.....:worth:

nasao sam nesto zanimljivo....

Poslednja izmena:

Back