Deca Hurinova - Dž.R.R. Tolkin

• Začetnik teme Začetnik teme Durra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa neznam...ja nemam nekog omiljenog u likovima.....posmatrajući knjigu kao celinu svi su mi omiljeni...utisak je maksimalan....samo stalno ostaje praznina kod čarobnjaka (ko su, odakle su, zašto su došli.....) to mi nije nekako do kraja objašnjeno

pa neznam...ja nemam nekog omiljenog u likovima.....posmatrajući knjigu kao celinu svi su mi omiljeni...utisak je maksimalan....samo stalno ostaje praznina kod čarobnjaka (ko su, odakle su, zašto su došli.....) to mi nije nekako do kraja objašnjeno

Carobnjaci su....hajde da ih nazovemo andjeli.Za njihovu rasu su napisali da se zovu Maye i Valari su ih poslali na Ardu da pomognu stanovnistvu.Prvo je poslat Kurunir (Saruman),pa je onda.....uh,davno sam citao:) cini mi se Melijana poslala Mitrandira(Gandalfa.I to protiv njegove volje!:cool:) jer se posumnjalo u Sarumana.Onda je dosao i Radagast,koji nije hteo da komunicira ni sa kim osim sa zivotinjama......Bila su jos dva tzv plava vilenjaka i oni su navodno odmah otisli na zapad....

Zanima me jel neko procitao ovaj roman posto bih hteo naruciti pa me zanima jel to nesto kao Silmarilion (koji mi se uopste ne svidja) ili kao npr Nezavrsene price (na koje sam poludio kad mi usred najboljeg dela price napise "e dalje pisac nije napisao")
Znaci moje pitanje je da li je ovo pravi roman sa pravom pricom (kompletnom) kao i da li je to nesto "kao istorisko smaranje" (koje sam doziveo citajuci Silmarilion)?
Da li spada u grupu Hobita i Gospodara prstena ili ovu drugu gore navedenu?

prvo sve potice od Silmaliriona i nista ne bi imalo smisla ako ne procitas njega, jeste prenatrpan informacijama, ja prvi put kada sam ga citao morao sam da zapisujem na papiru ko je sta, da ne bih svaki cas gledao legendu, ali zato kako knjiga odmice sve je zanimljivija i mora u glavi da stvaras svet taj koji opisuje... sto se Dece hurinove tice, to je prica iz silmaliriona koja je samo detaljnije opisana, pa ti je lakse citati, jer vec imas u glavi sta se desava... knjiga je dobra, i cita se za vece... svakako bi trebao da je procitas - neces uzalud potrositi vreme.

očigledno ne...ima nekih koji čitaju više radi mode....izađe jedan film-2 i opa svi su odjednom stručnjaci....a ja koji sam knjigu pročitao daleko pre filma budem čak i razočaran iz razloga što nije sve prikazano kako što je u knjizi opisano....razumem i zašto al daj bar suštinu

očigledno ne...ima nekih koji čitaju više radi mode....izađe jedan film-2 i opa svi su odjednom stručnjaci....a ja koji sam knjigu pročitao daleko pre filma budem čak i razočaran iz razloga što nije sve prikazano kako što je u knjizi opisano....razumem i zašto al daj bar suštinu

Slazem se...ali je ovo jedina ekranizacija dovedena do kraja....ako ne racunamo animirani film....jeste da je knjiga iskasapljena ali....nema bolje...

pa tu se slažem...samo iznosim moje lično mišljenje...ustvari to je više problem koji me proganja..džaba što je film dobar, ako sam ja prethodno čitao knjigu uvek se razočaram...(a inače jedva dočekam da vidim kakv će film biti)...

Da li si gledao mozda Hunt for Gollum ili Born of hope?Fan filmovi traju oko sat vremena i radjeno je bas po knjigama...prvi je o tome kad je Aragorn uhvatio Golluma a,drugi je isto o Aragornu..sve,porodica,preci,sve.Ako gotivis tematiku,moja preporuka.

Back