Deca 1-3 godine (toddlers)

suki, drzi se zenska!

mi u ponedeljak treba da damo jakovu pentaxim, drugu dozu, e sad on je preksinoc imao temp u toku noci i posle toga nista, ne kaslje, ne slini, msm nije bolestan, ipak bih mu u petak uradila ks i urin, posto svakako radim briseve, i ako je sve ok ide na vakciunu
nego sam htela da pitam ako je proleteo neki virus da li ce se to videti u ks kako bese, sta je povecano ako je virus a sta ako bakt?

suki, drzi se zenska!

mi u ponedeljak treba da damo jakovu pentaxim, drugu dozu, e sad on je preksinoc imao temp u toku noci i posle toga nista, ne kaslje, ne slini, msm nije bolestan, ipak bih mu u petak uradila ks i urin, posto svakako radim briseve, i ako je sve ok ide na vakciunu
nego sam htela da pitam ako je proleteo neki virus da li ce se to videti u ks kako bese, sta je povecano ako je virus a sta ako bakt?
Ako je virus povecani su limfociti, ako je bakterija granulociti.

suki, drzi se zenska!

..jaksa je u nedelju omao uvece T, spala preko noci, u ponedeljak sam ga ostavila kod kuce - nije se vratila..
..poslala sma ga u vrtic od utorka, nema je jos uvek..
..virusi.. :)

ja cu da odvalim od dnevnog spavanja tj borbe da ne spava
sto god vec spava u 12h,bez pogovora, nekad kao ne odspava ali odlezi 1h mirno, mada je to bas retko

sada vec danima, nedeljama to je borba, pri tom ustane u 6h, napolju smo od 8-12h, seta,trosi se i eno ga u krevetu nece da spava,ustaje, ja ga vracam,pokusavam sve lepo, bude 5 min i izadje,place, nece da spava, onda siznem pa se naljutim, pa vicem, vidim da mu dusa spava i nece bre, mozda bude premoren pa teze zaspi, ne znam, mozda da ga stavim oko pola 12h
da on bude ok posle ja bih ga pustila da ne spava ali on sizne jer bude preumoran do uvece
i uvek zaspi takosto se ja na kraju izderem, izvristim, zabranim mu da ustaje, on rida, jeca i na kraju zaspi, jbt uz teror ludacki, naravno komira se ali danima je to vec posle dranja i plakanja, ne kapiram koji mu je djavo

jao tara
pazi smejem se
znas zasto?
bukvalno copy/paste kod nas
s tim da zadnja dva dana je sam usao u sobu i legao i zaspao u podne
'inace nedeljama vodim istu bitku kakvu sio opisala
jos sam umorna ko konj jer mirna nece uopste da spava
pa se isto izderem na njega, pa se osetim ko *****, al jbt, kad ne spava, onda mi presedne ceo dan, jer je nemoguc, kapke jedva drzi i samo pravi sranja, sav bude nakrivo

- - - - - - - - - -

vec sam mislila da ja nisam normalna, majke mi, al sad mi je lakse kad vidim da je i kod drugim isto...

jao tara
pazi smejem se
znas zasto?
bukvalno copy/paste kod nas
s tim da zadnja dva dana je sam usao u sobu i legao i zaspao u podne
'inace nedeljama vodim istu bitku kakvu sio opisala
jos sam umorna ko konj jer mirna nece uopste da spava
pa se isto izderem na njega, pa se osetim ko *****, al jbt, kad ne spava, onda mi presedne ceo dan, jer je nemoguc, kapke jedva drzi i samo pravi sranja, sav bude nakrivo

- - - - - - - - - -

vec sam mislila da ja nisam normalna, majke mi, al sad mi je lakse kad vidim da je i kod drugim isto...
pa sad, mozda obe nismo normalne :lol:
joj isto
a najogre sto kada se izderem iizvristim posle njegovog zajebavanja on bude sav u fazonu "mama nemoj da budes ljuta,molim te, mama,da li si ti jos ljuta, mama dosao sam samo da te poljubim,mama da li smem da ustanem", onako, suptilno, sve finim glasom tako da moj osecaj grize savesti raste kao kvasac

eno sad je lezao od pola jedan, znaci skoro dva sata, lezi mirno od poslednjeg posta i oddranja ,dakle nekih 45 min i ne moze da zaspi, cujem ga pita da li sme da ustane, naravno pustila sam ga jer nema svrhe jbt i do kraja dana cu da siznem jer ce biti nesnosan

bokice, ja mogu da zamislim kako je tebi kad ih uhvati ludilo
sad u ovoj fazi ja sve kao zelim drugo detete a mislim da bih skrenula, mada kontam taman ce da se navikne na vrtic i bice mi lakse dok dodje druga beba

OOo drage moje, wellcome to the club! Moja to od svojih godinu i po dana! Da svisneš od muke. Mi smo polako odustali od borbe. Kad uspem da je uspavam preko dana to bude nakon min. Sat vremena borbe suza deranja batina. Nekad ubeđivanje traje više od samog spavanja. I onda naravno na spava do kasno u noć i tako dalje. Sad smo prešli na odmaranje uz gledanje crtaća. Kad iznemogne gleda to i tako se malo odmori. Šta ću. Mislim nemam srca više za to svađanje satima. Smuči mi se dan a i njoj.

Zovite me nemajka! :zcepanje: Ja nemam grizhu savesti ... zavrljachim ga u krevet, i on spava u roku od minut ... ili manje :zper: ... ali pre toga ide dreka, suze, otimanje dok ga nosim u sobu, plakanje dok skidamo trenerku i charape .. i onda se izvrne i gotov je :roll: ... ponekad, ali samo ponekad u poslednje vreme spava popodne tako shto ode samnom, legne i kazhe, ajde mamice idi ti napolje ... i chujem kako josh malo neshto trabunja onim svojim igrachkama i spava ... ali to je ponekad ... :roll: ... uglavnom spava 2 sata, ponekad i vishe ... i trebaju mu ti sati , inache svi flipnemo do uveche :dash: ... pre neki dan nije spavao u vrticu i kuci je bio nemoguc do 5 kada je zaspao, nismo mogli da ga probudimo, polegli ga u krevet, probudio se u 20.45 , baka ga odvela da pishki, prochitala mu 2 priche i u 21.30 je spavao ko top do ujutru ... :heart:

ne znam, mene grize savest jer je to nesto novo i stalno gledam da nisam nesto propustila, da ne postoji neki razlog tome jer je odjednom postao takav, spavanje nam nikada nije bilo problem, ok imao je faze da trazi da se mazi malo ili ono kratko kada se plasio ali ovo vec prelazi meru i sada kada me je navikao na to da spava fino i kada mi treba da zaspi kao i uvek on me zeza

eno ga spava sada, zaspao je u osam i opet sam morala da vicem jer je poceo da izlazi sa 1001 pitanjem, te mu fali ovo,te mu fali ono, te mu pun nos,te mu se kaki,te mu se piski, te mu treba ovaj motor,te da mi kaze da ne diram alat i kod 116 izgovora sam poludela,izvikala se, on plakao tri minuta i zaspao kao top, budan je bre od 6h i ceo dan napolju,prepesacili smo nenormalno mnogo

Birice ali ovu moju ne možeš. Spremna je dva sata da se deranja, baca, beži iz sobe, plače. Sad jedino ako baš kasno zaspi i rano se probudi, iliti spava manje od 8 sati, onda je primoravam da spava preko dana ako spava od 10-12 sati noću onda ne. Vidim da bi joj dobro došao odmor, ali džaba.

Moji veliki prestali da spavaju po danu sa dve godine, u vrticu lezali i cutali sat i po, nocu spavali od osam do osam..
..mali spavaju jos uvek, jakshi treba vise nego alekseju, ako preskoce od pet popodne borba, kmezanje, ludilo do spavanja..
..ako se bune trazim da leze i ne galame, moze knjiga, moze igracka, ali cutanje i odmaranje..nekad zaspu nekad ne..
..a oko tog "jesi ljuta, mamice" cigancenja, svi su isti.. :lol:
..progutas knedlu, promislis za cije babe zdravlje insistiras, pa vozis dalje.. :)

joj novka meni to cigancenje skroz novo a on provalio foru i radi me radi :lol:

ali kad slozi tuznu majko mila natuzniju facu na svetu i oci napuni suzama na ivici placa i dodje i pita me "mama, a da li si ti jos ljuta?" spreman da gorke suze roni ako jesam, a mama negde procitala da deca treba da osecaju ljubav i kad si ljut, misim pa kako da oseti ljubav kad bih ga zgromila tada najradije jbt pa onda kazem "ljuta sam,ali te volim i kada sam ljuta" :lol:
ne zna se ko je gori

Back