Deca 1-3 godine (toddlers)

Pa oni imaju vise razlicitih prostorija..meni ce dete ici tamo po 6 sati, da i da se pravi da spava 2 i po sata od tih 6 mi je apsurd. Nisam trazila da joj dube na trepavicama, samo da moze da se igra npr u drugoj sobi, i ako ima jos dece koja ne spavaju, pazi ih jedna vaspitacica.
Kazem, srecom pa sam to i nasla juce.

Danas bila u jos jednom i taj mi je los, zbog tog sto mora da lezi bas tih dva i po sata, a jelovnik je boze sacuvaj. Dzabe sve ostalo, divni uslovi, bla bla.. ide virsla, pasteta, pipi, eurokrem, dzem. To tako svake nedelje, od ponedeljka do petka ide dorucak. Ne bih je tamo upisala nikad u zivotu.

Htela sam reci, odlucili smo da je taj od juce dovoljno dobar, i tu ce ici. Vecinu mojih zahteva ispunjava, ne sve, ali ok, dovoljno. Krenuce od ponedeljka verovatno sa adaptacijom..

super sto si nasla
a sto se spavanja tice, verujem da ce ti ona spavati u vrticu posto ce ustajati ranije,bice umorna

- - - - - - - - - -

a u taj sto ima virsle,pastete,pipi,eurokremove i ostalo za dorucak, ne bih dete upisala sve i da je dzabe,iskreno

sali, srecno na adaptaciji, rekoh vec, verujem da ce sari to biti bas lako

nama danas izasli spiskovi za premestanje u vrtic i od dva moguca dobili smo najgori vrtic u kraju, nema jednog roditelja cije dete ide tamo a da je zadovoljan, nekoliko njih je ispisalo decu odatle, svi su nazadovljni vaspitacicama, i to su sve deca koja su vec isla u drzavne jasle i svi su bili prezadovoljni, dakle ne zale se roditelji bez razloga i nije da ne znaju sta da ocekuju od drzavnih vrtica
prostor je nov sredjen, ali vaspitacice uzas, kazu da se sa decom nista ne radi, pola godine nikakav rad deca nisu uradila, komsija mi kaze da je naisao na scenu gde vaspitacica cupa za kosu neku devojcicu... ja prolazim cesto pored, imaju lepo dvoriste ali uvek vidim vaspitacice koje su se grupisale i tracare dok deca rade sta hoce
u upravi kazu da znaju ali da zaboga nisu dobili ni jednu zvanicnu zalbu i da ne mogu nista,apsurd i da se roditelji ne zale zvanicno(vecina jer su u strahu ) a i da ovi ne mogu neku insepkciju da posalju bez zalbe
popizdela sam, pisacu sutra molbu da ga ubace u drugi vrtic, ovo je stvarno katastrofa, samo ne znam sta cu ako me odbiju, sto ce se vrlo moguce desiti

a ima 10 vrtica bar na opstini, ni za jedan nisam cula ovako negativne komentare, ovde gde ide su stvarno vaspitacice sve do jedne sjajne, ne samo njegove nego i ostale...

kucala sam vec kako su moji prijatelji imali problema,
pa su se roditelji organizovali, a ona je kao pravnik sredjivala svu papirologiju
i nisu je mogli previse veslati
na kraju su se nesto i izborili, poboljsali su se uslovi, poceli su i raditi sa decom...
ali su ipak naredne god zbrisali, dobili zeljeni
ako imate nekog roditelja pravnika, koji ima vremena da se bahce, mozete nesto pokusati

super sto si nasla
a sto se spavanja tice, verujem da ce ti ona spavati u vrticu posto ce ustajati ranije,bice umorna

- - - - - - - - - -

a u taj sto ima virsle,pastete,pipi,eurokremove i ostalo za dorucak, ne bih dete upisala sve i da je dzabe,iskreno

moja cera je isla u drzavni vrtic (jedini koji ovde ima) pa je to imala za dorucak tamo. i nikada nije spavala, jer je prestala da spava preko dana sa oko 2 god. nije postojala grupa koja ne spava pa je morala da lezi od 11 do 12 i 30, cak i sa pet godina. ...i uvek smo za nesto bili "krivi", jer ja trazim nesto sto ne moze (npr da im ne daju pastetu, ili da jedna vaspitacica cuva decu koja ne spavaju...)

ne moraju, ali ne moraju ni da bude decu koja zele da spavaju, dovoljno je da budu tihi i da odleze malo
sto bi to bilo ikakvo mucenje

i moje dete nece uvek da spava, desi se neki dan da nije raspolozen za spavanje ali ostane u krevetu u sobici da odmori malo

msm da vecini ne treba san, ne bi niko insistirao na tome
e sada sto ima izuzetaka, to ne znaci da je nesto nepotrebno ili glupo
deci znaci taj san i dremka

Ovo se slazem, i kod nas moraju svi mladji od 5 godina da leze 5 min i da zmure (dok bebe ne zaspe :) ) i onda dodje uciteljica i tiho zovne one koji su budni polako izadju i idu da se igraju u drugoj prostoriji ... stariji je dugo pricao kako on ne spava na podne :) a zatvori oci i zaspi, i kada ustane nemozes ga ubjediti da je spavao. Uciteljica kaze da dosta njih bude umorno ali da ne zele da legnu, ovako ko je umoran zaspi ko nije i ne mora...

Kod nas posto je mali vrtic kuvarica za dorucak eksperimentise svasta nesto :) pravi im projarice (sa raznim dodatcima) razne pite, peciva,krofne (naj vise vole tjestenine), jaja na 101 nacin, virsle se pojave jako rjetko, pastetu se ne sjecam da sam vidjela da je bila.

Jelovnik se mjenja svake nedelje... kako je kuvarica raspolazena nesto da sprema ... skoro smo se smijali,dosla u 7 da ostavim djecu kad prica kuvarica djeci da je napravila 5 vrsta pita :) ... inace ona razvlaci kore :) da ste vidjeli te radosti, reko sto nisi napravila 2-3 vrste kaze planirala sam tako ali hajde u ovu ubacim malo spanaca, u ovu malo mesa, krompira, sir jbg... i napravi ih toliko :)

jelovnik ne zavisi od vaspitacica, vec ima jedan meni, moze se videti i nasajtu radosnog detinjstva, govorim za ns, i na konto toga da ste trazili da im ne daju pastetu, msm te odluke su daleko od vaspitacice , kao da njih iko i pita

- - - - - - - - - -

da razjasnim, ni meni se to ne svidja, al sta da radim
evo moj vladeta jos nikada nije probao ni gram pastete ili virsle
a od septembra ce krenuti u vrtic i jesce verovatno kao i svi tamo
jbg

Ni ja ne volim virsle i pastete, al nekad ih i pojede. Mislim da mu se nista toliko strasno nece dogoditi ako ih po nekad proba. Svakako te gluposti u zivotu nece moci da izbegne, tako da se ne opeterecujem preterano oko toga. Naravno kod kuce se trudim da jede sto zdraviju hranu, al postoje situacije koej se ne mogu izbeci.

moja cera je isla u drzavni vrtic (jedini koji ovde ima) pa je to imala za dorucak tamo. i nikada nije spavala, jer je prestala da spava preko dana sa oko 2 god. nije postojala grupa koja ne spava pa je morala da lezi od 11 do 12 i 30, cak i sa pet godina. ...i uvek smo za nesto bili "krivi", jer ja trazim nesto sto ne moze (npr da im ne daju pastetu, ili da jedna vaspitacica cuva decu koja ne spavaju...)

e pa kad ne moze da se bira,onda sta ces

- - - - - - - - - -

sali, srecno na adaptaciji, rekoh vec, verujem da ce sari to biti bas lako

nama danas izasli spiskovi za premestanje u vrtic i od dva moguca dobili smo najgori vrtic u kraju, nema jednog roditelja cije dete ide tamo a da je zadovoljan, nekoliko njih je ispisalo decu odatle, svi su nazadovljni vaspitacicama, i to su sve deca koja su vec isla u drzavne jasle i svi su bili prezadovoljni, dakle ne zale se roditelji bez razloga i nije da ne znaju sta da ocekuju od drzavnih vrtica
prostor je nov sredjen, ali vaspitacice uzas, kazu da se sa decom nista ne radi, pola godine nikakav rad deca nisu uradila, komsija mi kaze da je naisao na scenu gde vaspitacica cupa za kosu neku devojcicu... ja prolazim cesto pored, imaju lepo dvoriste ali uvek vidim vaspitacice koje su se grupisale i tracare dok deca rade sta hoce
u upravi kazu da znaju ali da zaboga nisu dobili ni jednu zvanicnu zalbu i da ne mogu nista,apsurd i da se roditelji ne zale zvanicno(vecina jer su u strahu ) a i da ovi ne mogu neku insepkciju da posalju bez zalbe
popizdela sam, pisacu sutra molbu da ga ubace u drugi vrtic, ovo je stvarno katastrofa, samo ne znam sta cu ako me odbiju, sto ce se vrlo moguce desiti

a ima 10 vrtica bar na opstini, ni za jedan nisam cula ovako negativne komentare, ovde gde ide su stvarno vaspitacice sve do jedne sjajne, ne samo njegove nego i ostale...
strasno

sreca pa ovaj Irinin je super
bas se trude
nisam jos cula ni videla da je u nekoj grupi neka losa vaspitacica

- - - - - - - - - -

Ni ja ne volim virsle i pastete, al nekad ih i pojede. Mislim da mu se nista toliko strasno nece dogoditi ako ih po nekad proba. Svakako te gluposti u zivotu nece moci da izbegne, tako da se ne opeterecujem preterano oko toga. Naravno kod kuce se trudim da jede sto zdraviju hranu, al postoje situacije koej se ne mogu izbeci.

pa i Irina jede virsle nekad...i pastetu
za veceru
ali nekad
a ne svaki dan
u nekim vrticima je svako jutro nesto od tog djubreta

- - - - - - - - - -

a sto se lezanja tice, nije uopste lose za dete da napravi malo pauzu i odlezi i odmori..ne mora da spava,bitno je da miruje

ja da Irina nece da spava, zamolila bih vaspitacice da joj daju knjigu neku da lista dok lezi

sve moze da se dogovori

strasno

sreca pa ovaj Irinin je super
bas se trude
nisam jos cula ni videla da je u nekoj grupi neka losa vaspitacica

ma uzas, ako ne uspem da ga prebacimne znam sta cu
i mi smo ovim jaslama prezadovoljni, isto se jedan roditelj nije zalio nikada, vaspitacice su da ih vodis kuci, sjajne, od prvog dana mi pokazuju njegove radove, ma bas se trude, naucio je pesmice dok je isao ono kratko, price koje mu ja nisampricala,radio je fsikulturu, ma svasta i to za mesec ipo koliko je bio fatkticki na adaptaciji
jelence, ne poznajem ni jednu mamu advokata cije dete ide ili bi trebalo da krene u taj vrtic, ove mame koje poznajem uglavnom su zaobisle ovaj vrtic po mestu stanovanja

pastetu,virsle i salamu ne daju nikada,jedino pileca prsa,jelovnik je stvarno super na celoj opstini

sto se spavanja tice jakov nekad nekad ni kod kuce nece da spava ali odlezi u krevetu, oko 1h, odmori,on leska,prica sam sa sobom itd
opet nisu sva deca ista,jeste retko ali nekom detetu stvarno ne treba spavanje

jao, a tek kad uđu u pubertet, kao da sve što si pokušavao da im usadis i navikneš ih na zdravu hranu, bace kroz prozor :(
moj stariji samo gleda kako da smaže neku picu, hamburger, da natrpa što više kečapa i majoneza u svako jelo koje mu se servira. neki dan je bio duboko razočaran kad sam iznela grašak sa piletinom za ručak, skoro počeo da plače od nekog besa i negodovanja :roll:

hahaha
jao kvinski
divota
'jedva cekam' taj period :D

vlajko nikada nije jeo ono navedeno, jer jednostavno ja to nikada ne kupujem, nemam naviku, ne jer to ne valja, nekako, nikada se ne setim pastete i virsle
valjda jer uvek imamo u frizideru doneseno nesto domace...

- - - - - - - - - -

i znam da ne treba jos da ga hvalim posle malo vise od nedelju dana, al ajde :D
piskimo lepo na nosu, a evo od juce pa i danas, na wc solju, stojecki :)
on ne prijavljuje, ali ga skinem i kazem mu piski i on se sve napne i iz par puta pusti mlaz :))))
znaci shvatio je, jos samo da mi i prijavi sam, ali ok, zadovoljna sam, od juce su mu gace suve
mislim da je to veliki pomak kod nas
veliku nuzdu slabije, tj retko uhvatim u nosu, jer se i dalje trudi svojski da se sakrije dok kaki :)
ali ok, strpljivo i polako :)
do pre nedelju dana nije hteo ni da piski, a sada sam voljno obavi radnju :)

- - - - - - - - - -

i da, pet vezanih noci mu je nocna pelena skroz suva i piski odma u nosu cim ustane... i pre spavanja piski

ja pre neki dan svratila do meka i uzela hamburger,naravno jakov trazi da jede,ja mu dam da proba komadic, zgrozio se najstrasnije :lol:

bokice, naravno da treba da ga hvalis, super je to napredak za nedelju dana

moj veliki nije do prvog razreda znao šta je mek, a sad savatava dedu svaki put kad ga on vozi na trening da svrate u mek da prezalogaji :roll:
što je najgore, tek sad to nedavno saznala, deda se odao :lol:

ja pre neki dan svratila do meka i uzela hamburger,naravno jakov trazi da jede,ja mu dam da proba komadic, zgrozio se najstrasnije :lol:

bokice, naravno da treba da ga hvalis, super je to napredak za nedelju dana
Комедија је кад први пут пробају кока колу.
Повуку гутљај, па им застане у грлу, а угљен диоксид са све пеном и течношћу избија и на уста и на нос!
После мало кашљу, кијају, плачу... и опет се дохвате чаше, али сада искусније.

razumem ga kvinis
jasam mek otkirla negde u osnovnoj, mama je cesto isla poslom u bg pa sam je cekala kao ozeblo sunce da mi donese
6 cizburgera je bio moj maksimum

moja baga me uvek zgrozeno gleda, kao pored prave pljeske ti jedes to s.ranjce

Sara nikad nije jela te stvari, iz prostog razloga sto (osim sto ne vidim razlog da joj dajem nezdravu hranu, kad ni mi ne jedemo) deca uglavnom cim probaju tako nesto, svidi im se vise nego neka zdravija varijanta.
Tako kad je probala supu iz kesice nedavno (ni to joj ne dajem, ali probala je na drugom mestu..) onda je pocela da zeza sa domacom supom, i trazi macu (neka hello kitty supa, kao, ma glupost..)

Nego, na opstini Nbg, drzavni vrtici uopste nemaju u jelovniku virsle, pastete i slicno, ja sam prijatno iznenadjena bila. Ok, imaju neku sunkaricu/stisnjenu sta vec jedan dan..ali generalno nije tako los jelovnik.
Ovo je privatni, te nemaju propisano sigurno "odozgo" sta moraju da sluze, nego gazdarica to odredi..
Da ne tupim vise o tome.

Taro, trebalo bi da se organizuju roditelji, da se smene te vaspitacice, ako su zaista takve, pa koliko njih ceka posao u vrticima, a ove da cupaju decu? Nezamislivo mi je, uzas..

ja nisam do meka bila godinama, iz razloga jedinog sto sam stipsa :mrgreen:
puno mi para za tri zalogaja

ja sam skoro bila...jesenas :rumenko:
Irina je jela pomfrit...dala sam cak i Tamari nekoliko komada...drala se ko jarac i trazila
zato izbegavam te gluposti...mogu toga tonu da pojedem i ja i one isto...onda lepo sto vise izbegavam i cao...
ne vidim svrhu toga...al eto,jednom u sto godina mi se prijede...a ne mogu da njima ne dam kad traze a ja da zderem :lol:

- - - - - - - - - -

razumem ga kvinis
jasam mek otkirla negde u osnovnoj, mama je cesto isla poslom u bg pa sam je cekala kao ozeblo sunce da mi donese
6 cizburgera je bio moj maksimum

moja baga me uvek zgrozeno gleda, kao pored prave pljeske ti jedes to s.ranjce

ja sam cesto kupovala hepi milove
imali su super igrackice
steta sto ih nisam sacuvala...imam samo sebastijana iz male sirene,koji se navije pa se pomera i kao hoda

jao, a tek kad uđu u pubertet, kao da sve što si pokušavao da im usadis i navikneš ih na zdravu hranu, bace kroz prozor :(
moj stariji samo gleda kako da smaže neku picu, hamburger, da natrpa što više kečapa i majoneza u svako jelo koje mu se servira. neki dan je bio duboko razočaran kad sam iznela grašak sa piletinom za ručak, skoro počeo da plače od nekog besa i negodovanja :roll:

Uze mi rec iz usta! Ovako kao pazimo-ni slucajno pastetu, ne daj Boze da neko kaze da je detetu dao pastetu, hoce oci da mu iskopaju kako je nemajka. A kad porastu Boze sacuvaj sta trpaju u sebe!

Uze mi rec iz usta! Ovako kao pazimo-ni slucajno pastetu, ne daj Boze da neko kaze da je detetu dao pastetu, hoce oci da mu iskopaju kako je nemajka. A kad porastu Boze sacuvaj sta trpaju u sebe!

nije isto naravno koliko dete ima godina a i dobre navike se usadjuju od detinjstva....moj bas voli slatko, ima i na koga ali dajemo povremeno i tek kada pojede planirano....

Bibi je poceo da piski na nosu, evo drugi dan, seo je jutros i ispiskio se, seo posle popodnevnog spavanja, malo bilo u nosu malo po podu :)....pocinjemo polako...

Back