Deca 1-3 godine (toddlers)

vlajkuy gace suve, nocna pelena suva stalno kako, gace preko dana isto, ne priojavljuje ali se uhvati rukom za pisku kada mu se piski, i onda ga skinem i stojecki piski nad nosom ili na wc soljom
kaka nam je problem, nece da kaki nigde sem u gace :D
al dobro, sve ok, normalno, niko ga ne sili, pricamo lepo, ne dramimo, pa ce skontati i to
eto, mali raport od nas :*

Treba mi jedan savjet:

Stariji se vec tri jutra budi sa mokrom pidjamom znaci ne upiski se da prodje na krevet ali gacice i pidjamica budu mokri, hajde jedan dan nisam pravila problem, malo smanjila tecnost posle podne i upozorila ga da piski pre spavanja (mada to on odavno sam radi ali reko mozda je zaboravio) juce opet, pitala ga da li ga sta boli, pece, sumnjam na neku upalu kaze nista mu ne smeta,na oko mu piso izgleda ok, nema nikakvih promjena, jutros opet popustio,... nije sad to toliko strasno ali mi je naobicno za njega kom se to nije desavalo ni pre godinu dana. Sta vi mislite da ga ipak odvedem doktoru ili da pokusam sa nekim cajicem, mada nemam ideju koji bi mu caj davala...svaki savjet bi mi dobro dosao.

sali, ni ja nisam nista davala isto po savetu lekara, ali kod nas dobra ishrana nije dala rezultata, jbg, moj savet je da probas mlec u medu da joj dajes svako jutro jednu kasicicu, ja mislim da je nama on dosta pomogao on i onaj sirup immunotrofina, sa glukanima, mada bih sa sirupom sacekala jer je sada vec kraj virusne sezone i mislim da nema potrebe

Eto to mi nije palo na pamet, uzecu danas onu casicu pa mogu vec sutra odnjeti urin da pogledaju. Vidim i ja da nije nista strasno, ali plasim da ne izazove neke probleme, vidim jutros otisao odma u kupatilo sam da se presvalaci, nije on tako mali vec ga sramota sto mu se to desilo, mada nisam ni ju jednom trenutku galamila na njega zbog toga, cak nisam ni komentarisala, desilo se ok hajde da se istusiramo i obucemo cisto.

bili smo napokon u Minicity igraonici. nisam oduševljena, mislim da je precenjena (700din) i loše organizovana. Koncept i ideja jesu dobri, ali realizacija mi se ne sviđa. Deca do 5 godina moraju da se igraju u prisustvu roditelja, animatorke samo zuje po sobama, ni u jednoj nisam videla da se aktvino zanimaju i igraju sa decom. ja sam se iznervirala u roku od 45 min, u popularnim radionicama je velika gužva zbog mnogo dece i mnogo roditelja na jednom mestu, samo se sudaramo i obilazimo, čekamo na red da dete nešto isproba... možda je bilo više gužve zbog vikenda, ali u svakom slučaju mene više tamo videti neće

Medi se par puta desilo da mu gacice budu malo mokre i on mi kaze. Mozda 2 dana. Sve ukupno 3 puta.
A tih dana je bos bio po ceo dan tj.samo u carapama.
Odmah sam mu obula zepe i sad bas insistiram na njima.

- - - - - - - - - -

Sad se vec sam skida da piski i oblaci.
Pa obuvanje i oblacenje jakne.
Sav je u fazonu "Pusti me, sam cu."
Valjda su ih ucili u vrticu.
Ja presrecna. Jest da traje ali nigde ne zurim

Danas krece u vrtic, ne znam da li da pocnem da joj dajem neke vitamine, nesto za imunitet? Sta ste davale kad su polazili u vrtic? Onaj probiokid immuno jel valja?

mozes marsovce
oni imaju i vitamine i beta glukane
ja sam pocela da dajem to
mozes za svaki slucaj
,meni Irina nikad nije ni videla antibiotik dok nije krenula u vrtic i vec prvu nedelju je zaradila neko zlo i bila je bolesna od 8 oktobra do 21 decembra non stop,dok nije izvadila taj inficiran treci krajnik
mozda da sam davala nesto,ne bi bilo tako...ne znam

Joj oblačenje. . . ova moja neće i neće. Jedno vreme joj bilo zanimljivo da se sama skida. Od dole zna sve. Majice na duge rukave nije znala potkošulju da. I samo odjednom neće. Da poludim. A ja uprla ko ludak, ima sama da se oblači. i zna kad hoće i da se skine i da obuče. ali valjda od tog mog e Vala ima sama sve da radiš se zainatila. Jel još prerano da očekujem to od nje?

sali, ni ja nisam nista davala isto po savetu lekara, ali kod nas dobra ishrana nije dala rezultata, jbg, moj savet je da probas mlec u medu da joj dajes svako jutro jednu kasicicu, ja mislim da je nama on dosta pomogao on i onaj sirup immunotrofina, sa glukanima, mada bih sa sirupom sacekala jer je sada vec kraj virusne sezone i mislim da nema potrebe

u marsovcima ima 4 puta vise glukana a duplo je jeftiniji...plus ima vitamine
zamisli
ja to slucajno videla i presla na taj
od toga su se projele isto
i cini mi se...pu pu
da ne ureknem
al u 5 ml imunotrofine ima 2.5 mg glukana a u 5 ml marsovaca ima 10 mg glukana
plus vitamini i minerali
ja se secam da je nasa dr uvek savetovala te marsovce a ja tvrdoglavo uzimala pikovit :lol:
nisam ji znala sta ima u marsovcima

zsuki, ja ne insistiram što se tiče oblačenja i svlačenja. sam ide da piški, skida trenerku i gaće, sam ih oblači i izađe iz wc-a sav nakriv :lol:
ne zna da se obuče, gornje delove nismo ni probali, jedino patofne sam obuva. naučiće, tek im je 3 godine.
gledam ovog velikog od 12 godina, njemu više ništa ne treba od mene, osim džeparca i hrane :lol:

Моји су, ај сад да не претерам, али одувек ујутро узимали по кашикицу меда + јабуку, доцније супену кашику меда + јабуку као оброк пре оброка и нису били болесни, али нису ни ишли по забавиштима пре обавезног предшколског.

Joj oblačenje. . . ova moja neće i neće. Jedno vreme joj bilo zanimljivo da se sama skida. Od dole zna sve. Majice na duge rukave nije znala potkošulju da. I samo odjednom neće. Da poludim. A ja uprla ko ludak, ima sama da se oblači. i zna kad hoće i da se skine i da obuče. ali valjda od tog mog e Vala ima sama sve da radiš se zainatila. Jel još prerano da očekujem to od nje?

Pa gde zhurish? I zashto se inatish ... dobro to znam , neshto oko tvog karaktera ahhhhahahahaha :zcepanje:

Armin je stariji koliko? oko pola godine, pa opet ne mora da se skida i da se oblachi sam ... nekad hoce, nekad nece, ja mu uvek pomognem i to je to ... cipele zna da skine, ali ne zna da obuje, samo zepe one shto nosi u vrticu ... pantalone, trenerku zna, majice onako kako kad, redovno obrnuto .. ali ima vremena , Bozhe pa nauchice ... :lol: ... a ujutru redovno ga ja oblachim, kad ide u vrtic, jer nema pojma o sebi tad :zcepanje:

zsuki, kao shto reche jednoj mojoj prijateljici jedan stari pedijatar, kad je video da samo shto ne ugushi sina(od silne brige i ljubavi) : Mama, vreme je da pravite drugo .... :lol:

mani projekte, imash ti projekat u najavi, koncentrishi se na taj :zag: ... pusti Lucu da uzhiva, ako krene na jesen u vrtic, i onako ce pasti na doope, kad shvati da se svet ne okrece oko nje :zper:

Back