Deca 1-3 godine (toddlers)

Mi kupili tricikl smart trike :), onaj sto se skida deo po deo pa bude obican tricikl posle, Sara odusevljena, a ja konacno mogu da idem u duze setnje sa njom, i da odmorim kicmu jureci ce po komsiluku..
Skroz sam se vec odvikla od kolica, al evo ovo je ok zamena za njih. Jos kad krene da pedala sama, bice super.

Juce sam vikala na jednu malu u parkicu - prepustenu samoj sebi ocigledno, mame, babe, bebisiterke nema ni od korova, mala udarala neku decu po glavi, ocesala Saru nogom po obrazu, tacno se vidi da je besno i bezobrazno dete, lepo sam joj podviknula da me je iznenadjeno pogledala :)

suki, srecan rodjos luci i drzimo sipke na dupli dan D : D

ja ne znam da li sutra da ga vodim na mmr, opet danas proliv (mada mislim da je to od poslednje cetvrke koja izbija( i pojma nemam odakle mu zvala!
peremo mu ruke redovno, jeste da dira sve po parku, mozda je zato sto je prekjuce zgrabio neku granu i stavio u usta, ne znam kako mi je to promaklo, uvek vodim racuna da ne stavlja svasta u usta, pustam ga da pipka sve po parku, mislim sve, zemlju, travu, granje itd i perem mu ruke kada dodjemo kuci naravno, ne pretrujem sa tim ali stvarno ne mislim da ne vodimo racuna o higihjeni
ne znam ni sta da mu mazem sad

Hvala na čestitkama, staviću i par fotki posle trandibala u nedelju!
Sali, da Luca joj je pravo ime. To je kao narodsko, starinsko ime za Luciju. Ali legitimno :) znači isto kao i Lucija - svetlost, s tim da je u mađ.narodnom verovanju Luca bila veštica :)

inače još ima nade za slavlje, još nije ništa procurelo. frka, panika, trema. padam u iskušenje da se ispiš.sad na test.

izveštaj za radozlane i nestrpljive držaže figa i mojie najvernije navijače:
mece i dalje nema :worth:
jutros sam se probudila u pet sati i imala tavku sraćkalicu da su pločice padale sa zida,,,valjda od nervoze :roll:
pa sam ustala u 6, jer smo išli u Segedin na plivanje.

i! tarararaaaaa! piškila na testić sa sve drhtavim rukama. nakon dosta dugog vremena 2-3 min pojavila se neka svetla svetla tanjušna DRUGA linija.
e sad. piše na testu da pregnil može dati lažno pozitivan test, tako da za sad pamet u glavu, jezik za zube, molitva i čekam sutra da uradim bHCG. pitaću u labu koliko treba da se iz organizma isčisti pregnil inekcija, ebiga ne radi mi sutra ginekolog...
da nismo išli u Segedin već bi danas radila betu, ali ebiga....

imam knedlu u grlu, ciglu u stomaku....:mrgreen::hvala:

izveštaj za radozlane i nestrpljive držaže figa i mojie najvernije navijače:
mece i dalje nema :worth:
jutros sam se probudila u pet sati i imala tavku sraćkalicu da su pločice padale sa zida,,,valjda od nervoze :roll:
pa sam ustala u 6, jer smo išli u Segedin na plivanje.

i! tarararaaaaa! piškila na testić sa sve drhtavim rukama. nakon dosta dugog vremena 2-3 min pojavila se neka svetla svetla tanjušna DRUGA linija.
e sad. piše na testu da pregnil može dati lažno pozitivan test, tako da za sad pamet u glavu, jezik za zube, molitva i čekam sutra da uradim bHCG. pitaću u labu koliko treba da se iz organizma isčisti pregnil inekcija, ebiga ne radi mi sutra ginekolog...
da nismo išli u Segedin već bi danas radila betu, ali ebiga....

imam knedlu u grlu, ciglu u stomaku....:mrgreen::hvala:

:cmok: Drzimo palceve.

joj žene. ja ću nervni slom dobiti. mece i dalje nema.
danas opet testić ujutru, ista istacka takna svetla druga linija. bHCG 137.8. po ref vrednostima za 4 ned nakon pm 9,5-750 može biti trudnoća a i ne mora...
čitala sam po netu, pregnil ostaje do 2 ned u organizmu, ali sa dosta manjim vrednostima.

tako da :dash::dash::dash::dash::dash:

ne peostaje mi ništa drugo nego da u ponedeljak ponovim betu, pa ćemo videti da li se povećava...

ja sam i dalje ubeđena da sam u duplom stanju. trudna sam dok se ne dokaže suprotno :zper::zper::zper:

ako neko zna nešto više o ovom pregnil-mali rezultati bete nek se javi slobodno.

danas opet testić ujutru, ista istacka takna svetla druga linija. bHCG 137.8. po ref vrednostima za 4 ned nakon pm 9,5-750 može biti trudnoća a i ne mora...
čitala sam po netu, pregnil ostaje do 2 ned u organizmu, ali sa dosta manjim vrednostima.

ne peostaje mi ništa drugo nego da u ponedeljak ponovim betu, pa ćemo videti da li se povećava...

ja sam i dalje ubeđena da sam u duplom stanju. trudna sam dok se ne dokaže suprotno :zper::zper::zper:

ako neko zna nešto više o ovom pregnil-mali rezultati bete nek se javi slobodno.

Čestitam :klap:
(u drugoj trudnoći i moja druga linija je bila tanka.. i roza.evo ga sad 8 ipo god)

meni betaHCG bio 81,7 ... posle 2 dana dvesta i neshto ... I za tih dvesta i neshto mi reche dr tek je treca ili chetvrta nedelja ... eno ga onaj mali beta sad nervira babu za medalju :lol:

i javi se na mob, 'bem ti shta ce ti , kad ga ne dizhesh :rtfm:

E, to je sad novi trend u dečijem zdravstvu. I nama je lekarka rekla da se temperatura skida čim je preko 37,5 , skoro smo se posvađali. Onda odem kod prijateljice čija je mama pedijatar u penziji, ali još uvek ide na te neke seminare i predavanja kako bi zadržala sertifikat i mogla svoje članove porodice da leči, ispisuje lekove i upute...i kaže ona da jeste, to je od nedavno tako. Temperatura mora da se skida i kad je mala...ma bzvz...

sta meni rekose, privatni i oni koji zive van srbije, temp do 38,5 se ne skida ako dete izgleda dobro
ako izgleda ok, da mu nista ne fali

Back