sali, jakov se nije uspavljivao na siki preko dana ali jeste na rukama
uspela sam da ga naucim da i preko dana zaspi sam, kao i uvece, dakle skroz sam u sobi bez nas, dosta mi je pomogla knjiga "kako nauciti dete da spava bez plakanja"
imam je u pdf-u, mogu da ti posaljem
ja sam u jednom trenutku htela da primenim onu metodu sa plakanjem za dnevno spavanje, ali on je vec veliki i bojala sam se da ce ispasti iz krevetca, ovu knjigu sam ranije citala i nisam uspela, valjda nisam bila dosledna, odlucna itd i onda sam ponovo primenila nedavno, pre 20 tak dana, mozda mesec i stvarno je upalilo
fora je bila da mu prvo odredim kljucne reci za spavanje, ja sam izabrala one proste, spavaj,laku noc, mama te voli njavise na svetu, ako ti treba nesto pozovi me, itd, mislim na tu foru
prvo sam mu ih ponavljala u krevetcu, vracala ga u lezeci polozaj, mazila, ljuljuskala ga rukom, onda sam izasla iz sobe i kad pocne da place ili kenjka ponavljala sam te reci iz hodnika, nisam zatvrala vrata od sobe, nego doviknem da znam da sam tu, on se ucutui i umiri, ako ne uspe nego se rasplace ja udjem pa ga umirim itd i za nekoliko dana je skontao i poceo da spava sam, poljubim, pomazim, pozelim laku nocizadjem,zatvorim vrata i to je to, nekad trazi gumenu ovcu pa mu donesem, nekad jok.. mislim ja sam ti to sada plasticno objasnila, vrujem da zvuci glupo i debilno al imas detaljno u knjizi, kod nas je uspelo i mnogo je lakse..
mislim nema tu velike razlike, na sisi, u rukama itd, naviknuti su da se uspavaju pogresno i nema mnogo pametovanja ja mislim, moras da budes odlucna i da ukines odjednom to uspavljivanje na sisi/rukama itd
i da, citala sam za to za sisu, da je ok naci neki predmet pa ga stavis izmedju tebe bebe i sise, dok sisa, i psole taj predmet kortsis za uspavljivanje, da ga poveze sa spavanjem itd, ne znam kako da objasnim