mali roker
Buduća legenda
- Poruka
- 33.423
U takvim situacijama obicno sklonim dete od bezobraznika,ili kazem nemoj ona je mala,a s obzirom da kod zgrade imamo jednog bas bezobraznog i kuma je imala problema sa njim naucicu Lelu isto sto je i ona svog sina naucila,neka uzvrati,a to se jednom i desilo,kumin mali je uglavnom mirno dete,ne grabi se za igracke,ne voli da se tuce,kad mali bezobraznik dodje uvek ga gura,otima mu igracke....majka ni jednom nije reagovala,a kad je kumce uzvratilo udarac majka je skocila ko oparena,joj kako mozes tako,moze i treba da uzvrati,a tako cu i svoje dete da naucim.Uh, Novka..samo zamisljam da mi neko zgazi detetu na ruku..tacno bih je tim istim stiklama odvalila po licu..uzas..
Nego, ja htedoh da pitam za savet, sta je najbolje uraditi u situacijama koje se desavaju u parkicu - recimo neko dete je bezobrazno, gurne moje, ili nazove nekim pogrdnim imenom, ogrebe, sta god - namerno, a mama ga ni ne gleda, ili pushi pored i kulira..
Da li reci nesto direkt detetu ili mami? Moja prva reakcija onako zivotinjskabi bila da kazem detetu kako je bezobrazno, nevaspitano, i da se ne gura, ne udara, ne psuje i td..ali kapiram da je to uzasno nezrelo, pa ne znam koja reakcija je u redu a da ima efekta?
Lela jeste mala,ali je ucim da kad izadjemo da se igramo sa drugom decom da ne moze samo da uzme tudju igracku i sve pokupi,moze jednu,ali mora i ona svoju igracku da da drugoj deci,ucim je takodje da se ne udara,ali ako budem primetila bilo sta od toga odreagovacu,necu samo sedeti i gledati kako moje dete matletira drugu decu,zna se sta se radi tad,za ruku i pravo kuci,a ne reagovati samo ako neko tvom detetu uzvrati.

.... mislim da je pokushao da prospe jedno dva puta, ali na moje "NE" je prestao ... ja bila ponosna k'o da sam neshto uradila
... a tamo negde posle drugog rodjendana : katastrofa ... uzme sholju, pa prosipa, pa pljuje, pa kupa autice ... da popeezdish ... I pije duplo manje nego pre, jer mi samo gura ruku kad pokushavam na svakih sat vremena da mu nutkam vodu ili bilo shta ... ponekad, ali samo jako retko trazhi ... 
ziva istina .... jedino ne mora bas doci do razvoda