Deca 1-3 godine (toddlers)

Uh, Novka..samo zamisljam da mi neko zgazi detetu na ruku..tacno bih je tim istim stiklama odvalila po licu..uzas..

Nego, ja htedoh da pitam za savet, sta je najbolje uraditi u situacijama koje se desavaju u parkicu - recimo neko dete je bezobrazno, gurne moje, ili nazove nekim pogrdnim imenom, ogrebe, sta god - namerno, a mama ga ni ne gleda, ili pushi pored i kulira..
Da li reci nesto direkt detetu ili mami? Moja prva reakcija onako zivotinjska :D bi bila da kazem detetu kako je bezobrazno, nevaspitano, i da se ne gura, ne udara, ne psuje i td..ali kapiram da je to uzasno nezrelo, pa ne znam koja reakcija je u redu a da ima efekta?
U takvim situacijama obicno sklonim dete od bezobraznika,ili kazem nemoj ona je mala,a s obzirom da kod zgrade imamo jednog bas bezobraznog i kuma je imala problema sa njim naucicu Lelu isto sto je i ona svog sina naucila,neka uzvrati,a to se jednom i desilo,kumin mali je uglavnom mirno dete,ne grabi se za igracke,ne voli da se tuce,kad mali bezobraznik dodje uvek ga gura,otima mu igracke....majka ni jednom nije reagovala,a kad je kumce uzvratilo udarac majka je skocila ko oparena,joj kako mozes tako,moze i treba da uzvrati,a tako cu i svoje dete da naucim.
Lela jeste mala,ali je ucim da kad izadjemo da se igramo sa drugom decom da ne moze samo da uzme tudju igracku i sve pokupi,moze jednu,ali mora i ona svoju igracku da da drugoj deci,ucim je takodje da se ne udara,ali ako budem primetila bilo sta od toga odreagovacu,necu samo sedeti i gledati kako moje dete matletira drugu decu,zna se sta se radi tad,za ruku i pravo kuci,a ne reagovati samo ako neko tvom detetu uzvrati.:)

Irina sinoc i veceras zaspala sama :mrgreen:
posto je strasno bezobrazna postala, sinoc i preksinoc je imala neke epizode sa namernim prosipanjem vode i soka i teranjem inata i svasta nesto jos
i sinoc meni konacno prekipi i kaznim je i stavim je u krevet sa igrackom i malo je kukala,pa sam joj objasnila da sam u dnevnoj sobi, sirim ves,blablabla i zaspala je
veceras je stavim, odgledala je jednu epizodu pepe na telefonu,ja usla uzela telefon, poljubim, zagrlim,pozelim laku noc,kazem da je volim najvise itd itd i izadjem(vrata ostavim dok ne zaspi)
pocela da kuka, vratim se, dam joj igracku po izboru njenom opet poljubim, pomazim i izadjem
10 minuta kasnije, ona spava :srecna:

naravno, beba je isto u sobi,na fotelji na kojoj moja mama spava...tako da njih dve eto same spavaju,bravo za njih,blabla itd itd

ustvari to je sve tako lako proslo zato sto se ona seca da je spavala sama ranije
ima memoriju ko slonche

To sa vodom i mene interesuje ... jbt moj Armin je konjche od 2,5 godine i prosipa vodu ( pa chak i sok :roll:) ... sa negde godinu ipo ili tako neshto pocheo je samostalno da pije iz chashe, a svojom flajkom je rukovao kao profesionalac, pa je pio kad je pozheleo, ostavljala sam mu vodu ili chaj na polici, on pridje, cugne pa nastavi da se igra :cool:.... mislim da je pokushao da prospe jedno dva puta, ali na moje "NE" je prestao ... ja bila ponosna k'o da sam neshto uradila :dash:... a tamo negde posle drugog rodjendana : katastrofa ... uzme sholju, pa prosipa, pa pljuje, pa kupa autice ... da popeezdish ... I pije duplo manje nego pre, jer mi samo gura ruku kad pokushavam na svakih sat vremena da mu nutkam vodu ili bilo shta ... ponekad, ali samo jako retko trazhi ... :roll::dash: ... nadam se da ce ovo uskoro prestati ... a pazi u vrticu to ne radi, kod kume (koja ima dete od 6 godina) isto ne radi to ... pridje , cugne sok iz cheshe i ode :dash::dontunderstand:

A propos jucerasnje price o doterivanju .... :D:D

1932247_10153932946485221_857262303_n.jpg

E ovako, da izdeklamujem shta je bilo kod pulmologa ... osim chekanja od 2 sata ( imali zakazan termin), uzhasne vrucine (ako su oni normalni, ja znam da ima male dece, ali je 30 stepeni unutra) , deranja radija kroz razglas ( ich ne chujesh koga prozivaju) sve je bilo ok ... jedino shto je Armin imao pundravce u doopetu, pa sam ga non stop vijala na hodniku, posle je kod dr pokushao sve da razmontira I prichao non stop na sav glas jedva chuh shta zhena pricha ... test na eozinofile iz krvi i nosa, alergo test na inhalatorne i nutritivne alergene, IgE, ORL ... pa ponovo kod dr :dash: ... pola od ovog sam uspela da zakazhem, alergo test na nutritivne alergene za 6.jun :eek::evil::dash: ... I taaaakoooo ... eno ga spava, izmorio se od silne jurnjave po stepenishtu :lol:

Ne volim te sovinisticke fore..uvek predstavljaju muskarca kao morona bez mozga koga vodi samo tuki a zene kao nekakve pacenice kojima je jedino vazno da budu sexy...bljuv, moja realnost nije takva
(za ilustraciju)

Meni vikend sluzi za mene, ili smo kod mojih u Ns, pa ima ko da pazi Saru, ja odmaram, vidim se sa drugaricama i slicno, ne kuvam, mama sve lepo obavi, eh :) A radnim danima jedino kad ona spava - znaci tih 2 sata, mada tad vec radim..tako da generalno i nemam vremena, imam tek uvece...

Mada verovatno tih 17 minuta pisu za mame sa vise od jednog deteta :D Videcu za par godina kako ce mi biti :D

bebe imaju moc da prosto osete kad hoces da spremis da jedes ili da sednes da popijes kafu...ili da nesto uradis po kuci....
znaci oseti tacno ...neverovatno hahaha

u onoj seriji "last man standing"...sede on i zena i piju caj...ili kafu,nebitno ne secam se
i cuje se iz kuce mamaaa...tataaaa
i kaze on nesto u stilu "deca osete kad uzivas i prosto moraju to da uniste" ahahahah
i oboje zgrabe sholje i zbrisu

tako je meni Ivan uleteo, ne zakljucah se
"mama, naguzi se, da obrisemo guzu" :D

- - - - - - - - - -

bebe imaju moc da prosto osete kad hoces da spremis da jedes ili da sednes da popijes kafu...ili da nesto uradis po kuci....
znaci oseti tacno ...neverovatno hahaha

u onoj seriji "last man standing"...sede on i zena i piju caj...ili kafu,nebitno ne secam se
i cuje se iz kuce mamaaa...tataaaa
i kaze on nesto u stilu "deca osete kad uzivas i prosto moraju to da uniste" ahahahah
i oboje zgrabe sholje i zbrisu

1779792_622280054492824_1498657059_n.jpg

Back