Deca 1-3 godine (toddlers)

Sto da nece kvinsi :-)
Oni.svi tako.mali I pocnu nesto trenirati tog tipa, nije to jedan definisan.sportic, nego sto ti kszes neke vezbice prilagodjene njima, pa posle naravno sami odaberu svoja interesovanja... Ne mora to biti nikakvo ozbiljno treniranje, dovoljno je rekreativno, cisto da steknu I onu.fizicku kulturu a ne da beze.od nje :-)

I naravno, sto kaze zule, nisam ni.ja za.krajnosti, nece mi dete odrasri bez tehnike kao pecinko ali umereno sve je ok...

Sad vec vidim Saru sa 16 meseci kako ce iz inata meni da sutra odvrne cecu do daske :D :D Meni su super ljudi koji mogu da zive bez tv-a, kompa i slicno..divno, bogatiji su od nas.
Ja ne mogu da vaspitavam dete da nikako ne gleda tv niti komp, kad sam ja za kompom mnogo zbog posla, i jos malo zbog razonode, i gleda se tv u nasoj kuci. ALi trudicu se da to bude sto manje..minimalno. Da se ne vrtimo vise u krug sa ovom temom..vec je smor

To za igranje napolju..tacno je da ne umeju - velika deca..ali to je nesto do nas onda, posto mala deca itekako umeju da se igraju napolju, i najradije ne bi ni bili unutra.

Evo danas - bile smo na keju, pa u parkicu, gomila dece, Sara cici od srece bukvalno kad vidi decu, jer jako voli drustvo, trce za loptom, jure na tobogan, ljuljaske..pentraju se svuda..ona je i dalje bila najmladja a bilo je dece do 6-7 godina..posle odem u bastu kafica-igraonice, pustim je da se igra dok pijem cedjenu, prvo joj nista nije bilo zanimljivo od onih kucica, autica i slicno..jer nije bilo dece...onda dodje jedan malac, pa jos dvoje, i da vidis srece..jurcaju se, ulaze u kucu, izlaze, pa neke stapove uzeli (i moje dete uze stap :eek:) pa se jure, smeju...cak i neka beba koja nije hodala jos je bila tu, pustili su je roditelji da puzi po podu (svaka cast, ja nisam dok je bila tako malecka) i igra se sa nekim auticem i ide za decom..

Tako i pre neki dan ispred zgrade u parkicu - devojcica od 3 godine je bila mnogo slatka kad je objasnjavala Sari kako ce da se dopacuju lopticom :) Ima dece napolju, male, super im.

Sto da nece kvinsi :-)
Oni.svi tako.mali I pocnu nesto trenirati tog tipa, nije to jedan definisan.sportic, nego sto ti kszes neke vezbice prilagodjene njima, pa posle naravno sami odaberu svoja interesovanja... Ne mora to biti nikakvo ozbiljno treniranje, dovoljno je rekreativno, cisto da steknu I onu.fizicku kulturu a ne da beze.od nje :-)

I naravno, sto kaze zule, nisam ni.ja za.krajnosti, nece mi dete odrasri bez tehnike kao pecinko ali umereno sve je ok...

jao debeljko je mali gotovan :lol:
al je izjavio da ce da igra folklor jer to obavezno gleda kad naletimo na zikinu sarenicu vikendom :D
tacno mogu da ga zamislim kao malog debelog sremca zajapurenog u kolu :lol:

al je izjavio da ce da igra folklor jer to obavezno gleda kad naletimo na zikinu sarenicu vikendom :D

I moj Ivan zajedno sa njim..gleda folklor kao hipnotisan
"Mama,oni rade nogama ovako, ovako.." pa sve trupce po podu...okacice nam komsije odozdo novo obavestenje o uznemiravanju na vrata :)

Moj brat i snaja zive bez tv-a.
Ni ovde nemaju tv ni u Rimu.
Nikad nisu ni imali. Prosto ih ne zanima.
Toliko obaveza imaju da ne bi ni stigli da gledaju

PS. Medo i dalje u fazi vriska histerija. :roll:
Svaki dan nam dodje bar pet puta da ga prebijemo ali se suzdrzavamo.
To je strasno koliko kenjka i dere se i vristi, za svaku sitnicu

a ja i zaboravila da vam kazem da e V. napravio famoznih 8 koraka
ali nece napolju da se pusta, samo u kuci, valjda oseca sigurnost zbog blizine svega
al definitivno je folirant hehe
kupili mu danas reebok paticice, predivne su
lagane ko pero, nisu uopste ko klasiocne patike za decu, teske, dzombaste itd, ma kao da nema nista, bas lepo hoda, lepse hoda u tome nego u cipelama

I moj Ivan zajedno sa njim..gleda folklor kao hipnotisan
"Mama,oni rade nogama ovako, ovako.." pa sve trupce po podu...okacice nam komsije odozdo novo obavestenje o uznemiravanju na vrata :)

h, folkloraši moji maleni.
podržavam ih potpuno :) ja sam počela sa odraslom glavom, sa 22, i potpuno pošandrcala... :mrgreen::mrgreen: gde je onaj smajli sa očima?

opala, bravo za v i vezanih 8 koraka : ))
za mesec dana ce trcati po dvoristu i parku, hehe, samo da oseti sta sve moze : )

nego, ja razmisljm o jakovljevom govoru, idalje je u fazi da ponavlja prve slogove, ili slogovove koji su mu ok, lampa mu je "pa" itd, brblja on, ima neke svoje reci fraze koje nekada podsecaju na ono sto hoce nekada ni u ludilu pomislila ne bih na to sto kaze, ali mi nije jasno i ne znam je li se desava i da li je mozda samo faza ali i reci koje je izgovarao cele sada je skratio i nece da ih izgovori cele nego samo prvi slog? nije to ne znam koliko reci, svega par ali opet ako ih je bas lepo izgovarao cele codakle sad skracivanje

kupila sam mu i danas neke baldino cipelice, lepe su, kombinacija neke plave i sive, a ona dva kaiscica na cicak imaju na kraju zelen detalj, lepe su, meke....
mislim da je zavrsio do leta sa obucom, nek na leto ide bos :)
covece 22 broj, aman...

e bre kvinski, jexy, pa ja te plesove pa i folklor brojim u sportove, sto da ne, deca igraju, uce se disciplini, pokretima, umore, imaju obavezu, meni je to sport... nije sport samo vijanje lopte :)
meni je i balet divan, tacno bih V. upisala da zeli jednog dana

opala, bravo za v i vezanih 8 koraka : ))
za mesec dana ce trcati po dvoristu i parku, hehe, samo da oseti sta sve moze : )

nego, ja razmisljm o jakovljevom govoru, idalje je u fazi da ponavlja prve slogove, ili slogovove koji su mu ok, lampa mu je "pa" itd, brblja on, ima neke svoje reci fraze koje nekada podsecaju na ono sto hoce nekada ni u ludilu pomislila ne bih na to sto kaze, ali mi nije jasno i ne znam je li se desava i da li je mozda samo faza ali i reci koje je izgovarao cele sada je skratio i nece da ih izgovori cele nego samo prvi slog? nije to ne znam koliko reci, svega par ali opet ako ih je bas lepo izgovarao cele codakle sad skracivanje

Tako je i nas stariji jedno mjesec dana izludjivao, svaku rec bar za prvo slovo skrati ako ne i za ceo slog, jedna uciteljica mi je to objasnila da je zbrka u njegovoj glavi, previse novih reci i prevelika zelja da ih sve nauci i koristi pa ih malo skrati radi lakseg i brzeg koristenja i pamcenja, kaze brzo to dodje na svoje mjesto.... sad ako je ona lagala mene ja lazem vas :) kod nas se stvarno sve regulisalo za oko mjesec dana bez nekog naseg uplitanja osim sto smo mu stalno ispravljali pogresno izgovorene reci, npr kaze "mama ide uma", onda ja kazem "jeste ide Kuma".... :)

nikodija, hvala, ima to logike skroz, nego me taman navikao da neke reci prica cele i odjendom promena

i nase baldino su takve, tj taj model samo druga kombinacija boja, odlicne su, nosi ih svaki dan i stvarno su dobre

a folkor, pa u mojoj generaciji najzgodniji muskarci i devojke su bili sa folklora, te misice onako lepo oblikovane sam bas cesto vodjala kod njih tako da kvins debeljko mozda bude zgodnisa vrlo lako : )

taro, i S mnogo reci skracuje..ili samo prvi slog kaze, ili prvo i poslednje slovo..zirafa je iafa, za balon kaze ba, za kosu ko i td..neke druge reci cele izgovori, ali neke samo ovako. A neke potpuno neobicno, vec sam spominjala cini mi se da vodu zove guga :D Sad i ja kazem guga za vodu, pored nje :)

Na folklor me mama upisala sa 8-9 godina, ali ja sam odmah odustala jer mi se to nije dopadalo. Mora da postoji neka ljubav ka tome, ne samo da se ide zbog "sporta"..ili zbog mogucih putovanja kasnije...super ako dete hoce :)

Mi jos nismo ni MMR primili, nije ni bila kod dr, ne znam ni sta ide po redu..nista..taro, Jakov primio MMR? Nikako da odemo do DZ..da vidimo ko je nov pedijatar koji je dosao umesto naseg i td..

nije jos, bio je u kontaktu sa osobom koja je dobila boginje posle pa smo odlozili, prema savetu dr, a i ja sam se slozila, a sada ovaj period gripa nikako da prodje da ga vakcinisemo... moram da zovem dz da pitam sta i kako
morace svakako uskoro i zbog vrtica, ako krene u maju
a za govor, pa da, on bas dosta ponavlja tako nekih reci cudnih, mislim reci koje imaju znacenje njemu i tek nekako ukapiram sta znace iz konteksta, ali to su uglavnom slogovi tj samo slogovi u poslednje vreme, ali i za spavanje mu je -pa- i za lampa mu je -pa- i za upali svetlo mu je - pa-, kad razmislim sve mu se svelo na -pa- : )) osim da, sve macke koje vidi su -ga- zbog gase

e da ga pohvalim, vec treci dan spava sam i preko dana, mislim sednem ja pored krevetca, malo ga mazim i to je to, zaspi za 5 min makisumum, i to je uspeh i slavlje za moju kicmu s obzirom da sam ga do skoro nosila preko dana, jeste da je 5 min al 11 kg nisam vise mogla da podnesem : )
videcemo, mislim da je to to

nego ja sam opet upala u trip oko vrtica, planirali smo april ali kazu mi da ovde ne izvode decu u jaslenim grupama napolje, a ide prolece jbt pa vreme je dusu dalo da bude napolju
plus sto vec u parkicu ima 7 drugara i drugarica, svi su tu od 13 meseci do 2,5 godine, navikava se na njih, lepo mu je, ima svoju rutinu,svoju druzinu, dosta je napolju i ne znam, bas mi se ne menja to a ne znam sta da smislim do septembra, ne znam koji model da nadjem da on ne ide u vrtic a ja da mogu da radim od kuce, hebo me vrtci i sve vise

..tara, ako je u vrticu dok radish, opet mozete napolje kad ne radish..:)
..i da ne ide u vrtic ne bi mogla da ga vodish napolje kad radish, zar ne? :)
..i ne mora da ide na 8h, neka ide pola dana..

..ili neka ne ide uopshte.. :lol: a platite nekog da ga chuva i vodi napolje i kad radish..

..nema trece.. :)

..osim da zatrudnish opet.. :P

Back