Deca 1-3 godine (toddlers)

Не знам за вежбе док су такве минијатуре, али за касније, 5-6 и више година добар је онај собни тренажер за веслање(седи и весла ко у чамцу!), а потом га упиши у неку веслачку школу, има тога у НС.

ok, planirala sam bazen da mu uvedem isto....
citala sam sad o tome, i izgleda da majku mu, stavrno dodje genetski, al ne znam na koga je to pokupio, mi to nemamo, znas ono, grudna kost je ok, nego rebarca su malo kao ulegnuta , izvijena...
znaci pored plivanja i veslanje da utefterim :)

ok, planirala sam bazen da mu uvedem isto....
citala sam sad o tome, i izgleda da majku mu, stavrno dodje genetski, al ne znam na koga je to pokupio, mi to nemamo, znas ono, grudna kost je ok, nego rebarca su malo kao ulegnuta , izvijena...
znaci pored plivanja i veslanje da utefterim :)
О па да, то сам и мислио да ти реЧем још летос само те није било ко детерГента... мсм имаш тамо двориште у Србобрану и неко базенче од од ових монтажних, солиднијих габарита, пречника 4М-6М висине 1М-1,2М ко убило се.

mislim da je bazen fenomenalna stvar za bebce
ja sesecam kada smo vodili jakova, kada je imao 6 meseci, ja ga nisam videla da je vise uzivao nego tada

inace dala sam mu eferlgan, pola doze, nadam se da ce se umiriti i odspavati malo, danas nije statsvio 1h sveukupno, budi se i vriska i danju i nocu i opet ima cisticu kod desni, grrrr

nego, one danas u fazi da stavi kuhinjsku krpu na glavu i brzinski puzi sa jednog karaja hodnika na drugi, okrene se kod stolice za hranjenje i tako nekoliko pita, al to je tako brzo i ozbiljno, stane samo ako mu krpa padne, da je vrati, nista nije moglo da ga omete

ovako nekako je izgledalo
Pogledajte prilog 315677

Medo danas nabrajao kod sveki, ko mu sve dolazi za dva dana,
pa kaze b'at Ma'ko, uja ... Ujna...
Cime dolaze? Avionom...
I ja iz zezanja pitam:A gde oni zive?
Kaze on: U Jimu(rimu). :)

Plakali smo od smeha... on onako igra se i odgovara na pitanja... :)

A rekao mi je juce:"Mama roditi seku Enu." :heart:

Cicak, hoce se bas zvati Ena ili je to skraceno? Taro, ja ne vidim fotku..ima i Sara momente kad stavi preko glave nesto i onda tako jurca i udara o namestaj :mrgreen:
Kod drugarice na slavi se uvukla u neku vrecu za igracke i tako hodala kao macka u dzaku, ma blentavi su mnogo u ovom periodu...

Moguce je da kod cetvorki bude slinavljenja,Leli kad su cetvorke krenule bas je dosta balavila i dosta je zezao nosic,to ume da bude malo od prehlade,malo zbog zubica,ono sto se nama redovno desava pre samo izbijanje zuba,dakle dan ili dva pre toga dobije proliv i odma se ojede,i onda nam se pojave zubici,a nas ova zadnja trojka jos uvek muci nikako da izbije,a sve se beli,i ne da mi ni da joj namazem:dash:
evo i sad pomalo jeci u snu :(

Moguce je da kod cetvorki bude slinavljenja,Leli kad su cetvorke krenule bas je dosta balavila i dosta je zezao nosic,to ume da bude malo od prehlade,malo zbog zubica,ono sto se nama redovno desava pre samo izbijanje zuba,dakle dan ili dva pre toga dobije proliv i odma se ojede,i onda nam se pojave zubici,a nas ova zadnja trojka jos uvek muci nikako da izbije,a sve se beli,i ne da mi ni da joj namazem:dash:
evo i sad pomalo jeci u snu :(
Lela obozava kutije,obozava da sedne i da se ususka sa gomilom igracaka i onda vikne:gura mama,guraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,jos gura,jos,a onda vriska,posle minimum pola sata guranja,onda mala pauza i idemo ispocetka z:lol:
Ovih par dana sam bila pomalo oslobodjena te rabote,jer smo iskoristile ovo lepo vreme za setnje i pre i posle podne,i posle svog trcanja ulazi u stan,skida se pere ruke i pravac kutija:gura mama:andjeo::mafijas:

ne mogu da postavim sliku, stalno mi trazi da se logujem kad pokusam

ma da, to je kao ono kada se vrte u krug ja mislim, samo sto jakov to jos ne moze

- - - - - - - - - -

Ajojj, mis mali :)
Stvarno su jako zanimljivi sad..

I taj njihov upijajuci um mi je neverovatan. Ja nekako nemam utisak nekad da me Sara razume sve sto joj kazem, posto jos ne prica recenice, ali oni sve kapiraju, a to sto ne umeju jos da izgovore je druga stvar.
Juce joj kazem ajde idi povuci tatu za usi :D Ona ode i povuce..ahahha

A Taro ona knjiga sedam patuljaka je odlicna, mada je iscepala veci deo, a nesto i pojela :D Ali ide i pokazuje mi redom slike i pita ovo? ovo? i onda joj ja kazem sta je na slici.
Juce uzmem da proverim jel upamtila nesto, pitam je redom kako idu slike "Gde je sunce? Gde je riba? i td" i ona sve pokaze tacno, onda pomislim da je verovatno to posto sam redosledom kako je nacrtano pitala, i onda krenem da pitam izmesanim redosledom, i i ladno je zapamtila sve...sunce, kola, kuca, mis, brod, riba, ptica.
Ja sam se iznenadila, medjutim rece mi drugarica (vaspitacica) oni su u ovom periodu kao sundjeri, sve upijaju.

sali, bas mi je drago da joj se svidja knjiga, cela ta edciija je super, imas za ucejne boja itd, a sve su im zanimljive, jakov ih sam vadi i sto tako, sve nauci kroz igru, sada zna kako majmun pere zube, pa ga tako ucim da pere zubice itd : )

a sto se tice toga da upijaju, ja sam sokirana iz dana u dan tako nekim novim stvarima, kako brzo povezuju, pamte, kpiraju, uce
juce smo kitili jelku i on trazio da otvori neku kutijicu i ja mu kazem to cemo da otvorimo kada dodje tata, on se okrene po stanu, vidi nema tate i ode
i dosao tata posle nekog vremena, ja ga pitam sta cemo da otvrimo kada dodje tata i on odlazi da nadje tu kutiju, uzima i nosi nam

mislim znam da su to gluposti al ja porastem kao kvasac kada uradi tako nesto,tacno vidis kako se formira, kako raste, ma to je cudo

i da, ni mi se nismo otrovali od podnih puzli : )

vidim da sviimaju te podloge puzle, zar nisu one otrovne ili sam pogresno nacula ?

Jesu. :(
Meni su se svidele, kum ih kupio medi za rodjus.
Medjutim, on ih je odmah poceo vaditi i stavljati u usta,
jedan deo je i progutao, trazili ga mm i ja ceo dan po kuci,
i na kraju nasli u medinoj ukakanoj peleni. :sad2:
Tad sam ih momentalno sklonila

Inace izgledaju super, lepe su za slaganje i grubu motoriku,
ako neko ima hladan pod, da dete ne sedi na hladnom itd...

- - - - - - - - - -

A tek posle sam procitala od cega se prave i koliko su otrovne :sad2:

Nama danas Bozhic, ali smo ga proveli uglavnom po raznim lekarima ... u ponedeljak je zavrshio Sinacilin, jer je pre nedelju dana imao malu upalu levog uva ... u zoru se zhalio na uvo, pre podne T, doktor, uput ORL, na Limanu nas nisu primili, jer su prebukirani, a na Novom Naselju rade samo popodne ... za ceo NS ima 4 (i slovima : CHETIRI) otorinolaringologa ... od kojih je jedan na bolovanju ... loodnica .... zavrshimo sa jednim AB chetvrte generacije, koji smo morali da kupimo, jer nam se shifra nije uklapala u neki sistem .... pored Brufena i Efferalgama njemu skache T preko 39, eno ga spava mukica sa charapicama u sircetu .... stvarno mi dodje da se samoubijem ... :dash::rida:

Da, Taro, i ja se odusevim tako sitnicama, ma sve oni razumeju i pamte, samo ne deluje nekad tako jer jos ne pricaju..

A tu famu oko puzli, jesu-nisu toksicne i slicno..mislim, ono, toksicna je i komplet plastika ako cemo tako, ne bi smela da dodirne nista zivo onda..mi smo uzeli ove na kojim je pisalo da nisu od toksicnih materijala - i mislim da su povukli iz prodaje te neke oko kojih je izbila prica. No pojma nemam, mozda samo napisu tako a prodaju ih. Svakako ih nije jela.
U svakom slucaju, poludela bih ako bih verovala u sve te stvari, isto kao i gmo i kupovne kasice..mada kasice iz drugih razloga nisam volela bas da koristim.
Da ne duzim, imamo puzle, i koristile su nam dok je ona puzala, sad vise nemaju svrhu, pa smo ih sklonili..nekad uzmem pa sklapamo nas dve..

- - - - - - - - - -

birice, Srecan Bozic..i zao mi je zbog maleckog, da sto pre ozdravi...eno i moj sestric ima 39, a sestra mi kaze da je stomacni virus kod njega..

Sretan Bozic svima koji ga danas slave z:bv:
Birice,zao mi je malenog,neka sto pre ozdravi.
Zaista su nasa deca neverovatna,krenule drugarica i ja u setnju,njen mali tri godine,gleda me i slusa kako nagovaram lelu da mi da ruku,makar na prelazima,u jednom momentu pruza joj ruku ona gleda pruzenu ruku pocne da se smeje i pruzi mu ruku,a on veci pa brze koraca,a njoj super sve uziva,kasnije kad su se izigrali i kad mo se vracala,pruzam joj ruku ona ne,nece,bata ruka,bata,njemu se nije dalo i tako su se vijali dok nismo dosli do nasih zgrada.i bas smo popricali o tome kad smo dosli kuci,kako to bati das ruku a mami ne,a ona me mudro gleda i samo se smesi mangupski,i kao slag na torti,jedan veliki,veliki poljubac za mamu.:ljub:

Ovo je jedna od onih noci kad pozelim da vristim od nemoci.Kao i obicno vecernji ritual je prosao normalno,vecera,kupanje,citanje price,sika,uspavljivanje,zaspala u 9,05 otprilike,ja se lepo opustila i krenula da se spremam za spavanje,i ona se probudi u 11.15.Nije ni plakala, ni nista samo ustala i poela da blebece,donesem joj vode,baci solju,sedne na krevet i prica,obrisem pod,slusam sta prica,pola ne razumem,pitam da li si gladna,hoce da se mazi,ljubimo se,usput joj citam pesmicu,vidim trlja okice i zeva.uzimam je u narucje dajem joj siku,ubrzo zaspi,lagano je spustim u krevet,pljubim.izadjem iz sobe,nije proso ni minut cujem je budna,vratim se,ona sedi u krevetu i prica sa krava Mikom,onda je razvezala pricu samnom,uzmem je,jer vidim da joj se spavam,pevusim joj tiho,ma ne vredi,otima mi se,hoce da se igra.opet joj pevusim spustam u krevet,namestam da spava,mazim je i pevusim,ona samo ustaje,a vidim po njoj da joj i dusa spava,a ne mozes je nikako ubediti da spava,ovo mora da je neka faza?do sad se samo desavalo da se probudi oko 2h siki i nastavi da spava,a ovo nocas,uh ...
Vec je pola dva i jos uvek ne spava,vrti se po krevetu,sad ce pasti jos jedno pevusenje i ninanje,nadam se da ce sad konacno uspavati.

Spustili mu T na ispod 39 oko 2 posle ponoci ... zhiva nisam ... spavala sam onako, ovlash malo kod njega u sobi na patosu ... sad odo' da chitam neshto da smirim mozak .... hvala na chestitkama, bilo je i lepshih Bozhica, mislim da ako sve bude u redu, ima da unesem slamu i badnjak i proslavim pravoslavni, bar da se malo izradujemo :pop::kafa:

Sara je upravo pila svoju prvu kafu :sad2: zaboravila sam soljicu na naslonu ugaone garniture (popijenu, samo soc i mozda gutljaj kafe) i dok sam ona se popela, uzela kasiku iz kafe i lepo uzela zalogaj soca...uh..srecom odmah sam videla i isprala joj sve, ali svakako je nesto ostalo i u ustima..crkoh danas, probudila me pre 8, sto nije uobicajeno za nju, kicma me rastura, ona samo juri po kuci i pravi haos..vice, cici, trci, jurca u krug..taman mislim sve sam sklonila, ona pronadje usb kabel pa strpa u usta, sklonim to ona uzme daljinski pa pali tv...
Ne znam otkud sam tako kilava ovih dana, energija mi je na nuli..a ona je masina za mlevenje mesa, nemam snage ni ovo pola dana da je ispratim, a kamoli ceo..
Najradije bih ceo dan lezala i odmarala, ali cim legnem ona dodje i skace mi po stomaku -djiha, ili se pentra po meni..

Back