Deca 1-3 godine (toddlers)

drago mi je da je sve proslo bez vecih problema a lepo je naici na doktora koji zna da se postavi prema djetetu i koji shvata da djete ima drugacije shvatanje stvari malo mita (lizalica, bombonica :) ) kod njih uvjek pali

ma on je show zhivi, jednom mu je sestra pevala neku pesmicu, usput ubola prst, povadila pola epruvete krvi a on trepnuo nije .... samo da je muzika :zper: ... ali tad je imao oko godinu ipo ... sada to ne bi proshlo ... inache smo dobili rezultate , ref. vrednost je manje od 60 (to je kao dobro) on ima 59,20 ... 'bem ti, sad opet ne znam shta je :dash:

i mi se patimo s tim zubima, pitam se dokle....
bas ga jadnog muce
i isto sam videla tako modre desni i mekane, kod cetvorki, izgleda da zaista nisu pre trojki, asl nesto se nisam zabrinula :mrgreen:

isto i kod nas , na istom mestu, modre, mekane, otecene, brrr
i muce ga bas, kenjkav je i danju lose spava

inace, opet spava po celu noc, pu pu pu da ga ne ureknem, mada necu previse da se radujem, sve dobre faze spavanja kratko traju : ) zaspi u 21h i budi se oko 6h, tada ga prebacim kod nas i spava do 7h najvise
ali koliko znaci taj kontinuitet, ja sam kao nova
probudio se mozda jednom ili dva puta ovih poslednjih noci, kontam da su zubi, ali brzo zaspi, to mi je bilo najgore u onoj fazi nespavanja, kada se probudi nocu i po pola sata/sat mi treba da opet zaspi

jao cickava, to tvoje Prekini i mene sasece, nemoj mu tako :) zao mi ga :D

ja sam mom sinoc pevusila negde psole ponoci, kao pokvarena ploca, jednu recenicu, haos, dok nije opet zaspao
sta je prespavana noc ja jos uvek ne znam, a izgleda necu ni saznati :mrgreen:

ovako sam i ja do skoro, to mi je postao tik, kako krene da place ja pocinjem da pevam jos dok ustajem, onda ga nosam i pevam, uvek jednu te istu pesmicu, sto sam mu smislila u naletu inspiracije kada nije hteo da zaspi,glupa do bola al usla mi je u mozak
i onda kada zaspi ja se utisam i nastavim u sebi da pevusim, kakva dresura : ))

Mene dete danas prijatno iznenadilo,ustale jutros,doruckovale,Lela doruckovala i odma stala kod vrata,nije vredelo sto sam joj rekla da jos nisam doruckovala i da ne moze u sobu,ona navalila na vrata,lupa li lupa,ne odustaju,ustanem da vidim sta zeli i ona pravac kupatilo i stala pred lavabo i pocela da smeje,oprale smo ruke i vratile se u kuhinju,to isto je ponovila i za rucak i za veceru:super:

mico, a ti ih bese nisi prelezala?
ne znam koliko je to bitno sada uopste, ili je to bitno samo na pocetku trudnoce, sve sam zaboravila?

Kada sam ja bila u drugom stanju u nasem gradu je pocela "epidemija" boginja pa sam malo citala o tome ukaratko ako nisi prelezala kao djete i dobijes ih kao trudnica u prvom tromjesecju beba se nebi trebala roditi, kasnije nije toliki problem jer je procenat prenosa sa majke na djete jako mali mislim oko 1-2 %.

opasno je i na kraju trudnoce jer novorodjence ne bi trebalo da je dobije jer moze da bude smrtonosna
zato je meni sad malo neprijatno,al racunam da dok dodjemo, irina nece vise biti zarazna...a i za svaki slucaj mogu ona i mm da budu kod svekrve 3 dana dodatno,za svaki slucaj
nema ih m,nogo za sad, 10-15ak....ako ih nhe bude puno, proci ce to brzo

Danas posle posla idem u vrtic na novogodishnji vashar ... :klap: ... utisci slede vecheras kasno ili sutra, jer posle se vracam na posao :sad2: ('ebemti nenormalno radon vreme i kulturu u globalu :dash:) ... Armin danas chetvrti dan u vrticu ( svi koji prochitaju odma' d akazhu pu pu pu i da se pomere sa mesta :rtfm:) ...

mozda je najpametnije da budu kod sveki onda, bar tih prvih par dana, mada sve zavisi kada bebac oduci napolje : )

ja sam se urekla samo tako sa onim hvaljenjem da prespava noc, znaci noacs na svakih sat vremena, po pola sata uspavljivanja, a place tuzno bas, tacno je zub, sada sam kao zombi
idalje smo sami od 07-8h ujutru do posle ponoci uglavnom, ja ne znam kako izdrzavam vise, na ivici snage sam, posebno kada me ovako zezne sa spavanjem, huh

Back