Deca 1-3 godine (toddlers)

Ја могу да препоручим ове креме за те проблеме. За децу је од 5% урее, за одрасле 10%.

Купују се у Лилију на полици а ваљда их има и по апотекама. Цена пар стотина динара.

http://www.crystalderma.rs/atopik.htm

Atopik krem sa 5% uree
UPOTREBA ATOPIK KREMA:
Deca:
Namenjen je koži celog tela. Primenjuje se jedanput dnevno blagim utrljavanjem, nakon kupanja:

za svakodnevnu negu kože celog tela
za prevenciju i blaže oblike ekcema
kao dodatak terapiji suvih dermatoza
Odrasli:
Namenjen je koži celog tela. Koristi se više puta u toku dana:

za svakodnevnu negu
nakon delovanja hemijskih i dr. agenasa
(deterdženti, suv vazduh, UV zraci)
kod suvih dermatoza
Pakovanje: tuba 100ml

Poslednja izmena od moderatora:
ova atopik je isto fenomenalna, ima sa 5 i sa 10% uree, jedna od najboljih krema stvarno
ima je u liliju, oko 500 din je ta sa 5% uree
i nju koristi brat, pored tog melema sto sam spomenula

За озбиљније екцеме се мора користити неки кортикостероид, мојој ћерки помаже апотекарска мешавина Белодерма и Галсане. Она има повремене екцеме на превојима руку и ногу.

Галсана је неутрална крема која се у чистом стању користи за негу осетљиве коже.

Stigli rezultati iz konzilijuma
Ni s od streptokoka
Sutra idem da bacim bombu na gradski zavod za zastitu zdravlja

:cmok:

- - - - - - - - - -

Tastatura mi je riknula, sad sam uspela da kupim novu pa da vam se javnem ...
Armin je zavrshio u dechjoj bolnici srecom ga nisu zadrzhali samo su mu snimili pluca I pregledao ga je specijalista ... posle 3 dana ( i slovima : TRI DANA :dash: ) u kolektivu ponovo je na Berodualu ( na 6 sati inhalacije) i pije neki Ab, ubijte me, nemam pojma kako se zove, a ne ustaje mi se sad da ga vadim iz frizhidera .... nema T, ili samo oko 37, igra se pricha, razdragan je, ali plitko dishe i mnooogo je kashljao i ponovo je pocheo da se gushi ... pluca mu neshto svirkaju ... a CRP je u redu :dontunderstand:, krvna slika ok, nemam pojma shta je ovo, specijalista rekao pochetna upala pluca,nasha dr kazhe shta su oni ovde videli, bezveze ... a ja da poludim :dash: ... nosicemo g.ovanca da ispitaju, jer je mozhda alergijska reakcija na neshto (javlja mi se da cemo zavrshiti ponovo kod alergologa i na bezmlechnoj ishrani : shta cu onda sa vrticem, pojma nemam :dash: ) ... e da i mirovanje 10 dana .... ako imate ikakvu ideju, kako smiriti dvogodishnjaka koji je rodjen sa pundravcima u doopetu, pa bi samo da jurca, javite ... :roll:

:sad2:

:cmok: za dlugara i da sto pre ozdravi.

joj biriceeee....
Ja sutra vodim Lucu kod dr. Bili pre nedelju dana u igraonici i zapatili nešto. Od ponedeljka nos ili zapušen ili curi, mala T ispod 38. U utorak primetim nešto čudno na dlanovima, crvenilo i kao neki mali plikčići tačkice, malo i onako grublja koža??? jel neko imao neke slične simptome?
a danas počela i da kašlje, glas skoz promukao, i dva puta imala voda-retku-svetlu stolicu. kaže dr da je dovedem sutra ima puno upala pluća....
ebemga valjda nije to. i kaže mi da je boli glava, pa pokazuje na stomak kao boli je, pa nekad mi pokaže dlanove isto boli. o bože....

- - - - - - - - - -

jexi podržavam bombu :)

За озбиљније екцеме се мора користити неки кортикостероид, мојој ћерки помаже апотекарска мешавина Белодерма и Галсане. Она има повремене екцеме на превојима руку и ногу.

Галсана је неутрална крема која се у чистом стању користи за негу осетљиве коже.

Elekom, a ima i jace. Ako se ne varam.

e da. htedoh već da priupitam. ova moja počela noću da se budi i da traži nošu. ispizdikala sam. dižem se dva puta svako veče, da gospođica piški...i onda naravno se razbudi pa se mučimo oko pola sata do sat da zaspi ponovo...
ali svaki put piški kad kaže, ne folira me. da li da se radujem skorom ukidanju pelena ili je ovo samo neka faza?????
preko dana je već duže vreme u gaćicama i ne uneredi se :) mislim desi se naravno i to uvek kad je mm zadužen za nju ahahhahahhahhah

čičak ne mogu da ti pomognem oko noše :)
znaš da ja nju stavljam na nošu već više od godinu dana. dan nakon što je naučila sama da sedi. i odmah prvi put je kakila i piškila u nošu. ja sam nju i pre toga morala da držim onako u sedećem položaju, da joj malo nogicama masiram stomak kako bi kakila. i onda sam joj govorila hajde kako guraš, kako kakiš i slične stvari. onda sam je samo stavila na nošu i isto to govorila.
nemam pojma, valjda se navikla, skontala šta se tu radi. nisam se nešto sad opterećivala oko svega toga. meni je bilo bitno da ne kaki u pelenu zbog ešerihije koju je zapatila i koje smo se jaaako teško otarasili.
sve ostalo je nekako išlo samo od sebe. imala je fazu od možda nekih 3 nedelje, tu negde posle rođendana, kad sam ja počela da radim, da je svaki put urlala kad smo joj nudili nošu. i to je prošlo, sad ide bez problema. letos je počela da prijavljuje radnje, ponekad je i zatražila sama. u zadnjih 2 nedelje traži svaki put. ja sam je pre na svakih 2-3 sata stavljala na nošu, i uglavnom je piškila, kakila. desi se da čitavu nedelju ne upiški preko dana ni jednu pelenu. i sad je počelo ovo noćno buđenje koje me izluđuje. ali ako je ovo put do konačnog skidanja pelena, pristajem :)

niko mi ne odgovara vezano za one crvene tačkice na dlanovima? nemate pojma ili niste videle post....

zsuki, ima viroza koja se manifestuje sa tako nekim plikovima, ali je obavezno odvedi kod dr ... Armin pre neki dan sam trazhio da pishki u WC "kao tata" I uspeo je ... ljubi ga majka ... naravno nije to vishe ponovio :zcepanje: .... mene bash briga, ima da mu stavljam pelene do shkole, samo da se mi iskobeljamo iz ovog sranja sa plucima :sad2:

Sara nije htela da sedi na nosi, i ja sam kao probala da je stavljam vec sa 9 meseci, al ona ustane i otpuzi :D A posle kad je prohodala ustane i ode, nece da sedi nema sanse..
E onda sam iskulirala neko vreme, necu valjda da silim dete, muci,m i sebe i nju..

I sad ponovo pokusam, samo ujutru kad ustane, nemam ja zivaca da joj hvatam gov.no nosom, kod nje nema pravila kad kaki uopste + kazem nece da sedi, jedino da joj zalepim nosu za dupe :mrgreen:
Medjutim ima pomaka, sad se desi cesto da piski u nosu, jednom je i kakila (potrefilo se), pa kao ajd, nastavljam da je stavljam ujutru, da joj ne bude bas strana nosa..
Inace sam joj dohakala :lol: sa onim stocicem muzickim chicco sto smo dobili, pa dok sedi ja joj podvucem nogice pod taj stocic kao da sedi za njim i onda sedi i svira (tu ima klavircic kao i razne neke zanimacije)
Eto jedino tako je htela da sedi duze od sekund na nosi, i dalje je to kratko, ali makar hoce da sedi tu minut-dva :)

Primecuje se konacno pomak sto se tice price..sad stalno hoce pesmice da joj pustam pa vice taaaa za tasi tasi, ka-ka-ka za paciji ples, ajajaja za razbole se lisica, bu-ba za zakleo se bumbar i tako :)
Danas mi rekla beba ajajaja :D da li to misli na sebe ili je lupila, ne znam

ja nisam spolutno nista forsirala sa nosom. iskustvo od provg deteta. njega sam maltretirala i ganjala svako malo da sedi na nosi, kao sve kroz igru. sedeo po dvadeset minuta na nosi I igrao se, pa onda ustane, stavim mu pelenu I on kaki. nakon 2. rodjendana, posle nedelju dana, trazio je nosu. seo I kakio, nakon par dana poceo I da piski. tacno primetite da im je nesto "kvrcnulo" i da kontaju radnju.
tako i sa malim. nosa je bila u kupatilu, upoznao se sa njom, nije je voleo. nisam ga nikad stavljala da proba ako on to sam nije trazio. nakon 2. rodjendana, skoro isto kao i sa prvim sinom, trazio je da piski. prvo je poceo da piski, pa tek onda da kaki, dve nedelje nakon toga. nikakav stres, nikakvo moranje, nista. dete spozna samo. jedino sto je mali odmah poceo na adapter, nosu nije hteo nikako. sto je meni jos bolje i lakse :D

Back