Deca 1-3 godine (toddlers)

pa da, ni ja nista nisam htela da forsiram, evo sad tek kad hoce da sedi, stavim je ponekad. Ali me smara mama da je stavljam cesce, bla bla..

mame i babe (svekrve) imaju u opisu posla da smaraju sto se tice nose, nekako kod njih je bio sistem (jer su se pelene prale) da se djeca sto pre nauce na nosu pa je tu bilo raznih vidova forsiranja, one tesko prihvataju nase opusteno gledanje na skidanje pelena (ok nisam bas nezainteresovana) ali to sto mi djete do druge godine nije skinulo pelene mene ne zabrinjava a njima je to ravno katastrofi.

Sve je ok.
Grlo malo kao upaljeno, nista specijalno, usi ok
i prepise palitrex.

Ja stvarno ne kontam ove lekare, kako je sve ok ako mu prepises AB(palitrex je ab?)

Cak nam.kaze, ne morate mu ni nos ispirati.

Sta ja sad da radim?
Утоплиш медолина док се неколико пута не озноји ко прасе(уопште узевши свиње, па самим тим ни прасад немају знојних жљезда па се, јел логично, ни не зноје, али добро звучи:mrgreen:), кљукаш га кивијем, мандаринама, лимунадом, чајем и слично, па тако до понедељка.
Лекови?!?
Па дај му макар да те савест не пече, мали док иде у забавиште то ће се понављати, можда је боље да одустанеш од тога због тебе, а и њега.

Утоплиш медолина док се неколико пута не озноји ко прасе(уопште узевши свиње, па самим тим ни прасад немају знојних жљезда па се, јел логично, ни не зноје, али добро звучи:mrgreen:), кљукаш га кивијем, мандаринама, лимунадом, чајем и слично, па тако до понедељка.
Лекови?!?
Па дај му макар да те савест не пече, мали док иде у забавиште то ће се понављати, можда је боље да одустанеш од тога због тебе, а и њега.

Negdje sam cula da se mala djeca nebi smjela utopljavati kada imaju temperaturu ili kada su prehladjeni jer jos nemaju potpuno razvijenu termo regulaciju pa moze doci do frasa, nisam 100% sigurna ali ja bi pre utopljavanja prvo malo provjerila da li se to sme kod djece.

Jede on svo voce, svaki dan i kivi i mandarine i grozdje i cedjene narandze, limunade...

Po njemu se ne vidi nista, 'samo' sto kaslje, i nos curka.
Kazem vam, nocas je celu noc kasljao... bukvalno.

Dacu mu, sta cu. Mada nisam odusevljena

Od cega da odustanem poznavaoce?

- - - - - - - - - -

On nema temperaturu

Jede on svo voce, svaki dan i kivi i mandarine i grozdje i cedjene narandze, limunade...

Po njemu se ne vidi nista, 'samo' sto kaslje, i nos curka.
Kazem vam, nocas je celu noc kasljao... bukvalno.

Dacu mu, sta cu. Mada nisam odusevljena

Od cega da odustanem poznavaoce?

- - - - - - - - - -

On nema temperaturu
Од вртића, трудна си, а ускоро стиже и беба.
Мало ће Меда мислити да га запостављаш, а још важније је да вам не донесе неку заразу.
Неће вртић нигде побећи.

Negdje sam cula da se mala djeca nebi smjela utopljavati kada imaju temperaturu ili kada su prehladjeni jer jos nemaju potpuno razvijenu termo regulaciju pa moze doci do frasa, nisam 100% sigurna ali ja bi pre utopljavanja prvo malo provjerila da li se to sme kod djece.
Мислик да је он с његових 20 месеци већ довољно ОК што се тиче терморегулације и да ће се заиста знојити, а то јесте добар начин одржавања температуре.
Успут увек је неко с њим.

Од вртића, трудна си, а ускоро стиже и беба.
Мало ће Меда мислити да га запостављаш, а још важније је да вам не донесе неку заразу.
Неће вртић нигде побећи.

Ali hoce moji zivci. :zblesav:
Ne mogu sa dvoje dece,
a njemu je skroz ok u vrticu.

Kako ce biti kad dodje beba videcemo,
trudicu se maksimalno da mu se posvetim,
ali s obzirom da cu dojiti, sigurno ce biti ljubomore,
na moje vreme provedeno sa bebom

Ali hoce moji zivci. :zblesav:
Ne mogu sa dvoje dece,
a njemu je skroz ok u vrticu.

Kako ce biti kad dodje beba videcemo,
trudicu se maksimalno da mu se posvetim,
ali s obzirom da cu dojiti, sigurno ce biti ljubomore,
na moje vreme provedeno sa bebom

Vec sam jednom pisala i ja sam svog slala u vrtic, prosto nisam mogla zivotom da izadjem na kraj sa dve bebe, starij je to primio ok, nije bilo ljubomore ni negodovanja, jedini problem su bili viruscici starijem procuri nos mladji zavrsi kod doktora ......

Ja nisam pristalica babasitera, nikako.
Jedino bi pristala da ga cuvaju dede,
ali obojica rade, tako da je nemoguce.
Moj tata se tu najbolje snalazi, ali ima jos 7 godina do peMzije
tako da je vrtic resenje numero uno.

Babe su kriticne, svaka na svoju ruku,
muzeva mama je opterecena jelom i mene to uzasava,
samo kljuka, kao da ga tovi.
A moja mama samo oblaci, ona u majici kratkih rukava,
a medu u duks, i daje slatkise kao luda.
I prosto nisu za podizanje dece, ako se ne mora.
Volim da ga ostavim kod njih vikendom,
svi se nauzivaju, i to je to.
Svakodnevno, pa verovatno bi se ja sa njima raspravljala non stop,
jer imamo razlicite stavove po pitanju mnogih stvari

danas jednom malom iz Irinine grupe izbile boginje :sad2:
iskreno se nadam da je Irina prosle zime imala boginje....tj da je onih nekoliko...necega, bila varicela
ako je na mene vrlo je moguce da je to bilo to...
ako nije imala, treba da izbiju bas kad je meni termin :sad2:

e, nije da je branim al malo previse ulazite u detalje njenog zivota
niko vam ne brani da preskocite njene postove ako vas vec nervira to sto ona pita pa onda izignorise
al sad detaljisati i osudjivati njen licni zivot je malo preterano
i mene je iznervirala brdo puta kad ne mozes nesto da joj dokazes al uopste ne zelim da dublje analiziram njene odluke i bavim se pitanjem jel razmazena ili nije i jel ovakva ili onakva...brate ako ti smeta preskoci je
konstantno neke carke na temama
naravno da ce doci da kuka da je pedja ljubomoran i naravno da ce joj beba biti slinava jer je pedja dovukao nesto i ona ce doci i pizdece ovde zbog toga i ne, nece pedju povuci iz kolektiva i nastavice da kuka
to je cicak...ili se naviknite ili je stavite na ignore i resili ste problem :)

niko vam ne brani da preskocite njene postove ako vas vec nervira to sto ona pita pa onda izignorise
i mene je iznervirala brdo puta kad ne mozes nesto da joj dokazes al uopste ne zelim da dublje analiziram njene odluke i bavim se pitanjem jel razmazena ili nije i jel ovakva ili onakva...brate ako ti smeta preskoci je
naravno da ce doci da kuka da je pedja ljubomoran i naravno da ce joj beba biti slinava jer je pedja dovukao nesto i ona ce doci i pizdece ovde zbog toga i ne, nece pedju povuci iz kolektiva i nastavice da kuka

potpis, Tsuy, svaka ti je zlatna

to je to sto sam htela da srocim vec danima : )

Back