Deca 1-3 godine (toddlers)

Menjam mleko jer ga nece. Sad eksperimentisem sa raznim ukusima, tipa izblendam vocku u melko i sl. da vidim da li ce da prodje.

Budi mi se tokom noci da jede. Ne znam da li bi mozda spavala bolje ako bi imala mleko (ili nesto slicno) pre spavanja.

Uspavljivanje je muka. Cim krene da se umara, kenjka malo i krece dernjava ko da je neko kolje. Ubacivanje u krevetac isto rezultira dranjem najcrnjim. Uzmem je smiri se pa je spustim pononovo i onda ide sve ispocetka. Inace treba joj bas dosta da se smiri kada se rasplace. Oce da se nosa, ali i tada spustanje u horizontalu je tek kada je vec u dubokom snu. Sve ranije opet rezultira dranjem. Pokusala sam da je pustim par puta da se iplace. Tako mi je jednom plakala 4 (i slovima CETIRI) sata i zaspala je cim sam je uzela da je nosam, te mi to vise nije opcija.
Pevanje, da legnem pored nje ne pomaze isto, a ako ocu da probam da je mazim krene da me gura...
Ne spavamo kako treba vec vise od mesec dana. Ja sam sva ko zombi ...

Sta radite sa decom po ovim vrucinama?

Ja se tek danas setila da Pedju vodimo u igraonice popodne...
Prepodne bude napolju, pa odspava oko 11-12, i kad se probudio otisli u mercator,
do 18 je skakutao i igrao se... odusevljen...
Onda kuci, vecera, kupanje i setnja...

I sutra cemo tako...
Ne znam kako se toga nisam odmah setila

Neo, probaj sa neskvikom u mleko
Medo ovih paklenih dana samo mleko pije, vodu i pomalo jede...

Ona tebi sad ispituje teren i isteruje svoje
Znam.da je tesko, ali moras naci jedan sistem uspavljivanja i drzati ga se strogo!
Uvek ista procedura(na to mislim kad kazem strogo)!

Mi smo medu naucili da posle kupanja nema vise silazenja sa krevetA.
Ili u krevetac ili ako se buni na krevet... i kad krene da silazi sa kreveta, ja ga u krevetac... po sto puta sam dok nije naucio
Moj muz ga uspavljuje uglavnom na br.krevetu, i uvek pocinje recenicom:"Idemo na spavanje, vidi, napolju je mrak. Pao je mrak i moramo spavati."
I svaki put isto. On sad vec zna kad padne mrak da je vreme za spavanje... ali naravno kad mu kazemo
i svaki drugi dan se bori da se otrgne rutini ali ne damo...

Moras biti dosledna.
Sretno! :)

mi imamo bazen u dvoristu, onaj veliki gumeni, 70 cm dubok, odlican za rashladjivanje :D
prepodne sat vremena, poslepodne 2 sata, milina.
evo malo morskih :D
more1.jpg
more2.jpg
2013-07-31 18.27.04.jpg

Neo, koliko ima sada ona? Kod nas je tako i dalje, ovih dana je posebno placljiv kako me vidi, ako udjem u sobu i samo mu se javim, ako izadjem iz sobe, bili smo kod fizijatra prekjuce i na strunjaci sve ok dok neka devojcica koja mu je bila blizu nije ciknula od srece, kad je on udario u plac, nisam ga mogla smiriti, na kraju ga dr odvela u bazen pa se smirio cim je video vodu, ja ne mogu da ga prepoznam, od bebca koji se samo smeje svima poceo j da place non stop, dali je to taj strah od odvajanja ja ne znam ali je nas cudna i nekako tuzna faza..

Kvinsi, direktor je porastao ja sam se sokirala kada sam ga videla, pravi je momcic covece : )

Ija, jeste lu sa juniorom bili na Adi Bojani? Nana je i ona u igri u septembru..

Da, kaze dr da je to normalna reakcija jer mu je devojcica ba blizu,a on posto jos uvek nije psihomotorno razvijen, tj ona je starija i naprednija dosta tako reaguje .. Ali bre gledam devojcice i prosli put, sve su spretne i aktivne i neustrasive a on i jos jedan deckic prave coke nezne, mislim tacno se vidi razlika, ali dr kaze da je to sve ok...

E i mi danas Jakova odveli prvi put u igrao i u bas za bebe. Oceki ala da ce biti beba pa da se druzi i navikava na decu ali nije bilo nikog, a igrao i a super, cista, fine igracke, mekan tepih, ima deo za presvlacenje i hranjenje, super a ove vrele dane da se malo promeni.. Jakov se odusevio kada je osetio tepih : ))

Neo, koliko ima sada ona? Kod nas je tako i dalje, ovih dana je posebno placljiv kako me vidi, ako udjem u sobu i samo mu se javim, ako izadjem iz sobe, bili smo kod fizijatra prekjuce i na strunjaci sve ok dok neka devojcica koja mu je bila blizu nije ciknula od srece, kad je on udario u plac, nisam ga mogla smiriti, na kraju ga dr odvela u bazen pa se smirio cim je video vodu, ja ne mogu da ga prepoznam, od bebca koji se samo smeje svima poceo j da place non stop, dali je to taj strah od odvajanja ja ne znam ali je nas cudna i nekako tuzna faza..

Kvinsi, direktor je porastao ja sam se sokirala kada sam ga videla, pravi je momcic covece : )

Ija, jeste lu sa juniorom bili na Adi Bojani? Nana je i ona u igri u septembru..

Tara, a sto ga vodis kod fizijatra? Jesam nesto propustila ili je u vecim gradovima to praksa?

Nama danas stigao brat iz Rima(ima 16 meseci, 1 mesec mladji od Pedje),
Jao medine srece... sou... ahahah... :)
Stigli u 4:30, iznenadili nas, medo spavao na bracnom,
mi u dnevnoj sa njima, samo u jednom momentu oko 5:30 evo njega iz sobe
kad je ugledao brata odmah se nasmejao...
Pa mu prisao, i mazi ga, naslanja glavu na njegovu,
Prica nesto sa njim... ma haos... :)
A ujutru su obojica stali ispred masine za ves,.pa pipaju i pricaju...

Popodne smo celo proveli u igraonici u bazaru... bili su presrecni... :heart:

pisala sam cicak na maloj temi, imao je blagi tortikolis, tj skracen levi vratni misic, a onda nas je dr iz dz istripovala da se sporije razvija, ako se secam pocelo je sa onim da se ne podize sa boka sa 6 meseci ili koliko je tada imao (jos uvek nije samostalno seo ali kada ga stavim u sedeci on sedi), ne puzi pravo nego baulja ili kako se to vec zove, ali fizijatar kaze da je sve ok, da deca nisu po knjigama, da se svaka beba razvija, mislim sve je ok, ipak nam svakog meseca zakazuje kontrolu, meni nije tesko da ga odvedem i cujem nesto novo ako ima...

Ni ja ne znam sta cu sa detetom po ovim vrucinama...
ujutru poranimo pa u grad, obavimo pijacu i nabavku i vukljamo se do 11 najkasnije (najcesce oko 10 kad vec postane pakleno zavrsimo na igralistu iza zgrade, tu ima peska i tobogana i svega ostalog pa se zabavljamo tako)
onda u stan, pa kupanje, rucak i uspavljivanje...koje nekad ide brzo a nekad traje i po sat vremena, da poludim
ali kad zaspi, onda odvali po 2-3 sata :D
popodne nam je problematicno...ne izvodim ga do nekih 18h, mada je i tad vruce, ali vise ne moze da izdrzi u stanu
napolju jos pakao, ne znam gde da se denem s njim, pa malo kod moje mame, malo kod sveki, al ne svaki dan da im ne dojadimo
i taman kad se malo rashladi napolju, mi idemo kuci na veceru i kupanje

sve u svemu, mrzim leto i njegove cari i jedva cekam septembar

pisala sam cicak na maloj temi, imao je blagi tortikolis, tj skracen levi vratni misic, a onda nas je dr iz dz istripovala da se sporije razvija, ako se secam pocelo je sa onim da se ne podize sa boka sa 6 meseci ili koliko je tada imao (jos uvek nije samostalno seo ali kada ga stavim u sedeci on sedi), ne puzi pravo nego baulja ili kako se to vec zove, ali fizijatar kaze da je sve ok, da deca nisu po knjigama, da se svaka beba razvija, mislim sve je ok, ipak nam svakog meseca zakazuje kontrolu, meni nije tesko da ga odvedem i cujem nesto novo ako ima...

Ne pratim malu temu odavno... moram.malo da odmorim... jer cu uskoro ponovo na nju... ;)
Ne daj da te poplase... svako dete je prica za sebe...
naravno ako ne skodi treba odvesti na kontrolu ali ne sekiraj se... :zag:
Koliko Jakov sada ima?
Milion puta sam napisala, medo je samostalno prvi put seo sa punih 9 meseci... Sve je to individualno...

Ne pratim malu temu odavno... moram.malo da odmorim... jer cu uskoro ponovo na nju... ;)
Ne daj da te poplase... svako dete je prica za sebe...
naravno ako ne skodi treba odvesti na kontrolu ali ne sekiraj se... :zag:
Koliko Jakov sada ima?
Milion puta sam napisala, medo je samostalno prvi put seo sa punih 9 meseci... Sve je to individualno...

on ima 8 meseci i 26 dana tacno : )
da,secam se da si ti pisala za medu da je tada seo, ima stvarno najrazlicitijih primera tako da se ne tripujem, istripovaa me je tada dr u domu zdravlja ali sam se brzo smirila, posle prve posete ovoj fizijatrici

kada je tebi termin, tj kada se vracas na malu temu? mi cemo tada verovatno legalno biti na velikoj temi : )

uzivancija : )
kako je lepo kada imaju brata ili sestru slicnog uzrasta..

Jeste...
Znas ti kako medo obozava decu... pa to je fes...
On bi sve dao za drustvo... cim mu bato(tako ga zove) zaplace ili se pobuni. On trci sa nekom igrackom,
Dudom, ili ga mazi... pa mu jos sve nesto brblja na njegovom jeziku... hrani ga...
ma milina za videti ih kako se druze...
sutra ce oni kod nas... pa u bazencic...

A da vidis kako krkaju posle igre, kao izgladneli vucici... ahahahh...

Cran, a da ga vodis u igraonicu popodne kad je bas vruce?

on ima 8 meseci i 26 dana tacno : )
da,secam se da si ti pisala za medu da je tada seo, ima stvarno najrazlicitijih primera tako da se ne tripujem, istripovaa me je tada dr u domu zdravlja ali sam se brzo smirila, posle prve posete ovoj fizijatrici

kada je tebi termin, tj kada se vracas na malu temu? mi cemo tada verovatno legalno biti na velikoj temi : )
Ne znam jesi li pratila jednom raspravu jedne zene fizijatra i dr.zena ovde na forumu, cini mi se na kutku.
Tad je ona objasnjavala koliko je bitno da sve sami postignu, bez forsiranja, vezbanja,.kako nije dobro kad prerano sednu, prohodaju pre godine itd...
Ja sam to jako dobro zapamtila, i po tome je medo sve to postigao na vreme, i to u ranoj fazi...
I meni se cini,.po mom iskustvu, da je ona zena bila sve u pravu, sto su samostalniji u sedanju, puzanju, dizanju, hodanju,
To budu spretniji kasnije.
bez dubaka, i pomagala.
Medo je ko cigrica... nijednom nije nezgodno pao, sapleo se, gubio ravnotezu...
Gledam.ga kako u igraonici pici,.i kako pada ko balerina, provlaci se, bas je kao od gume...
I mislim se uvek kako je to zato sto sam ga pustala da sve te psihomotoricke vestine sam usvoji i usavrsi...

Nismo. Od kako smo dobili njega nisamo isli u FKK. To je moj neki trip, ali je Ada savrseno mesto za tako male. Samo ponesi sator za plazu zbog vetra. Ako idete u septembru ne znam kakvo ce biti more, mozda bude hladno vec za Jakova zbog Bojane. Znam da ume i u julu biti hladno kada je nivo Bojane visok.

Da, kaze dr da je to normalna reakcija jer mu je devojcica ba blizu,a on posto jos uvek nije psihomotorno razvijen, tj ona je starija i naprednija dosta tako reaguje .. Ali bre gledam devojcice i prosli put, sve su spretne i aktivne i neustrasive a on i jos jedan deckic prave coke nezne, mislim tacno se vidi razlika, ali dr kaze da je to sve ok...

Sada su bili kod nas u poseti prijatelji koji imaju cerkicu dan mladju od Juniora. JBT :eek: ona govori recenice!!! Ne potrefi padez, rod itd, neke reci kaze samo pocetak ili kraj, ali na spram Juniora ona je bar godinu dana ispred njega. Ali zato kada se treba popeti, skociti, penjati se na stene, plivati onda je Junior spretniji. Nisam verovala da je tolika razlika izmedju decaka i devojcica u tom dobu. Mada, s druge strane ona slusa jedan jezik a Junior cetiri. Nije ni cudo sto misli da je bolje da cuti :D

Back