Deca 1-3 godine (toddlers)

...Cupava vec 4-i noci spava bez pelene.............e sad, veceras je jela lubenicu, kasnije legla nego inaci i plus popila punu casu vode...znaci sledi nam
budjenje za jedno sat vremena....ako necemo da se vracamo na pelene, kojih inace vise i nemamo...namerno nismo kupovale da se mi ne polakomimi,
kao ko ce da ustaje nocu, neka je....i tako sad baka sedi i ceka 3h....a mama je u provodu:)

IMG_3498a.jpg

IMG_3595a.jpg

:cao:

..gotovo letovanje.. :(

O
Ivane, srecan rodjendan sa zakasnjenjem :)
Dunja, srecan rodjendan :)

Da vas pitam, jel mi treba onaj sator za bebe za plazu? Koristio neko? Ne znam jel se potpari beba pod tim?
Imamo suncobran..i nadam se da ce biti hlada svuda, al za svaki slucaj da uzmem?
Sali, ja mislim da ti satori nikako nisu korisni, zamisli samo sebe pod tim na 30 stepeni .. Ja razmisljam da mu uzmem onaj mini vazen na naduvavanje koji ima krov isto na naduvavanje, to mi se cini bas prakticno, danas sam videla to na dunavu super prakticno izgleda, em se brcks em je zastucena od sunca...
Mi danas opet na dunsvu, jakov odusevljen :)

Da vas pitam, jel mi treba onaj sator za bebe za plazu? Koristio neko? Ne znam jel se potpari beba pod tim?
Imamo suncobran..i nadam se da ce biti hlada svuda, al za svaki slucaj da uzmem?

Ja sam htela uzeti taj sator pocetkom leta, ali sam skontala da nama ne bi puno pomoglo, jer smo samo ujutru i kasno popodne a plazi. Junior se tada ili kupa ili se penje na stene, pa ne bi imali nikakve koristi od njega.

Mislim da je sator ok ideja za ona mesta gde je hladovina, ali uvek ima povetarca, jer napravi zavetrinu. Od sunca ne znam koliko uspeva zastititi, verovatno koliko i suncobran, hladovina od krosnji je uvek najbolja opcija. Druga prednost tih satora je da kada beba spava ili treba je nahraniti/presvuci, onda je malo "izdvojena iz guzve" tj ima svoje mesto. To je moje misljenje, ali kazem mi nismo koristili te satore za plazu.

Jos jedna prednost tih satora za plazu je ta, sto je donji deo moze cibzarom spojiti za gornji deo (zatvoriti ga), pa ako odete na rucak ili u setnju, stvari su vam na neki nacin skonjene bar od pogleda. Nije neka sigurnost, ali je sigurnije nego ostaviti sve na peskiru.

41-m2ELsJOL.jpg

Poslednja izmena:
..ovakav ijin "polushator" mi imamo od proshle godine i sve shto je rekla stoji.. :)
..kao hladovina je isti kao i suncobran (znachi nikakav :P - i mi smo na plazi do 11h i posle 16h), ali za zavetrinu je odlichan..
..mozda to ne znachi previshe dok su malecki, ali mnogo znachi kad pochnu da kopaju po pesku.. :)

..btw, sally, sarti je vetrovit 360 dana godishnje.. od povetaca do ozbiljnog vetra, ali duva svakog dana..
..za par dana cete provaliti ritam vetra, ciklichno na par sati menja jachinu i pravac..

..ovakav ijin "polushator" mi imamo od proshle godine i sve shto je rekla stoji.. :)
..kao hladovina je isti kao i suncobran (znachi nikakav :P - i mi smo na plazi do 11h i posle 16h), ali za zavetrinu je odlichan..
..mozda to ne znachi previshe dok su malecki, ali mnogo znachi kad pochnu da kopaju po pesku.. :)

..btw, sally, sarti je vetrovit 360 dana godishnje.. od povetaca do ozbiljnog vetra, ali duva svakog dana..
..za par dana cete provaliti ritam vetra, ciklichno na par sati menja jachinu i pravac..

Upravo tako :super:

Npr na Adi Bojani je sator za plazu dusu dalo cak i kada se letuje bez dece, ali npr na Malti mi ne bi imali nikakve koristi od njega. Ako idete na vetrovito mesto, onda se isplati uzeti.

November, ti kreces od septembra raditi ili ranije? Bas je vreme brzo proletelo :sad2:

Imam uno problemo! :)

Pedja poceo da se budi u 5:30h i trazi mleko:"Me me!" naravno uz plac...
Ja ustanem, dam mu mleko... on nastavi da spava... do 7-8...

Ali, nece da doruckuje! Nema.te sanse da on posle mleka, tog jutarnjeg, doruckuje!
Toliko ga zasiti da do podne nece da jede!

Sta da radim?

Jos uvek nemamo iskustvo sa plaze...:(

Jutros smo isli na "sistematski",tj samo je dr poslusala pluca,srce,grlo.Popunila onaj karton za obdaniste.Jos da izvadimo krv i uzmemo urin,nismo odavno.
E sad nocna mora zvana hvatanje urina....

I potpisala sam ugovor za vrtic...

E i mene interesuje ovo sto je pitala Cickava za mleko, jer je i kod nas ista situacija.
Budi se za mleko, nekad bas rano, oko 5-6h i kad popije svoju flasicu nastavi da spava. Probala sam par puta sa vodom da ga zavaram, ali nema sanse, odmah pljune i dreci dok ne dobije mleko.
Posle dugo nije gladan, ne znam da li moze 2dcl mleka oko 5 ujutru bas toliko da ga zasiti ili inace slabo jede....

Pa ako neko ima iskustva, neka kaze.

Ja pisem kod vas, kad na nasoj temi nema nikad nikog :D
Kupili smo joj cipelice za prohodavanje danas, naturino falcotto, mekane, kozne, bas izgledaju odlicno, lepo joj legnu uz nogicu, savitljiv djon...
Sad je vec dosta stabilna, stoji bez oslonca, i napolju joj dosadi da sedi u kolicima, hoce napolje.. :)

Hteli smo ciciban, ali nema nista u broju 19, pollino su joj 19 jako siroke a 18 bi brzo prerasla, skoro pa su knap..i jos bolje ispalo, jer su ove jako kvalitetne, bar tako deluju :))

Back