Deca 1-3 godine (toddlers)

Ija, koji keks praviš? Malo su mu dosadili ti iz mog asortimana, ali više ne znam koji keks da izmislim. Mi isto mesimo zajedno, bude haos i uživancija.

Pravim obicno, "masno" testo. Ono sto ide i za lenju pitu, samo sto mi pravimo od tog testa keks i od ostatka testa pitu sa jabukama/jabukama i jagodama/jabukama i bananom itd. Novi hobi je ukrasavanje torte. Pravim neku obicnu pa dam na kraju Junioru ukrase da je ukrasi (bude tu svasta, ali on bas uziva), na kraju stavim par sveca pa duvamo kao da je rodjendan :cepanje:

Zene je li imalo necije dete na jagodicama prstiju neke promene, kao ljustenje koze? Cini mi se da se nesto slicno desilo proslog proleca i da je dr rekla da je verovatno zbog nekih travcica, ali ne zna kojih. I sad opet, kod mladje cere...nemam pojma sta bi moglo biti ni sta da mazem...

Ima s li ti neku ideju sta bi tzo moglo biti, na osnovu tvog iskustva? Uglavnom ne obracam paznju ali ne znam da li bi trebalo da se brinem. Mozda fali B vitamin, ali ne bi se valjda javljalo jednom godisnje. Namazala sam joj sinoc kantarionovim uljem.

Med ide tek sa godinu dana, da...ja nisam procitala nigde da plazma sadrzi med..no, eto, gotovo, vec je ruckala.. :D

Mene je malo pokolebalo to sto sam je iskljucivo zdravo hranila, a ona slabo dobijala na kilazi, pa sam se "opustila" malo po tom pitanju..tacnije ubacila plazmu ponekad, i kupovne mlecne kase sa ad mlekom koje nisam ni mislila da cu ikad davati..humana griz sa vanilom, nekad joj dam to za veceru, obozava ga, naravno, vise nego palentu sa jogurtom i slicno :D

- - - - - - - - - -

Sad se setih da mnoge mame daju plazmu deci uz ad mleko, mrvljenu stave u flasicu...sa 3 meseca i slicno..ne odboravam, naravno, nego sam mislila da sam ja bas dugo cekala i kao ajde sad moze, ima 9 meseci..

joj cuti,ima dosta njih koji bebama od sest nedelja....citaj sest nedelja, daju kravlje mleko sa plazmom i na tome im bebe zive....kako ja ne znam
ja sam bila u cudu dok sam citala te komentare i preporuke kad neko pita jel rano za plazmu sa sest meseci.....one sve krenu ja davala sa sest nedelja sa kravicom pa joj nista ne fali,kokoda,kokodaaaa

Sara pocela da se pusta, a nije stabilna uopste, ne znam sta da radim...drzi se za kauc i hoce da predje do kreveta, to je jedan korak bez pridrzavanja, ja kad sam videla da se ne drzi ni za sta, uplasila se da ce pasti na nos..kad se pridrzava, nema problema, fino se krece, ali ona ne stoji sama jos, i nema ravnotezu, ne znam koji joj djavo gde zuri sad tako..stalno se bojim da ce pasti kad je ne gledam..

Ja ću da poludim :besan2:
Dve nedelje radim, samo dve nedelje, i to nepune. Baba čuva Stefana, do septembra, onda kreće u vrtić. I za ove dve nedelje ja svoje dete - ne prepoznajem!!!!! Besni, vrišti, baca se po podu, udara me.... haos u šta mi se dete pretvorilo!!!!! :dash:
Ja ni Milici ni njemu nikada nisam davala da se igraju sa sudovima, da lupaju poklopcima i slično. Druge stvari smo našli da nadomeste lupanje šerpama. A Stefan se sad kod babe navikao na to ( iako sam joj rekla da to ne dozvoljavam i da ni ona ne treba da dozvoli!!! ) i kad mu ja ne dam - to je užas od reakcije... vrištanje neartikulisano, bacanje po podu, šutiranje kuhinje, udara mene rukom...
Ej, za samo dve nedelje...
I to je samo jedan primer, jer sam malopre sa njim imala takvu scenu u kuhinji.
Zašto to radi, zašto koristi svaku priliku da pokopa mm-a i mene, zašto koristi svaku ebenu priliku da se postavi iznad nas? Ne može ona da ga sluša da plače... :roll: Ne može ona da mu kaže - ne :roll:
Samo da nama udari kontru, samo da bude kako ona kaže. Ona uopšte ne misli na sutra, ne misli u šta će da izrastu deca kojoj se sve živo dozvoli, neće da vidi da vreme kada je ona dizala decu i ovo sad nije isto vreme... Ne zanima nju... i kada joj kažem to, ona kaže pa ja samo čuvam, vi vaspitavate :dash::dash::dash:
Osećam se tako besna... na sebe, p. mi materina, što nemam drugi izbor, što sam otišla u tri lepe od moje mame, pa nemam taj izbor da ga ona čuva, već moram da pristajem na ucene i zahebavanje ove babe. Ne kažem ja da ga moja mama nebi razmazila, verovatno bi i ona, ali bih mogla da igram na rivalitet izmedju baba - ako ti nećeš da ga čuvaš kako treba, čuvaće ga druga baba. Pa bi razmišljala malo više, samo da ona bude baba br 1 :roll:
Jooooj, besna sam i nemoćna sam i vidim da mi napravi od deteta razmaženo derle i samo se nadam da do septembra nije puno vremena i da će se ispraviti to što je baba razmazila.
Nisam ja stroga mama previše, ja samo postavljam granice i deca su mi bila dobra do sad, ali babino muško.... :roll:
Idem pre nego što počnem da psujem kao kočijaš, malo sam se izjadala i sad idem...

Ata, ima tu i do babe
ali mali besni i histerise i ne prepoznajes ga zato sto mu ti nedostajes, a ne zato sto ga je baba razmazila :)

moj Ivan ide u vrtic, baba i deda ga cuvaju dok ja ne dodjem da posla
isto mu ne daju da place, smisljaju svakojake ludorije, zabavljaju ga i sa njima je super
a cim ja dodjem, pocinje kenjkanje i histerija i samo trci i galami "mama, mamaaaaaa, maaaamaaaaaaaa"

sve ce to da bude ok, nemoj se sekirati, a sad ce i septembar ocas posla
:zag::zag:

Ata, ima tu i do babe
ali mali besni i histerise i ne prepoznajes ga zato sto mu ti nedostajes, a ne zato sto ga je baba razmazila :)

moj Ivan ide u vrtic, baba i deda ga cuvaju dok ja ne dodjem da posla
isto mu ne daju da place, smisljaju svakojake ludorije, zabavljaju ga i sa njima je super
a cim ja dodjem, pocinje kenjkanje i histerija i samo trci i galami "mama, mamaaaaaa, maaaamaaaaaaaa"

sve ce to da bude ok, nemoj se sekirati, a sad ce i septembar ocas posla
:zag::zag:

Znam, Jexy i jedno je to o čemu ti pričaš. To i meni Stefan radi, obesi mi se za nogu i vučem ga kao majmunica majmunče. I to shvatam i jasno mi je zašto to radi.
Ali ne govorim o tome. Već o reakciji kada mu nešto ne dozvolim, nešto što mu nikada nije bilo dozvoljeno, i što je do juče bilo ok.
Nemam sad vremena da obrazlažem nadugačko, žurim na posao, možda večeras ako ne dodjem mnogo samlevena :)

Jel hoce od cvekle urin da bude rozikaste boje?
Znam da oboji stolicu, al nisam obratila paznju da urin, a vec dva puta danas menjam roze pelene...

Hoce. I to ne samo rozikasto, nego nekada ume da bude i tamno ljubicasto/bordo. Ja sam jednom zavrsila kod nefrologa zbog cvekle. Tek sam se posle setila da sam je jela i da je verovatno zbog toga mokraca bila cudne boje. Ali s druge strane bar sam prekontrolisala bubrege.

Back